Şimdi Ara

acer E1-510 uefi boot dışında seçenek yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
5.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu model bi laptop henüz çıkmış sanırım . üzerinde windows 8 var ancak 7 kurmak istiyoruz fakat uefi yi legacy yapıcam ama uefi seçeneği dışında bi secenek yok

secure boot enable. secure bölümüne geldiğimde ordada secure sönük ve kapalı vaziyette acaba bios mu yenilemem lazım.cihazın garantisi vs bozulur diye onu yapmak istemedim. yardımcı olucak arkadaşlar varmıdır

• Arkadaşlar Eğer yardımcı olabilirsem ne MUTLU bana .
    Evet yeni model E1-510 olan Linux işletim sistemi olan Acer ile muhakkak benim gibi sıkıntı yaşayan vardır. Bu E1 lerde boot yapılamamaktadır ve bunun için biosu 5.0 dan 2.14 olarak indirip yüklenmesi lazım
    Ama çözülmeyecek olay değildir.
    1. Windows 8.1 olan bir işletim sistem DVD si bulun yada indirin.http://www.warezturkey.net/program/32495-windows-81-update-1-turkce-pro-vl-orjinal-msdn-indir.html indirebilirsiniz.
    2. bios updateri burdan indirebilirsinizhttp://global-download.acer.com/GDFiles/Patch/Patch/Patch_Acer_2.11_W81x64W8x64_A.zip?acerid=635336693633695277&Step1=NOTEBOOK&Step2=ASPIRE&Step3=ASPIRE%20E1-510&OS=ALL&LC=en&BC=ACER&SC=PA_6
    3. Windows 8.1 yüklendikten sonra normal şekilde pc açılsın
    4. indirdiğimiz bios updater flash belleğe yükleyin ve Windows 8.1 de Z5WE3207W.exe yi çalıştır. yalnız laptop elektrik kablosuna takılı olsun ve pc başlatasaya kadar flash belleği çıkartmayın o arada Windows 7 cd sini takabilirsiniz yeniden başlatığı zaman direk format durumuna geliyor. Yalnız bios update yapmasını kesinlikle dikkat etmelisiniz.

2 gün sonunda böyle bir çare buldum, arkadaşlar sizlere kolay gelsin

• mesajım bulunsun :D
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios'ta Boot menüsü yok
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.