Şimdi Ara

Acil AGE of Empires 3 Taktiği (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
57.782
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Biraz Level Kas 10 11 Level Ol Fabrikayı Geliştir Ordan Seri Great Bomb Üretimine Başlayabilirsin.. Yanınada Birkaç Sipahi Felan Koy Tamamdır :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treyarch

yendin mi arkadaşını

9 sene olmuş adam konuyu açalı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crantola

quote:

yendin mi arkadaşını

vay arkadaş kim hortlattı konuyu, üniversitedeyken yazmıştım.
    okul bitti, askerlik bitti, işe başlandı, evlenildi. hala konu devam ediyor :D
    bu arada ezip gemiştim oyunda arkadaşı :)

• quote:

Orijinalden alıntı: xf

quote:

Orijinalden alıntı: Crantola

quote:

yendin mi arkadaşını

vay arkadaş kim hortlattı konuyu, üniversitedeyken yazmıştım.
    okul bitti, askerlik bitti, işe başlandı, evlenildi. hala konu devam ediyor :D
    bu arada ezip gemiştim oyunda arkadaşı :)

insan duygulanıyor dimi

• Osmanlıyı seçtiysen ilk başlangıçta 6 işçi veriyor 3 odun 2 et 1 madene veriyoruz. kahraman boş durmasın onu sürekli gezdir ve adada ne kadar korsan varsa kahramana öldürt ve ek hammadde geliri elde et. çıkan 9. işçiyle 2 tane ev kur iki evi kurduktan sonra bir tane liman yap ve balıkçı teknesi çıkar 4 tane felan bu teknelerin 3 tanesini et 1 tanesini altına ver. -online oynamadan önce biraz normal oyna exp. kas. 25. levelden sonra çok iyi özellikler açılıyor.- sonra oynarken Caribbean haritasını seç. adanın etrafını surlarla çevir camiiden sur geliştirmesini yap. -istersen camiden işçi sayısınıda yükseltebiliyorsun bence gerek yok ona.- adanın etrafını kilit sur sistemi ile çevirdikten sonra adanın etrafını topçu kuleleri ile çevir. - şehirden topçu kulesi limitini yükseltmek için özel bir özellik var onu aç ve iste. bu sayede 13 tane topçu kulesi dikebiliyorsun.- bu arada balıkçı teknelerinide unutma 10 12 tane felan yap onlardan. fabrikalardan eksiğine göre hammadde üret. bütün binalardaki geliştirmeleri yap. özelliklede arsenal binasındaki. o binadaki geliştirmeler askerleri geliştiriyor. şehirden level aldıkça select a home diye bir yer var oraya seçme hakkı geliyor. oradan sipahileri 6 ya kadar aç. 3 4 5 6 sipahi iki kez istenebiliyor. 18+18=36 3 tanede çağ atlarken veriyor. 39 . 39 sipahi 8 Osmanlı topçusu 20 yeniçeri 9 memlük atlısı 6 balkan atlısı - bu atlılar şehirden özel istetiliyor- ordun bu şekilde olsun. donanmanda gemi eksik etme 4 tane liman kur. limanın bütün geliştirmelerinide yap. -bütün binalarda geliştirmeleri eksik etme- en sondaki geminin özel vuruşu ile karşı oyuncunun adasının ortalarındaki hedefleri dahi vurabiliyorsun. bu gemilerle fabrikalarını vurmaya çalış. hammadde gelirini kesmeye bak. Caribbean'da oynuyorsanız 3. adayı mutlaka al tren yolunu felan geliştir. kızıldereli binalarını kur. 30 oradan 12 de kahramandan 42 tane kızıldereli askeri savunma hattında kalsın eğer taarruza geçersen. kızıldereli gemileri var. o gemilerdende 10 tane felan bas bütün denize dağıt eğer donanmasını geliyorsa mutlaka o gemiyi görür batırmaya felan çalışırlar. 2 3 tane Osmanlı topçusu her zaman kıyıda hazır halde beklesinler. Ben Bu Taktiklerle 10 15 Eldir Kaybetmiyorum. Karşımdaki Kişilerde Baya Sağlam Tabii. fabrikalarını adanın en arka tarafına yap. taarruz anında saldırdığın adanın kıyısına asker basan selimiye gemisini yanaştır. bu gemiden 3 tane basabiliyosun en fazla. populasyon azaldıkça asker bas ve yolla. Benden Bu Kadar Hadi İyi Oyunlar..

• Post Imperial Age çağında, Deathmach oyun modunda Osmanlı ol. Hemen 5 Barracks, 3 Stables, 2 Arlitery Foundry yap. Karşı tarafa 50 yeniçeri, 20 subay, 20 general yolla. Bu kadar ani bir saldırı karşısında yenilmezse kendini koru. Bu sırada kaşifi başka yerlere yolla yeni şehirler kur. Olur da rakip tüm askerlerini senin üzerine salarsa diğer şehirlerden adam bas, saldırt ve KAZAN!
  • Eğer Age Of Empires 3 ü iyi oynamak istiyorsanız beni dinleyin

Öncelikle benim favori devletim ve kendi ırkım olan türk devletini seçiyorum. ve seçtiğiniz ülkenin 50 lvlden yukarı olmasına dikkat edin çünkü build a deck te kart limiti buna bağlı maksimum limit 25.

Build a Deck te mutlaka olması gerekenler 3 işçi kartı 4 işçi kartı ; 700 et ,700 odun ,700 altın kartı
    2 tane kale kartı ( fort ) atlı ve topçu birlikleri hızlandırma kartı ,palace intrigue kartı 2 great bombard kartı , 3. çağda gelen 2 falcotenes kartı , 2 fabrika kartı , 1000 odun kartı 4 outpost kartı
    olmak zorunda diğer boş kalanları kafanıza göre doldurabilirsiniz ama işinize yaramayan kartı boşuna tutmayın.

Şimdi oyuna başlıyoruz
    (Osmanlıyla oynarken harita özellikleri çok önemli Great Plainsi tercih ederim ve Asian Dynasties modunda )

oyuna başladığımızda ilk önce 6 işçiden 4 ünü ete veriyoruz 2 si yerdeki malları topluyor . yerdeki yiyecekler toplandıktan sonra 1 işçiyi ete salıyoruz ve kalan bir işçiyle 1 cami 1 de ev yapıyoruz camiden işçi gelim hızını arttırıyoruz hala odunumuz kaldıysa market yapıyoruz.ve başkentten 3 işçi çağırıyoruz et 800 olduğu anda 400 wood luk seçeneğe tıklıyoruz ve 3 işçimizi altına yolluyoruz bu arada kaşifimiz boş durmuyor kaşimizin canı 0 a düşene kadar heryere saldırtın bişeyler kazanın colonial ageye geçmeden 30 saniye önce 2 işçinizi düşman bölgesinin yakınlarına bir yere yollıcaz ( rush yapıyoruz )

2 . çağ
    ( bu çağa geçtiğinizden itibaren ekonominizin temellerini atmış demektesiniz )
    hemen yerdeki 400 woodu 3 işçinize toplatıp işçileri aldığımız yere geri yolluyoruz ve düşman bölgesindeki işçilerinizle bir baraka yapıyoruz altındaki işçi sayısını 4 e yükseltiyoruz ve bayrak numarası 1 olduğunda ana şehirde 700 wood çağırtıyoruz o gelene kadar en az 5-10 tane janissary çıkarmış olmanız lazım mal başkentten geldiğinde hemen topluyoruz ve işçi hızlandırmaya tıklıyoruz sonra marketten eti ve altını hızlandırıyoruz o zamana kadar 1 bayrak daha gelir o bayrak hakkıylada 700 et çağırın ve janissarileri çoğaltın ve düşmana 3 yönlü taaruza geçin you are victorious

( bu sadece hızlı savaştı eğer daha fazla bilgi istiyorsanız adım Selim Etba MUĞLA faceboktan mesajlaşalım) iyigünler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etba -- 23 Ocak 2015; 18:08:01 >

• Bu oyunda kac irka karsi savasacagina göre stratejin degisir. Ben mesela osmanliyla 6 irka karsi orta seviyede galip geldigimde 12. dakikaya kadar etrafi en az iki katli surlarla ve sinirsiz outpostla donatiyordum bu sirada 3. cagda oluyorum ve ekonomi idare eder denilebilir. Bu dakikadan sonra en az 3 ordu ataga geciyordu ve onlari 3. cagda getirttigim iki adet topla ve 8 adet yeniceriyle oyaliyordum tabi yikilan surlari hemen insa etmezsen gümletirler diger gelislerinde. Su an söyleyeceklerim önemli!.. Bu esnada stable kurarak atlilarin seviyelerini yükseltiyordum ve 15-20 hussarla birlikte gidip en yakin irkin sehir merkezini yikmak gerekiyor daha sonra da iscilerini öldürmek gerekiyor. Sakin evlere veya baska yerlere saldirmayin. Amac burada o irkin gelisimini bitirmek. Zaten town center ve köylüler ölünce asker de cikaramaz. 2 dk icinde pes eder muhtemelen o irk. Akabinde savunmada cok daha fazla zorlanmaya baslayacaksiniz cünkü bu sefer onlar da cag atladigi icin toplarla surlara vuracak. Buna önlem icin savunmadan atli birakmalisiniz cünkü toplar baska türlü ne sur birakir ne outpost birakir girerler köyünüze. Tabi direkt kafa kafaya girmeyin toplara atlilara. Surlardan kapi acin ve arkadan saldirin onlara. Bu esnada ölen yenicerilerin yerine savunmaya 10-15 tane daha yeniceri getirmelisiniz. Kesinlikle surlari tamamen yiktirip köye sokmayin yoksa toparlanamazsiniz amac. Savunmanin yaninda yine 20 tane atli grubuyla diger köye saldirin. Bu sekilde 3 tane irki pes ettirin. Daha sonra geriye 3 irk kalacak ama en az seviyeleri 4 olmus olur bu esnada cunku hic saldiri yapmadiniz onlara. Haliyle yikilmalari daha zor olacak. Bunlari atlilarla bitirmek bayagi zor olur. Ancak atlilarla köy merkezini yikabilirsiniz. Zaten onu yiktiktan sonra gelisimi yavaslar isci cikaramaz. Bu sefer iki tane top götürün yaninizda pes eder zaten. Geriye kaldi iki irk. Onlara da yeniceri + hussar + top ile saldirin ve kazanmaniz icten bile degil... Bayagi uzun olmus ama taktik budur :D Ha bu arada kalenizi en cok gelebilecekleri yere kurun onu gecmeleri cok zor olur ve etrafina diger bölgelere oranla daha cok outpost kurun. 1 e 6 yenmenin formülü budur :D . Asil önemli yerleri de söylemem lazim . Benim profilim 103 level su an. O yüzden bütün kartlari actim. Kartlardan birinde hizli hussar basma var. iki saniyede 5 hussar basiliyor. Onu yapmaniz sart yoksa hussarlar gec cikarsa karsi taraf güclenir o esnada. Ayrica sinirsiz outpost icin baska bir kart var 2.cagda cikiyor onu da alin. Tradepost kurmayi unutmayin sehirden gelen malzemeler icin exp lazim tradepost exp versin.

daha az irka karsi savasacaksaniz ekonomiyi esit ayarlamanizda fayda var cabuk gelisip hizli asker cikartmaniz lazim. Bu sefer savunmaya cok onem vermedigimiz icin kaleyi stratejik bir yere yani karsi irka yakin bir mekana kurun. Oraya topcu binasi da kurun ve toplardan en sagda olani vardir onu son seviyeye getirip en az 5 tanesiyle girin sehre. Yikilmadik bina birakmaz o. Sadece binalari yikmak icindir dikkat edin askerlere vuramaz onlar. En fazla 3 irka karsi savasirsaniz bunu kullanin. 4 irk icin savunma taktigi sart!!

unutmayin. En önemli atak savunmadir!! ;)

Yalniz simdi fark ettim konuyu acan arkadas 10 yil önce acmis :D vay arkadas adamin su an 3. cocugu yoldadir belki de :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mitralyoz16 -- 25 Mayıs 2015; 23:15:24 >

• Adamın çocukları oyunu oynamaya başladı, hala taktik veriyorsunuz :)))
  • ingiltereyi kullanarak portekiz hariç tüm milletleri expertte saguenay haritasında yendim

bende isterdim osmanlının en iyi olmasını ama askeriyesi dışında her şey tırt ekonomin olmazsa askerinde olmaz oyunun en iyi milleti ingiltere evlerden işçi çıkmasına ek olarak town center da daha hızlı işçi üretiliyor donanması sağlam denizi kimseye bırakmıyorum askeriyesi zayıf olabilir ama 10 kışlada seri üretimle seferde askerler eksilirken yenileri yolda oluyor 8 top basıp ağır ağır ağır ilerliyorum portekiz hariç yenilmedim bu arada fransa hariç tüm milletleri 5. çağda yendim yani rush falan yapmadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ekonomiye bakmadan oduna ve ete aban ticaret yollarını kap ticaret yollarını altına bağımlı yap ama en başta tarla yap bunu unutma nautralisti seç level atlarken Osmanlı'dan fabrika çok önemli fabrikadan sahi topu bastır asker nüfus sınırını tamamlayana kadar hiç saldırma hep savunmaya oyna

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.