Şimdi Ara

Acer Liquid E Ana Konu - ROM Güncelleme ve Custom ROM Yükleme (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.777
Cevap
5
Favori
90.252
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Olmuyor ne yaptımsa olmuyor delireceğim Denilen herşeyi doğru yapıyorum ama bir türlü App lara hafıza kartına taşıyamadım...
    A2SDGui yapıyorum bootlop oluyor. Link2SD için verilen programla Ext2 açıyorum hafıza kartında ama programı açtığımda ext2 gösterdiğim halde her seferinde o gelmemesi gereken uyarı geliyor.

Acaba Rom'dan mıdır dedim LCR yükleyeyim dedim kernelde sorun çıkardı sanırım açılmadı telefon. Şuan mecbur T&L Rom'unu kullanıyorum herşeyi çok güzel bir tek App'ları taşıyamadım.

Marko sen hangi Rom'u kullanıyorsun?? Bende onu deneyeceğim İngilizce olsun farketmez ama OC için kerneli olsun mutlaka. Mesela LCR'nin 2.0 sürümü için uyumlu kernel hangisi??
  • OzanSRC ben kendim compile ettiğim gingerbread rom'umu kullanıyorum. şu anda pek stabil sayılmaz, üzerinde çalışıyorum hala. daha önce t&l kullanmıştım ve apps2sd ile ilgili hiç hata almadım, v5 kernel kullandım. link2sd ile ilgili sorun yoktu bende.
  • sorun yaşayan herkes önce acer'ın resmi romunu flashlasın. konuya ekledim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Marko Ramius

OzanSRC ben kendim compile ettiğim gingerbread rom'umu kullanıyorum. şu anda pek stabil sayılmaz, üzerinde çalışıyorum hala. daha önce t&l kullanmıştım ve apps2sd ile ilgili hiç hata almadım, v5 kernel kullandım. link2sd ile ilgili sorun yoktu bende.

Hocam ben v5 kullandığımda Bootlop oluyordu açılmıyordu telefon. Root edilmemiş gibi sanki benim telefon sadece yüklediğim rom rootlu diye bazı özellikleri kullanabiliyorum onun dışında cihazın root klasörüne dosya ekleyemiyorum. Mesela Link2SD için cihazın içinde data/sdext2 adlı bir klasör olması gerekiyor ama bu açılmıyor bende elimle açayım dedim root explorerda izin verilmiyor buna. Data klasörü içine sdext2'yi açabilsem belkide bir sorun kalmayacak ama şu hafıza kartından çaldığı halde görünmeyen ext2 bölümü gıcık ediyor beni

• quote:

Orijinalden alıntı: OzanSRC

quote:

OzanSRC ben kendim compile ettiğim gingerbread rom'umu kullanıyorum. şu anda pek stabil sayılmaz, üzerinde çalışıyorum hala. daha önce t&l kullanmıştım ve apps2sd ile ilgili hiç hata almadım, v5 kernel kullandım. link2sd ile ilgili sorun yoktu bende.

Hocam ben v5 kullandığımda Bootlop oluyordu açılmıyordu telefon. Root edilmemiş gibi sanki benim telefon sadece yüklediğim rom rootlu diye bazı özellikleri kullanabiliyorum onun dışında cihazın root klasörüne dosya ekleyemiyorum. Mesela Link2SD için cihazın içinde data/sdext2 adlı bir klasör olması gerekiyor ama bu açılmıyor bende elimle açayım dedim root explorerda izin verilmiyor buna. Data klasörü içine sdext2'yi açabilsem belkide bir sorun kalmayacak ama şu hafıza kartından çaldığı halde görünmeyen ext2 bölümü gıcık ediyor beni

o klasörü açamamanız normal. sdext şeklinde klasör eğer kernel'iniz apps2sd destekliyorsa hafıza kartındaki bölümü gördüğü an açar ve link2sd gibi programlar bu dizin üzerinden işlem yapar. o klasör değildir aslında bir symlink'tir. yani ext partisyonunu mount edip (bağlayıp) bir symlink oluşturur kernel. hafıza kartını yeniden bölümleyin bence. olmazsa bilgisayardan bölümleyin. sorun o değilse ya kernel'dir ya da rom.

• Hafıza kartımı sabahtan beri bölümlüyorum hem Malez'den hem PC'den ama bir kez daha deneyeceğim yeni Rom yükleyerek hadi bakalım hayırlısı
  • t&l için v5 kernel paketi olmadı çalışmıyor bende anlamadım farklı bir boyuttan mı geldi benim telefon herşeyi uygun şekilde yapıyorum ama olmuyor. v4 olan kerneli yükleyince açılıyor telefon ama v5 ile arasında App2SD konusunda fark varmı onu göremiyorum
  • apps2sd destekleyen v4 kerneli yüklerseniz problem olmaz belki. setcpu'dan çok yüksek bir değer ayarladıysanız da bootloop'a giriyor olabilirsiniz.
  • Ağlamak istiyorum saat 15.30 da başladığım işlem suanda bitmiş durumda Uzun ve meşekkatli bir süreç olsada iyi oldu Teşekkürler Marko
  • app2sd destekleyen kernelleri yüklüyorum zaten de setcpu hiç yüklenmeden v4 ile v5 in aynı mhz değerlerindeki kernellerini deniyorum ama v5'ler çalışmıyor.

Old App2sd'yi geçtim bari Link2SD kullanayım diyorum ama 3 GB'lık açtığım ext2 yi görebiliyorum fakat Link2SD programı göremiyor her açışımda aynı hatayı veriyor görmüyor sanki ext2 yi
  • ilginç. küçük bir partisyon açarak deneyin.
  • quote:

ilginç. küçük bir partisyon açarak deneyin.

Valla küçük büyük farketmiyor sanki cihaz Root olmamış gibi hiçbir şeye izin yok. Root olmamış desem de değil OC yapabiliyorum Custom Rom zaten ama olmadı bu Appları SD ye atma macerası pes ettim
  • benim paylaştığım bin dosyasını flash'layıp deneyin. ben onun üzerine rom flashladım ve sorun yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Marko Ramius -- 24 Nisan 2011; 2:09:51 >
  • Sizin paylaştığınız Froyo güncellenmiş bin dosyası mı?
    Onu Acer Flash Tool ile yüklüyorum aynı şekilde dimi ? Linkteki gibi yani

http://theunlockr.com/2010/03/16/how-to-root-the-acer-liquid/
  • Bu Link2SD'deki sorun sanırım ext2'nin başlangıçta boot olmaması. Başlangıçta o bölüm boot olabilse program açıldığında tekrar aynı hatayı vermeyecek ama nasıl??
  • evet ben de anlattım zaten yukarıda nasıl yükleneceğini. ext2 mount edilemediği yani bağlanamadığı için çalışmıyordur.
  • Eveeettttt İki günlük kafa yeme aşamalarımın ardından şu saat itibariyle Link2SD'yi kullanabiliyorum. Flashlamak için Marko'nun verdiği orijinal Rom'u kurduktan sonra T&L'nin daha önce denediğim değilde Gingerbread temalı olan romunu denedim ve Superuser izni istedi benden program ve çalışmaya başladı. Tabi burda hangisi etkili oldu bilemiyorum ama OC için kernel yüklemedim acaba yüklesem yine aynısı olur mu diye korkuyorum bir yandan da 768 Mhz nere 920 ne diye kara kara düşünüyorum
  • Evet OC kerneli ile denedim ve Bootloop yapıyor telefon açılmıyor. Bu ne şanssızlık yahu ya OC'den oluyorum ya App2SD'den

Not: V4 ile denedim açıldı ama bu seferde telefon takılmaya başladı ve Android klavye sürekli zorla kapatılmaya çalışıyor. Acaba kernel önce Rom sonra mı yüklenmeli??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzanSRC -- 24 Nisan 2011; 3:42:02 >
  • Klavye olarak Android klavye yerine Swype indirdim ama o da takılıyor mu anlamadım bazen donuyor alt taraftaki nokta virgül tuşları basmıyor. HTC'nin klavyesi vardı T&L'nin dğer romunda acaba bulabilir miyim onu tekrardan??
  • HTC desire ve HTC HD romları deneyen oldumu bende telefon açılıyor ekran kilidini açtığımda takılıp kalıyor. Bir şey yüklemeye çalışıyor bekle bekle gelmiyor menü. Şu an itibarıyla 2.2 de en stabil çalışan Türkçe destekli rom hangisi sizce ben CM kullanıyordum daha önceki Samsung i5700 ümde ve herşey daha kolaydı hiç bu kadar zorlanmamıştım sanırım Acer Liquid E için yeni yeni çalışmaya başlamış geliştiriciler. Yada çok yaygın olmadığı için fazla rom yok.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.