Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (3465. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
10 Misafir (4 Mobil) - 6 Masaüstü4 Mobil
5 sn
70.082
Cevap
2.054
Favori
8.510.103
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
619 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34633464346534663467
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • guerlain - ideal (idol) ile extreme (gxx) arasında fark var mı?

idol'da badem ve vişne ön planda. normalde hiç öyle notaları falan ayırt edemem ama badem kokusu çok belirgin. Badem kokusunun daha geri planda kaldığı, vişne kokusunun daha belirgin bir hali olsaydı keşke.

herod da öyle evet vişne ve tütün notaları belirgin. Yıllar önce bir parfüm vardı extory rubin (kırmızı), işte bu parfümlerin bademden ve tütünden arındırılmış hali gibi kokuyordu ama hangi parfümün muadiliydi bilmiyorum işte. Bir forumda chanel egoiste'in muadili diye yazmış biri ama chanel egoisti denedim pek bir benzerlik bulamadım, chanel daha çok baharat kokuyor. Rubin ekşi olmayan, ferah bir vişne kokusuydu, odunsu, kurumuş vişne ve vişne ağacı gibi kokuyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 10 Ocak 2024; 12:46:41 >
  • mozzika kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    guerlain - ideal (idol) ile extreme (gxx) arasında fark var mı?

Fark var tabii; aşağıdaki nota tablosunda görebilirsiniz. Tutaste'deki L'Homme Ideal EDT versiyonudur.

Vişne notası istiyorsanız L'Homme Ideal EDP alacaksınız. Piyasada L'Homme Ideal EDP versiyonunu yapan muadilci şu anda maalesef yok. Orjinalinin 100ml'si 5000 TL civarında. Kişiye özel parfüm yapan yerler var, belki onlar muadilini yapabilir. Örneğin Koku Mutfağı (Muscent'in yan markası).

Guerlain L’Homme Ideal EDT:

Guerlain L’Homme Ideal EDP:

Guerlain L’Homme Ideal Extreme:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 10 Ocak 2024; 13:28:16 >
  • oda kokusunu kullanan var mı ?

• Beyler sauvage ovuluyor gördüğüm kadarıyla. Tutaste de hangi versiyon var? Elixir mi yoksa normali mi? Hangisi daha iyi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Pi kullanıcısına yanıt

[SVG] Sauvage 2015 EDT versiyonu, [EDP] Sauvage 2018 EDP versiyonu, [DEX] Sauvage Elixir. En ferah ve taze kokanı EDT, EDP biraz daha yoğun ve baharatlı, lavantalı; Elixir ise saf baharat, diğer ikisiyle koku olarak pek bir alâkası yok. En çok EDT tercih ediliyor. Bence üçü de güzel, ama Elixir sadece soğuk kış günlerinde kullanılır. Yalnız şöyle bir sıkıntı var, Sauvage şu anda dünyanın en çok kullanılan erkek parfümü. Yani başkası gibi kokmayayım diyorsanız başka bir şey tercih edebilirsiniz. Prada Luna Rossa Carbon için "Sauvage'ın daha düzgün bir versiyonu" deniliyor; o da aklınızda olsun.,

NOT: Dior - Eau Sauvage Parfum [ESP]'nin bu Sauvagelar ile pek bir ilgisi yok, en az 30+ yaş için "berber dükkânı kokusu" bir parfüm. O da çok kalitelidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 10 Ocak 2024; 20:15:54 >
  • hitokiri_johndoesai H kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler hocam. Kafam karışıktı daha karıştı. Yorumlar üzerine elixir düşünüyordum. Onu zaten alacağım da hazır kargo bedavayken dediğiniz 2015 versiyonu da mı alsam acaba

• Pi kullanıcısına yanıt

İkisi çok farklı kokular olduğundan alabilirsiniz tabii, tavsiye ederim. 750 TL'lik alışverişte de %10 indirim var, 2 parfüm daha eklerseniz yararlanabilirsiniz. Bu ikisinin yanına bir Dior Homme Sport veya Chanel Allure Sport ile Bleu de Chanel eklerseniz her duruma ve mevsime uygun parfümleriniz olmuş olur. Kafanız karışırsa Fragrantica'dan parfümlerin notalarına ve kullanıcı yorumlarına bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 10 Ocak 2024; 21:16:11 >
    Şimdilik dediklerimi alayım da. Yarım şişeler var yazlık için hocam. Eyvallah. Gelince yorum yaparım

• Forever1907 F kullanıcısına yanıt
    Ozelparfum.com da ana sayfa vitrinde son gelen ürünler oluyor (en başta) henüz bu listeye eklenmeyenler var. Listeyi daha temiz bir hale getirmeye çalışıyoruz o yüzden suanlık listeye dokunmuyorum. Bir kaç güne site ile eşitlemiş oluruz. O güne kadar bir kaç koku için ana sayfa vitrine bakabilirsiniz.

hitokiri_johndoesai

Daha güzel bir çalışma bulmaya çalışıyorum. Bir süre ürün bakıp daha iyi bir şey çıkmazsa aynı ürün ile devam ederiz.

Yeni kargo fiyatlarımız dün değişti. 53 tl den 80 tl ye çıkardılar :) Muhtemelen bunu siteye 50 veya 60 tl olarak gireceğiz. Fiyat artışı da tekrar haber veremezsem eğer bu cumartesi akşamı yaparız. Bir değişiklik olursa haberdar etmiş olurum.

*Ysl Myself ve Jpg elixir bu ay sonunda stokta olacaklar.

Bence notaları baz alırsak yanılabiliriz örneğin herodun notalarında tütün, tarçın, vanilya tütsü varken sadece tütün ve ne alakaysa vişne kokusu alıyoruz, hemen herkes bu şekilde yorumlamış forumda, orijinalini denemedim bilmiyorum. Fragrantica'da ise tütünün yanısıra kiraz ve hatta elma kokusuna yönelik yorumlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mozzika -- 11 Ocak 2024; 10:51:2 >
  • arkadaşlar 40 yaş erkek yaz parfümü ne önerirsiniz. buğday tenliyim. birde kokusu neye benziyor söylerseniz sevinirim

• the guardian14 kullanıcısına yanıt

Guerlain - Le Frenchy aldım, gerçekten muhteşem. Tam orta yaş erkeği yaz parfümü. Dior Eau Sauvage'ın yazlık versiyonu olarak düşünebilirsiniz.

www.fragrantica.com
    Le Frenchy Guerlain cologne - a fragrance for men 2017
    https://www.fragrantica.com/perfume/Guerlain/Le-Frenchy-46698.html
    açık parfüm, tutaste parfüm, ozelparfum.com
    LE FRENCHY [LEF] Erkek Parfümü
    https://www.ozelparfum.com/le-frenchy-lef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 11 Ocak 2024; 12:31:43 >

peki kışlık ne önerirsin. aber kullanıyorum şuan.

• tt kirke kullanan varmı. hangi mevsimler uygun olur

• Sipariş geçicem de acil bir sorum olacak invictusun bir kaç kokusu görünüyor görseldeki inv kodlu olan değil mi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Yazlık kokuların çoğu birbirine benziyor, limonlu ve narenciyeli; dolayısıyla tavsiye vermek kolay oluyor. Kış parfümlerinde ise çeşit o kadar çok ki tavsiye vermek zor olabiliyor. Elimde 60 civarında muadil parfüm var. Öncelikle nasıl bir kış parfümü istediğinize karar vermeniz lazım. Abercrombie Fierce'e benzer bir parfüm şu anda aklıma gelmiyor.

Baharatlı kış parfümleri: Sauvage Elixir, Dior Homme Intense, Bvlgari Man in Black, Vicktor & Rolf Spicebomb Extreme, Burberry London Men,

Tütünlü kış parfümleri: D&G The One, Xerjoff Naxos, PDM Herod, Mancera Red Tobacco, Tom Ford Tobacco Vanille

Gourmand (tatlı) kış parfümleri: Kilian Angel's Share, JPG Le Male Le Parfum, JPG Le Male Elixir

Vetiverli kış parfümleri: Terre D'Hermes Vetiver Eau Intense, Tom Ford Grey Vetiver,

Narenciyeli kış parfümleri: Terre D'Hermes

Badem notalı kış parfümleri: PDM Pegaus, Guerlain L'Ideal (EDT), Guerlain L'Ideal Extreme.

Şu anda aklıma gelen bunlar var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 11 Ocak 2024; 21:53:20 >
  • veyselsinan V kullanıcısına yanıt

Tutaste'deki Paco Rabanne Invictus'un 2013 versiyonunun muadili. Notalarına bakarsak bu olması lazım.

www.fragrantica.com
    Attention Required! | Cloudflare
    https://www.fragrantica.com/perfume/Paco-Rabanne/Invictus-18471.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 11 Ocak 2024; 18:5:33 >

elixir değil fire yazıyor sadece ben yanlış söyledim galiba. kışlık olarak koku güzel. dediklerinizede bakarım sağolun

Sizi Sauvage Elixir alan önceki kullanıcıyla karıştırdım maalesef.

• Lacoste essential severek kullandığım bir yaz kokusu buna göre kış parfümü önerebilir misiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastuva -- 11 Ocak 2024; 22:41:57 >
  • 
Sayfa: önceki 34633464346534663467
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.