Şimdi Ara

Acil vida bulmam lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bl-m395 fren kolunun rezervuar vidasını kaybettim.
    Acil bulmam lazım elinde olan var mı acaba?
    Varsa yazsın lütfen.

Acil vida bulmam lazım
    Aradığım vida sağda en üstte olan vida arkadaşlar, çok önemli gerçekten...

• ismine mercimek başlı torx ağızlı cıvata denir.
    Metrik kaç? boy kaç? bunları söylersen yardımcı olabiliriz.

diğer bir alternatif ; öbür frenin cıvatasını eline al ve hırdavatçıya git. bulursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kymelria -- 2 Ekim 2013; 8:26:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kymelria

ismine mercimek başlı torx ağızlı cıvata denir.
    Metrik kaç? boy kaç? bunları söylersen yardımcı olabiliriz.

diğer bir alternatif ; öbür frenin cıvatasını eline al ve hırdavatçıya git. bulursun

Sağolun boyutu yarım cm kadar vardır, hırdavatçıda olabilir ama bu vidanın yağ sızıntısı için contası da var onu ne yapacam bilmiyorum.
  • o da vardır hırdavatçıda. onun adı da o-ring.
    diğer fren kolundan söküp götrürsen bulurlar mutlaka.
  • quote:

o da vardır hırdavatçıda. onun adı da o-ring.
    diğer fren kolundan söküp götrürsen bulurlar mutlaka.

O zaman bi gidip bakayım sağolun yardımınız için.
    Bahçeye yakın betonda düşürmüştüm bahçeyi kaç saat aradım bulamadım.
    İnşallah hırdavatçıda vardır.

____
    @kymelria
    Bulamadım yoktu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 2 Ekim 2013; 12:52:41 >
  • Parça numarası Y8V198030 , M5 x 4.6 lık bir vida, bulabilirseniz uygun conta da mutlaka vardır.

http://www.petracycles.co.uk/shimano-spares-blm445-bleed-screw-and-seal-p-89913.html

Burada parça mevcut ama stoğa girmesi kasım ortasını bulacak. İthalatçısı Seda bisiklet'e de sorabilirsiniz fakat çok sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkans

Parça numarası Y8V198030 , M5 x 4.6 lık bir vida, bulabilirseniz uygun conta da mutlaka vardır.

http://www.petracycles.co.uk/shimano-spares-blm445-bleed-screw-and-seal-p-89913.html

Burada parça mevcut ama stoğa girmesi kasım ortasını bulacak. İthalatçısı Seda bisiklet'e de sorabilirsiniz fakat çok sanmıyorum.

Buradakiyle aynı mı?
    Veya bu olur mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 2 Ekim 2013; 19:52:26 >

• Orjinal vida o evet.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gurkans

Orjinal vida o evet.

Buradan bulabilir miyiz acaba?
    Orda da stokta yokmuş.

Aradığım vida tam olarak bu.
     Acil vida bulmam lazım
     Acil vida bulmam lazım
     Acil vida bulmam lazım
     Acil vida bulmam lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 2 Ekim 2013; 23:15:33 >

• birebir olmasada metric 4 gibi görünüyor aynisini bulman zor sağ kol sol kol satılıyorda yada rezarvuar akapağı ancak vida duymadım uydurman gerek gibi

bisiklet forum dan bozuk kol alınık ilanı aç shimano seri dışı sanırım sizinki..

yerinizde olsam uygun metric vida alır kısaltır düzgünce yerine takardım birebir vida olmasına gerek yok başlık otursun fazla uzun olmasın yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: posıtıve

birebir olmasada metric 4 gibi görünüyor aynisini bulman zor sağ kol sol kol satılıyorda yada rezarvuar akapağı ancak vida duymadım uydurman gerek gibi

bisiklet forum dan bozuk kol alınık ilanı aç shimano seri dışı sanırım sizinki..

yerinizde olsam uygun metric vida alır kısaltır düzgünce yerine takardım birebir vida olmasına gerek yok başlık otursun fazla uzun olmasın yeterli

Az önce bayiden geldim fabrikaya sipariş verecekler. Fren kolunda da boya kabarması gibi birşey var onu da söyledik bakalım nolcak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: pcwolf28

quote:

birebir olmasada metric 4 gibi görünüyor aynisini bulman zor sağ kol sol kol satılıyorda yada rezarvuar akapağı ancak vida duymadım uydurman gerek gibi

Az önce bayiden geldim fabrikaya sipariş verecekler. Fren kolunda da boya kabarması gibi birşey var onu da söyledik bakalım nolcak.

boya kabarması yağdan olur diyeceğim ancak shimano mineral oil kullanır bildiğimiz dot3 hidrolik değil (avid-hayes-formula-hope kullanır dot3) fazlada tahriş olmamalıydı boya enteresan..

• quote:

quote:

quote:

boya kabarması yağdan olur diyeceğim ancak shimano mineral oil kullanır bildiğimiz dot3 hidrolik değil (avid-hayes-formula-hope kullanır dot3) fazlada tahriş olmamalıydı boya enteresan..

Kabarma kendiliğinden oldu, inşallah yenisini gönderirler.
    Gerçi problem çıkaracaklarını sanmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pcwolf28 -- 3 Ekim 2013; 23:15:43 >

• Arkadaşlar bu vidayı alabilirim ama fiyatını ben mi yanlış hesapladım bilmiyorum.
    Bi bakıp söyler misiniz? 20 lira gibi bir ücret oluyor sanki.
  • Hocam o conta da hırdavatçılarda oluyor.Yada akvaryumculara bakabilirsiniz.Atman marka dış filtrelerde kullanılıyor o conta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ag67 -- 18 Ekim 2013; 16:11:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ag67

Hocam o conta da hırdavatçılarda oluyor.Yada akvaryumculara bakabilirsiniz.Atman marka dış filtrelerde kullanılıyor o conta.

Conta belki bulunur da vida yok ama.
    Bahçeyi tekrar arasam bulur muyum bilmiyorum ama ararım heralde.
  • quote:

quote:

Hocam o conta da hırdavatçılarda oluyor.Yada akvaryumculara bakabilirsiniz.Atman marka dış filtrelerde kullanılıyor o conta.

Hirdavatciya gitmedi sanirim.
    Arama icin sana ufak bi yardimim olsun.buyuk bi miknatisa ip bagla ve yerde gezdir.
    Eski bi hoparlör isini gorecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Hirdavatciya gitmedi sanirim.
    Arama icin sana ufak bi yardimim olsun.buyuk bi miknatisa ip bagla ve yerde gezdir.
    Eski bi hoparlör isini gorecektir.

Gitmiştim zaten 2 tane var.
    Mıknatısı geçtim metal dedektörü bile aklıma geldi, bizim define avcısı bi akraba vardı onda vardır diye düşünüp isteyecektim.
    Mıknatıs aklıma geldi de didik didik aradığım için gerek duymadım aslında.
    Hatta fotoğraf çekip o fotoğrafta nesne taratma bile aklıma geldim, ama programını bulamadım.

• Acil dediğim şeyi aylarca idareten kullanıp ağustosta stoğa giren vidayı 1 hafta önce felan aldım:)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.