Şimdi Ara

ACIL 10 BİN TL LİK SİSTEM TOPLADIM DEĞERLENDİRİR MİSİNİZ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
416
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    -i7 8700 (alındı)
    -Asus Z370-P Prime ATX Anakart (alındı)
    -CoolerMaster MasterLiquid 240mm Sıvı Soğutucu (alındı)
    -Cooler Master MasterBox 5 GM 750W 80+ Bronze Modüler PSU Pencereli SuperMidTower (alındı)
    -KINGSTON HX426C16FR2/8 HyperX Fury Red DDR4-2666Mhz C16 8GB (2x8GB) (16-18-18) 1.2V Bellek (alındı)
    edit : ssd olarak geçici bir şey alacağım
    bu arada sistemde oc yapmayacağım psu miktarını buna göre değerlendirisek daha iyi olur daha fazla para vermek istemiyorum sistem için

sistemimi değerlendirir misiniz PSU kimi sitelerde hesaplıyorum rahat yeterli gibi bir sonuç çıkıyor kimilerinde yetmez gibi bir sonuç çıkıyor sizin fikrinizi almak istedim
    teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hardwareflick -- 22 Mayıs 2018; 0:9:9 >

• Kardeş ssd hdd nerde nasıl sistem bu.
  • İçindeki PSU yazılmamış sanırım masterwatt lite 700w 80+ var. Çöp lvl dan hallice, incelemesi yok ve Elite II veya B V2 rebrand.Google da bulduğum tek kaynak.. >http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-3430898/cooler-master-masterwatt-lite-700-good-psu.html. Uzak dur. 8700k oc ile 130 1080 ti de %120 PT de 280W çekse limitlerdesin. Gidip Amazondan 100 dolar bandında Tier 1 psu al. Şuan 79 dolara G3 650 satılıyor en kötü bunu al. Kasayıda değiş malzeme kalitesi çöp. Kasada bu >https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=8418

• berk768 kullanıcısına yanıt
    ssd yi şimdilik geçici bir şey alacağım performans uyumlulu açısından değerlendirmenizi istemiştim
  • StreamRolleR kullanıcısına yanıt
    merhaba sistemde i7 8700k değil i7 8700 var oc yapmayacağım hiçbir zaman ve bunun için fazla para vermek istemiyorum buna göre değerlendirebilir misiniz bir de amazondan alamam buradan örnek verebilirseniz çok iyi olur teşekkür ederim cevabınız için
  • overclock yapmayacaksan Z370 anakart ile işin yok, onun yerine b360 chipset'e yönel. Seçmiş olduğun kasanın güç kaynağı gerçekten çok kötü, marka konusunda evga, silverstone, seasonic markalarına yönelmeni tavsiye ederim. eğer 80+ plat alacaksan o sistem için 550watt gayet yeterli ama yok ben eşeği sağlam kazığa bağlamak istiyorum dersen 80+gold 750watt kâfi. K serisi işlemci almayacağından ötürü de kapalı devre sıvı soğutuculara da ihtiyacın yok. NOCTUA NH-D9L al keyifine bak, hem ucuz hem kaliteli. Ram konusunda 3000mhz+ modellere yönelirsen daha iyi olur, zaten çok fiyat farkı da yok. depolama birimlerini geçici olarak halledeceğini söylemişsin, bütçen el veriyorsa 500gb evo 970 al arkana bakma. yanına da 2TB WD blue eklersen tadından yenmez.
  • LGR9 kullanıcısına yanıt
    merhaba ben sıvı soğutucuyu ucuz bir paraya aldım yani senin attığın o kule soğutma fiyatına geldi anakart ile beraber sinerjiden aldım istersen bakabilirsin anasayfasından
    psu için bütçem max 500 tl o yüzden bronze 80+ ve bir marka almak istiyorum ama şu konuyu anlamadım
    yani 550 w platinium = 700w bronze gibi bir verimlilik farkı mı var yoksa bu sisteme nasıl yeterli olabiliyor 550 w
    teşekkür ederim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    25 Bin TL Sistem Önerisi
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Anakart leş. 10 binlik sistemde en kötü anakartlardan birisi, çarpanı kapalı işlemci ve ortalama bir soğutma... olmamış. Ekran kartına abanacağım diye dengesizlikte çığır açmışsın. GTX1080 falan koy da adam gibi işlemci-anakart-soğutma koy oraya.
  • hardwareflick H kullanıcısına yanıt
    o sistemi dibine kadar güç çekecek şekilde donatsan bile 2. kartı takmadığın sürece 530 watt bandını geçmez. Evga 550w G3 tam yük altındayken 549.6 watt verebiliyor. Ayrıca 2 sene gibi bir kullanımda 80+Platinum, 80+Bronze arasındaki fiyat farkını elektrik faturası ile kapatıyor. Bahsetmiş olduğum 80+ Platinum güç kaynakları 10 yıl garantili olduğundan almaya değer bence.
  • -Ekran kartı açısından şu dönemde kesinlikle 1080 Ti önermiyorum. Pascal'ın çıkışına az kala 980 Ti alanlar aynı performansı çok daha ucuza veren ve daha az ısı yayan 1070'i görünce fena bozuldular. Kesinlikle değmez. Eğer durumunuz acilse 1060 - 1070 alıp geçin derim.

-Hız aşırtımı istemiyorsanız 8700 alın. Hız aşırtma delid ve soğutma gibi 2 sorunla uğraşmayı gerektirdiğinden pek önerilmiyor. Bu durumda AIO tipi sıvı soğutucuya da ihtiyacınız kalmaz. Her ne kadar soğutması biraz daha başarılı görünse de sıcaklığa bağlı olarak bir kaç yıl içinde bağlantıları zayıflayacaktır. Maliyet ve riske değmez. Orta-üst düzey hava soğutma sistemlerini araştırın. NH-U14S , PH-TC14PE gibi soğutucular iyi iş görür. Soğutmanın anakarta yük bindirmemesi için kasanın üst kısmına misina ile bağlamanızı öneririm. (elektrik iletmemesi için tel, ileride sökülebilmesi için de plastik kelepçe kullanmayın.) Bu son işi bir bilene danışın.

-PCI express hatlarının yetersizliğinden dolayı üst düzey kartlara darboğaz yaptıran B360 anakarttan uzak durun. İleride 2070 veya 2080 gibi daha üst düzey bir kart çıkarsa darboğaz yaptırmayın. Hatta Z370 dışındaki anakartlar da 8700'e önerilmiyor, vrm kalitesi açısından Z370 daha iyi. Ben de bu konuda rahatsızım ancak Intel işlemci değiştirdikçe anakartları da değiştirdiğinden iyi bir model seçmenizi öneririm.

-SSD konusuna modeller arasında pek bir fark yok (nvme tipi olanlar hariç). Ben olsam direk 850 evo alıp geçerim. Veya 250 gb 960-970 evo nvme ssd alıp, ileride 250 gb 2.5 inç sata tipi basit bir ssd daha eklenebilir. Tercihe bağlı.

PSU. 1080 Ti önermediğim için kaliteli bir 650W psu alırsan sınırda kalmazsın.

• ılgaz94 I kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam asus 1080ti parçayı aldım artık değiştirme gibi bir şansım yok bunla beraber toplamam lazım
    teşekkürler
  • hocam aldım anakartı hiç kullanmadım bilmiyorum satabilir miyim ama yaptık bir hata artık yapacak bir şey yok
    Aldıktan sonra bize sormanın bir anlamı yok. Almadan önce soracaktın onu. Satabiliyorsanız satın. Yoksa çok saçma sapan bir şey çıkacak ortaya.

• hocam daha önce hiç böylesi bir ürünü satmadım o yüzden pek cesaret edemiyorum
    ben sadece ne kadar power supply e ihtiyaç duyarım diye sordum
    Öncelikle ekran kartınız hayırlı olsun. 650 yerine 750 W'lık bir PSU alabilirsiniz. Anakartta B360'ı ısrarla önermiyorum.
  • Sistem güzel, anakartı geri yollamana vs. gerek yok. Sadece AIO yerine 4 heatpipelı tower tipi bir soğutucu tercih edebilirdin, üste para kalırdı. He ben bu AIO'yu cok ucuza getirdim dersen kalabilir. O anakart yerinede +50 TL koyarak tomahawk alınabilirdi.
    https://www.sinerji.gen.tr/asus-z370-p-prime-atx-anakart-coolermaster-masterliquid-240mm-sivi-sogutucu-pmu412994?gclid=EAIaIQobChMIsoLWyc-X2wIVEImyCh2YawFQEAQYASABEgIH5PD_BwE

Eğer bunu aldıysan iyi yapmışsın.

O sistem %100 yükte 500W bile çekmez fakat ömür boyu kullanmak için 650W Kaliteli bir güç kaynağı tercih edilmeli; RMi, RMx, P2, G2, G3, Prime Ultra, Titanium gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 21 Mayıs 2018; 23:20:40 >

• No Way Out kullanıcısına yanıt
    evet tam olarak bunu aldım hocam çok daha uygun gibi geldi normalde b360 asus tuf alacaktım ama z370 bileşenleri büyük ihtimalle b serisinden daha dayanıklıdır
  • Toleranta12 kullanıcısına yanıt
    teşekkürler hocam tavsiye ettiğiniz kasayı aldım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.