Şimdi Ara

Açık Öğretim Lisesi Rehberi [ANA KONU] (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.449
Cevap
23
Favori
57.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pentagram

Şuan hem AOL okuyup hem bir yandan da devletin verdiği ücretsiz dershanelerden faydalanabiliyor muyuz?Bir bilgisi olan var mı?

Halk eğitim merkezleri genelde açık lise öğrencileri için kurs açarlar. Onları takip edin ya da direk gidin ben başvuru yapmak istiyorum deyin. Yeterli sayı oluşursa kurs açarlar.
  • 3-4 ders kitabını eksik verdiler. 1 hafta sonra tekrar gittiğimde ders kitabları hâlâ yoktu ne yapmam lazım?
  • Guest-197DACAA4 G kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Geçen sene lise 1 i 54 puan ile bitirdim.Bu sene 2.dönem lise 2 yi açık öğretim lisesinden bitirmek istiyorum.AÖL geçtiğimde lise 1 için 54 kredim mi olacak ? 192-54=138 kredim mi kalıcak?

Ben yabancı dil bölümü seçmek istiyorum.Derslere baktım sitesinden Sadece bu derslerimi göreceğim? Matematik filan yok yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ellie_Williams -- 28 Eylül 2022; 22:3:30 >
  • Beyler Öğrenci Kimliği alacam kayıt olduğum yerden , ücret alıyorlarmı kimlik için ?

Birde Mesela Ben Zorunlu derslerin hepsini geçtim fakat 2nci dönem geçemedim yinede geçmiş sayılırmıyım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AntiLacc -- 12 Kasım 2014; 17:49:13 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Missery

3-4 ders kitabını eksik verdiler. 1 hafta sonra tekrar gittiğimde ders kitabları hâlâ yoktu ne yapmam lazım?

Başka bir halk eğitim merkezinden isteyin. Eğer yakında başka halk eğitim yoksa sıkıştırın o halk eğitimi biraz. Vermek zorundalar görevleri. Ben 20 km ekstra yol yapıyorum eksik kitapları halk eğitim merkezime getirmek için. Kızıyorum böyle idarecilere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tha Alumni

Merhaba

Geçen sene lise 1 i 54 puan ile bitirdim.Bu sene 2.dönem lise 2 yi açık öğretim lisesinden bitirmek istiyorum.AÖL geçtiğimde lise 1 için 54 kredim mi olacak ? 192-54=138 kredim mi kalıcak?

Ben yabancı dil bölümü seçmek istiyorum.Derslere baktım sitesinden
    Açık Öğretim Lisesi Rehberi [ANA KONU]
    Sadece bu derslerimi göreceğim? Matematik filan yok yani?

Kredi o şekilde hesaplanmıyor. Eğer sadece lise 1 notlarınız varsa, geçtiğiniz tüm derslerin ders saatlerini toplayıp 2 ile çarpın. 2 ile çarpmanızın sebebi 2. dönem o dersi okuduğunuz için. Lise 2 nin birinci dönemini de sanırım kendi okulunuzda okuyacaksınız. Oradan da geçtiğiniz ders saatlerini 2 ile çarpmadan bu toplama ekleyin. Krediniz bu şekilde ortaya çıkacaktır.

Sanırım liseye yeni kaydoldunuz bu sebeple, yabancı dil dahil başka bir bölüm tercih edemiyorsunuz. Alan Yok şeklinde kaydınız yapılıyor sisteme. Alan sistemi 2010 yılından itibaren kaldırıldığından dolayı böyle oluyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: lahana35

Beyler Öğrenci Kimliği alacam kayıt olduğum yerden , ücret alıyorlarmı kimlik için ?

Birde Mesela Ben Zorunlu derslerin hepsini geçtim fakat 2nci dönem geçemedim yinede geçmiş sayılırmıyım ?

Ücret talep edilmiyor kart için. Geçtiğiniz ders bir daha karşınıza çıkmaz. Örgün eğitimdeki gibi değil buradaki sistem. Kredili sistemin avantajı bu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hipofiz

quote:

Merhaba

Kredi o şekilde hesaplanmıyor. Eğer sadece lise 1 notlarınız varsa, geçtiğiniz tüm derslerin ders saatlerini toplayıp 2 ile çarpın. 2 ile çarpmanızın sebebi 2. dönem o dersi okuduğunuz için. Lise 2 nin birinci dönemini de sanırım kendi okulunuzda okuyacaksınız. Oradan da geçtiğiniz ders saatlerini 2 ile çarpmadan bu toplama ekleyin. Krediniz bu şekilde ortaya çıkacaktır.

Sanırım liseye yeni kaydoldunuz bu sebeple, yabancı dil dahil başka bir bölüm tercih edemiyorsunuz. Alan Yok şeklinde kaydınız yapılıyor sisteme. Alan sistemi 2010 yılından itibaren kaldırıldığından dolayı böyle oluyor.

Tesekkur ederim anladigim kadariyla matematik,fizik ve kimya gibi diger sayisal dersleri de gorecegim , degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Merhaba

Tesekkur ederim anladigim kadariyla matematik,fizik ve kimya gibi diger sayisal dersleri de gorecegim , degil mi?

Evet ne var ne yok cümbür cemaat karşınıza çıkacak. Felsefesinden Fiziğine kadar. :)

• arkadaşlar meslek açık liseden düz açık liseye geçmek için 2.dönem kayıt yenileme tatihi ne zaman bilen varmı . intenretten baktım yazmıyor . meslek açıl lisenin kayıt yenileme tarhini mi gerek yoksa düz açık lisenin mi ?
  • şimdi baktım açık öğretim lisesi kayıtları devam ediyor . merslek açıktan düz açığa geçiş yaptırabiliyormuyuz şuan ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ..chucky..

şimdi baktım açık öğretim lisesi kayıtları devam ediyor . merslek açıktan düz açığa geçiş yaptırabiliyormuyuz şuan ?

Kayıtlar maalesef bitti. Şu an da geçiş yapılamamakta. İkinci dönem kayıt yenileme tarihlerinde ancak yapabilirsiniz bu işlemi. Yeni iş takvimi henüz yayınlanmadı. O sebeple tarihleri henüz bilemiyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipofiz -- 13 Kasım 2014; 11:57:54 >
  • quote:

quote:

şimdi baktım açık öğretim lisesi kayıtları devam ediyor . merslek açıktan düz açığa geçiş yaptırabiliyormuyuz şuan ?

Kayıtlar maalesef bitti. Şu an da geçiş yapılamamakta. İkinci dönem kayıt yenileme tarihlerinde ancak yapabilirsiniz bu işlemi. Yeni iş takvimi henüz yayınlanmadı. O sebeple tarihleri henüz bilemiyoruz.

yeni kayıt döneminde geçiş yapabiliyoruz sanırım internette okuduğum kadarıyla . o da 3-14 şubat 2015 tarihinde
  • quote:

quote:

birde geçiş yapınca , ocakta girdeğimiz sınavın sonuçları açık lisenin sisteminde mi gözükecek yoksa diğerindemi ?
  • Ortak sistem zaten ikisi. Yalnız mesleki açıkta olup açık lisede olmayan derslerden kredi kazanmışsanız, o krediler geçmeyebilir o derslerin karşılığı olmadığı için.

• Arkadaşlar ben mesleki açık lise de okuyorum 38 kredi seçtim kimse söylesem şaşırıyor falan torpilimisin falan diyolar siz kaç kredi seçtiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: asosyal yaratik

Arkadaşlar ben mesleki açık lise de okuyorum 38 kredi seçtim kimse söylesem şaşırıyor falan torpilimisin falan diyolar siz kaç kredi seçtiniz

Mesleki de kredi sistemi farklı. AOL de 35 ama MAOL de nedir tam olarak bilmiyorum. AOL ye 192 kredi yeterken MAOL 240 kredi gerekiyor sanırım mezun olabilmek için. O yüzden bir dönemde daha fazla kredi kazanılıyor MAOL de.
  • ders secimlerini nasil yaptiniz yani hangilerini sectiniz siz

• quote:

Orijinalden alıntı: Ele7en

quote:

Orijinalden alıntı: pos1941

bnde geçiş ypmk istyrm 2.dönem okul puanında sıkıntı olurmu

Açık lisede sınavlar kolay olduğu için daha da artar okul puanın.

Hayır yanlış biliyorsunuz. son yil geçenlerin o yıla kadar okulundaki ortalamaları alınır ve üniv sınavında o ortalama etki ediyor. açığa geçince ortalamanda değişiklik olmuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: springminnak

quote:

Orijinalden alıntı: Ele7en

quote:

Orijinalden alıntı: pos1941

bnde geçiş ypmk istyrm 2.dönem okul puanında sıkıntı olurmu

Açık lisede sınavlar kolay olduğu için daha da artar okul puanın.

Hayır yanlış biliyorsunuz. son yil geçenlerin o yıla kadar okulundaki ortalamaları alınır ve üniv sınavında o ortalama etki ediyor. açığa geçince ortalamanda değişiklik olmuyor.

Sana böyle bir bilgiyi kim verdiyse kusura bakmada iyi keklemiş seni
  • 
Sayfa: önceki 3738394041
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.