Şimdi Ara

Acil Camlı Van Araç Alacağım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün aracım için fiyatta anlaşıp el sıkıştık bir sakınca çıkmazsa yarin aracı satacağım ama hemen araç almam lazım çünkü işim gereği lazım. Vazgeçse dahi bayramdan sonra yine almam gerekli şuan ki aracım Renault Kangoo küçük geliyor. Geçen zaman içerisinden bu forumda araç kıyaslaması yapmıştım birçok kişiden farklı araç önerileri aldım. Ama maddi imkanım bu tür araçlar içerisinde Hyundai H 100 veya Mitsubishi L 300' e yetiyor. Geçmişte forumda L300 tavsiye edilmişti ilk tercihim arasında L300 var bu aracı araştırmaktayım ve aradığım kriterde araç bulabilirmiyim sizlere danışacağım.

Aradığım Özellikler:
    1- Camlı van olmasını istiyorum ruhsatta kamyonet veya minibüs geçmesi benim için o kadar önemli değil. Eğer bulamazsam son ihtimal olarak da City Van olabilir ama panelvan düşünmüyorum. Camlı van olmasının sebebi aile gezintisi içinde kullanacağız bazen. Onun dışında 500 kg gibi bir yük taşıyacak.
    2- Maksimum 250.000 km olması lazım çünkü gelecek yaza satmayı düşünüyorum sıfır transit alacağım satarken km yüksek sıkıntısı çekmek istemiyorum bulunduğum şehirde en önemli ikinci şey km kaçta demeleri oluyor.
    3- Kaporta aksamında değişen olmasını ve komple boyalı olmasını istemiyorum ön önemli birinci şey ise bu oluyor. Parça boyalar bu yaşta ki araçlar için normaldir.
    4- Limitim 10 bin TL maksimum ise 11 bin TL verebilirim.
    5- Bütün şehirden araç almaya gidemem mümkün olduğunca en yakın şehirde araç düşünüyorum bulunduğum şehir Sivas. Gidebileceğim şehirler ise; Tokat, Ordu, Kayseri, Amasya, Çorum, Mersin, Antalya, Eskişehir, İstanbul(Anadolu Yakası). Son ihtimal olarak gidebileceğim şehirler ise ; Elazığ, Ankara, İstanbul(Avrupa Yakası).
    6- 2001 ve üstü modellerini düşünüyorum en son kasaları bunlar olduğu için.

Sorularım:
    1- L300 çok yakıyor mu bazı kişilerden duyduğuma göre 120 km de 100 TL yakar dediler. Şehir içi ve şehir dışı yakıt tüketimleri ne kadar bilginiz var mı?
    2- Bakım masrafları yüksek mi özel serviste uygun fiyatlara yapılabilir mi?
    3- Bu araçlar çabuk motor ister mi? Özel servislerde L300 görmesem de Hyundai H100 motoru yenilenirken görüyorum.
    4- Ruhsatta minibüs geçen araçlarda K belgesi olsa dahi yük taşıdığın tespit edilirse cezası var diyorlar doğru mu?
    5- Minibüs ruhsatlı aracın en son koltuğunu sökersem cezası var mı?
    6- İkinci el durumu nasıl bu araçların satarken zorlanırmıyım?
    7- L300 alırsam pişman olurmuyum?
    8- Bir L300 motoru yeniletme bana ne kadar fiyata çıkar?
    Şimdilik aklıma gelen sorular bunlar eğer sonradan aklıma bir soru gelirse sizlere sorarsam kusura bakmayın. Şimdiden yardımcı olan ve bilgilerini benimle paylaşan herkese teşekkür ederim.

Not: Tanıdığında temiz olduğunu bildiği L300 varsa talibi olabilirim tabi benim dediğim fiyatlara veriyorsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nazarnet58 -- 14 Ağustos 2012; 12:38:19 >

• 99 model L300 kullanicisi olarak cevap vereyim :)

120 km de 100 lt yakmaz. Yalan !

nisan 2011 de 900 kg yukle 33 kurus yakmistim. Genelde basarak gittim(bastim dedigim 100-120 arasi) Isparta-Kutahya-Isparta guzergahinda. Litre hesabi yapmamistim ama tahmini 9-10 lt yakti ortalama. ( arac bakimsiz lastikler eski yagi 3 yildir degismedi sadece uzerine eklettim)

Donuste bos dondum. Geri kalan mazotu tamamen sehir icinde kullandim 530 km gitti o depo.

Agzina kadar doldurunca 50 litre almaz depo 49 kusur da kalir. İddiaya girdim denedik almadi.

Uvey evlat gibi davranildi ama bana misin demedi.

Cok az mazotla gezdigim icin surekli pompayi yedim. Yaptirmasi bayagi masraflidir.

En iyisi soru soru cevap vereyim.

1. Sakin kullanimda bakimli bir L300 8-9 Lt yakar

2. Bakim masraflari yuksek degil. Pompa disinda cogu parca ucuz halledilir.

3. Kolay kolay motor yapilmaz L300 lere(yukarda anlattim nasil iskence edildigini hala gik demedi)

4. Hic bilgim yok. Kutahya'ya giderken birak K belgesini kaybettigimiz icin ruhsat bile yoktu.

5. Polisler cok sallamiyor bunu. Zaten takarlarsa olmayan koltugu taktirmaniza takarlar. Olan koltugu cikarmaya takmazlar. Ben fazla olan koltugu muayeneden once sokturuyorum oyle gidiyorum yoksa gecmiyor muayeneden. Geri kalan zamanda surekli takili duruyor. Kimse birsey soylemedi daha.

6. Ortalama fiyatlarda orta hizda gidiyor ikinci eller.

7. Yakiti cok gelebilir ama ucuza aldigin icin cok umursamazsin. Pisman olacagini sanmam.

8. Hic fikrim yok. Sormak lazim.

Nota cevap: Bizim araba 80 bin km de satin diye yalvariyorum ama satmazlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Evomania

Nota cevap: Bizim araba 80 bin km de satin diye yalvariyorum ama satmazlar.

Kullanıcı olarak verdiğiniz cevaplar için çok teşekkür ederim bunları not alıyorum çünkü almadan önce mutlak tekrardan okuyacağım hepsini.

Araçtan memnunlar anlaşılan çevreden olmasını istiyorum en azından aracın neyi var neyi yok öğrenmem benim için daha iyi en azından yaptırır binerim sonradan bana daha çok kabarık fiyatlar çıkmaz. Kısmet olursa bende alacağım gibi gözüküyor bu aracı aldıktan sonra gözlemleri mi sizlerle paylaşmak nasip olur inşallah.
  • Dukkanlarimizda kullanmak uzere H100 ve L300 umuz var.
    Oncelikle L300 daha konforsuz geliyor.
    H100 daha az yakiyor.
    Bizim L300 160 binde, H100 280binde. H100 takir takir calisiyor. L300 cok sesli calisiyor.
    Uzun yolda maliye durdurabilir. Belirlenenden fazla yuk tespit edilirse ceza alirsiniz.

• notla ilgili bisey soyliyim aracla ilgili suanda cok bilgim olmamakla beraber bir tanidigimda, satilik H100 grand salon var, arac ardahanda, uzun yillardir kendi kullandiklari bir arac

• quote:

Orijinalden alıntı: Nazarnet58

Size tavsiyem sakın H100 almayın,2006 model arabanın şaşisi,dışı pas içindeydi geçen gün tamircide gördüm

Eskiden komşumuzda L300 vardı,çok sağlam arabadır ama boş gezmeyin,yani arabanın arkasında yük olsun yoksa virajlarda ya da panik frenlerde yanlara attığı oluyor Ayrıca doluyken bir hoş gidiyor araba.Birde motor sesi arabanın içinde resmen

Edit;Şöyle bir şey var hem de minibüs olarak geçiyor sanırsam

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-hyundai-grand-salon-yeni-motor-11-1-94947071/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gökhan G. -- 14 Ağustos 2012; 13:44:25 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre-45

Dukkanlarimizda kullanmak uzere H100 ve L300 umuz var.
    H100 daha az yakiyor.
    Bizim L300 160 binde, H100 280binde. H100 takir takir calisiyor. L300 cok sesli calisiyor.
    Uzun yolda maliye durdurabilir. Belirlenenden fazla yuk tespit edilirse ceza alirsiniz.

2 aracıda kullanan birinin yorumunu almak çok güzel oldu benim için.

Konfor konusunda H100'ün daha iyi olduğunu duydum ama bunu sineye çektim sonuçta ticari konfor olmasa ne olacak.
    H100'ün daha az yaktığını yeni öğrendim ne kadar bir fark var öğrenebilirmiyim?
    L300'deki sesler motor aksamından mı geliyor yoksa kaporta aksamından mı?
    Yok onu biliyorum yükleme ağırlığını geçmem benim merak ettiğim minibüs geçenlerde malzeme taşımak yasakmış diye duydum doğru mu diye merak ettim. Bu arada çok soru sordum kusura bakmayın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır araç tavsiyesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetltn

notla ilgili bisey soyliyim aracla ilgili suanda cok bilgim olmamakla beraber bir tanidigimda, satilik H100 grand salon var, arac ardahanda, uzun yillardir kendi kullandiklari bir arac

Öneriniz için teşekkür ederim Ardahan maalesef gidebileceğim şehirler arasında değil ama alternatif olarak değerlendirebilirim eğer olur da isteğime göre uygun araç bulamazsam sizinle irtibat kuracağım.
  • quote:

quote:

Dukkanlarimizda kullanmak uzere H100 ve L300 umuz var.
    H100 daha az yakiyor.

2 aracıda kullanan birinin yorumunu almak çok güzel oldu benim için.

Konfor konusunda H100'ün daha iyi olduğunu duydum ama bunu sineye çektim sonuçta ticari konfor olmasa ne olacak.
    H100'ün daha az yaktığını yeni öğrendim ne kadar bir fark var öğrenebilirmiyim?
    L300'deki sesler motor aksamından mı geliyor yoksa kaporta aksamından mı?
    Yok onu biliyorum yükleme ağırlığını geçmem benim merak ettiğim minibüs geçenlerde malzeme taşımak yasakmış diye duydum doğru mu diye merak ettim. Bu arada çok soru sordum kusura bakmayın.

Hocam cok fazla bilgi veremeyecegim cunku cok kullandigim araclar degil.
    L300 ic kisimdan ses geliyor.
    H100 ic kisim tek parca ve duzenli oldugundan ses gelcek yeri yok.
    H100 un manevra kabiliyeti cok guzel. Kucucuk yerlerde donusler yapabiliyor.
    Arkasi bosken h100 kullanilmaz. Cok cabuk arka atiyor. Bu yuzden arkada surekli 2 cuval bulunur bizde.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gökhan G.

quote:

Size tavsiyem sakın H100 almayın,2006 model arabanın şaşisi,dışı pas içindeydi geçen gün tamircide gördüm

Eskiden komşumuzda L300 vardı,çok sağlam arabadır ama boş gezmeyin,yani arabanın arkasında yük olsun yoksa virajlarda ya da panik frenlerde yanlara attığı oluyor Ayrıca doluyken bir hoş gidiyor araba.Birde motor sesi arabanın içinde resmen

Edit;Şöyle bir şey var hem de minibüs olarak geçiyor sanırsam

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-minivan-van-panelvan-hyundai-grand-salon-yeni-motor-11-1-94947071/detay

Tavsiyeniz için teşekkür ederim zaten şuan da 1. tercihim L300 ikinci tercihim H100 . Evet beni cezbeden noktası da bu çevrem de bu tür araçları kullanan birçok kişi L300'ün çok dayanıklı sağlam olduğunu söylemiştir ama bunun yüzünden konfor gibi şeylerden ödün vermiş biraz. Araçta genellikle yük olacak ticari amaçla kullanacağız genelde arada bir aile gezintisi olacak o zaman da çok yüksek hızlar yapmam. Yükten sonra hoş derken yani hantallaşıyor mu araba? Motor koltuğun altında sesin içeride olması normal bence diye düşünüyorum H100'den daha fazla mı ses yapıyor?

• quote:

Arkasi bosken h100 kullanilmaz. Cok cabuk arka atiyor. Bu yuzden arkada surekli 2 cuval bulunur bizde.

Verdiğiniz bilgiler dahi benim için önemli.Bilgiler için teşekkür ederim not alıyorum.
  • quote:

quote:

Verdiğiniz bilgiler dahi benim için önemli.Bilgiler için teşekkür ederim not alıyorum.

Genel olarak hangisi derseniz bence H100. Cok dayaniklidir hocam.Temizini bulursaniz omurluk gider.

• Valla ben arka bos biniyorum. Lastik havasini duzgun ayarlayinca atma yapmiyor. Ama arka bos ve hafif kaygan zemin(yagmur sonrasi veya kar olunca) olursa dikkat etmek lazim.

Ani frende eger kitlerse kesin saga sola atar arka.

Simdiye kadar fren disinda sadece 1 kere arkadan kopma yasadim o da gizli buz varmis. Aliskanlik oldugu icin direk toparlayip devam ettim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.