slm arkadaşlar cihazım hp ProBook 4520s.pilde x işareti yanım sönüyordu bende hp asisstan programını indirip kurdum.pil güç denetimi yaptırdım.sonra bios güncelleme uyarısı verdi.güncelle dediğimde indirdi ve yeniden başlatılacak dedi ve kapandı.kapandıktan sonra açılırken siyah ekranda sol üst beyaz çizgi yanıp sönüyor.ekran açılmıyor.(yusuf yusuf olmadım değil onca aile fotgrafı videolar gitti diye) daha sonra kablosuz mousenin usb girişindeki aparatını çıkardım açmayı denedim açıldı.ama takılıyken açılmıyor.sorun nedir acaba.laptoba harici usb felan takılıyken açılmıyor
Üstad öncelikle arkadaşın dediği gibi bios sıfırlayacaksın. Bunu yapabilmen için Bios menüsüne giriyorsun, ardından "F5" tuşuna basıyorsun, çıkan kutucuk içinden Evet / Ok tuşuna basıyorsun. Hemen akabinde F10 tuşuna basıyorsun, kaydedilmiş oluyor ve otomatik olarak çıkılıyor. Şimdi usb takıp açabilirsin, eğer yine olmuyorsa ön yükleme Flash olarak seçilmiş olabilir. Daha önce format attıysan bu işlemde zorlanmayacaksın fakat ben yinede anlatıyorum.
Tekrar bios menüsüne giriyorsun, boot bölümüne geçiyorsun. ("Boot Order", "Boot Options", "StartUp" olarak da geçebilir) "Boot Device Priority" yi bulun ve "Enter"a basın. Daha sonra çıkan bölümde Harddisk olması gerekiyor, HDD olarak kısaltma yazılmış olabilir, onu ok tuşları ile 1.sıraya getiriyorsun. Bunu yaparken NumLock bölümündeki + ve - tuşlarını kullanabilirsin. HDD'yi 1.sıraya getirdikten sonra F10'a basıp kaydediyorsun otomatik olarak çıkılıyor, umarım sorunun çözülmüş olur.