Arkadaslar birazdan tercihlerimi vermeye gideceğim.fakat 5 üni. konusunda kararsiz kaldım hangisini önce yazsam diye.sizden akıl almak istiyorum arkadaslar.bölümlerin tamamı 4 yıllık iktisat.istanbulda oturuyorum. bide anket koydum favori uni.lerinizi işaretlersiniz.üniversiteleri ve bolumun ozelliklerini yanlarına yazdım arkadaslar.acil yardım bekliyorum kararsiz kaldım... Bölümlerin hepsi iktisat..
Balikesir Uni (hazirlik zorunlu) Celal bayar üni. (manisa - hazirlik zorunlu) Mugla uni. (muğla) Pamukkale uni.(denizli - hazirlik zorunlu - %30 ingilizce) Trakya üni. (tekirdağ)
Siz olsaydınız tercihlerinizi nasil yapardınız?yazarsanız sevinirim arkadaslar...
yardım lutfennnn
Arkadaşım bunu yapma bence. Burada ankete cevap verecek kitle nedir ne değildir bilemezsin. Tam araştırmadan hayatına yön vermiş olursun...
arkdaşım gönlün hangisini istiyorsa orayı tercih et derim ama madem türkiyede ve dünyada dil şart ozaman ; Pamukkale uni.(denizli - hazirlik zorunlu - %30 ingilizce) seç çünkü zaten iktisat alanı okadar geniş bi alan değil aöf den okunabiliyor o yüsden biraz daha araştır mantıklı karar ver @fuatturkrap ardkaşımada katılıyorum burdaki insanlara göre hayatına yön verme !!
Yardımcı olmaya çalışayım. Zorunlu ingilizce hazırlık hiç bir önemi yok. 1 senen gider. Ve de en kötüsü zorunlu olduğu için hazırlığı başarı ile tamamlaman lazım. İngilizcen kötüyse ve maddi olanakların iyi değilse mutlaka hazırlık okuman gerekir. İngilizce inanılmaz derecede önemli çünkü.
Ama benim param var dersen hiç okumaya gerek yok. Önce gidersin güzel bir kursa. Yazın 3 ayda work and travel le gidersin Amerikaya. Taş gibi ingilizcen olur. Böylece 1 senede boşa vakit kaybetmezsin. Gelelim %30 ingilizceye. Bu yalandan başka bişey değil. Sakın buna kanma. Saçma sapan 2 dersi ingilizce vermeye çalışırlar işte o kadar. Ama dersin çoğu ingilizce istemez Türkçe yapılır. İş ingilizcesi,Teknik ingilizce gibi uyduruk 2 -3 dersin daha olur.
Bu üniversiteleri bilmiyorum açıkcası.Tekirdağyı biliyorum. 2 saat istanbula. Güzelde şehir. Muğla ünv de güzel diye biliyorum. Denizli berbat makina okuyan bi arkadaş vardı.
Yani bence MUğla veya Tekirdağ dan birisini seçebilirsin.