Şimdi Ara

ACİL!! Windows'u Kuramıyorum... [Sorun Çözüldü]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
147
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben her zaman windows 98 başlangıç disketiyle format atar, ondan sonra XP cd'sini takıp işletim sistemini yüklerdim. yine aynı şekilde format attım. fakat XP cdsini taktığım halde PC açıldığında 'yanlış sistem disketi' diyor. yani cd'yi çalıştırmayıp, direk diskete bakıyor.
    cd-rw da bir problem yok. cd-rw secondary master durumda. yardımlarınızı bekliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osstation -- 4 Temmuz 2007; 18:42:48 >

• Floppy disk sürücüler zaman zaman bu tür problemler çıkarabiliyor.

Kasayı açıp , FLOPPY DİSK sürücünün kablolarını sökün bence.
  • onu da yaptım bu sefer de floppy yok diye hiç açmıyor
  • O zaman Bilgisayar açılırken F8 tuşu ile BİOS' a girin.
    BİOS' ta BOOT bölümünde girin. BOOT bölümü bilgisayarınızı hangi aygıt ile açacağınızı belirlemeye yarar.
    İlk seçenek olarak CD-ROM sürücüyü seçin. İşe yaramazsa, FLOPPY sürücüyü DİSABLED yapıp iptal edin.
  • peki denerim. teşekkürler.
  • kardeş senin sorununun floppy ile bi alakası yok. sen sadece cdrom u boot seçeneğinde ilk sıraya al yeter, ayrıca arkadaş sanırım laptop kullanıyor o yüzden f8 tuşu demiş ama seninki masaüstü olduğu için sen biosa delete tuşuna basarak girebilirsin. eğer cdrom u ilk sıraya aldığındada problem çözülmüyorsa senin cdrom bozulmuş olabilir ya da winxp cd si bozuktur başka cd yi dene.
  • Sorununuz boot sıralaması ile çözülecektir.
    Diğer tavsiyem Win98 sistem disketi ile format atmanıza gerek olmadığıdır.
    Win 2000 ya da XP CD'si ile sisteminizi başlattığınızda Windows Kur'a girecektir. İlerleyerek işletim sistemi yükleme aşamasında size diski ya da bölümü seçmenizi sorar. D ile bölüm ya da diski silebilir tekrar yaratabilir ve format atabilirsiniz. Kurulum sırasında tek bölümü ya da diski formatlayacağı için diğerlerini de işletim sistemi kurulduğunda Disk Yönetimi'nden yapabilirsiniz (Denetim Masası > Yönetimsel Araçlar > Bilgisayar Yönetimi > Disk Yönetimi)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • boot sıralamasıyla sorun halloldu. format atma tavsiyenizi de bundan sonra kullanıcam. yardım eden herkese teşekkürler...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.