Şimdi Ara

Açıköğretime Geçmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
78
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Meslek Lisesinde okumaktayım; fakat üniversite düşünüyorum. Bunun için de buradan kurtulmam gerekiyor :)... Açık Lise hakkında bir kaç sorum olacak, yardımcı olursanız çok sevinirim.

    Bu tercihim hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Açıköğretim mezunu olunduğunda alınan diplomada herhangi bir değişiklik söz konusu mu?
    11. sınıf öğrencisiyim, devamsızlıktan kalmak üzereyim eğer bu sene kalırsam 2. kez sınıf tekrarı olmuş olacak. Yani istemesem de açıköğretime zorunlu olarak geçeceğim... Bu durumda sınıf tekrarı mı yapıyoruz yoksa direkt 12. sınıfa mı atlıyorum?
    Açıköğretim okuyanlar ya da bitirmiş olanlar tecrübelerini paylaşabilirler mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wh1terose -- 1 Aralık 2016; 9:37:57 >



  • mesleki açık liseye geçtiğin zaman, başarılı olduğun derslerden muaf olursun. sadece başarısız olduğun dersler ve 12. sınıf derslerine girersin. kültür dersleri uzaktan eğitim verildiği için, problem yaratmaz. meslek dersleri yüz yüze olacağı için, devam zorunluluğu var. maol'de rapor veya izin geçerli değildir. devamsızlık ders başına her dönem için ayrı ayrı alınır. ama 1. dönem devamsızlıktan kalırsan, 2. dönemde kalmış sayılırsın. 2. dönemde kalırsan, birinci dönemi etkilemez. bir sonraki sene sadece 2. dönem derse devam edebilirsin. bir dersten devamsızlık yapman, sınıf geçmene engel teşkil etmez. ama başarısız olduğun dersleri verinceye veya krediyi tutturuncaya kadar devam edersin.

    biz öğretmenler, geçmişte maol'de insiyetif kullanabiliyorduk. ama artık devamsızlık takibi daha sıkı tutulmaya başlandı. devamsızlık yapmana neden olan etkenler varsa, onları bıraksan iyi olur.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dergul

    mesleki açık liseye geçtiğin zaman, başarılı olduğun derslerden muaf olursun. sadece başarısız olduğun dersler ve 12. sınıf derslerine girersin. kültür dersleri uzaktan eğitim verildiği için, problem yaratmaz. meslek dersleri yüz yüze olacağı için, devam zorunluluğu var. maol'de rapor veya izin geçerli değildir. devamsızlık ders başına her dönem için ayrı ayrı alınır. ama 1. dönem devamsızlıktan kalırsan, 2. dönemde kalmış sayılırsın. 2. dönemde kalırsan, birinci dönemi etkilemez. bir sonraki sene sadece 2. dönem derse devam edebilirsin. bir dersten devamsızlık yapman, sınıf geçmene engel teşkil etmez. ama başarısız olduğun dersleri verinceye veya krediyi tutturuncaya kadar devam edersin.

    biz öğretmenler, geçmişte maol'de insiyetif kullanabiliyorduk. ama artık devamsızlık takibi daha sıkı tutulmaya başlandı. devamsızlık yapmana neden olan etkenler varsa, onları bıraksan iyi olur.

    Meslek dersi derken? Ben açık lisede de mi şu an okuduğum bölümün derslerini göreceğim. O derslerden kurtulmak için açığa geçmek istiyorum zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • açık liseye geçebilirsen bile, 10 ve 11 sınıftan alman gereken fark dersleri olacaktır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.