Şimdi Ara

açık lise mezunu polis olabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
3.877
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba arkadaşlar konuyu yanlış yere açmışsam affedin ben lise 3 okuyorum şuanda ve derslerle pek aram yok liseyi açıktan bitirirsem polis olabilir miyim kısaca sorunum böyle

• Yapay Zekanın Yanıtı

Açık Lise Mezunu Polis Olabilir mi?

Açık lise diploması olan kişiler, polislik mesleğine girmek için gerekli eğitim şartlarını karşılayabilir mi?

Eğitim Gereklilikleri:

Polis akademisine başvurabilmek için en az lise diploması veya dengi bir diplomaya sahip olmak gerekir. Açık lise diploması, lise diplomasına eşdeğer kabul edildiğinden, açık lise mezunları polis akademisine başvurma hakkına sahiptir.

Başvuru Süreci:

Açık lise mezunlarının polis akademisine başvuru süreci, lise mezunları ile aynıdır. Polis akademisi başvurusu için genellikle aşağıdaki belgeler gerekir:

• Lise diploması veya dengi
    • Kimlik kartı
    • Geçmiş kontrolü
    • Sağlık muayenesi
    • Fiziksel uygunluk testi

Başarı Oranları:

Açık lise mezunlarının polis akademisinde başarılı olup polis olma oranları, lise mezunlarının oranlarından farklılık göstermez. Polis akademisi eğitimi zorludur, ancak herkes gerekli çabayı gösterdiği sürece başarılı olabilir.

Kariyer Fırsatları:

Polis akademisinden mezun olan açık lise mezunları, diğer polis memurları ile aynı kariyer fırsatlarına sahip olur. Terfi fırsatları, deneyim, eğitim ve başarıya bağlıdır.

Sonuç:

Evet, açık lise mezunları polis olabilir. Lise diplomasına eşdeğer olduğu için açık lise diploması, polis akademisine başvurmak için gerekli eğitim şartlarını karşılar. Başarı oranları ve kariyer fırsatları, lise mezunlarından farklı değildir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • herhangi bi liseden mezun olman yeterli. meslek lisesi düz lise anadolu açık farketmiyo. ygs ye girceksin sonra eğer kalktımı bilmiyorum pmyo sınavı var ona girceksin oda ygs dengi bişey. sonra 2 senelik pmyo gitcen sonra polis memurusun. sana şöyle söyliyim açık liseye geçersen dersleri görmiceksin böyle oluncada sınavları geçemiceksin. ama okulda hocalardan not istersin kopya falan bi şekilde halledersin. açık lisede öyle değil senede 2 sınava giriyosun. bide senin şuan lise1den beri hiç bi dersten kalmamış olsan dahi 150kredin olcak. ki derslerim iyi değil diyosun belki kalkaldığın dersler vardır. yoksada 150. ve açık liseden mezun olmak için 192 kredi lazım. iki sınava gircen ikisinide kazanman lazım ve zorunlu dersler var onları vermen lazım yoksa kredin 192 olsada mezun olamıyosun. atıyorum ingilizce zorunlu ders. bunu açık lisede yapamıcakskın ama okulda hocalardan not ister kopya falan halledersin. bunu iyi düşün. bak lise3ü bitirsen ve şu ana kadar hiç bi dersten kalmamış olsan 180 kredin olur ve mezun olman için kredin kalıcak. nasıl olsa önünde 2 sınav var ikiside 60 kredi ediyo 30ar krediden nasıl olsa yaparım diyosan şunu unutma zorunlu derslerden veremediğin olursa kalırsın mezun olamazsın ygsyi polisliği kazansan bile hala açik liseye devam.bence okuldan git en azından mezun olman kolay olur. ama diyosanki ben dershaneye giderim yada özel hoca tutarım. ozaman gözün kapalı geç açığa geçebilirsin.ne lisesi okuyodu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çok güzel söylemişsin arkadaşım ama ben şuan okulda çıkmasam bile zaten geçemiyorum 5-6 tane dersim zayıf bide üstüne baraj ders olunca hiç olmuyo yani öylede olsa kalıyorum ha bu arada bilişim opkuyorum ve baraj dersi çok zor ne yaptıysam geçemedim
  • Ben de lise mezunuyum polis olmayı düşünüyorum ne yapmam gerekiyor arkadaşlar. Bilen var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ zor bir okul mu?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.