Merhaba arkadaşlar yarına kadar yeni kombi alınacak eve.Ben bu konuya çok uzağım yani hiçbir bilgim yok ne almalıyım.Bilgili arkadaşları konuya davet ediyorum.Sonuçta bayağı kullanılacağı için sadece etraftan duyulmuş adları değil kendi bilgileriniz ışığında yorumlar yazarsanız müteşekkir olurum.Bizim sorduğumuz tanıdık bosch classic plus kombi 24kw lık önerdi, eğer yorum gelmezse o alınacak ancak ben biraz bilgi sahibi olarak almak istiyorum.Mal nasıldır iyimidir alınır mı yoksa marka ve model önerilerinizi bekliyorum.İyi forumlar...
up up up
Bu Bosch'un en vasat kombisi, modülasyon aralığı dar, oda sıcaklığına göre modülasyon özelliği yok ve tek eşanjörlü olduğundan sıcak su verimi ** (çift eşanjörlülerde ***) Kullanıcı olarak kombiden beklentileriniz çok olmayacaksa; modülasyonlu oda termostatı kullanmak önemli değilse, aynı anda hem mutfak hem de banyoda sıcak su kullanmayacaksanız ve sıcak kullanma suyunun en az 30sn'de banyoya gelmesi sorun olmayacaksa ve en önemlisi 1000-1100 TL'ye alabiliyorsanız olabilir... Alternatif olarak Vaillant VUW turbotec plus 242/3-5, Ferroli divatech veya DD Nitron düşünebilirsiniz. Kombi seçiminde semtinizde servis olup olmaması ve hizmet kalitesi de önemli...
quote:
Orijinalden alıntı: heath
Merhaba arkadaşlar yarına kadar yeni kombi alınacak eve.Ben bu konuya çok uzağım yani hiçbir bilgim yok ne almalıyım.Bilgili arkadaşları konuya davet ediyorum.Sonuçta bayağı kullanılacağı için sadece etraftan duyulmuş adları değil kendi bilgileriniz ışığında yorumlar yazarsanız müteşekkir olurum.Bizim sorduğumuz tanıdık bosch classic plus kombi 24kw lık önerdi, eğer yorum gelmezse o alınacak ancak ben biraz bilgi sahibi olarak almak istiyorum.Mal nasıldır iyimidir alınır mı yoksa marka ve model önerilerinizi bekliyorum.İyi forumlar...
@memint'in yazdıklarına ilave olarak,konvansiyonel kombi alacaksanız sorunsuzluk açısından: alternatif olarak ferroli domitech,baymak luna3 240fi ve baymak brötje star extra,ariston genus öneririm mesela baymak luna 3,yıllardır avrupada baxi luna3 adıyla satılan çok sağlam sorunsuz bir kombidir.rusya pazarında bile kendine yer edinmiş,yani buz gibi soğuk rus evlerini bile ısıtabilen (baxi) baymak'ın efsane kombisidir http://www.baxi.ru/production/domestic/wall/luna3 hem baymak luna3 hemde baymak brötje star extra'yı öneririm