Arkadaşlar Makina Mühendisliğinde Okuyan yeğenime 1500-1600 TL yi geçmeyecek AUTO CAD. SOLİD WORKS, COTİA gibi programları çalıştırabilecek bir laptop tavsiye edebilir misiniz?Acer yada başka bir markada olabilir. bu saydığım programları rahat şekilde çalıştıracak ekran kartı modelide minumum ne olmalıdır? yardımlarınızı bekliyorum
valla dostum bu aralar bende bir laptop arıyorum.
plazmaya bağlayıp hd izlemek için benim şahsi baz tavsiyelerim
işlemci Core2Duo 2.5 Ghz 3 GB RAM HDMI Giriş ileride panele bağlamak için şart (şimdi lazım olmasada ileride olması muhtemel) digital ses çıkış
Acer Espire 5920G-933G32MN (1900 YTL'ye kadar bulmayı planlıyorum)
Anakart/İşlemci Özellikleri Chipset Intel PM 965 Express Marka Model No Intel Core 2 Duo T9300 Hızı 2.5GHz FSB 800MHz L2 Cache 6MB Ekran Özellikleri Ebadı 15.4" Türü WXGA (220nits) CrystalBrite, 8ms Çözünürlüğü 1280 x 800 Grafik Kartı Özellikleri Marka Model No NVidia GeForce 8600M GT Türü Harici Grafik belleği 512MB (Turbocache 1280MB) Bellek Özellikleri Mevcut Kapasite 3GB Türü DDR2 Hızı 667MHz Toplam yuva 2 Boş yuva Yok en fazla desteklenen 4GB Sabit Disk Özellikleri Kapasitesi 320GB Hızı 5400rpm Arayüz SATA Bütünleşik Parçalar Optik Sürücü dvd Super Multi Double Layer Kart Okuyucu 5'li (MMC,SD, xD-Picture,MS ve MS Pro) Kamera 1.3M piksel Ses Sistemi Dolby Home Theatre (S/PDIF) Hoparlör Dolby Stereo + subwoofer Mikrofon Var İletişim Arabirimleri Modem 56K ITU V.92 data/faks modem LAN Gigabit ethernet,Wake-on-LAN ready Wireless LAN Intel® PRO/Wireless 3945ABG 802.11a/b/g Bluetooth WPAN 2.0+EDR PCMCIA ExpressCard / 54 slot RJ-45 1 adet RJ-11 1 adet USB 2.0 4 adet IEEE1394 Var Kızılötesi Var (CIR) VGA out 1 adet S-Video TV-out 1 adet DVI Port HDMI port var Line-In 1 adet Line-Out 1 adet Pil Özellikleri Türü 8 cell Li-Ion Ömrü 3.5 saat Şarj Süresi 2 saat hızlı sarj- 3 saat çalışırken Pil garanti süresi 6 ay Ebat / Ağırlık Genişlik 364mm Yükselik 30.8/43.7mm Derinlik 271mm Ağırlık 2.98kg Yazılım Özellikleri İşletim Sistemi Vista Home Premium Türkçe Giriş Arabirimleri Klavye 88 Tuşlu Türkçe Q klavye Mouse Touchpad ve 4 yollu fonksiyonel scroll mouse
yukarıda dediğim programları kaldırabilirse benim için bir sorun yok
bendeki 8600gs modeli ile büyük boyutlu montaj dosyalarında sıkıntı çektim açıkçası (solidworks) ama öğrencilik yaşamı boyunca 8600gt li bir model ile sıkıntı yaşamaz gibime geliyorama biraz daha kasıp 9600gt olan bir model 4gb ram ile çok daha güzel olacaktır...aslında bu programlar için nvidia quadro yada ati firegl kartlar tercih edilir ama ne yeğeniniz o kadar profesyonel değildir nede bu kartlara sahip modeller o kadar ucuz değil... autocad,solidworks,catia kullanan bir makine mühendisi olarak söylüyorum...