Şimdi Ara

Açık lise ile ilgili bir soru geçmeyi düşünenler mutlaka baksın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Artık çekilmez hale geldi yazılılar performans görevleri falan herkes bi ödev veriyor yazılılarda basit değil zaten bende 2.dönem açık liseye geçmeyi düşünüyorum(1.dönem geçecektim ama ailem izin vermedi ama şimdi ikna oldular biraz)

Soracağım soru ise şimdi bu açık lise 2.dönem sonu sınavları 8.sınıfların girdikleri sınavlardan dolayı 31 Mayıs - 1 Hazirana ertelendi biz de lys1 sınavına 15.06.2014 tarihinde lys2 sınavına ise 21.06.2014 tarihinde gireceğiz geçen sene ile tarihler arasında 1 gün fark var ve sınav sonuçları yanlışım varsa düzeltin 9-10 günde açıklandı sanırım 1 temmuz diye hatırlıyorum ama açık lise sınavları neredeyse 1 ay sonra açıklanıyor ya 2 SİNİN TARİHİ TUTMAZSA VE OBP MİZ HESAPLANMAZSA diye şüpheleniyorum bu konuda bilgisi olan var mı?

Görüşlerinizi eksik etmeyin başarılar...

Edit: Ortalama bi anadolu lisesindeyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperen1234 -- 5 Aralık 2013; 23:27:50 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cayaith

Yorum istemişsin yazayım.

Şahsen ileride açıköğretim lisesi mezunu görünmektense 1.5 ay daha fazla okula gelip derslerde bile test çözmeyi yeğlerim. Birçok arkadaşım dediğini yaptı, şimdi çok pişmanlar.

Okul şahsen bir disiplin sağlıyor bana, açıköğretime geçtiğimde bunu kaybetmekten korkuyorum. Ayrıca afedersin kol gibi konular var 12. Sınıfta; hiçbir dersane bir konu için 4 5 ders harcayamaz, verim alamazsın. Okul sadece boş zaman yeri değil bence, sosyalleşmen de gerekiyor. Ayrıca şu ana kadar dereceye giren kaç kişi AÖL mezunu bir araştırıp gerçeği görmek lazım.
    Kolaya kaçmak bu kadar kolay olmamalı, bu işi yapmadan önce rehberlik hocalarına danış. Kendi başına karar verme. İleride üzülürsün.

Çok doğru yazıyorsun ama öyle bi imkan yok derslerde test çözmek hayal afedersin hocalar bizi durki... Yazılılar kolay olmuyor tamam ben yüksek alıyorum ama genede çalışmak gerekiyor. Ayrıca arkadaşlar falan sınıf çok sesli film falan izliyolar kütüphaneye gideyim diyorum kilitliyolar bu nasıl bi mantıktır hala anlamış değilim ayrıca haftada normalde 5 gün çoğunlukla 6 gün deneme sınavı varsa 7 gün dershane oluyor ve eve saat 20.30 da geliyorum yemek ye saat oldu 21.00 hadi çalış 2-3 saat yatman gerekiyor zaten rapor yok. Bana okulun matematik dışında bi faydası yok.

Ayrıca sana şuan ki durumumuda yazayım pek çalışamıyorum günde 150 soru zor çözüyorum
    Denemelerde net ortalamalarım
    Türkçe 30 net dilbilgilerini yapamıyorum 45 dk ortalama süre harcıyorum
    Matematik 30-32 net 60 dk süre harcıyorum(Matematik 25 netlerde geometri ise 6-7 net)
    Fen 30 net 45 dk da burada gidiyor (Fizik 12-13 net ort. Kimya 7-8 net ort. Biyoloji 10-11 net ort.)
    Sosyal 10 net sıkıntı burda çok zor yetişiyor sadece tarihe bakabiliyorum

Buna görede bir yorum yapabilir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alperen1234 -- 3 Aralık 2013; 23:38:00 >

• Dediğini çok iyi anlıyorum. Benim okulumda da aynı şeyler yaşandı ama hepsini müdür ile sammi bir dille konuşarak çözdüm.

Kütüphanelerin ders çalışma alanı olduğunu ve sadece SESSIZ bir ortam istediğini söyle, işini yapmaz ise ismini ver MEB e şikayet edslim.
    Onlar orada sadece senin için varlar. Sana verdikleri hizmet karşılığı para alıyorlar, hakkını ararken bunu unutma.

Senin dediğin süreçten ben de geçiyorum, ama emin ol başkaları da geçiyor. Fakat şöyle bir fark var, insanlar uykuları geldikleri her an uyuyamayacaklarının bilincindeler. Sen de bu şekilde süşünmek zorundasın. En azından bu sene için.

Üstelik puanların geliştirilebilir düzeyde ve ben de senin gibi netler etrafında dolanıyorum. Hedefim ise Boğaziçi genetik.

Açıköğretime geçme diye seni zorlamıyorum, sadece bunun önemli bir karar olduğunu vurgulamak istiyorum. Kimse 400+ puanla doğmadı annesinin karnından. Ben 360 yapıyorum, hızlandırma başından beri her gün AGLAMADAN sorusunu çözen kız arkadaşım 420 yapıyor. Dershanede ve okulda aynı sınıftayız.

Umarım dediğimi anlatabilmişimdir. Aldığın karar ne olursa olsun şans yanında olsun; en önemlisi bu çünkü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Cayaith

Dediğini çok iyi anlıyorum. Benim okulumda da aynı şeyler yaşandı ama hepsini müdür ile sammi bir dille konuşarak çözdüm.

Kütüphanelerin ders çalışma alanı olduğunu ve sadece SESSIZ bir ortam istediğini söyle, işini yapmaz ise ismini ver MEB e şikayet edslim.
    Onlar orada sadece senin için varlar. Sana verdikleri hizmet karşılığı para alıyorlar, hakkını ararken bunu unutma.

Senin dediğin süreçten ben de geçiyorum, ama emin ol başkaları da geçiyor. Fakat şöyle bir fark var, insanlar uykuları geldikleri her an uyuyamayacaklarının bilincindeler. Sen de bu şekilde süşünmek zorundasın. En azından bu sene için.

Üstelik puanların geliştirilebilir düzeyde ve ben de senin gibi netler etrafında dolanıyorum. Hedefim ise Boğaziçi genetik.

Açıköğretime geçme diye seni zorlamıyorum, sadece bunun önemli bir karar olduğunu vurgulamak istiyorum. Kimse 400+ puanla doğmadı annesinin karnından. Ben 360 yapıyorum, hızlandırma başından beri her gün AGLAMADAN sorusunu çözen kız arkadaşım 420 yapıyor. Dershanede ve okulda aynı sınıftayız.

Umarım dediğimi anlatabilmişimdir. Aldığın karar ne olursa olsun şans yanında olsun; en önemlisi bu çünkü.

Öncelikle ilginden dolayı çok teşekkür ederim.

Müdürle hangi sorunları çözdün ben kütüphane sorununu çözsem bile hocalar izin vermez gidip çalışmamıza sadece öğle arası gidebilirim ondada yemek yiyorum.

''Fakat şöyle bir fark var, insanlar uykuları geldikleri her an uyuyamayacaklarının bilincindeler. Sen de bu şekilde süşünmek zorundasın.'' Demişsin tamam ama vücut dayanmıyorsa nasıl olacak sabah 7 de kalkıyorum gidiyorum saat 16.00 da eve geliyorum 17.30 dershanedeyim orda 3 ders görüp 20.30 da evde olunca inan öyle bi uyku geliyoki çalışmak çok zor kendim için söylüyorum

''hızlandırma başından beri her gün AGLAMADAN sorusunu çözen kız arkadaşım 420 yapıyor. Dershanede ve okulda aynı sınıftayız.'' Derken ne dediğini anlamadım ?

Birde açık liseye neden geçmeyeyim sence neden yani ?

• Sen iyi bir üniversiteden mezun olduğunda hangi liseden mezun olduğuna bakmazlar. Ki diyelim mezun olduğun okula baktılar, o zaman girdiğin liseye de bakarlar. Açık liseye geçmemen için 12. sınıf konuları bahane değil bence. 12. sınıf konularını evde kendin çalışarak öğrenebilirsin çünkü çok vaktin oluyor. Bence geçersen iyi olur. Ama 2. dönem başlamadan eksiklerini kapatmaya bak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeathDoctor

Sen iyi bir üniversiteden mezun olduğunda hangi liseden mezun olduğuna bakmazlar. Ki diyelim mezun olduğun okula baktılar, o zaman girdiğin liseye de bakarlar. Açık liseye geçmemen için 12. sınıf konuları bahane değil bence. 12. sınıf konularını evde kendin çalışarak öğrenebilirsin çünkü çok vaktin oluyor. Bence geçersen iyi olur. Ama 2. dönem başlamadan eksiklerini kapatmaya bak.

Teşekkür ederim özel tanımlı fonksiyonlar ve limiti okuldada dershanedede bitirdik örneklerde falan hepsini çözdüm bakalım testlerde nasıl yapıyorum geriye sanırım türevle integral kaldı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alperen1234

quote:

Orijinalden alıntı: DeathDoctor

Sen iyi bir üniversiteden mezun olduğunda hangi liseden mezun olduğuna bakmazlar. Ki diyelim mezun olduğun okula baktılar, o zaman girdiğin liseye de bakarlar. Açık liseye geçmemen için 12. sınıf konuları bahane değil bence. 12. sınıf konularını evde kendin çalışarak öğrenebilirsin çünkü çok vaktin oluyor. Bence geçersen iyi olur. Ama 2. dönem başlamadan eksiklerini kapatmaya bak.

Teşekkür ederim özel tanımlı fonksiyonlar ve limiti okuldada dershanedede bitirdik örneklerde falan hepsini çözdüm bakalım testlerde nasıl yapıyorum geriye sanırım türevle integral kaldı.

Türev sanırım 2. dönem olmadan biter okulunuzda. Türev'i okulda iyi dinle, Türev'i öğrendikten sonra İntegral'ide rahat rahat öğrenirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O zaman şöyle bir karşılaştırma yapayım daha açık olsun.

420 yapan arkadaşım yazın başından beri düzenli çalışıyor. Okuldan 3 te çıkıyoruz hemen dersaneye. 7 gibi dersaneden çıkıyoruz eve. 8 gibi derse oturuyorum 10 11 dw sıkılıyorum uykum geliyor benim. Onun da geliyor ama o 12 ye kadar çalışıyor.

Dediğim şu: Emeksiz yemek olmaz. Herkes senin gibi yaşıyor. Herkes okuluna gidiyor. Ama derece yapanlar sabah ezanıyla başlıyorlar ders çalışmaya. Bunu yapan arkadaşım da var ve dereceye girecek. Eminim yani.

Okulda ise müdürle konuş; imkan olursa zümreleri daha etkin kullanmak için boş derslerde kütüphaneye şnip inemeyeceğinizi sor. Veya konuşan arkadaşlarını uyar bilmiyorum. Ben öğretmenlerin öğlen arası bize 1 e 1 vermesini sağladım.

• Herneyse sen kararını vermişsin zaten. İyi şanslar umarım hedefine ulaşırsın.

• Öncelikle merhaba diğer arkadaşın dediği gibi üniversiteyi kazandıktan sonra kimse dönüp lise diplomana bakmaz onu geçtim lise diploması olmayan kaldımı memlekette ?
    ve 2.dönem bende açık liseye gececeğim eğer arkadaş meslek lisesinde okumuyorsa zaten diplomasında kaybedecek hiç birşeyi olmaz her neyse konuya gelelim bende meslek lisesinde okuyorum ve 2.dönem açık liseye kaydolucam nedeni ise arkadaşın dediği gibi şuan okul bana sadece zaman kaybettiriyor saçma sapan apaçi tiplerin arasında okuyorum ve matematik dersi bile görmüyorum 2.dönem dershaneye kaydolup dershaneye gitmeyi düşünüyorum çünkü artık türkiyede eğitim sistemi çökmüş durumda zaten devlette artık öğrencilerin bi çoğunu 2-3 sene içinde açık liseye yönlendirmek amacında ( Dershanelerin açık liseye dönüşmesi vb ) zaten açık lisenin ismi 1 yıl içinde akedemik lise olarak değişiyor bu devirde hangi okulda okuduğuna değil kişisel başarıya bakıyor herşey artık eğer okulda yapamıyorsan açık liseye geç arkadaş kendisi demiş emek olmadan birşey olmaz diye 2 kat daha fazla calışırsın derse ve bu hayatta belli şeyleri riske atmadan hiç birşey kazanamassın ve bazen farkındalık yaratmak için süründen ayrılman gerekir eğer içinde okula karşı bi isteksizlik okul yüzünden bi başarısızlık varsa açık liseye geçmeni öneririm eğer okulda kalıp rahat edemeyeceksen okulda kalmanın ne anlamı var

• Güncel! Soruma hala cevap bulamadım.
  • Geçemezsin, meb yeni kanun çıkardı 2.dönem açık öğretime geçilemiyor artık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guthrath

Geçemezsin, meb yeni kanun çıkardı 2.dönem açık öğretime geçilemiyor artık...

yo geçiliyor yok öyle birşey insanları yanlış bilgilendirme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaYoFFHeLL -- 4 Aralık 2013; 21:28:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BaYoFFHeLL

quote:

Biz de açık öğretim merkezine gittik, adam ekranı da, kanunu da gözümüze soktu. İnsanları yanlış bilgilendirme
  • quote:

quote:

quote:

Biz de açık öğretim merkezine gittik, adam ekranı da, kanunu da gözümüze soktu. İnsanları yanlış bilgilendirme

Biz nerden ulaşabiliriz bu kanuna ? İnternetten görebilirmiyiz resmi gazeteden?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bilmiyorum, şuan bile açık öğretim sitesi güncellenmemiş gibi sitede hala kayı yaptırabilirsiniz diyor.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bilmiyorum, şuan bile açık öğretim sitesi güncellenmemiş gibi sitede hala kayı yaptırabilirsiniz diyor.

ya kardeşim 3 şubat ve 14 şubat arası yaptıra bilirsin şuan yaptıramassın sadece örgünden geçiş o dönem acılıyor diğer kayıt dönemleri açık lisede olupta kaydını yenilettirmek için olanlar şuan gidip halk eğitim merkezine adama açık liseye gecicem dersen adamda sana tabi gösterir şuan geçiş yok 3-14 şubat arası var.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ya kardeşim 3 şubat ve 14 şubat arası yaptıra bilirsin şuan yaptıramassın sadece örgünden geçiş o dönem acılıyor diğer kayıt dönemleri açık lisede olupta kaydını yenilettirmek için olanlar şuan gidip halk eğitim merkezine adama açık liseye gecicem dersen adamda sana tabi gösterir şuan geçiş yok 3-14 şubat arası var.

Bunu biliyordum ama arkadaş öyle bi söyledi ki yani bencede heralde böyle oldu şuan geçiş yok ama 2.dönem var sanırım.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bunu biliyordum ama arkadaş öyle bi söyledi ki yani bencede heralde böyle oldu şuan geçiş yok ama 2.dönem var sanırım.

ya şuan geçiş yok şuan sadece açık lisede olanlar kayıt yenilete biliyor örgünden kimse geçiş yapamıyor ama şubat ayında 3-14 şubat arasında örgünden kayıtlar yapılabilecek.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

ya şuan geçiş yok şuan sadece açık lisede olanlar kayıt yenilete biliyor örgünden kimse geçiş yapamıyor ama şubat ayında 3-14 şubat arasında örgünden kayıtlar yapılabilecek.

Biliyorum genede sağol.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.