Merhaba anakartım bu : https://rog.asus.com/tr/motherboards/rog-strix/rog-strix-b450-f-gaming-model// Şuan takılı 1 adet ssd 256gb 1 adet 1tb hdd mevcut. Bu ürünü alıp takabilirmiyim uygundur. Bazı reddit forumlarında diğer sata slotlarını iptal ediyor takınca diyor benim acil bi bilgilendirilmeye ihtiyacım var yarın gidip alacağım yada düz ssd alacagım. Samsung 500GB 980 NVMe M.2 SSD (Okuma Hızı 3100MB / Yazma Hızı 2600MB) fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da https://www.vatanbilgisayar.com/samsung-500gb-980-nvme-m-2-ssd-okuma-hizi-3100mb-yazma-hizi-2600mb.html |
Acil bir yardım lazım beyler nvme ile ilgili

-
-
alette 6 tane sata girişi var gözüküyor.
m2 takınca bu portlardan 2si devredışı kalıyor diyor. Yani diğer 4 porttan birine normal diski takarsan çalışacaktır.
3 When the M.2_1 Socket 3 is operating in SATA or PCIE mode, SATA6G_5/6 ports will be disabled.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Ben cahil kaldım bu konullarda şimdi o portların 4 tanesını ben denıyerekmı bulucagım yoksa otomatik devre dışımı bırakıyor takınca. Peki ben hangi portlara ssd ve hdd taktıgıma nerden bakabilirim yazıyormudur biyerde yine deneme yöntemi ile mi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi encuni -- 7 Haziran 2025; 2:32:36 > -
Anakart kitapciginda yazar hangi slota taktigini anlarsin, sata girisleride yaziyor orda
İslemci ne ? Bu arafa 2. Ssdyi taktiginda 8x e dusuyor hiz bide kart icin.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
eski ya ryzen 5 2600. Bende ikinci ssd vardı normal ona windows kurmuştum o patladı oyunlar için kullandıgım 256 gb ssd ye şuan windows kurdum oyun için ssd kalmadı. Düz ssd mi alayım direk.
-
Kılavuzda M.2 1. sokete disk takarsan sata 5/6 devredışı kalır diyor mantıken 3 sıra sata girişi var ortada kalan 2 girişe takarsan sata kablolarını sorunsuz çalışır.
2 tane M2 disk takarsan da ekran kartın yavaşlar deniyor.(tabi ekran kartın üst düzey değilse x8 düşmesi çok bir fark yaratmayacaktır)
Sendeki 256 SSD eğer M2 ise ve yüksek seviye bi ekran kartın varsa 2. m2 slotunu kullanmak yerine 2.5 sata ssd lerden alabilirsin. Ama bence 256 yı kaldırıp direk 1tb 1. M2 slotuna tak geç en temizi. Çünkü sata ssd ler zaten yavaş ve kullandıkça daha da yavaşlar eski teknoloji.
*3 When the M.2_1 Socket 3 is operating in SATA or PCIE mode, SATA6G_5/6 ports will be disabled.
*4 When the M.2_2 is occupied by M.2 device, PCIe x16_1 will run at x8 mode.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SailorTurkey -- 7 Haziran 2025; 16:36:51 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
ekran kartım gtx 1080 oda yeni değil ama online oyun oynatıyor işte eski bf1 bf4 tarzı. Ssd şuan 256 samsung evo 1 adet de eski 1tb hdd var resim muzik video atıyorum. İdareten 1 tane daha takıp biraz para birikince daha iyi bi bilgisayar almak istiyorum şimdi normal ssd alsam şöyle 400gb tarzı 1k ya iyi yaparmıyım. Bide tavsiye edeceğiniz hem uygun hem kaliteli bir ssd varmıdır. Yeni pc de almak lazım mvw 1tb yi artık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi encuni -- 7 Haziran 2025; 19:3:2 > -
Sata alsanda ayni para m2 ile.
Sunu al gec cok bi performans farki olmuyor
https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-kioxia-exceria-plus-g3-lsd10z001tg8-pci-express-4-0-1-tb-m-2-fiyati,384023060.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 7 Haziran 2025; 19:40:55 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X