Şimdi Ara

Açık Öğretim okunacak bölümler nelerdir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
331
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • evet arkadaşlar bu sene 218 puan aldım açık öğretim de okunacak geleceği olan bölümler nelerdir hangisidir acaba ?

    ben tercihen şu bölümlere işaret koydum : sağlık kurumları işletmeciliği , sosyal hizmetler , tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik , işletme yönetimi ,yerel yönetimler , bu bölümleri bitiren ne iş yapar acaba bilgisi olan aydınlatırsa sevinirim...




  • Sağlık kurumları işletmeciliği: hastane yöneticiliği yapar.

    Sosyal Hizmetler: çeşitli kamu kurumlarında, bakımevleri ve huzurevlerinde çalışır.

    Tıbbi Dökümantasyon ve Sekreterlik: Hastanelerde hasta girişlerini yapar ve memurların ilgilenmediği hastane arşivlerini düzenler.

    İşletme Yönetimi: Özel işletme yönetirsin. En basitinden bakkal ya da diğer adıyla market açarsın ya da kırtasiye açarsın.

    Yerel Yönetimler: Sosyal ve girişken bir insansa belediye başkanlığı ya da muhtarlık seçimlerine girer ve kariyer yapar. Ama sosyal olmak ve çevre edinmek gerekir.

  • Tabsiyem; kpss atama puanlarını aç, açıktan hangi bölüm daha çok memur almıssa ve daha düşüm kapamıssa o bölümü oku. ( kamu memurluk düsünüyorsan)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1) Hastane yöneticisi olmak için AÖF diploması değil siyasi güç ve arka gerekir.

    2) Sosyal hizmetler AÖF mezunu kamu kurumlarına girebilir, özelde ise tercih edilmez.

    3) Tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik mezunu aynı şekilde kamu kurumlarına girebilir ama kpss tercihlerine bakarsanız fazla aranan bir bölüm değildir dolayısıyla özelde sekreter olması lazım, o da yine tanıdık torpil gerektirir.

    4) Bakkal/kırtasiye açmak için aileden esnaf olmak ve en iyi malı en ucuza getirip en pahalıya satmayı bilmek gerekir aksi halde batarsın, bu da AÖF İşletme Yönetimi diploması ile olmaz.

    5) Belediye başkanı/muhtar olabilmek AÖF diploması değil siyasi güç ve arka işidir.


    Kısaca bunlar arasından sadece Sosyal hizmetler diploması ile bir ihtimal kamu kurumlarına atanabilirsin gerisi fasarya.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ekonomist999 -- 25 Temmuz 2022; 14:1:25 >
  • Ekonomist999 kullanıcısına yanıt

    Evet aslında, mantıken diploma iş yapmaz, kişisel yetiler iş yapar. Tıp okurken bile teori bir yere kadardır, sağlıkta dahi iş yerinde öğrenilir iş. Zaten eğer iş yapma kısmına bakılacaksa hiç üniversite okunmaması gerekir. Bir kişi kebapçı çırağı olabilir. Bir kişi market de açabilir, fakat bana göre İşletme okuyan birisi ile, normal birisi -her ne kadar çıraklıktan yetişse de- işini aynı göremez. Benim fikrim bu yönde. Üniversitede tıp-diş-eczacılık dışında kolay kolay iş bulmak kolay değil, kaldı ki bu bölümlerin de ileride ne olacağı ya da şartların ne olacağı bilinmez.


    Elime bir kitap geçmişti. Oradaki metni anlatacağım. İki arkadaş aynı bölümü bitiriyor. İkiside işe giriyor. Bir ekonomik krizde işten çıkarılıyorlar. Birisi tamamen karamsarlığa kapılarak iş aramıyor, boşanıyor ve tamamen negatif bir enerji taşıyor. Diğeri iş arıyor ve ilk sene ücretsiz olarak da olsa bir iş verin, tecrübem olur diyor, bir sene ücretsiz temizlikçilik yapıyor, işi sabırla öğrenerek yürütüyor ve genel müdürlüğe kadar geliyor. Yaşadığımız yaşamdan dolayı, kağıt parçaları iş yapmaz, bireyler iş yapar ve hiçbir zaman sulak yerlerde yaşayan canlılar olamayacağız, mesela dağ keçileri çok zor şartlarda kayalıklarda yürürler ve bazen zor şartları iyi kullanmak gerekir. Bir işe canla başla sarılıp yapmadıktan sonra bana göre üzerinde tıp doktoru yazan kağıdın da anlamı yok.





  • arkadaşlar bu aöf de tercih yaparken sıralamada ilk 1 milyona girme şartı mı var acaba ????

  • 7805 7 kullanıcısına yanıt

    enson 1 milyon 627 bine girmenizde fayda var tabiki bu sene birde baraj kalktı

    açıköğretimde tercih patlaması olacak siz keşke az tercih edilen yerleri yazsaydınız.

    koperatifçilik manisa canakkale bolu 30/7 kişi terçih etti.

    bahçe bakımı eser koruma

    kırklareli ün. pınar hisar myo daki bütün bölümler az tercih tercih ediliyor.

    cağrı merkezi hizmetleri nevşehirde 1,627,450 de bitmiş 30/28 kişi terçih etmiş

    en son posta hizmetleri bölümü az tercih ediliyor.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.