Şimdi Ara

açıköğretim okumak mantıklımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
3
Favori
19.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Meslek lisesi mezunuyum bu sene sınavlara hazırlanim dedim hiçbi konu bilgim yoktu yazdan beri sınava hazırlandım dershanede 310 puanada kadar yükselttim ygsyi fakat gerçek sınavda süreyi çok yanlış kullandım yetiştiremedim ve 256 puan aldım lys konularına hiç çalışmamıştım ygsyi bile zar zor yetiştirdim şimdi lysye hazırlanıyorum ama çok fazla konu var çalışmaktanda sıkıldım yazdan beri evdeyim ama konular çok fazla bi türlü bitiremedim şimdi napıcam bilmiyorum hedefimde bilgisayar okumak vardı ama kazanmam zor görünüyo kötü bi ünidede okumak istemiyorum açıktan işletme falan okumak geldi aklıma mantıklımı sizce yoksa uzaktan eğitim mi nasıl yapmalıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Açıköğretim Okumak Mantıklı mı?

Açıköğretim üniversite okumak, günümüzde giderek daha fazla tercih edilen bir eğitim modeli haline geliyor. Ancak açıköğretim okuyup okumama kararı, bireysel ihtiyaçlara ve koşullara göre değişebilen bir konudur. Bu yazıda, açıköğretim okumak isteyenler için bazı önemli hususları ve dikkat edilmesi gereken noktaları ele alacağız.

Açıköğretim Okumak Mantıklı mı?

Açıköğretim üniversite okumak, bazı avantajlar sunar:

• Esnek Eğitim: Açıköğretim sisteminde, ders saatleri ve çalışma programı genellikle öğrencinin kendi tercihine bırakılır. Bu, çalışanlar veya yoğun programları olan kişiler için büyük bir avantajdır.
    • Geniş Program Seçenekleri: Açıköğretim üniversiteleri, çok çeşitli program ve bölüm seçenekleri sunar. Bu, öğrencilerin ilgi alanlarına ve kariyer hedeflerine uygun bir program seçmelerine olanak tanır.
    • Daha Düşük Maliyet: Açıköğretim üniversitelerinin eğitim ücretleri, genellikle geleneksel üniversitelerden daha düşüktür. Bu, öğrencilerin mali yüklerini azaltmalarına yardımcı olabilir.

Ancak, açıköğretim okumak bazı zorluklar da getirebilir:

• Motivasyon Sorunları: Açıköğretimde, öğrenciler kendi kendilerine çalıştıkları için motivasyonlarını korumakta zorlanabilirler.
    • Zaman Yönetimi: Esnek eğitim, öğrencilerin zaman yönetimi becerilerine dayanır. Programı kontrol altına alamayanlar, öğrenimlerini tamamlamakta zorlanabilirler.
    • Sosyal Etkileşim Eksikliği: Açıköğretim öğrencileri, geleneksel üniversite öğrencileri kadar sosyal etkileşime sahip olmayabilirler.

Sonuç

Açıköğretim okumak mantıklı mı sorusunun cevabı, kişisel tercihlerine ve koşullarına bağlıdır. Esnek eğitim, geniş program seçenekleri ve düşük maliyet avantajları sunan bu sistem, çalışanlar, yoğun programları olan kişiler veya geleneksel üniversite öğrenimine alternatif arayanlar için uygun olabilir. Ancak, motivasyon sorunları, zaman yönetimi ve sosyal etkileşim eksikliği gibi zorlukları da göz önünde bulundurmak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • açık okumak mantıksız
  • Up

• Bak abin olarak tavsiyem sakın açıktan falan okuma MYO hiç okuma !
    Bir sene dişini sık otur ders çalış puanını yükselt. Ya iyi bir üniversiteye git yada severek bu mesleği yapıcam dediğin bir bölüme, yada memurluğun peşine düş ve kpss'e falan hazırlan.

Bu dediklerimden farklı olarak açıktan okumak veya myo okumak gibi bir hata yaparsan hayatın kararır hiçbir şeye sap olamazsın söyliyim. (istisnalar hariç)

not: aöf işletme 3.sınıftayım 2 yıl myo mezunuyum.
  • Benim kuzen aofu askere gec gitmek icin okuyor
    Universite okumak demek orgun ogretim lisans okumak demek gerisi gereksiz
    MYO okuyanlarda ne yapip edip DGS ile 4 yila uzatmalilar
    Aof ciddiye alinmiyor is basvurularinda hem de hic

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Hawk.

Bak abin olarak tavsiyem sakın açıktan falan okuma MYO hiç okuma !
    Bir sene dişini sık otur ders çalış puanını yükselt. Ya iyi bir üniversiteye git yada severek bu mesleği yapıcam dediğin bir bölüme, yada memurluğun peşine düş ve kpss'e falan hazırlan.

Bu dediklerimden farklı olarak açıktan okumak veya myo okumak gibi bir hata yaparsan hayatın kararır hiçbir şeye sap olamazsın söyliyim. (istisnalar hariç)

not: aöf işletme 3.sınıftayım 2 yıl myo mezunuyum.

Eyvallah abi haklısın aslında dersler zor ama çalışıp iyi bi üniversite kazanırsam ilerde pişman olmam diyorum bende ama dersler bu sene çok sıktı bi sene daha kaybetcem gibi görünüyo

• Bence açık yazma düzgün 4 yıllık bir bölüm yaz çalışıyor musun?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Valla annem babam derdi oğlum çalış ilerde sürünme fabrikalarda orda burda iyi bir okul oku geleceğini kurtar diye.
    Bir kulağımdan girdi diğerinden çıktı.
    Ben aptallığımdan kaybettim.
    Şükür şuanki halimden ama sonuç olarak mutsuzum ve sevmediğim bir işi yapıyorum.
    Aklın varsa bu sene tekrar hazırlan ama adam gibi oturup çalış düzenli bir şekilde. O senede mi olmadı?
    Bir sene daha kaybet ve yine hazırlan.
    Ömrün boyunca söverek uyanmazsın en azından.

Kısa yoldan hayatım kurtulsun diyorsan polisliği düşünebilirsin.
    Amcamın oğullarının ikiside polis şuan biri daha yeni mezun oldu.
    İki yıl pmyo okuyorlar 3 bin lirayla işe başlıyorlar.

not: amcamın oğlu inşaat müh. kazandı ama gitmedi polisliğe girdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: [Hugo]

Bence açık yazma düzgün 4 yıllık bir bölüm yaz çalışıyor musun?

Çalışıyormusun derken derslerden bunaldım son zamanlar çalışamıyorum iş olarak yazın çalışıcam mecbur şuan dershane var

• Dershanene güveniyorsan, açığa geç.Bütün yıl adam akıllı çalış.Bu da başka bir tavsiye.
    (İradene güveniyorsan tabi...)
  • bence mantıklı
  • Sadece cebimde dursun mantığıdır aöf
  • montana çetesi kullanıcısına yanıt
    Seninle aynı gibiyiz benimde bu sene son senem 4 yıl boyunca yattım bu sene dershaneye gitmedim çünkü yapamayacağımı biliyordum. Zaten annem hastaydı( ygsden 1 ay önce vefat etti) maddi durumlar iyi olmadığından da yazılmadım.

Bende ygs 250bindeyim bi halta yarayacağı yok gibi o yüzden seneye bıraktım ama şimdi yine de çalışıyorum. Senin gibi bende bilgisayar istiyorum ve gelene kadar peşini bırakmam. Hele ki açık öğretimden hiç okumam. Şu an kafa dinlemek için 2. dönem açığa geçtim. Çalışmak için vakit oldukça bol seneye bolca çalışırız
  • bende senin gibiydim geçen sene 263 almştım bu sene biraz daha gayretle 308 aldım eğer ben yaparım istediğimi alırım diyorsan hiç bi yere gitme bir sene boyunca iyi çalış yok ben gezerim nete girerim diyorsan myoya git direk
  • quote:

Orijinalden alıntı: kanberxd

Seninle aynı gibiyiz benimde bu sene son senem 4 yıl boyunca yattım bu sene dershaneye gitmedim çünkü yapamayacağımı biliyordum. Zaten annem hastaydı( ygsden 1 ay önce vefat etti) maddi durumlar iyi olmadığından da yazılmadım.

Bende ygs 250bindeyim bi halta yarayacağı yok gibi o yüzden seneye bıraktım ama şimdi yine de çalışıyorum. Senin gibi bende bilgisayar istiyorum ve gelene kadar peşini bırakmam. Hele ki açık öğretimden hiç okumam. Şu an kafa dinlemek için 2. dönem açığa geçtim. Çalışmak için vakit oldukça bol seneye bolca çalışırız

Başın sağolsun kardeşim inşallah seneye kazanırız

• montana çetesi kullanıcısına yanıt
    Sağolasın. Zaten ygs ye bu yıl hazırlanmışsın seneye çalışırken ygs nin yanında lys ye çalışmayı ihmal etme yoksa kalan 2 ay da hiç bir şey olmaz .
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.