Acer marka bir laptopımız var, ortalama 3-4 yıldır kullanıyoruz. Bugün hiç şarj olmadığını farkettik. Şarj ucunun girdiği yere baktığımızda oksitlenmiş/paslanmış olduğunu gördük, kahverengi lekelenme mevcut. Büyük ihtimal şarj giriş yerindeki bu sorun yüzünden temassızlık söz konusu.
Yakınlardaki bi notebook tamircisine götürüp sorduk, o parçanın değişimi için 90 lira gibi fahiş ve komik bir fiyat istedi.
Bu sorunu kendimiz nasıl çözebiliriz?
Benim aklıma şöyle bi yöntem geldi; kulak temizleme çubuğunu (papiks) kireç çözücü gibi bi maddeye batırıp o paslanmış girişe sürsek pası söker mi? Yoksa o bölgeye iyice zarar vermiş olur muyuz? Kasanın içine sıvı kaçar mı?
Şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.
Oksit söken spreyler var üstüne biraz sık ve sert bi cisimle orayı kazı metal yüzey iletken zaten iletkene kadar kazı kurumasını bekle
Cevabın için teşekkürler extacy, en kısa zamanda bahsettiğin spreyi bulup deneyeceğim... Sonucu da buradan paylaşırım.
yalnız size tavsiyem laptopu açıktan sonra şarj giriş yeri dışındaki bölgeleri izole ettikten sonra bu işlemi yapmanız.Yalnız ben önermiyorum, bilen birisine yaptırmanız daha iyi olur.Üstteki linki sadece pas sökücü spreye örnek olarak koydum,bilginize..
quote:
Orijinalden alıntı: Rawkon
Cevabın için teşekkürler extacy, en kısa zamanda bahsettiğin spreyi bulup deneyeceğim... Sonucu da buradan paylaşırım.
olumlu bir sonuç yok galiba?
Yalnız şöyle bir durum söz konusu değil mi? Siz bu cihazı şarj cihazına bağladıktan sonra pili şarj etmese bile aktif olarak kullanabiliyorsunuz değil mi? Yani elektrik akımını iletebiliyor cihaz. Bence mevcut pili kontrol edin başka bir pil varsa onunla şarj etmeyi deneyiniz.