Şimdi Ara

açık hava filitresi hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar arabada çok abartı sesi sevmiyorum sadece bazen moda girersem aragaz verip ses almaya çalısıyorum modeifiyeyle ilgili bi arkadasım açık "hava filtiresi tak 3bin devire kadar ses almazsın eger ses almak istersende 4-5 bine çıkartırsın aracı ses alırsın" dedi... benim pek aklıma yatmadı gerçekten böle mi? birde açık hava filitresi normal kullanımda benzin tuketimini artırır mı ?

• Aslında üç bini dört bini pek yok istediğin takdirde her devirde ses değişimini anlar hissedersin yeterki pedalı dibe vur subapların önü açılsın.Dört bin devirde nazik bir kullanım söz konusu ise seste o kadarda aman aman bir değişim söz konusu olmayacaktır.Agresif kullanımda ses şiddeti artıyor sadece.
  • hmmm yani mesala dedğim gibi kimi zaman sesin gelmesini istemiyorum ama kimi zamanda canım agresif kullanım çekio.. bu hava filitresiyle bunu tam anlamyıla başarabilrimiyim? birde yakıt tuketiminde bi degişiklik olur mu " agresif kullanımda illaki olur ama normal kullanım için soruyorum"
  • Aracının hava filitresini komple sök.Sonra gaza basarak ses seviyesine bak.
    Aracından max. alabileceğin emiş sesi budur.Bundan daha öteye gidemezsin.
    Ancak gayet gereksiz birşeydir bunuda aklında bulundur.
  • bir önceki otomobilim honda accord du. yed marka açık h. filtresi takmıştım 4000 dd e kadar 6 silindirli motorlar gibi homurduyordu ancak 4000 den sonra ralli otosuydu sanki caddede dönüp bakmayan yoktu, çok tatlı bi ses veriyodu.

tabi bu sesi her oto da ve her filtrede alamayabilirsin benim arac 1850 cc 136 bg di.4000dd vtec açınca o sesi alabiliyodum

benzin tüketimi için klasikleşmiş birşey vardır...açık hava filtresi motorun daha rahat nefes almasını sağlar o yuzden yakıtı cok az da olsa düşürür ancak kullanıcı o sesi sürekli duymak istediği ve sürekli 4000 dd üstünde gezindiği için yakıt sarfiyatınız artar.

bana sorarsan ekonomi adına pek bi fark göremedim ancak gaza sürekli bastığım için daha fazla yakıt parası veriyodum. lpg ile 25 ykr...
  • Bu tamamen senin kullanım şeklinle orantılı.Performans filitrelerinin üretiliş amacı ses için değil bildiğiniz üzere iç direnci normal kağıt filitrelere nazaran çok daha düşük olduğu için motorun daha rahat nefes almasını ve motorun daha rahat bir nebze olsun performanslı çalışmasını sağlıyor.Sen sakin sakin sürdüğün sürece filitre kendini unutturacaktır keza yokuşlarda bayırlarda gaza yüklediğinde araç yüke bindiğinde yinede seste bir farklılık söz konusu olacaktır(düşük devirdede).Araç kaç subap bilmiyorum ama subap sayın fazla ise ses şiddeti yüksek olacaktır.Bu kişiden kişiye değişir aslında zevk ve görüş meselesi şunu söyliyebilirim sakin sakin kullandığın sürece rahatsız edecek bir ses değişimi olacağını sanmıyorum.Yakıt konusundada normal kullanımda yakıt tüketimine etkisi olsa dahi bunu hissetmessin emin ol.
  • Mesaj yazana kadar kaç kişi yazmış
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Doğru kasa hava akışı hk.
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • cevaplar için çok sağ olun o zaman taktırıyım bi tane nasıl olsa 20 ytl civari olmadı çıkarırım araç 1.4 corsa b 90 bg sanırım çokda guzel ses vermez ama deniycem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rebelmario -- 3 Eylül 2008; 23:13:41 >
  • Vereceğinden eminim şimdiden hayırlı olsun
  • Hava filtresi sıcak hava emmeyecek yerde olmalı, eğer sıcak hava emerse performansta düşüş ve tüketimde artış yaşaman muhtemel.
  • 1.6 astrada ve 14.fiesta funda süper ses veriyor.1.4 corsadada eminim verecektir.Normal kullanımda atıyorum ikinci viteste 2000 devirle giderken birden asılırsan 3000-4500 devir aralığında sesi alırsın.Sıfırdan hızlanmalarda köklersen düşük devirden itibaren sesi alısın.Alışınca gaza basamadan duramıyor insan onuda belirteyim.
  • bizim civic rölantide dururken gaza ani basıp çektiğimde yaklaşık 2500devre kadar "pıss" diye ses çıkarıyor.egsoz ve motordan ayrı olarak.sanırım hava filtresinden geliyor.ama çok hoş bir ses.havayı emdiğini anlıyorsun.bir de filtre değişse nasıl olur acaba
    http://vtunnel.com/index.php/1010110A/9f711e7ad09f4889d1ca258e3ebc1ee628dc7aa5e0cd98c6a98afb780a2e27520985127b325fe1c418936
    veya youtubeda
    " My 06 Honda Civic Si AEM Cold Air InTake " yazın ilk video da özellikle 15 ve 28.sn'deki sese bakın.bu sese bayılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stilll -- 3 Eylül 2008; 23:54:22 >

• Benim 1.6 Astra G de vardı ve sadece ben istedigim zaman ve yokuşlarda zorlanınca bagırıyodu:) Benzin sarfiyatını filan arttırdıgı yok yani ben sehiç içi az trafikte 45lt ile 530km yapıodum yaklaşık beki de tüketimi düşürüyodur çünkü kimse inanmıyodu benm astranın az yaktıgına:) ama motora zararı var mıdır bilmem. Bi de sadece agresif kullanınca ses geliyodu benmkinden böyle tok bi ses, özledim valla:) Arkadasın 1.4 C4te de tam tersi düşük devirlerde cok tatlı bi ses veriyo ama o da benzn sarfiyatını arttırdıgından bi de arabanın düşük devirlerde bayıldıgından şikayetçiydi o yuzden cıkarrtı acık filtreyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaya5789 -- 4 Eylül 2008; 0:13:37 >
  • ya bende takacamda corollaya hava filtresi kutusuna bi kablo gidiyo. SÖktüm baktım plastik bişey ne delik var ne başka bişey laf olsun diye mi koymuşlar anlamadım ne işe yarıo acaba. Debimetre diyorlarda nesini ölçüo bu zımbırtı giren havayı desem delik melik yok saçma sapan bişey

stilll O ses aniden gaza basınca bendede oluyo yav bide açık hava filtresi taksam nasıl olur acaba Öyle cartlak bi ses istemiyorum zaten şahinlerdeki gibi böyle tok bi ses olacak tatlı bişey rahatsız da etmiyecek

• Hava debimetresi motora giden havayı ölçer ve bu bilgiyi ECU'ye gönderir. Geçen hava miktarına göre püskürtülecek yakıt miktarı ayarlanır. bunun oranı 14.7:1. (14.7 birim havaya 1 birim yakıt). Arıza falan yaparsa tüketim artar, performansta da düşme olur.

Direkt hava filtrelerinin üretiliş amacı AnarKin arkadaşımızın da belirttiği gibi ses değil, hava geçirgenliği ve performans. Filtrenin sıcak hava çekmeyecek yerde olması gerekir.(Bazı araçlar için filtre kitleri var) Aksi halde performans düşebilir ve ses var görüntü yok durumu meydana gelebilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: shiftlight

Hava debimetresi motora giden havayı ölçer ve bu bilgiyi ECU'ye gönderir. Geçen hava miktarına göre püskürtülecek yakıt miktarı ayarlanır. bunun oranı 14.7:1. (14.7 birim havaya 1 birim yakıt). Arıza falan yaparsa tüketim artar, performansta da düşme olur.

Direkt hava filtrelerinin üretiliş amacı AnarKin arkadaşımızın da belirttiği gibi ses değil, hava geçirgenliği ve performans. Filtrenin sıcak hava çekmeyecek yerde olması gerekir.(Bazı araçlar için filtre kitleri var) Aksi halde performans düşebilir ve ses var görüntü yok durumu meydana gelebilir.

şu cümle güzel olmuş valla Peki bu debimetre kutuya monte bunu ordan çıakrtıp hortuma taksam. Açık hava filtresinide güzel bi yere koysam . Ya da en iyisi hiç uğraşmamak

• arkdaslar mesajlarınız için tesekurler bide acaba marka konusunda yardımcı olabilrmisiniz? normal sanayiden bitane alcaktım ama internetten baktım 100 ytlye kadar çeşit çeşit açık hava filitresi var acaba sanayiden alınan rasgele bişeyle farkı varmıdır marka bi filitrenin?
  • arkadaslar bende tempra var açık hava filitresi taksam ne kadar verım alırın bide gazdamı kullanmalıyım benzindemii cvp yazarsanız sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: yhtalp

arkdaslar mesajlarınız için tesekurler bide acaba marka konusunda yardımcı olabilrmisiniz? normal sanayiden bitane alcaktım ama internetten baktım 100 ytlye kadar çeşit çeşit açık hava filitresi var acaba sanayiden alınan rasgele bişeyle farkı varmıdır marka bi filitrenin?

k&n al.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HazzaR -- 3 Mayıs 2009; 13:47:29 >
  • k&n değilmiydi o.......
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.