Arkadaşlar Acer Aspire 5920 serisi bir laptop aldım. Normalde laptopta vista home premium var fakat kendi imkanlarımla makineye Windows XP kurulumu yaptım. Kurulumdan sonra elimden geldiğince bütün xp driverlarını buldum ve sorunsuzca yükledim ki günlerdir kullanıyorum. Fakat ilginç ve çözemediğim bir problem vardır ki; Bluetooth driverını bir türlü sorunsuzca yükleyemedim. 2-3 tane ayrı ayrı driver yükledim sonuç yine nafile. Şöyle ki; normalde bu laptop'un bluetooth driverı "Broadcom Bluetooth 2.0 EDR" diye geçiyor. Zaten bu şekilde driver bulabilsem direk yüklüycem. Widcomm yazılım yardımıyla da direk kullanılabiliyor.
"Bluetooth_v5.1.0.3300" diye geçen widcomm'un xp driverını kurdum ve bu driver sayesinde hem widcomm yazılımı yüklendi, hemde bir bluetooth donanımı algılamış oldu. Hatta ismi Bluetooth Bus Enumerator diye geçiyor. Fakat algıladığı donanım nedense widcomm'un bluetooth ikonunu kırmızı tutuyor yani aktif hale gelmiyor. Dediğim gibi Broadcom Bluetooth 2.0 EDR olarak driver olsa elimde, problem olmuyacak. Fakat elimdeki yazılımın içinde bu bahsettiğim driver mevcut değil! 5920 si olan diğer arkadaşlar buna çözüm buldularmı? Buldularsa nasıl? En kısa zamanda yardımcı olursanız sevinirim.
Belki aydınlatıcı olur diye ek olarak birde resim gönderiyorum. İlginize şimdiden teşekkür ederim. Saygılar