Şimdi Ara

Acil yardım! Doktora tezimi hdd'den nasıl kurtarırım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar, HP dv2000 serisi laptop'um var. 120 gb'lık SATA hdd'si var kendisinin... Bu hdd'nin içinde de yedeği başka yerde olmayan (biliyorum büyük ahmaklık ama oldu bir kere) doktora tezim varrrrr.. ve dün başımdan kaynar sular döküldü; çünkü açılmıyorrrr Laptop'u en son normal biçimde kapatmıştım, hiçbir darbe vs. hiçbir şey olmadı.
    Açılışta hp yazısı görünüyor ve biosa girmek için f10 yazdıktan sonra ekran kararıyor. Solda en üstte imleç yanıp sönüyor ve tık yok. Windows xp kurulu, önce onunla ilgili bir sorun var sandım; xp'yi onarmak istedim, kur dosyaları tararken, daha ileri gidemezsiniz mesajı geldi (yani koca bir ekran boyunca yazı var ama özeti "daha ileri gidemezsiniz"). Sonra belki hdd SATA diye ve xp cd'sinde SATA driver'ları yok diye olmuştur dedim. Bios'tan SATA'yı disable ettim, tekrar denedim ama sonuç değişmedi.
    Daha sonra, recovery dvd'lerini de henüz yapmadığım için, ultimate bood cd ile laptopu açtım. Açtım ama hdd'yi görmüyor bile
    Sonra hdd'yi söktüm laptoptan, kendi mobil diskimi de söktüm oraya takacaktım ki, mobil diskimin SATA olmadığını hatırladım.
    Aklıma başka birşey de gelmiyor. İçindekileri kaybetmeden nasıl yapacağız bu işi arkadaşlar? Bilgisi olanların önerilerine ihtiyacım var. Laptopun hiçbir değeri yok gözümde, sadece hdd içindeki bilgileri kurtarayım yeter.

    Şimdiden çok teşekkürler yardımlarınız için...







  • madem harddiski söktün bi arkadaşın pcde bi denesene bakalım pcde mi harddisktemi sorun var diye
  • Garantiye Ver Yada Adamlara Bir Danış....
  • hdd yi bir pc ye bağla ve win98 cd si ile boot et sistemi. hdd deki verilerini çalışan problemsiz bir hdd ye aktar öyle bir dene.
  • hdd box alabilrisin. Boxlar onu usb yapar. Her hangib bilgisayarda hard disk olarak görünür. Sakın servise gönderme. İşletim sistemini yeniden yüklüyor hp. Benim de roman taslağım uçtu bu yüzden.
  • Dosya sistemin fat32 ise cdden çalışan bir linux sürümü bulup (pardus mesela) cdden boot ederek bilgisayarı açabilirsin sonrada flash belleğin varsa tezini flasha atarsın yada bir email adresine göndererek kurtarabilirsin
  • voldemort1923'ünde dediği gibi sakın servise gönderme tüm bilgilrini silerler hdd'yi başka bir bilgisayara tak ve çalıştırmayı dene
  • bence profesyone yardım al burdan ıstedıgın yardımı alamazsın burda sadece tarıf ederız ama ıyı bır bilgisaayar teknık servısıne bas vurabılırsen ıcındekı bılgılerı kurtarma olasılıgın fazla tabi hdd uçmadı ise
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.