Şimdi Ara

açık portları kapatmak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaşlar. açık portları nasıl bulup kapatabilirim??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nad1905 -- 28 Eylül 2005, 13:56:32 >

• ŞİMDİ AÇIK PORTLARI TESPİT ETMEK İÇİN

http://security.symantec.com/sscv6/default.asp?langid=ie&venid=sym

symantec adresinde güvenliğini tarat orada portlar listelenir
    hangi portunun açık hangi portunun kapalı olduğunu göreceksin

ok.
  • ya bağlantı çok yavaş taratamadım.

ya işin aslı biz ağ kurduk. ben bilgisayarımı nasıl korurum. özellikle telnet e karşı?
  • http://www.iana.org/assignments/port-numbers

default Telnet port : 23 tcp/udp

Telnet'e karşı neden korumaya çalışıyorsun, telnet aktif mi ki bilgisayarında ?

Bu arada güvenlik için fw kurarsın istediğin servisleri veya portları kaparsın.
  • http://shurzan.cjb.net/ bu link'te portlarla ilgili türkçe bir program olması lazımdı bir göz at derim siteyi yapan arkadaş bayağı özverili çalışmış
  • quote:

ya telneti tam olarak bilmiorum ama ağdakiler telnetle benim bilgisayara bağlanmaya çalışıyor. Nasıl engellerim??(bide telnet tam olarak ne işe yarıyor?)
  • Öncelikle firewalları tanıtmadan biraz pc güvenliğinden bahsetmek istiyorum.
    Net üzerinde tanımadığınız kişilerden gelen *.exe *.bat ve *.ini uzantılı dosyaları almayınız genelde kötü niyetli kişiler trojan yollamaktadır veya e-posta larla gelen *.exe *.bat ve *.ini dosyalarını açmamanızda fayda vardır.Ayrıca sisteminizde dosya paylaımı açıksa kapatmanızı öneririm.
    Dosya paylaşımınızı ;
    Denetim masası>Ağ buraya tıkladıktan sonra karşınıza gelecek pncerede dosya ve yazıcı paylaşımına tıklayarak kapatabilirsiniz.Şimdi pcnizi interneteki kötü niyetli kişilerden korumak için kulanacağımız firewalları tanıyalım.

- BLACKİCE DEFENDER 2.5

Kurulumu oldukça basit olan yazılımda 4 adet güvenlik seviyesi bulunmaktadır.Bunlar "Trusting" ,Cautions" "Nervous" ve "Paranoid" dir.Size tavsiye edceğimiz güvenlik seviyesi "nervous" tur .Güvenlik seviyelerine erişmek için Tools > Edit blackice settings ten ulaşabilirsiniz .
    Güvenlik ayarlarını yükselttiğinz taktirde bazı programların internete erişmi program tarafından engellenebilmektedir.Böyle durumnlarda güenlk ayarlarınızı düşürmeniz gerekmektedir. Blackice ' ın bir başka özellği ise ağ trafiğinizi ve sisteminize yapılan saldırıları grafiksel olarak göstermesdir , tüm aktiviteleri program klasöründe bulunan blackd.log adlı dosyada tutmaktadır, dosyayı wordpad ile inceleybilirsiniz. Yazılım kullanılmayan portları kapatması ek bir özellktir .Eğer kullanılmayan portları kapatmak istiyorsanız Tools > Edit blackice settings >protection Enable Auto-Blocking seçeneğini seçmeniz yeterli olacaktır , yazılım kullanılmayan tüm portları kapatmıştır artık.
    Yazılım eksi bir özelliği ise bilgisayarınıza yapılan ve adresleri belli olmayan "ping" leri engelleyememektir.

ZONE ALARM PRO

Zone alarm pro firewallar içinde en yüksek güvenliği sağlayan yazılıml diyebiliriz. Program trojan ve virüs aktivitelerini engelleyebldği gibi port scannerla açık portlarınızı arayanlara karşı koruma sağlayabiliyor.Programı kurmak için ve gerekli ayarlamaları yapmak için yazılım hakkında fazla bilgi sahibi olmanıza gerek yoktur. Kullanıcı arayüzü ,Uyarılar,İneternet erişimini tümden kapatmak üzere tasarlanmış olan kilit sistemi,Güvenli ayarları , Programın ayar bölümü ve Konfigürasyon seçenekleri olmak üzere 5 ayrı bölümden oluşmaktadır. Yerel ve İnternet olarak 2'ye ayrılmış olan güvenlik bölümünden 3 ayrı seviye ayara kullanıcıya sunulmuştur, programın bir baska özellğide bu ayarları özelleştirebilmenize olanak sağlamasıdır.
    Güvenlik bölümünde yer alan "mailsafe" seçeneği size gönderlen zararlı e-mail eklerini blocke edebilmektedir.
    Zonealarm pro yu yüksek güvenlik seviyesinde kullandığınızda Bilgisayarınızdaki programnların kullandığı portları maskelediği için web üzerinde "görünmezlik" olanağı sunan yazılım diğer firewall yazılımlarına göre daha başarılıdır. Zone alarm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek en iyi firewalllardan birisidir.

NORTON PERSONAL FIREWALL 2005

Kurulumu oldukça basit olan norton personal firewall 2001 kurarken herhangi bir problemle karşılasma olasılığınız düşüktür yazılım kurulum sırasında bazı ayarları önceden yapmanızı sağlamaktadır . Programda herhangi bir değişiklik yapmadığınızda varsayılan ayarlar kullanıcıya orta seviyede güvenlik sağlıyor .Bu durumda bile siz izin vermediğiniz sürece sisteminiz saldırıda bulunan kişilerin çoğunun sistemninize girmeleri program tarafından önlenecektir . Yüksek güvenlik seviyesinde ise bazı web stelerinde veya e-posta eklerinde açıldığı zaman çalışan JavaScrpt ve ActiveX kontrollerini bloke edebilmktedir .Bu özellik sayesinde harddiskinizdeki bilgiler erişmek mümkün olmayacaktır. Özellikle 119 (IDENT) 139 (Netbios) portlarını dışarıdan gelen müdahaleye karşı koruyor , bu da size net üzerinde tam olmayan gizlilik sağlıyor.Bir başka deyişle yeterli bir korumaya sahip oluyorsunuz. Norton personal Firewall 2001 aynı zamanda cookie'leri de engelleyrek sitelerin sizin hakkınızda bilgi toplamasını engelleye biliyor , program norton ürünlerinden vazgeçemeyen kullanıcılar için ideal bir firewall dır.

CONSEAL FIREWALL

Program tüm işlevini ayarlayabilen kural setlerine göre ayarlanıyor .kurallar dial-up bağlantılarına uygulandığı gibi istediğiniz taktirde kural setlerini şifre ile koruyabiliyorsunuz.
    Otomatik olarak veya etkileşimli olan öğrenim modu kulanıcının gereken kuralları belirlemesi açısından oldukça yararlıdır , farklı kural setlerini basit olarak kayıt edebildiği gibi *.txt formasına da aktarbilmektedir ; fakat program bu durumda karışık bi hale gelecektir. İnternete kablo-net veya ADSL ile bağlanıyorsanız programın daha verimli ve düzün çalışabilmesi için bazı ayarları manuel olarak yapmanız gerekmektedir ; bağlatılarda PPPoE (Point to Point Protocol over Ethernet) kullanılır ve servis sağlayıcınızın belirli aralıklarla gönderdiği "ping " e benzeyen bir kontrol ( LCP echo Request ) söz konusdur yazılım bunu engellediği için Rules >All Network Devices >Advanced daha sonra "Allow protocols other than IP, :ARP nad RARP" kısmını seçmeniz gerekmektedir . Bu işlemlerden sonra hala sorun yaşıyorsanız programı nete bağlandıktan sonra çalıştırınız. Proramın bir baska dezavantajı ise Sistemin gelen tüm trafiği kabul edeceği için "güvenli adresler " kavramının yazılımda olmaması ve portlarınızın tarandığı zaman yakalayamaması başka bir dezavantaj dır program sadece portlara yapılan bağlantı girişimlerini rapor etmektedir. Conseal Pc Firewall yazılımını kullanmak biraz tecrübe gerektiren bir iş olduğundan eğer ilk kez firewall kullanacaksanız programı denemenizi önermiyoruz.

MCAFEE FIREWALL

Yazılımı sisteminize kurduğunuzda tüm net trafiğinizi engellemeye başlayacaktır ; sizin kullandığınız trafikte buna bağlı olduğu için hangi programların erişim hakkına sahip olacağını belirlemeniz gerekiyor.Bu işlem oldukça kolaydır , web uygulamalarını ilk defa çalıştırdığınızda bir pencere açılarak bu uygulamaya güvenip güvenmediğiniz sorulacaktır .Bu işlemleri daha sonra Settings > Applications bölümünden değiştirebilirsiniz ; fakat yazılımın bir eksi si kontrol seçeneklerini dar tutmasıdır sadece "Trust " ve "Block" tan oluşmaktadır.
    Kullanıcı arayüzü oldukça kullanışlı olan program da gelişmiş izin ayarlarıda bulunan ICMP,ARP,DHCP,PPTP başlıkları tecrübesiz kullanıcılar için yararlı olmayabilir ; ayrıca bu başlıklar hakkında bilginiz yoksa oynama yapmayınız. Varsayılan ayarları kullandığınız zaman Norton ve Zone Alarm Pro ya göre daha az müdahale istemektedir. Mükemmel bir firewall olmasada isteklerinizi karşılayacak ölçüde bir firewalldır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Güvenlik stratejilerinde önde gelen açık portları kapatmak değil tüm portları kapatmak sonra gerekli olanları açmaktır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nad1905

quote:

ya telneti tam olarak bilmiorum ama ağdakiler telnetle benim bilgisayara bağlanmaya çalışıyor. Nasıl engellerim??(bide telnet tam olarak ne işe yarıyor?)

Telnet ile senin bilgisayara baglanmaya calistiklarını nerden biliyorsun :)
    Net send olmasın o, windows ekranında mesajlar cıkar aniden :))
    İşletim sistemin nedir ?
    biraz bilgi verirsen yardımcı olmaya calisalım.
  • bağlanmaya çalışırken gördümde. hea bu arada dediğin gibi windows ekranında aniden biişi çıktı kayboldu hemen!! pencere gibi bişiydi fazla göremedim.
    işletim sistemi xp
    yardımlarınızı bekliyorum
  • nerden gordun baglanmaya çalıştığını diyorum bende :)

xp'ye telnet ile baglanamazlar!, gerekli seyleri kurup baglasalar dahi sen bunu desktopta çalışırken farketmessin.
    Sadece şaka diye net send mesajı yollamış olabilirler, eğer öyle ise servislerden "messenger" servisini kapatırsan problem kalmaz.

Başka bir problem de olabilir yada hiç bir şey olmayabilir bilmiyorum çünkü çok az bilgi veriyorsun. xp firewall'u aktif hale getirirsen korunmuş olur pc'in, lan da ne kadar gerekli fw ayrı konu tabi..
  • bağlamaya çalıştılarını gittim baktım bilgisayarlarından gördüm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.