Şimdi Ara

Açık Parfümde Orijinal Notalar.. [Tutaste] (Maximum Kalite.!) (1072. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
70.082
Cevap
2.054
Favori
8.508.232
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
619 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 10701071107210731074
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cseyfe

buyrun
    Habertürkwww.haberturk.com
    Açık parfümler zararlı mı?
    http://www.haberturk.com/saglik/haber/554903-acik-parfumler-zararli-mi

sampuan sadece bir ornekti. kaldi ki onda da bioxcinden baska kullanmam

Hocam merhaba;

Belliki çok bilgili ve birikimli birisine benziyorsunuz yazdıklarınız oldukça ilgimi çekti....

Şu iki parfümden hangisi sahte beni aydınlatabilirseiniz çok sevinirim...

Zira iki parfümden birini alacağım ama karar veremedim sizin yorumunuza göre hareket edeceğim

Teşekkürler
    www.fragrantica.com
    Attention Required! | Cloudflare
    http://www.fragrantica.com/perfume/Montale/Aoud-Leather-9224.html

www.fragrantica.com
    http://www.fragrantica.com/perfume/Tom-Ford/Tuscan-Leather-1849.html

Yada Şu iki parfümden hangisi sahte
    www.fragrantica.com
    http://www.fragrantica.com/perfume/Creed/Aventus-9828.html

www.fragrantica.com
    http://www.fragrantica.com/perfume/Armaf/Club-de-Nuit-Intense-34696.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arizona76 -- 15 Şubat 2017; 13:48:3 >
  • Kısa ve öz : Ucuza kalite :)

4 Yıldır parfum alışkanlıgım vardı. Evde , dışarda , ofiste kalıcı olan ve kendini hissettiren parfumleri burdan aldım. İlk 4 bitti çünkü kullanamadım gelen beğendi aldı gitti odamdan Sonraki 4 lü şişeyi saklamayı düşünüyorum
  • quote:

bu taseron uretim mi? taseron uretim nedir tam olarak bilerek mi yazdin?
    sana yapmamis olabilir..ya baskasina? veya etkileri daha sonra cikmaya baslarsa?

Taseron kavramini mi tartisalim simdi. Yedigin yemegin giydigin kiyafetin de yarin ne sorun cikaracagi belli olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GKHN1905 G kullanıcısına yanıt
    dogru
    ama en onemlisi bile bile lades dememek
    profesorler kanser yapar diye bagiriyorken satici bisey olmaz diyorsa bedava olsa kullanmam
    ama tercih meselesi tabi. isteyen kullansin
  • Tercih meselesi, isteyen kullansın ise fikriniz, arka arkaya mesaj atmak neden? 1076 sayfa konusu olan bir üründe merak etmeyin kim, neyi aldığını biliyor. Yeri geldikçe yeteri detayda Eser zaten söylüyor. Ha keza 1000 sayfa önce bile zaten sağlık noktasında çekincesi kalmamıştı kimsenin. Sözün özü gölge etme başka ihsan istemez.

Dipnot. Emeğin sömürülmesi noktasıı dışında, taşeronluk bir malın/ürünün kötü olacağı anlamına gelmez. Keza bu konu ile de tamamen alakasız bir mevzu.
  • quote:

dogru
    ama en onemlisi bile bile lades dememek
    profesorler kanser yapar diye bagiriyorken satici bisey olmaz diyorsa bedava olsa kullanmam
    ama tercih meselesi tabi. isteyen kullansin

Orijinal parfum ne kadar zararliysa bu da o kadar zararli. Tedarikci esans firmalarini burdan aciklayan esere guveniyorum. Bir sorun yasamadim tenim cok hassas olmasina ragmen. Eser de satarken alin urunlerim sifali her derde deva diye satmiyor.

• Paco Rabannne- İnvictus

Alfred Dunhill - Desire Blue

Chanel allure homme sport

Versace - Eros

Eser hocam akbank hesabına yatırdım 65 tl diğer bilgiler için pm attım.

ilk defa denicem bakalım pişman olmam inşallah :)

• cseyfe kullanıcısına yanıt
    Bak kardeşim, belli ki pek bir bilgi birikimin, duyduğun bir şeyi araştırmak gibi yetilerin yok ki abuk subuk bir üniversitesinin bir hocasının söylediği şeylerle bir satıcıyı töhmet altında bırakmaya çalışıyorsun. Ben bundan önce hep orjinal parfüm kullanmış bir insan olarak Eser'in parfümü ve orjinal parfümlerin vücudumda herhangi bir etki bırakmadığını söyleyebilirim. "Ne olduğu belli olmayan esanslar" demişsin. Esans tedarikçisi MG Gülçiçek firmasıdır. MG Gülçiçek geçtiğimiz yıl 100 milyon dolarlık tesis yatırımı yaptı. Büyük parfüm üreticileri esans tedariklerini nereden sağladıklarını belirtmezler ancak eminim ki piyasadaki pahalı marka parfümlerin birçoğunda MG Gülçiçek'ten bir nota vardır. Parfüm işi böyledir. Parfümörler istedikleri elma kokusunu bulmak için 100 farklı şirketin elma esansını koklar ve bir tanesine karar verir, ardından limonu seçmeye geçer. vs. Bu sebeple de büyük bir esans kütüphanesi olan MG Gülçiçek'in sağladığı esanslar emin ol ki birçok üst düzey markada kullanılıyordur. Eserin parfümleri nasıl yapılıyor? MG Gülçiçek gidiyor ve 1 şişe YSL La Nuit alıyor. Labaratuvarında kimyasal olarak analiz ediyor ve içerisinde hangi moleküllerin ne sıklıkla kullanıldığını tespit ediyor. Elindeki koku kütüphanesinden o kullanılan notalara en benzeyen esansları orjinal parfümün terkibiyle hazırlıyor ve açık parfüm esansı oluyor. Yani Yves Saint Laurent(Onların parfümlerini P&G yapıyor galiba ama öyle değilmiş gibi davranalım) hangi esansları hangi fabrikaların hangi kodlu ürünlerinden temin ettiğini MG Gülçiçek'e söylese, MG Gülçiçek orjinal bir YSL parfümünü üretebilir. Hiçbir özelliği de orjinalden farklı olmaz. Yalnız esansın sentezi sırasında oluşabilen bir takım hatalar sebebiyle bazı esansların kokuları pek hoş olmayabiliyor. Bu sorunlu ürünlerin en kötülerini DP'ye veriyorlar, DP alıyor basıyor alkolü ve koku yoğunluğunu arttırıcı ZARARLI kimyasalları, parfüm diye satıyor. Biraz daha iyi açık parfümcüler gidiyor 2.kalite ürünü alıyor(Hiçbirini daha önce kullanmadım ancak gördüğüm kadarıyla Bargello 2.kalite ürün kullanan bir şirket.). Eser ciddi bir kira masrafı vs. olmadığı için 1.kalite ürünü alıp yüksek esans oranı ve düşük kar marjıyla satıyor ve bir farklılık yaratıyor.

Bak şurada bir abimiz parfüm endüstrisini incelemiş ve en çok satan 10 parfümün içerisinde bildirilmeyen 14 farklı kimyasal olduğundan bahsetmiş. Ben eminim ki Eserinkinde yoktur. Eserin parfümü bazı orjinal parfümlerden daha az zararlı dahi olabilir;http://davidsuzuki.org/issues/health/science/toxics/fragrance-and-parfum/

Burada koku(esans) piyasasının dünyadaki pazar hacmi verilmiş. Toplam yıllık satış hacmi 40 milyar dolar bugün bu endüstride.www.firstresearch.com/Industry-Research/Snack-Foods-Manufacturing.html

Nielsen'in yaptığı araştırmaya göre atıştırmalık gıdaların dünyadaki pazar değeri 375 Milyar dolarmış.
    www.firstresearch.com
    Snack Foods Manufacturing Industry Profile from First Research
    http://www.firstresearch.com/Industry-Research/Snack-Foods-Manufacturing.html

Gülçiçek şirketinin 100 milyon dolarlık tesis yapması Ülker'in 1 milyar dolarlık tesis yapmasıyla eşdeğer bir şeydir. Yani çok fazla. Global piyasaya yoğun satış yapmayan bir şirket 100 milyon dolarlık tesis yatırımı yapamaz.

Velhasılı kelam parfüm dediğin şeyin genel zararını tartışacaksak eyvallah haklısın. Ancak bu beğenmediğin kimyasal kullandığın en kaliteli şampuanda da var, elini yıkadığın en kaliteli sabunda da var. Kaçmanın tek yolu Ayvalıkta yaşayıp sabununu kendin yapıp, saçını o sabunla yıkayıp durulamak. Aynı paranoyayı gıda endüstrisine de taşırsak hiçbir şey yememeniz lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 15 Şubat 2017; 15:53:22 >
  • Pazar günkü siparişim elime ulaştı, parfümlerin kokularını özellikle GiO yu çok beğendim, tıpkısının aynısı olmuş. Öyle alkol kokusu vs gelmedi. İlk siparişim olduğu için kalıcılıkları hakkında bir şey diyemeyeceğim ama orijinal parfüm alacak parayı kazanana kadar Tutaste ile devam edeceğim.

Ayriyeten gelen deneme parfümleri içinde çok teşekkür hocam.

Allah Hayırlı, Bol kazançlar nasip etsin :)
  • nightsniffer kullanıcısına yanıt
    cok haklisin. su anda ikna oldum

profesor sacmalamis iste napcan. terbiyesiz profesor. allah bilir profesor de degildir. sizin gibi insanlar varken profesor olmaya gerek yok bence

tekrar tesekkurler
  • cseyfe kullanıcısına yanıt
    Evet. Bilmiyoruz sanki hoca diye gezinenlerin %90'ının yabancı hocaların çalışmasını çevirtip kendi ismini yazıp profesör olduğunu. Türk akademisyenlerin pratik alanında hiçbir bilgisi yoktur. Kitapta "diethyl phthalate" zararlıdır diye okuyor, onu ezberliyor. Sonra DP'nin parfümünün içinde "diethyl phthalate" bileşiğini gördüğü gibi, bütün açık parfümlerde bu bileşiğin olduğunu varsayıp kitapta o bileşikle ilişkilendirilmiş bütün yan etkileri sayıp "çok büyük adamım nasıl da bildim yav" diye düşünüyor. Bir de gazetelere kanaat önderi gibi demeçler veriyor. Bir Türk akademisyenin, özellikle başaltı üniversitelerin hocaları, size daima kitapta yazanı söyler. Gerçekle bir ilgisi yoktur söylediklerinin. Elindeki, yıllar boyunca öğrendiği kitap bir şey için kötü diyorsa yeni araştırmalar o maddenin zararlı olmadığını ortaya koysa da o profesör beyefendi için x maddesi zararlıdır. Ben tabi diethyl phthalate'ın zararını tartışmıyorum son derece zararlıdır. Ancak eserin parfümlerinde yok. Ülkenin en iyi üniversitelerindeki hocaların bile en az %60-70'i dünyayla entegre değil mesleğinde. Nasıl bir çığır açıcı araştırma yapmış bizim akademisyenlerimiz son 15 yılda? 0. Varsa yoksa Copy+Paste. Anlatma bana. İkna olmazsan olma. Sen standart bir insansın, gerçekleri görmek için fazla at gözlüğün var. Sıkma canını. Sen alma tutaste parfüm, ama cehaletinle kimseye de akıl vermeye kalkma, çok kötü bozarlar... En tehlikeli kesim kendi cehaletinin farkında olmayan cahiller arkadaşlar. Dünya bir gün yok olursa, bu tarz insanlar yok eder.

Edit: Bir de kim bas bas bağırıyormuş "kanser yapıyor" diye. Bilgilendir bakalım bizi bilgi küpü arkadaş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nightsniffer -- 15 Şubat 2017; 16:44:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Evet. Bilmiyoruz sanki hoca diye gezinenlerin %90'ının yabancı hocaların çalışmasını çevirtip kendi ismini yazıp profesör olduğunu. Türk akademisyenlerin pratik alanında hiçbir bilgisi yoktur. Kitapta "diethyl phthalate" zararlıdır diye okuyor, onu ezberliyor. Sonra DP'nin parfümünün içinde "diethyl phthalate" bileşiğini gördüğü gibi, bütün açık parfümlerde bu bileşiğin olduğunu varsayıp kitapta o bileşikle ilişkilendirilmiş bütün yan etkileri sayıp "çok büyük adamım nasıl da bildim yav" diye düşünüyor. Bir de gazetelere kanaat önderi gibi demeçler veriyor. Bir Türk akademisyenin, özellikle başaltı üniversitelerin hocaları, size daima kitapta yazanı söyler. Gerçekle bir ilgisi yoktur söylediklerinin. Elindeki, yıllar boyunca öğrendiği kitap bir şey için kötü diyorsa yeni araştırmalar o maddenin zararlı olmadığını ortaya koysa da o profesör beyefendi için x maddesi zararlıdır. Ben tabi diethyl phthalate'ın zararını tartışmıyorum son derece zararlıdır. Ancak eserin parfümlerinde yok. Ülkenin en iyi üniversitelerindeki hocaların bile en az %60-70'i dünyayla entegre değil mesleğinde. Nasıl bir çığır açıcı araştırma yapmış bizim akademisyenlerimiz son 15 yılda? 0. Varsa yoksa Copy+Paste. Anlatma bana. İkna olmazsan olma. Sen standart bir insansın, gerçekleri görmek için fazla at gözlüğün var. Sıkma canını. Sen alma tutaste parfüm, ama cehaletinle kimseye de akıl vermeye kalkma, çok kötü bozarlar... En tehlikeli kesim kendi cehaletinin farkında olmayan cahiller arkadaşlar. Dünya bir gün yok olursa, bu tarz insanlar yok eder.

Edit: Bir de kim bas bas bağırıyormuş "kanser yapıyor" diye. Bilgilendir bakalım bizi bilgi küpü arkadaş.

Hocam bu yoğunluk arttırıcı kimyasal dediğiniz nedir, bende eskilerden kalma bir dp şişesi var içeriğinde "diethyl phthalate" adında birşey yazmıyor. Şimdi bunlar bunu gizlice mi formüle ekliyorlar, bir de sağlık bakanlığı onay veriyor. Merak ettim eğer durum böyleyse çok üzücü..
  • Biz burda acik parfum kanser yapar yapmaz tartismasinda degiliz eserin parfumlerini yorumluyoruz adam gelmis burda tedarikcisini yazmis kullanilan malzemeyi eczaneden tedarik ettigini belirtmis kimseden bir yanma yakma sikayeti oksurme aksirma gelmemis memnuniyet haf safhada. Bir sikayet olsa bu kadar satisi olmaz merak etme forumda.

• berkan 197 kullanıcısına yanıt
    Kalitesiz açık parfümlerin o kimsenin koklamaktan hoşlanmadığı kokusunun sebebi diethy phthalate'tır. 3 Gün kalıcı parfüm diye satılan parfümlerin alayında vardır. Bir esans ne olursa olsun DP'dekiler kadar kötü kokamaz. Koklamaktan çok da hoşlanmadığınız açık parfümlerde(kişisel beğeniden bağımsız olarak bazı kokuları duyduğunuzda orjinalini sevseniz bile nefret hissedersiniz mesela) genelde bu madde var araştırmalarıma göre. Eser hocamın da "kimyasallar yoluyla dip notalarıyla oynamıyoruz, bizde neyse o" diye kast ettiği şey bu kimyasalların kullanılmayışı. Özetle bence kullanıyorlar D&P çok büyük bir şirket haline geldiği için oluşabilecek olası sorunları da bakanlık nezdinde çözüyorlardır. Malumunuz memleketin son yıllardaki hali bu...
  • GKHN1905 G kullanıcısına yanıt
    Hocam bu kadar konuşuyor da, kullandığı parfüm her neyse şişesine Tutaste versiyonunu koysak "Bu parfüm bir güzelleşmiş" der bir de ayrıca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nightsniffer

Kalitesiz açık parfümlerin o kimsenin koklamaktan hoşlanmadığı kokusunun sebebi diethy phthalate'tır. 3 Gün kalıcı parfüm diye satılan parfümlerin alayında vardır. Bir esans ne olursa olsun DP'dekiler kadar kötü kokamaz. Koklamaktan çok da hoşlanmadığınız açık parfümlerde(kişisel beğeniden bağımsız olarak bazı kokuları duyduğunuzda orjinalini sevseniz bile nefret hissedersiniz mesela) genelde bu madde var araştırmalarıma göre. Eser hocamın da "kimyasallar yoluyla dip notalarıyla oynamıyoruz, bizde neyse o" diye kast ettiği şey bu kimyasalların kullanılmayışı. Özetle bence kullanıyorlar D&P çok büyük bir şirket haline geldiği için oluşabilecek olası sorunları da bakanlık nezdinde çözüyorlardır. Malumunuz memleketin son yıllardaki hali bu...

Acik parfumde 2 iyi marka bilirim biri bargello digeri mystical bir de cok cok iyi marka bilirim tutaste. Gerisi faso fiso.

• eser kozmetik fanlarına oglumla birlikte bizde katıldık. her aşamada bilgi verdi.
    hızlı kargo, urunler bekledigimizdende iyi cıktı. cok tesekkurler dostum.
    yine goruşecegiz :)

işlerinizde başarılarınızın devamını dilerim.

salim ayhan

hediye 2 minik parfumde cok şirindi.. tekrar teşekkurler.
  • tutaste iyidir, alın aldırın :)
  • 15 ŞUBAT MNG Kargo takip kodları:

www.mngkargo.com.tr den takip edebilirsiniz.

Sevgi ve selamlarımla,
    Eser

MZ632811 15.02.2017 ERGÜN Y K
    MZ633068 15.02.2017 UĞUR Y
    MZ633268 15.02.2017 FATİH Ö
    MZ633575 15.02.2017 ÇIĞIR A
    MZ633854 15.02.2017 ALP A
    MZ634343 15.02.2017 ALİ K
    MZ634642 15.02.2017 BURAK K
    MZ634896 15.02.2017 MUSTAFA O G
    MZ635340 15.02.2017 ŞAHİN T
    MZ635549 15.02.2017 ULAŞ Ü
    MZ635864 15.02.2017 ARZU Ç
    MZ636182 15.02.2017 AYKUT F Ç
    MZ636399 15.02.2017 CEVHER Y
    MZ636801 15.02.2017 AHMET A
    MZ637100 15.02.2017 AHMET E K
    MZ637376 15.02.2017 MURAT E
    MZ637668 15.02.2017 EMRE M
    MZ637887 15.02.2017 ESER B
    MZ638209 15.02.2017 CAN A
    MZ638414 15.02.2017 ZAFER D
    MZ638606 15.02.2017 İSMAİL Y
    MZ638852 15.02.2017 HÜSEYİN T
    MZ639193 15.02.2017 GÜNEY Ö
    MZ639474 15.02.2017 ÖZGE Y
    MZ639819 15.02.2017 AHMET T M
    MZ665374 15.02.2017 BERK A
    MZ665847 15.02.2017 SÜLEYMAN G
    MZ666439 15.02.2017 İSA A
    MZ668986 15.02.2017 AHMET A
    MZ669440 15.02.2017 NUMAN Ş
    MZ670904 15.02.2017 AHMET H
    MZ671601 15.02.2017 SADIK Ç
    MZ672002 15.02.2017 SERHAT G
    MZ672267 15.02.2017 ERMAN K
  • Üşenmedim Eserle pm leri hepsine baktım şu ana kadar 78 şişe parfum almışım Eserden

Bunların içinden taş çatlasa 2 parfum beğenmemişimdir,onun dışındakiler beni orjinal parfum kullanmaktan caydıran kalitededi

Bu kadar parfum içinden Givenchy - Xeryus Rouge bir numaralı favorim oldu,dışarıdanda çok olumlu yorumlar aldıgım bir kokusu var.

Bu arada Esercim bu çubuklu oda kokularını merak ettim araba için alsam nasıl olurki bayarmı küçük alanda, baskınmı kokusu ?
  • 
Sayfa: önceki 10701071107210731074
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.