Şimdi Ara

Acer Nitro 5 AN515-58-7725 Windows 10 Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
115
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selam,


    Yaklaşık 1 ay önce başlıktaki makinayı aldım ve oldukca da memnunum fakat farkettiğim bazı şeyler var ki sizlerle paylaşarak , sizlerden fikir & destek vermenizi rica ediyorum.


    -Sadece Windows 11 kurulabiliyor, Acer websitesine girdiğimde nedense sadece Windows 11 sürücüleri var ki bu baya can sıkıcı, bir şekilde hala Windows 11'in hala stabil şekilde calıştığına inanmıyorum bu sebeple de her ne kadar şu an Windows 11 ile kullanıyor olsam da beni performans olarak hiç tatmin etmiyor diyebilirim.


    Bu sebeple Windows 10 kurabilmiş olanınız var mı ? bu konuda yardımcı olabilir misiniz driver konusunda ? Ben kendimce birşeyler araştırdım reddit vs alanlarda ama pek tatmin eden bir videolu anlatım serisi ya da flood'a denk gelemedim, bu değişikliği yapan insanlar da keza oldukca ilginc - kafa karıştırıcı şeylerle karşılaşmış.


    -Youtube'da birşey izlerken ister istemez kasıyor, ve kullandıgım browser Google Chrome'da birden fazla sekme acık olsun olmasın, nedense youtube üzerinde izlediğim videoda örneğin ilerletme çubuğunu kullanmaya calıştığımda bayagı takıldığını görebiliyorum


    -Ekran kartı 4060 fakat masaüstümdeki gibi bir performans alamıyorum ( 5600x & 3070 Setup) , tabii ki de masaüstündekinden daha üst bir performans beklemek bildigim kadarıyla neredeyse imkansız ama yine de nedense beklentimin bayagı altında kalıyor bu performans, örnegin COD Warzone , Conqueror's Blade gibi oyunlar oynayan biriyim aktif olarak - her ne kadar bu iki oyunda stabilizasyon konusunda cok ta iyi olmasa da nedense laptop üzerinde oynarken masaüstünden bariz bir şekilde düşük performansta oynuyorum hissine kapılıyorum.


    Bu üstte saydıgım problemleri bir nebze azaltmak icin de olsa şu an ramleri 32gb'e cektım ve bugün takmayı planlıyorum, konuya ilişkin fikirlerimi de sizlerle paylaşacağım fakat öncelikle olarak bu bahsettigin model & marka'ya ilişkin win 11 to win 10 şeklinde bir işlem gerçekleştirmiş veya sıfırdan kurulum yapmış arkadaşların tecrübelerini ve fikirlerini paylaşmasını cok isterim.


    Iyı forumlar herkese şimdiden (:








  • Selamlar forumdaş,


    Öncelikle o marka - modele sahip değilim. Yazacaklarım genel.


    DRIVER:


    Win 11 ile 10 driverları aynı framework ile yazılmış yani uyum sorunu yaşamazsın çok yüksek bir ihtimal. Win güncellemesi ile zaten hepsi gelir. İş ki Wifi veya Ethernet ne kullanıyorsan onun driverı olsun ilk sefer...


    Olmadı formattan önce C:\Windows\System32\DriverStore klasörünü yanına al. Device Manager / Aygıt Yöneticisinden görünürdeki eksik olan cihazları manuel kurulum dersin, sonra o klasörü gösterirsin, uygun driverları bulur yükler.


    Olay tamamen sürücülerin "kimliği" aslında. Mevcut sistemdeki sürücülerinin kimliğinin bir kopyasını almak istersen; https://www.driveridentifier.com yazılımını kullan. Hatta linki de buraya paylaş herkes görsün.


    PERFORMANS:


    4060 Mobile'den 3070 Masaüstü performansı beklemek olmaz, keza şurada yüzde 20~30 arasında fark çıkmış:

    https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-RTX-4060-Laptop-vs-Nvidia-RTX-3070/m2040979vs4083


    Ne yapılabilir?


    - Güç seçeneklerinden bütün ayarları en üst performansa almalısın. Mutlaka fişe takılı olmalı. Pil varken performansı unu


    - Laptopta Mux Switch benzeri bir özellik varsa onu açabilirsin, Bios üzerinden. Oraları kurcala.


    - Harici monitörle doğrudan ekran kartı üzerinden kullanım. Bu epey bir fark ettirir.


    - Custom OS: Aşırı riskli, sırf performansı sonuna kadar istiyorsan Ghost Spectre öneririm. Win 10 sürümü var Superlite versiyonu efsanedir. Bir de Defender olmayan versiyonunu kurarsan evet tehlikelere aşırı açık olur ama bi o kadar da daha hızlanır. Tehlike de şu Defender bile olmadığı için, bir gün ransomware ile bütün verileri kaybetme durumların olabilir. Çok dikkatli bilinçli kullanıcı isen sorun olmaz.





  • E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ediyorum bilgilendirmen adına hocam sahiden,


    harici monitör de kullanıyorum zaten, yine baktığında memnunum fakat windows 11'e bir türlü ısınamadım sahiden, şu metal liquid vs gibi birşeyler de yapmayı planlıyorum ileriye yönelik, undervolt vs gibi de şeyler varmış fakat o kadar bilgi sahibi olmadığım için durduk yere makinayı çöpe atmak zorunda kalmak istemiyorum (:


    Custom OS konusuna da gelirsek, bununla da uğraşmak bayağı riskli olur cünkü freelance olarak bir yandan çalıştığım için de kendimi sıkıntıya sokmak istemem, tekrardan cok teşekkür ediyorum




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anaesthetica -- 6 Şubat 2024; 20:38:23 >
  • Rica ederim hocam.


    O zaman Custom OS'tan uzak durman gerekiyor.


    Sıvı metali ben de düşünmüştüm. Ama hem uygulama esnasında hem de kullanım esnasında çok ciddi tehlikelere sebep olduğundan çekindim. Undervolt konusunda hiç bilgim yok.


    Geçen hafta Win 11'e terfi etmek istedim. Bir türlü ısınamadım. Start menu kullanışlı değil telefon launcherı gibi olmuş, sağ tık facia, tasarımda iki farklı katman var, saatin yanındaki simgeleri her zaman göster ayarı kaldırılmış... 10 dakikada bunları buldum hemen Win10'a geri döndüm. Aslında ExplorerPatch varmış o da her ne kadar açık kaynak da olsa güncelleme sonrasında sistemi bozabiliyormuş.


    Win 98'den beri her geçişte zorlansam da ısınıyordum. Ne oldu biz mi yaşlandık.


    Bu arada kurulum USB'sinde Rufus kullanıyordum. Ventoy sistemi çıkmış. USB'ye .iso dosyalarını kalıp halinde kopyalabiliyorsun. Ventoy altyapısı kullanan YUMI exFAT tercih ettim. Aynı USB'de Win10, 11, Ubuntu, Hiren's Boot hepsi oldu geçişlerde zorluk yaşamadım, aklında olsun.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.