Şimdi Ara

Açık hava filtresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
4.121
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.4 lpgli palio 2008. Aracima açık hava filtresi ne önerisiniz. Egsoz milleti rahatsız edeceği için takmak istemiyorum. Onceligim ses. Zaten performansada bi etkisi yok. Sesi iyi çıkan kaliteli bi açık hava filtresi var mi ? Bazı yan sanayiler motora zarar veriyomus. Hb de 50ile 100 arası modacar açık hava filtreleri var. Onlar iyi mıdir ? Bütçe 50-100 arasi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• K&N marka iyidir ama pahalı. 50 tl olanları kullanmadım kullanmam da. Sadece ses için taktırmaya değmez çünkü hava filtresi motorun içinde açıkta duracak ve sıcak havayı çekecek ne kadar sağlıklı tartışılır. bana sorarsanız kapalı kutu taktırın. Kapalı kutuda ses değişimini hissedemezsiniz ancak aracın performansı eskisine göre daha iyi olur.(K&N markası için performanstan bahsettim diğer 50 tl lik ürünlerin performansa etkisi olur mu olmaz mı bilmiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MU5T4F4 -- 13 Ocak 2016; 0:27:36 >
  • Ses anlamında K&N açık tip filtre gayet iyi iş çıkarıyor. fakat ben kendi aracıma taktığım dönemde o sesi duymak için sürekli gazlıyordum. park sırasında fazladan ara gaz veriyordum. bu da yakıt tüketimi olarak geri dönüyordu. o nedenle bir süre sonra hevesimi alıp sökmüştüm. bunu da göz önünde bulundurun.
  • Giovanni_ kullanıcısına yanıt
    Tavsiye edeceğiniz ucuz bi kn varmi ? Sizin kullandığınız hangidiydi. Sesi iyiyse ondan alam bi tane

• Hava filtrelerinde ses çeşitliliği fazla sağlayamazsınız. Komple set olarak alınırsa aliminyum hortumlarla daha kaliteli ve güzel ses almak mümkün hale geliyor.

K N kalitelidir toz tutma oranı ve hava geçişi çok iyidir ancak biraz pahalıdır. Ana filtre kutusu 1.4 palioda biraz uzun siz açık hava filtresi taktığınızda biraz ek yapmanız fgerekiyor. Sağlıklı hava çekmesi için motorun...

örnek bir uygulama buırada var fikir verebilir.

https://www.youtube.com/watch?v=6REa38dH7Ic

benim size tavsiyem Monza marka hava filtresidir. 30-60 tl arasına bulunuyor. Boğaz çapı uyumu önemli unutmayın...

• MaVu! kullanıcısına yanıt
    Eyv hocam. Düz boru ile filreyi kaputun ucuna kadar uzatayim diyorum. Faceden arkadaşa sordum. Yanlış bağlarsan maf sensorunu bozarssin dedi. Maf sensorunu bulamadım gerçi. Var mi acaba benim arabada.

• Hayir yok. Ayrica bozulma sebebi neymis mantikli aciklamasi var mi? Bilen de konusuyor bilmeyen de.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    HAVA DEĞİŞİMİ
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Ben bilmediğim için bilen adamlara soralım diyoruz. Millet de artık yalan mi doğru mu söylüyor bilemiyorum. Bunu diyen adamda corsa chipletmis adam.

Hocam ben benim kapalı hava filtresini soksem. Yerine düz boru ile açık hava filtresi taksam. Araca zarar veren bi şey olur mu ?

• Hayır olmaz... Zaten sağlıklı olarak yapmanız gerekn işlem bu
    Cetvelle capini ölçeyim o zaman ona gore bi filtre ayarliim. Eyv bilgiler icib

• Merhabalar, 2000 model clio 1.6 16v benzinli aracım var, hava filtresi kazanını ve borusunu sökmüşler ses yapsın diye.. orjinalini alsak taksak 200 tl civarına patlayacak, performans filtre kitlerinden düşünüyorum bende. bana ne önerirsiniz ucuz yollu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dexte®

Merhabalar, 2000 model clio 1.6 16v benzinli aracım var, hava filtresi kazanını ve borusunu sökmüşler ses yapsın diye.. orjinalini alsak taksak 200 tl civarına patlayacak, performans filtre kitlerinden düşünüyorum bende. bana ne önerirsiniz ucuz yollu?

Ucuz performans kitlerinden taktıracağına 200 tl ver orjinalini taktır dostum. Yada en az bin tl gözden çıkarman lazım iyi bir şey istiyorsan.
  • Arkadaslar Merhaba toyota corolla 1.6 hb sol aracıma açık hava filtresi takmak istiyorum ses ve performans açısından ne önerirsiniz.

• Açık hava filtrelerinin çok azı işe yarar. Çoğunluk standart filtreden daha az geçirir. O 80 100 e alacağınız, plastik zamazingolar, önce motor sıcaklığından sertleşir, sonra motora yüklendikçe ufak ufak kopup motora girer.

Paranızı zamanınızı boşa harcamayın.
  • Malum motor benzini yakmak için oksijene ihtiyaç duyar ve bunu hava filtresi ile sağlar. Havadaki, tozun, yaprağın, taşın vb.yabancı maddelerin motor içerisine girmesini engeller. Şöyle düşünmek lazım, günde kaç defa hava filtresini açıyorsunuz? Cevap kolay, 10bin/15bin bakımdan bakıma... Bu nedenle dandik bir hava filtresinde oluşacak patlaklığı görmeniz için bi hayli zaman geçmesi lazım ve o arada motorun yanma odasına neler dolabileceğini bir düşünün!

Teknik açıdan HİÇ HAVA FİLTRESİ KULLANMAZSANIZ motorunuz daha çok hava çeker ve daha çok verim sağlar ancak çok kısa sürede enjeksiyonlar tıkanır, silindir kapağı, silindir ve gömlekte çizikler meydana gelmeye başlar ve akabinde yağ kaçağı, conta yeme vs.vs.vs. bu şekilde uzar gider...

Performans arttırma ve güvenlik için K&N, HKS ve Greddy gibi markalar oldukça kaliteli ürünlerdir.

Peugeot 206 HDI aracımda Orjinal K&N Hava Filtresi (Kutu içi) kullanıyorum ( ve filtre 1 MİLYON KİLOMETRE GARANTİLİ! Her 10bin bakımda Yapı ve Pis sökücüsü ile 30dk lık bakım yapıp kurudukdan sonra sonraki 10bin km.ye kadar devam...

Açık hava filtresi

• K&N hava filtresini duydum her kullananda memnun pekala ses ve performans da bi artış varmı?

• Atmosferikte açık hava filtresi ile güç kaybediliyor. Turbo motorda kaydadeğer bir değişim olmuyor. Yani stock motorda açık hava filtresi aracı geriletirken, yüklü bir motorda ise ancak oem filtre ile aynı seviyede güç alınabiliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zibidi gonzales

Atmosferikte açık hava filtresi ile güç kaybediliyor. Turbo motorda kaydadeğer bir değişim olmuyor. Yani stock motorda açık hava filtresi aracı geriletirken, yüklü bir motorda ise ancak oem filtre ile aynı seviyede güç alınabiliyor.

Atmosferikte güç kaybetmesinin nedeni nedir ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erhansahin058

K&N hava filtresini duydum her kullananda memnun pekala ses ve performans da bi artış varmı?

kapalı kutuda sesde değişim yok. Ancak performansta + yanları var normal kağıt filtrelere göre.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.