Şimdi Ara

Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci (112. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.635
Cevap
66
Favori
186.692
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar uzun süredir paylaştıklarımızla kullanıcıların deneyimini artırdığımızı düşünüyorum. Ben de oyun oynayanlar için fps drop ve sıcaklık olayına önceki arkadaşlara katkı olacak birşey daha eklemek istiyorum. Görüldüğü üzere çoğu dropların ana kaynağı gpu throttle. ASUS Gpu tweak ile bu sınırı artırıyoruz öncelikle. Bunu tespit eden arkadaşa da ayrıca teşekkür ediyorum. Sınır max 94 olabiliyor. Sınırı kaldırdığımızda doğal olarak sıcaklıklar 90'ları görebiliyor. Burada ben ilk önce gpu clock hızını düşürdüm yani downclock yaptım, Sıcaklık düştü ve stabil oyun deneyimi aldım ancak 3-4 fps kaybı yaşatıyor haliyle bu. Deneme amaçlı gpu hafıza saat hızını (memory clock) +1000 yaptım. Kıyasladığımda +3-4 derece fazlalık yaptı ama yaklaşık 5 fps artırdı. overclock düşünenler için gpu core clock dan ziyade memory clock u artırmalarını tavsiye ederim zaten core clock değerini sıcaklığı kontrol edemeden çok artıramıyoruz ve fazla sıcaklık üretiyor. cpu turbosunu kapattım 1.6 ya sabitledim o da sıcaklıklara pek etki etmedi.

    Gelelim sıcaklık mevzusunu nasıl çözeceğimize. Afterburner ile gpu voltajını düşürmeyi gördüm bir videoda. Bu kesinlikle işe yaradı diyebilirim. Afterburner ana sayfasında ctrl+f basıyoruz. Karşımıza bir eğri grafiği çıkıyor hangi voltajda ne kadar core clock hızda çalışacağını gösteriyor bu. Grafik üzerindeki minik kareleri aşağı yukarı çekerek ayar yapabiliyoruz. Sağdan başlayarak teker teker 0,900 volta gelene kadar 1700mhz olarak ayarladım ama bunu daha düşüğe de çekebilirsiniz. Ama sabit kalsın ki akıcı oynayalım. Normalde bu hızlara gelince 1,250 voltları görüyordu orjinal grafikte biz burada bu hızlarla çalışsın ama daha az voltajla bunu yapsın istiyoruz. Bu değer daha da azaltılabilir, mavi ekran görene kadar devam edebilirsiniz ama garantiye almak adına en altın bir üstü uygundur bence. Öbür taraftan memory clock hızını da +1000 yaptım ki hem akıcı hem performanslı olsun. Sıra geldi test aşamasına genelde çok oyun oynadığım için uzun süre test ettim. Sıcaklıklar önce bir yere kadar artacak elbette önemli olan nerede durduğu, artmaya devam etmediği.

    Testi Rise of the Tomb Raider oyunu ile yaptım. Ayarlar DX11 1080p normal preset. Bu ayarlarda normalde gpu 65 derecede kilitliyken benchmark testinin ortalama 26fps verdiğini, sıcaklık limitini 94 yaptığımızda ise overclocksuz (1531mhz/3004mhz) 30 dakika sonunda 92 lere geldiğini ortalama 29fps verdiğini unutmayalım. Üst sınırı gördüğü anda ufak mhz düşüşleri ve ufak fps düşüşleri yaşıyordum çok sıkıntılı değildi ama bunun bile ortadan kalkması ve düşük sıcaklıklara erişmek için bunu yaptığımı da hatırlatmak isterim. Nihayet söz ettiğim ayarlarda voltaj 0,900 e düşürülmüş, clock hızı 1700mhz ye eğri ile sabitlenmiş, memory clock da +1000 haliyle 4004mhz yapılmış şekilde ortalama 36fps ile aynı oyunu aynı ayarlarda 1,5 saat boyunca oynadım ve gördüğüm sıcaklığın artış sınırına ulaştığı max sıcaklıklar: gpu= 80C cpu=82C. Yani ihtiyacından fazla voltaj, gücü yani TDP'yi artırıyor. Bu ise ısı demek. Isı, sıcaklık demek, sıcaklık ise frekans düşüşü ve neticesinde fps drop demek. Ben 3 gündür stabil şekilde oyun oynayabiliyorum uzun vadede götürebilecek bir yöntem. İsteyenler cpu ya da voltaj düşürme uygulayabilir herkeste bu değer değişmekle birlikte bende -0,080 makul seviye. Elbette herkes kendi riskiyle bunu yapsın. Bir sorumluluk kabul etmiyorum ama voltaj azaltmayla zaten pildeyken de daha tasarruflu uzun süre laptop kullanılabilir, yani emniyetli bir yöntem olarak bildiğimiz bir yöntem bu ama aynı şeyi overclock için söyleyemem bu işlemde oc de yapıyoruz sonuçta. Ancak beni rahatlatan, yüksek frekansın sıcaklık kontrolünde elde edilmesi.

    Uzun oldu ama umarım ihtiyacı olanlar sıkıntı yaşamadan faydalanır. Laptop soğutucu kullanmadığımı ve RAM eklemesiyle 12GB RAM ile bu testi yaptığımı da söylemek isterim. Elbette macun değişikliği, fan temizliği, cooler bu değerleri daha da düşürtür ama 1 aylık laptop olduğu ve cooler sevmediğim için ben başşvurmadım bu yöntemlere. Ben şu an rahatça hem iş amaçlı hem de oyun amaçlı kullanabiliyorum. Elbette yeni çıkan oyunları ultra da oynamak istiyorsanız ve paranız varsa donanım yükseltmeniz gerekecektir. Sonuçta bir yere kadar artış sağlayabiliyorsunuz. Sağlıkla kalın dostlar, umarım drop olayını bu şekilde herkes çözer.

    Not: Belirttiğim fps değerleri oyunun kendi benchmark testi sonucu aldığım ortalama değerlerdir. Oyun türüne göre değişmekle birlikte, belirli alanlarda genelde ortalamanın 8-10 fps altını ve üstünü görebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzgrmstf -- 24 Mayıs 2020; 20:37:38 >




  • Swift 3 sf315-52g laptop um video oynatıyorken şarjdan çıkarında cızırtı yapıyor daha önce böyle bir şey ile karşılaşan var mı
    Video linki https://www.youtube.com/watch?v=NrV0shkLR9g&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba USB 2.0 üzerinden kablosuz mouse kullanıpta kullanışta rahatsızlık yaşıyorsanız, aşağıdaki linkte belirtildiği gibi realtek audia driverı kaldırıp microsoft ile güncelerse sorununuz çözülebilir. Ben yaptığım şimdilik daha iyi olduğunu söyleyebilirim.
    https://neosmart.net/wiki/fix-realtek-audio-delay-lag/
  • bilgisayara termal macun sürme işlemi zormu ? bilgi verebilirmisiniz ?
  • proeka kullanıcısına yanıt
    Öncelikle arka kapağın üzerindeki vidaları çıkarmak için T5 yada T6 (tam hatırlamıyorum) tornavida gerekiyor. Normal tornavidalar açmaz.
    Vidaları çıkardıktan sonra arka kapağı çıkarmak için kullanmadığınız kredi kartını kullanabilirsiniz.
    Kapakta çıktıktan sonra bataryanın kablosunu ve fanın kablosunu soketten çıkarmalısınız.
    Sonra işlemci ve ekran kartı yongasının üstünde korumak için metal bir plaka var onu da vidalarından söküyorsunuz.
    Daha sonra fanla birlikte bakır bloğu söküyorsunuz.
    Bloktaki ve yongaların üstündeki eski macun kalıntılarını temizliyorsunuz çizmeden yumuşak bir bez ile. Islak bez de kullanmayın.
    Yeni macunu yongaların üstüne yeteri kadar sürüyorsunuz ve bakır bloğu kıpırdatmadan tam üstüne oturtturuyorsunuz.
    Sonra her şeyi geri vidalıyorsunuz işlem tamam :D
    Biraz zor. İnternet üzerinde macun değişim videoları var bu arada ama her laptop aynı değil.

    Hatırlatma : laptopun garantisi varsa iptal olur. Ayrıca işlemlere başlamadan önce ellerinizi toprağa bastırabilirsiniz statik elektriği boşaltmak için.




  • egemen676799 E kullanıcısına yanıt
    çok teşekkür ederim cevabınız için.servis bu işlemi kesinlikle anlarmı acaba ? bilgisayarı alalı bir yıl oldu macunu değiştirmek istiyorum.servise gönderip beklemek istemiyorum.
  • proeka kullanıcısına yanıt
    Kesin bir şey diyemem. 15 dk lık iş için günlerce beklemekte mantıklı değil. Isı değerleri normalse ve fan hızı,sesi normal ise değiştirmeye gerek yok bence. Biraz daha bekleyebilirsin. İlla ki değiştiricem diyorsan garantiyi göze alarak bi bilgisayarcıya getirebilirsin bu işlerden anlayan.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • silinebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AttorneyAtLawAT -- 10 Mayıs 2021; 18:58:26 >
  • Acer'ın sitesinde güncel bios 1.08 versiyonlu 29/03/2019 tarihli bir dosya var.

    Bendeki sürüm 1.08 versiyon 21/12/2018 tarihli. Acer'daki bu güncellemeyi yapan var mı? Yapılması gerekli bir işlem midir? Oyun performansı dışında bir sıkıntısı yok şuan bilgisayarımın.
  • AttorneyAtLawAT A kullanıcısına yanıt
    Hafif ve şık bir yapısı olduğu için bence değer, bende hem 8gb ram hem de 2 tb hdd ilave ederek kullanıyorum. Ayrıca ben gerekli durumlarda soğutucu stand da kullanıyorum işe de yarıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hem gpu tweak hemde afterburner kurmak gerekiyor o zaman. Peki bu uygulamalar kapalıyken yapılan ayarlar çalışıyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • incubus İ kullanıcısına yanıt
    GPU Tweak 2 programıyla ekran kartı sıcaklık limitini arttırabiliyorsunuz. Yaptığınız ayarı uyguladıktan sonra , programı yeniden başlattığınızda veya kapattığınızda ayar değişmez.
  • incubus İ kullanıcısına yanıt
    Önce gpu tweak de işlemi halledip kapatın. Birlikte çalıştırmayın. Burada yaptığınız ayar saklanacaktır. Aslında voltaj düşürmeyi buradan da yapabilirsiniz ama ben denemedim. Afterburner ile yaptım voltaj düşürmeyi. Ancak her oyunda geçerli bir voltaj ayarı bulmak zor. O yüzden çok düşürmeden yapın ve önceden anlattığım voltaj-frekans eğrisini sadece düşürdüğünüz noktanın sağından itibaren değiştirip dümdüz yapın o grafik çizgisini, seçtiğiniz noktanın solunda kalan değerlerle oynamayın. Deneyimlerim, 1050mV nin bir çok oyun için işe yaradığını gösterdi. Ama bazı oyunlar 900mV'de de çalışıyor. Voltajı ne kadar düşürürseniz o kadar serin çalışacaktır ama gerektiği kadar voltajı da vermeniz lazım yani. Aşırı olursa oyun hata verecektir zaten, buradan anlayabilirsiniz. Ayrıca çok işlemci isteyen bir oyun değilse turboyu kapatmanız da cpu sıcaklığını düşürecektir. Afterburner ayarlarını kaydedip her girişte o profili uygulamanız gerekiyor. Ayrıntılı youtube videoları mevcut bu işlemler için. Ben oynarken uzun kullanımda 82 üstünü görmedim bu yöntemle. Öbür türlü 1 saatin sonunda max sıcaklık limiti olan 94 dereceye çıkıp hız kesmeye başlıyor.
    Ancak dediğim gibi voltaj ayarları konusunda sorumluluk tamamen kullanıcıya aittir.




  • sametbsk S kullanıcısına yanıt
    Bende cızırtıdan ziyade sadece 1 kez bip sesi çıkarıyor. Sizdeki daha çok hoparlörden gelen cızırtı gibi.
  • osgal O kullanıcısına yanıt
    Acer Swift 3 SF315 52G Kullanıcıları Kulübü | MX150, Hafif , 8. Nesil İşlemci
    Nvidia ayarlarını böyle yaptık. Uzun süredir mavi ekranla bizde uğraşıyorduk. Şimdilik sıkıntı yok. Neredeyse 2 haftadır mavi ekran vermiyor.
  • Uyku modundan çıkınca wi-fi internet kopma problemini çözen var mı ?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bilgisarıma macun değişikliği ve fan temizliği yaptım.ekran kartı sıcaklığım stres testinde 75 dereceyi geçmezken oyunlarda 85 dereceyi görüyor.acaba bunun sebebi ne olabilir ?
  • Kullandığınız termal macun çok önemli.ben genelde thermalthake tg4 kullanırım en az 7 8 derece daha fazla soğutur.
    Ayrıca macunu eşit ve homojen sürmek te çok önemli bir etken.Macun plaka üzerinde eşit dağılmazsa veya farklı kalınlıkta dağılırsa temas eden yüzey azalacağında ısınma sorunları yaşanır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HEG Official kullanıcısına yanıt
    Ben servise RAM taktırmak için gönderdiğimde bu sorunu yazmıştım. Hallettiler ama nasıl yaptılar bilemiyorum.
  • 
Sayfa: önceki 110111112113114
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.