Şimdi Ara

Acil alınık i3 veya i5 sistem monitörsüz Kasasız tek tek parça da alınır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
215
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #Osmaniye
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bir haftalığına sürem var. mutlaka lazım olan malzemeler i3 veya i5 işlemci, uyumlu anakart
    (phenom II x4 sistem ve parçaları da olur)

elinizde kasa sistem varsa alabilirim. elde monitör var bu yönde teklif göndermeyiniz. aslında elde kasa da var da bulmadan sıkıntı çıkmaması için almayı düşünüyorum. Tek tek parça da alabilirim kasa olarak da. kesin olan ise işlemcinin i3 veya i5 olması ve eğer ekran kartı varsa nvidia olması ve de mutlak cuda destekli olması.

olmaz da elinde i7 920 sistem olan varsa ve fiyat uygun olursa onu da alabilirim. ATİ ekran kartı tek ya da sistemle birlikte alınmayacaktır.

Fiyat olarak da nette sıfır fiyatına satanlar lütfen yazmasın kendi ve benim için zaman kaybı olur. nette zaten bir sürü fiyat araştırma sitesi var. en düşük fiyatlı olanı temel alırım doğal olarak.

anakartta 1394, esata, usb3 desteği gibi ek teknolojiler varsa çok memnun olurum. kesin alınması gereken bir ihtiyaçtır ve bir hafta içinde 2. el bulunamazsa sıfır alınacaktır.

Teklif vereceklere nasıl bir fiyatla ürün aradığıma dair fikir vermesi açısından: Eğer sıfır almak istersem örnek iki sistem-

=SİSTEM=
    İşlemci: i3 530 = 215 TL
    Anakart: P7H55D-M EVO= 250 veya GA-P55A-UD4=360 TL
    RAM: 2GB DDR3 1600 MHZ = 115 TL
    VGA: Palit GTS 250 1GB E-Green 256 Bit :220TL
    Kasa: 520W Akasa Zen Beyaz: 150TL
    Disk: 90 TL

h55 Çipsetli anakart ve GPU birimine sahip sistem için VGA şart değil. O zaman toplamdan 220 TL düşülecektir. Yani x4500 entegre VGA da işimi görür.

Toplam: 1040 TL veya 1140 TL ediyor. İşlemci i5 750 olursa 1185TL veya 1285 TL ediyor. Kullandığım parçalar kaliteli ve tanınmış markalar olup güncel ürünlerdir. Sizden istediğim tekliflerinizi bu sisteme göre kıyaslamanız ve ona göre vermeniz. Sorunlardan biri sizlerin zamanında çok daha pahalıya aldığınız sisteminizi şimdiki sıfır fiyatına satmak istemeniz. Örneğin zamanında 2000 TL’ye aldığınız kasa bugün sıfır 1500 TL’ye temin edilebiliyor. Doğal olarak ben de 1500 üzerinden fiyat indirip 1000 TL’ye almak isteyeceğim. Sizin ilk aldığınız fiyat üzerinden 2. el almak mantığa aykırı bir durum olacak çünkü. Bir de diyelim kasayı ayrı PSU’yu ayrı aldınız diyelim. Masrafınız 460W lık kasa için 250 TL oldu. Zaten bugün 520 W kaliteli bir kasa 150 TL’ye bulunabiliyor. Doğal olarak 2. el değeri de ancak 100 TL olmalı. Bu bakımdan ben sizlerin kasanızı 100 TL olarak değerlendireceğim. Bu örnek üzerinden diğer parçalara yorum getirilebilir. Normalin dışında zevkinize göre harcadığınız masraflar size karşılığını almamış gelebilir ama alıcı gözüyle de anlamsızdır.

Sizlerin satacağı sistemler verdiğim parçalardan daha üstün ise ona göre fiyat artırabilirim. Mesela 6GB’ye kadar RAM alabilirim. O zaman 2. el değeri de artacaktır. Diyelim elde SSD diskiniz var amenna daha çok isterim onu da fiyata eklerim. Gerçekten satmaya ihtiyacı olan birileri olursa fazla kırıma gitmeden almak istiyorum alan-satan razı olsun. Ben de sıfır almaktan kara geçerim. Ama zaten bilgisayar toplayabilen biriyim. Bu bakımdan parça satıp kar edeceklerle büyük ihtimal anlaşamayız. Ben de birkaç ürün sattım ama amacım satıp kurtulmaktı gözümdeki fiyattan paraya çevirmek değildi.

Kullandığım anakartlarda 1394, eSata, USB vardır. Sizin kartınızın sıfırı daha pahalı olabilir ama o parayı gerçekten hak ediyor mu o da önemli. Az bulunan ürünler daha pahalıdır ama gerçekten o arpayı hak ediyor mu? Malınıza lütfen alıcı gözüyle de bakarak hak ettiği değeri biçiniz. Mesaj tarihinden 1 hafta sonra satıcı bulmazsam sıfır alacağım.

Teklif verenlere teşekkürler.

Fiyatlandırmam hakkında not: Netteki en düşük (bulunabilir) site fiyatı üzerinden 3/2 fiyat vereceğim. anakartta ise atx yapıda güncel bir kart ise, gerekli genişleme çıkışlarına sahipse 3/2 fiyatlandırma, kırpılmış, sade, xatx olup hiçbir özelliği de yok ise 1/2 fiyat verebilriim.
    Sistem Notu : Bu ilan her türlü yoruma açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madeinme -- 21 Nisan 2010; 12:54:41 >

• PM
  • ana mesaj guncellendi
  • ana mesaj güncellendi.

ekleme: Fiyatlandırmam hakkında not: Netteki en düşük (bulunabilir) site fiyatı üzerinden 3/2 fiyat vereceğim. anakartta ise atx yapıda güncel bir kart ise, gerekli genişleme çıkışlarına sahipse 3/2 fiyatlandırma, kırpılmış, sade, xatx olup hiçbir özelliği de yok ise 1/2 fiyat verebilriim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madeinme -- 21 Nisan 2010; 12:56:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.