Şimdi Ara

ACI BİR TÜRKİYE GERÇEĞİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.788
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kenan Işık'ın sunduğu Kim Milyoner Olmak İster adlı yarışmaya 35 yaşındaki Elif Ayça Seren Ural adlı yarışmacı damga vurdu. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun olan yarışmacı, Şişli meydanında simit satıyor, eşi de geceleri bisikleti ile çay satıyor. Ayrıca yarışmacını yayımlanmış 3 romanı var. Türkiye'nin büyük gerçeğinin bir kez daha yüzümüze vurulduğu yarışmada Ayça, sadece seyirci ile joker hakkını kullanarak 15 bin lira olan baraj sorusunu geçti. Yarışmacı, bir sonraki programda diğer joker hakları ile bir milyona ulaşmayı hedefliyor.

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/35425/21028979/1/buyuk-bir-turkiye-gercegi.aspx

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi drejtc -- 20 Temmuz 2012; 15:38:09 >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AAF8922F7 -- 20 Temmuz 2012; 15:42:53 >

Orijinalden alıntı: 01deadman01

Evet ak yancılar bahanelerinizi alalım..

bana
    sen mühendissin tuvalet temizlemeyeceksin
    diyen olmadı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: drejtc

Bende konfeksiyonda 1300 tl'ye çalışıyorum, her üni. mezunu yüksek maaşlı iş bulsa gider bende okurum.

Bırak yüksek maaşı kendi alanında bir iş bulamamış farkında mısın?Gazetecilik mezunu,3 kitap yazmış sokakta simit satıyor.
    Sen eline kagıt kalem alsan 1 tane a4 kagıdı doldurabilir misin acaba?
    Şimdi her zamanki gibi kafanı konfeksiyondaki kumaşların içine göm seçim zamanı çıkarırsın kafanı koşa koşa sandıga gider oyunu kullanırsın tepedekilerin istedigi bu zaten...Bu ülkede düşünen,bazı şeyleri sorgulayan insanları isteyen yok.

Orijinalden alıntı: venomboy_85

quote:

Orijinalden alıntı: 01deadman01

Evet ak yancılar bahanelerinizi alalım..

bana
    sen mühendissin tuvalet temizlemeyeceksin
    diyen olmadı...

Evet sıradaki bahaneleri alalım

Orijinalden alıntı: engrugur

quote:

Bende konfeksiyonda 1300 tl'ye çalışıyorum, her üni. mezunu yüksek maaşlı iş bulsa gider bende okurum.

Bırak yüksek maaşı kendi alanında bir iş bulamamış farkında mısın?Gazetecilik mezunu,3 kitap yazmış sokakta simit satıyor.
    Şimdi her zamanki gibi kafanı konfeksiyondaki kumaşların içine göm seçim zamanı çıkarırsın kafanı koşa koşa sandıga gider oyunu kullanırsın tepedekilerin istedigi bu zaten...Bu ülkede düşünen,bazı şeyleri sorgulayan insanları isteyen yok.

Ya ne boş adamlarsınız bi yerde gazetecilikle ilgili boş yer varda bu hanım giremiyorsa kendi beceriksizliği, yok eğer aynı meslekte eleman ihtiyacı yoksa bundan bize ne, 3 roman yazmış e git alıp oku kadına faydan olsun.
    ya bu tip konu açanlara uyuz oluyorum, efendim 2 üniversite bitirdim iş bulamıyorum peh peh e bundan bize ne.
    bu arada o aşağıladığın konfeksiyon mesleğinde işsiz kalman imkansız.

• şişli meydanında çay simit satan çok kazanıyor rahat olun
  • La yalan öyle şeymi olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

quote:

quote:

Ya ne boş adamlarsınız bi yerde gazetecilikle ilgili boş yer varda bu hanım giremiyorsa kendi beceriksizliği, yok eğer aynı meslekte eleman ihtiyacı yoksa bundan bize ne, 3 roman yazmış e git alıp oku kadına faydan olsun.
    ya bu tip konu açanlara uyuz oluyorum, efendim 2 üniversite bitirdim iş bulamıyorum peh peh e bundan bize ne.
    bu arada o aşağıladığın konfeksiyon mesleğinde işsiz kalman imkansız.

Biz boşuz sen dolu adamsın peki...Senin iş hayatından haberin var mı?
    Bir yerde dayın yoksa,torpilin yoksa bütün kapıların kapandıgından haberin var mı?
    Üniversite mezunu adamın yapacagı işle konfeksiyondaki adamın yapacagı işi kıyaslaman çok mantıksız olmuş,konfeksiyonda insanların nasıl çalıştırıldıgını düşünen ve gören her insan biliyor tabi bu sektörde işsiz kalmaz,hangi konfeksiyon çalışsanına iyi bir maaş,sosyal hak,sigorta vs. yapıyor?Adamın iflahını kurutuyor.Sizin gibi 'güt beni' tarzı insanlar oldugu sürece böyle devam eder zaten...
    madem üniversite mezunlarının işsizligi seni ilgilendirmiyorsa basıp gidebilirsin sana kimse bu konuya mesaj yaz demedi?
    Madem hayatın güllük gülistanlık böyle devam etmesini temenni ederim...

• ben de izlerken üzüldüm ama bu bayanın durumunu hükümete bağlayan arkadaşlar sebeplerini söyleyebilir mi? çok merak ettim de.
  • neden iş bulamamış acaba onuda sormak lazım?...evde yatıp internet üzerinden birkaç yere başvuru yapıp iş bulamadım diyem çok arkadaşım var??...doğru düzgün iş aradı mı acaba yada iş bulup beğenmemezlik mi etti??...iş arayıpta bulamayan çok az insan var etrafımda, onlarda tembelliği seven insanlar...
  • Napsın devlet gazeteleri arayıp "buna iş verin" mi desin. Okuduğun bölümde iyiysen her türlü iyi bir iş bulursun. Yazdığı romanlar da bir şeye benzemiyorki tutulmamış. Bunun üstünden edebiyat yapmaya gerek yok.

Orijinalden alıntı: elrohir telrunya

neden iş bulamamış acaba onuda sormak lazım?...evde yatıp internet üzerinden birkaç yere başvuru yapıp iş bulamadım diyem çok arkadaşım var??...doğru düzgün iş aradı mı acaba yada iş bulup beğenmemezlik mi etti??...iş arayıpta bulamayan çok az insan var etrafımda, onlarda tembelliği seven insanlar...

Ne tembelliği kardeşim kafan iyi mi senin kadın şişli'de simit satıyor adam gelmiş iş aradı mı,aramamıştır,tembel vs. vs. yaftalama yapıyosunuz azıcık okuma ve anlama kültürünüzü geliştirin.

quote:

Orijinalden alıntı: elrohir telrunya

neden iş bulamamış acaba onuda sormak lazım?...evde yatıp internet üzerinden birkaç yere başvuru yapıp iş bulamadım diyem çok arkadaşım var??...doğru düzgün iş aradı mı acaba yada iş bulup beğenmemezlik mi etti??...iş arayıpta bulamayan çok az insan var etrafımda, onlarda tembelliği seven insanlar...

Ne tembelliği kardeşim kafan iyi mi senin kadın şişli'de simit satıyor adam gelmiş iş aradı mı,aramamıştır,tembel vs. vs. yaftalama yapıyosunuz azıcık okuma ve anlama kültürünüzü geliştirin.

fiziksel tembellikten bahsetmiyorum, iş aramaya karşı tembelleşmek veya işi beğenmemekten bahsediyorum...birkaç yere başvuru yaparsın 1-2 görüşmeye gidersin, beğenmezsin biraz daha başvuru yaparsın birkaç ay geçince başvurmaktan yavaş yavaş vaz geçersin...artık koşturmaktanda vaz geçersin aylar geçtikçe, sadece internet üzerinden başvuru yaparsın, geri dönüşler çok olmaz, olanlarda istediğini karşılamaz...1-2 işe girersin biraz fazla çalıştırıp az maaş alınca ben buna layık değilim diyip çıkarsın...aynı aramaya daha şevksiz başlarsın ve 2-3 sene sonunda artık aramaktan vaz geçersin...olay budur, ilk girişte dünyaları kazanacağını sanan veya üniversiteye geç yaşta girip 30 küsürde mezun olup doğru düzgün iş bulacağını sananların başına gelen standart olaylardandır bu...ayrıca benim neden etrafımda doğru düzgün işsiz insan yok...şimdi 1000 TL maaşı beğenmeyen biriside iş bulamaz zaten, emin ol aylık daha fazla kazanıyordur orda, bu yüzden istediği maaşta bir iş bulamıyordur...

• quote:

quote:

Bilmeden sallamayin.Kadin is bulamadim demedi, uzun bir sure dergide calistim cocugum olunca biraktim dedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ak gençler doluşmuş konuya hemen.
  • nüfus fazla abi hep diyoruz hep diyoruz.Şimdi diyeceksiniz çininde nüfus fazla diye iyide çinde imkan var adamlar nüfus yapıyor bizde yok imkan Şimdi bu ülke %40 daha az nüfus olsa daha iyi olurdu.

Güney Kore, resmi adıyla Kore Cumhuriyeti.Ülke'nin başkenti Seul'dür.Güney Kore
    ılıman iklim kuşağında ve ülke arazisi dağlık topraklardan oluşur. Ortalama 50 milyon
    gibi bir nüfusa sahiptir. Güney Kore başkanlık sistemine göre yönetilen ve onaltı idari
    bölüm içeren bir cumhuriyet, ayrıca ülkedeki yaşam standartları çok yüksektir ve Güney
    Kore gelişmiş ülke satüsüne sahiptir.Ülke Asya'nın en büyük dördüncü ekonomisine
    sahip.Ülke'nin ekonomisi ihracata dayalı, özellikle elektronik endüstrisi ve robotik gibi
    sektörlerde üretimi güçlüdür.Güney Kore Birleşmiş Milletler,OECD ve G20 gibi örgütlere üyedir.
  • Ben kaç tane bilgisayar mühendisi biliyorum mezun olmuş 1000 lira maaşla anca başlayan ama başka bilgisayar mühendisi de tanıyorum mezun olmadan 2500 lirayla çalışmaya başlayan mezun olduktan sonra google'da çalışan. Sonuç ne kadar maaş alacağın senin kendini geliştirmene bağlıdır. 3 tane kitap yazmış ama yayınlanmamış neden acaba? Sakın kitapları kalitesiz olmasın.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.