Şimdi Ara

***Açık Portlarınız Varmı Kontrol Edin--- Varsa Kapatalım***

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
4.883
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://www.securitymetrics.com/portscan.adp

Siteye girip sol bölümde "Home Office/Personal Firewall Test" e tiklayin ve portlarinizi taratin...!!!

Stealth-> Güvenli
    Closed-> Orta
    Open,Danger-> Tehlikeli
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Windows XP üzerinde 137 138 139 numaralı Portları Kapatmak :

1. 137 138 139 numaralı portları açık ise ;
    2. Eğer varsa sağ alt köşedeki yerel ağ bağlantısı simgesini tıklayalım yoksa
    Bilgisayarım simgesini tıklayarak
    açalım --> Ağ Bağlantılarım --> Ağ bağlantılarımı görüntüle --> Yerel ağ bağlantınızı seçin -->
    Özellikler
    3. Yerel Ağ bağlantısı özellikler penceresindeki Internet Iletişim Kuralları (TCP/IP) yi açalım -->
    Gelişmiş --> üst menüden WINS --> TCP/IP üzerinde NETBIOS u devredışı bırak seçeneğini i
    şaretleyelim
    ve Tamam diyerek tüm pencereleri kapatalım ActivePorts programıyla tekrar kontrol ettiğimizde
    portların kapandığını görüceksiniz.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Windows XP üzerinde 445 numaralı Portu Kapatmak :

1. 445 numaralı portu açık ise ;
    2. Başlat --> Çalıştır --> komut satırına regedit yazalım. Açılan Kayıt defteri düzenleyicisi menüsünden
    sırasıyla
    HKEY_LOCAL_MACHINE --> SYSTEM --> CurrentControlSet --> Services --> NetBT -->
    Parameters yi tıklayalım yan taraftaki listeden TransportBindName seçeneğini açarak
    \Device\ verisini silelim
    Tamam diyerek pencereyi kapatalım. Bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra portları
    kontrol ettiğimizde 445 numaralı portun kapandığını görüceksiniz.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Windows XP üzerinde 135 numaralı Portu Kapatmak :

1. 135 numaralı port açık ise ;
    2. Başlat --> Çalıştır --> komut satırına regedit yazalım. Açılan Kayıt defteri düzenleyicisi
    menüsünden sırasıyla HKEY_LOCAL_MACHINE --> SOFTWARE --> Microsoft --> Ole yi tıklayalım
    yan taraftaki listeden ENABLE DCOM seçeneğini açarak Y (Yes) değerini N (No) olarak değiştirelim.
    Boş olan bölüme sağ tıklayıp --> "Yeni" menüsü içinden Dize değerini seçelim --> Oluşan yeni dize
    değerinin ismini EnableRemoteConnect olarak belirleyelim --> Tıklayarak açalım ve
    dize değerine N harfini ekleyelim.
    3. Sol taraftaki listeden "Rpc" üzerine tıklayarak sağ taraftaki menüden "DCOM Protocols" değerini
    seçelim ve açalım --> Listedeki sadece ncacn_ip_tcp yi silelim Tamam diyerek tüm pencereleri
    kapattıktan sonra bilgisayarımızı yeniden başlattığımızda 135 numaraları portun kapandığını görüceksiniz...

Arkadaşlar kapatmak için verdiğim portlar dışında eğer açık bir portunuz varsa
    kapatmıycaksanız güvenli hale getirmek gerekiyor bunun için öncelikle
    1)sisteminizde sp2 yüklü olmalı güvenlik duvarı kullanılmalı ve tüm günleştirmeler yapılmalı,
    2)Modem firewallı veya istediğiniz bir güvenlik yazılımı ile birlikte firewall kullanmanız
    gerekmektedir...
    bunları yapıp tekrar tarama yaparak sonucu kendiniz görün....

Stealth: güvenli demek kapalı demek değil tam güvenlik hali demekktir port kapalı demek değildir
    port dışarı veri gönderip alıyor fakat filtrelereyek bağlantı alış verişinde bulunuyor yabancı bir adres
    olduğu zaman girişini engelliyor bunlarıda güvenlik günleştirmeleri ve firewall lar sağlıyor....

Closed: portları tamamen kapatmaktır dışarıdan ve içeriden gelen tüm istekleri red eder her portu
    kapatırsanız internete giremezsiz ve ağ bağlantısı kullanamazsınız diğer her portun görevi vardır
    bu yüzden sadece verdiklerim işe yaramayan portlar dışında kapatılması Sakıncalıdır...

Open,Danger : portlar tamamen dışarıdan ve içeriden gelen isteklerin hepsini kabul eder
    çok tehlikelidir,
    her an açık olan porttan bir saldırıya maruz kalabilirsiniz...Stealth güvenli hale getirmeniz
    önerilir....

Not: açıklamalar kendi açıklamalarımdır, onlar dışında hepsi alıntıdır...
    edit:Düzenleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciko_Seko -- 14 Mayıs 2007; 9:29:32 >

• ben eskiden bu siteyi biliyodum ama adresini kabetmiştim, sağol yazdığın için
  • ben pek güvenliğe önem vermiyorum çok değerli şeylerin yedeğini aldığım için ve torrent için 1 den 65535 e kadar olan bütün portlarımıda açtım router üzerinden ve site buna rağmen tüm portlarıma "stealth" raporu verdi.
  • hepsi Stealth çıktı sağol
  • firewall var Allahtan yoksa usb modem alayı açık portların
    hepsi Stealth çıktı
  • hangi port ne işe yarar.hangisini açalım ,hangisini kapatalım?
    bu gibi bilgileri nereden bulabiliriz?
  • bende 3 tane port açık çıktı , diğerleri kapalı
    hepsil stealth çıkanlar hangi firewallı kullanıyolar??(zonealarm pro kullanıyorum ama belki ayarlarını iyi yapamadım)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Http ve Ftp ler açık dedi. (danger) Kapalı olsa nete nasıl gircem ?
    UpNP 5000 açık ama stealth dedi.

Şimdi Açık ve Tehlikeli olan Portları Bu Kapattı mı ?
    Firewall kurayım mı bu durumda....

***Açık Portlarınız Varmı Kontrol Edin--- Varsa Kapatalım***

Bana Biri İzah Edebilir mi ?

Daha Önce Nod32, şimdi ise kaspersky var arada da bi emulden bişiler indiriyorum 5000 portu için.
    trojen işi felan aklım karışrı..

edit : resim düzeltildi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibraxi -- 13 Mayıs 2007; 21:59:29 >
  • Paylaşım için teşekkürler bende SSL 443 hariç hepsi stealth çıktı.SSL 443 closed diyor,bu ne anlama geliyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BetterBosh -- 13 Mayıs 2007; 18:14:14 >
  • ben Nod32 ve Spy Sweeper kullanıyorum hepsi Stealth...
    verdiğim portlar dışında port kapatmak sakıncalı ve tehlikelidir yoksa internete bağlanamazsınız fakat günvenli hale getirmeniz için yani Stealth sistemizde sp2 olması veya modemin firewalını ve firewall kullanmanız gerekir...
    ayrıca UpNP 5000 açık ama stealth dediyse bu onun güvenli olduğunu gösterir kapalı olduğu anlamına gelmez,saldırıya karşı güvenli ama kendi işinide yapiyor

edit: düzeltme....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciko_Seko -- 14 Mayıs 2007; 9:35:56 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: NemesisR3

bende 3 tane port açık çıktı , diğerleri kapalı
    hepsil stealth çıkanlar hangi firewallı kullanıyolar??(zonealarm pro kullanıyorum ama belki ayarlarını iyi yapamadım)

Kaspersky Internet Security kullanıyorum.Tavsiye ederim.
  • bende de SSL (Secure Server Login) hariç tüm portlara Stealth dedi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: fernsehn

Paylaşım için teşekkürler bende SSL 443 hariç hepsi stealth çıktı.SSL 443 closed diyor,bu ne anlama geliyor?

araştırdım SSL 443 portu internete girebilmek için açık kalmak zorundaymış...fakat güvenli hale getirmek istiyorsan modemin firewalını aktif hale getir veya her hangi bir firewall kullanman lazım... bu arada yukarda verdiğim portlardan yani "137, 138, 139, 445, 135" portları dışında açık bir portunuz varsa firewall kullanmanız gerekir veya başka bir koruyucu yazılım az öncede söylediğim gibi ben
    Spy Sweeper kullanıyorum

edit: düzenleme + ekleme...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciko_Seko -- 13 Mayıs 2007; 19:16:48 >

• HTTP Telnet FTP açık dedi napacam şimdi
  • quote:

Orjinalden alıntı: eloko

hangi port ne işe yarar.hangisini açalım ,hangisini kapatalım?
    bu gibi bilgileri nereden bulabiliriz?

arkadaşım aslında bu bilgiler o kadarda önemli değil aslında firewall kurarak halledebilirsin ama zaten port taratma sitesinde taratma yapınca portların ne işe yaradığı yazıyor fakat ingilizce tabiki türkçe bir döküman bulursam eğer paylaşırım...
    ayrıca portların ne işe yaradığı hakkında ingilizce bir döküman var "0" portundan "49151 " portuna kadar belki incelemek isteyen arkadaşlar olur buyrun :http://www.iana.org/assignments/port-numbers

• quote:

Orjinalden alıntı: asasmaz

HTTP Telnet FTP açık dedi napacam şimdi

1 )sisteminde Service Pack 2 yüklümü ? büyük ihtimal yüklü değil genelde sp2 yüklü olmayan sistemlerde bu portlar açık oluyor...
    2) modemdeki firewall i aktif hale getirek portları kapatabilirsin tabiki her modemki firewal ne kadar etkili veya modeminde firewall varmı bilemiyorum,
    3)eğer olmazsa bir firewall kurmanı tavsiye ederim bu kesin sonuç olur...Genelde herkes Kaspersky Internet Security kullanıyor sağlam bir yazılım tavsiye ederim bende bir zamanlar kullanmıştım ama artık gerek duymuyorum...portları kendim kapatıyorum veya modemin firewalını kullanıyorum yeterli oluyor

• quote:

Orjinalden alıntı: canselcik1992

bende de SSL (Secure Server Login) hariç tüm portlara Stealth dedi.

internete girebilmek için bu port açık olması gerekiyor fakat güvenli hale getirmek istiyorsan modemin firewallını aktif hale getirmen gerekir işe yaramazsa veya bir firewall kullan...ama okadarda önemli değil bu porttan genelde saldırı olma ihtimali çok düşük

umarım herkese yardımcı olabilmişimdir işte elimden geldiği kadar paylaşım yapmaya çalışıyorum maksat faydalı olalım vaktimiz boşa gitmesin

edit:yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciko_Seko -- 13 Mayıs 2007; 19:11:55 >

• quote:

Orjinalden alıntı: ssbrc

quote:

Orjinalden alıntı: NemesisR3

bende 3 tane port açık çıktı , diğerleri kapalı

Kaspersky Internet Security kullanıyorum.Tavsiye ederim.

acaba Kaspersky Internet Security sistem kaynaklarını fazla kullanıyomu? yani kasarmı pcyi?
  • @ Ciko_Seko tşk.

benim sp2 yukle. güncel updateleri yok malum korsan durumları felan.
    içerden servislerden güncelleştirme kapalı.

cuteftp kurulu web için 21 portu açık oyuzden mi acaba.
    peki portlar kapalı olunce nete girme işi nasıl olcak...

resimde closed demiş daha önce açık mıymış ki tarama kapatmış.
  • Bir şeyi hatırlatmakta yarar var. Arkadaşın verdiği portlar dışındakileri kapatmanız, internete çıkışınızı engeller.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.