Şimdi Ara

Acil Fotosentez devirli -devirsiz fosforilasyon hakkında bi bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.101
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar Fotosentez çalışıyordum 1 kitap bi dergi ve internetten dinlediğim hoca arasında çelişki de kaldım Devirli Devirsiz Fotofosforilasyonlarda devirli de bir kitapta 1 atp dergide 2 atp üretiliyor diyor hoca da 2 diyor Devirsiz de hoca 1 atp diyor kitp dergi 2 atp diyor devirsiz de plastokinon sitokrom arasında atp üretiliyor dergiye göre kitapla hocaya göre sitokromla klorofil a arası çok fena sinirim bozuldu biri açıklasın Bir şey çıksa neyse de hepsi bağımsız birbirinden :@ ağlayasım geldi içeride 2 kitap daha var ben bir daha bakayım :( :( :(

Geçen seneden hatırladığım devirsiz de 1 devirli de 2 sitokrom ile plastokinon araıydı ama emin değilim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swg__gs:) -- 24 Ocak 2012; 21:42:06 >

• Cümlelerin çok iyi bir diyor 2 diyor.. Anlamakta zorlandım ama eğer Fotosistem 1den bahsediyorsan.. Devirlide 2'side kullanılır.Devirsizde yalnız 2.
  • şimdi düzelttim aceleden ne yazdığımı bilemedim Çok sağol 2 sinde de 2 diyorsun tamam devirsiz de nerede bu atp ??
  • O devirli devirsiz biraz karışık eski-yeni falan var çok takılma bence onlara tam belirli bi şey yok orda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :NeFeS:

O devirli devirsiz biraz karışık eski-yeni falan var çok takılma bence onlara tam belirli bi şey yok orda.

Ben takılmam da ösym buna takılırsa :D :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi swg__gs:) -- 24 Ocak 2012; 21:49:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nba_

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    lpg basıncı ne olmalı
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: swg__gs:)

quote:

Orijinalden alıntı: :NeFeS:

O devirli devirsiz biraz karışık eski-yeni falan var çok takılma bence onlara tam belirli bi şey yok orda.

Ben takılmam da ösym buna takılırsa :D :D :D

Şu ana kadar çıkmış fotosentez sorularını çözdüm ben hiç öyle devirli devirsiz vs sorusu yok genel sorular hep.

Benim en çok zorlandığım ygs biyo konusudur çok unutuyorum ne çıkar ne çıkmaz vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoYk -- 24 Ocak 2012; 21:52:10 >
  • Öyle de aklıma takıldı işte neyse Herşey karıştı konuya devam :)
  • Isikli evrede 3 atp uretilir bunuu bilsen yeter. O 1atp-2atp olayi eski mufredat. Yenisinde oyle bisi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alkan529

Isikli evrede 3 atp uretilir bunuu bilsen yeter. O 1atp-2atp olayi eski mufredat. Yenisinde oyle bisi yok.

Tmm Sağol yeni müfredat kitabı çok karıştırmış(final konu anlatımlı var elimde ) hiç bakmak gelmedi içimden
  • ben 10.sınıfım devirlide 1 atp devirsizde 2 atp.. devirli devirsiz sorusu gelir geçen senede analitik geometriden döndürme sorusu gelmiş diye duydum.. size son sene gösterdikleri şeyleri bize 9-10 da anlatıyolar mesela biz 9 dan beri analitik geometri görüyorz.. demek istediğim beklenmedik dedikleriniz gelebilir ben devirli ile devirsiz arasındaki farkları soran sorular çözdüm hemde yeni müfredatı içeren kaynaklarda
  • Devirli fotofosforilasyon 1 atp
    devirsiz 2 atp,2 nadph2,suyun fotolizi,atmosfer o2 diye ögretildi bize..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi linksiz -- 24 Ocak 2012; 22:50:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fizmatgeo

ben 10.sınıfım devirlide 1 atp devirsizde 2 atp.. devirli devirsiz sorusu gelir geçen senede analitik geometriden döndürme sorusu gelmiş diye duydum.. size son sene gösterdikleri şeyleri bize 9-10 da anlatıyolar mesela biz 9 dan beri analitik geometri görüyorz.. demek istediğim beklenmedik dedikleriniz gelebilir ben devirli ile devirsiz arasındaki farkları soran sorular çözdüm hemde yeni müfredatı içeren kaynaklarda

tmm Sağol Kardeş Ne soracakları belli olmaz yeni müfredat sorarlar büyük ihtimalle
  • quote:

Orijinalden alıntı: linksiz

Devirli fotofosforilasyon 1 atp
    devirsiz 2 atp,2 nadph2,suyun fotolizi,atmosfer o2 diye ögretildi bize..

Aynen Ama araştırmkta fayda var :)
  • hocam o tepkimelerin bazıları kitaplarda 2si aynı yerde gösteriliyor bazı tepkimeler aslında 2 tepkimeden oluşuyor ama tıpatıp aynı tepkimeler oduğu için bazen ayrı bazen yanına 2x koyarak yazılıyor ondan kafan karışmıştır belki
  • http://www.youtube.com/watch?v=l11XaSHkSZE burada bu liseli arkadaslarımız hem esprili bir biçimde hem de ingilizce olarak çok da güzel anlatmışlar bakmanızda fayda var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.