Şimdi Ara

açıköğretimde derslerden muaf olmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
4.892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben 2007 yılında üniversiteyi bitirdim ve şimdi bu sene 2011-2012 eğitim öğretim döneminde bir açıköğretimden üniversite okumak istiyorum
    benim sorun ise
    önceki bitirdigim bölümdeki gördüğüm dersler sayesinde şimdi okuyacağım açıköğretim bölümündeki bazı derslerden muaf olabilirmiyim
    buna benzer durum yaşayan oldu mu acaba
    cevap verirseniz çok sevinirim

• Merhaba.

Anadolu üniversitesi açıköğretim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Muafiyet ana başlıklı madde 17 şu şekildedir;

Madde 17- (Değişik: 17.02.2009 tarih ve 27144 sa. R.G.) Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, kaydedildikleri ve bulundukları sınıf, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadır. Ancak, öğrencilerin Anadolu Üniversitesinden daha önce alıp da başarmış oldukları Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi dersleri transfer edilebilir. Diğer yükseköğretim kurumlarından ders transferi yapılmaz.
    (Değişik: 05.04.2009 tarih ve 27191 sa. R.G.) Dikey geçiş yapan öğrenciler, Yabancı Dil ile Türk Dili derslerini ön lisans programlarından almış olduklarından lisans programındaki bu derslerden sorumlu tutulmaz.

http://www.anadolu.edu.tr/aos/yonetmelikler/ogretim_yonetmeligi.aspx

Buradaki ders transferinden kasıt dersten muaf tutulma olayıdır.Yani eğer anadolu ünivde okuyup daha önce inkılap ,türk dili gibi dersleri almışsanız muaf olursunuz aksi takdirde herhangi bir muafiyet söz konusu değildir diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adalet -- 7 Eylül 2011; 19:07:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Adalet

Merhaba.

Anadolu üniversitesi açıköğretim Öğretim ve Sınav Yönetmeliği Muafiyet ana başlıklı madde 17 şu şekildedir;

Madde 17- (Değişik: 17.02.2009 tarih ve 27144 sa. R.G.) Açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin öğrencileri, kaydedildikleri ve bulundukları sınıf, bölüm ve programda okutulan derslerin tümünü almak zorundadır. Ancak, öğrencilerin Anadolu Üniversitesinden daha önce alıp da başarmış oldukları Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi dersleri transfer edilebilir. Diğer yükseköğretim kurumlarından ders transferi yapılmaz.
    (Değişik: 05.04.2009 tarih ve 27191 sa. R.G.) Dikey geçiş yapan öğrenciler, Yabancı Dil ile Türk Dili derslerini ön lisans programlarından almış olduklarından lisans programındaki bu derslerden sorumlu tutulmaz.

http://www.anadolu.edu.tr/aos/yonetmelikler/ogretim_yonetmeligi.aspx

Buradaki ders transferinden kasıt dersten muaf tutulma olayıdır.Yani eğer anadolu ünivde okuyup daha önce inkılap ,türk dili gibi dersleri almışsanız muaf olursunuz aksi takdirde herhangi bir muafiyet söz konusu değildir diyor.

ilgi ve alakanız için teşekkür edeirm
    cevap yeterli geldi

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Devamsızlıktan Kalmak ve GNO
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.