Şimdi Ara

Acer Aspire 5741G kulübü (28. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.083
Cevap
8
Favori
123.939
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: utkubulutsimsek

quote:

Orijinalden alıntı: gencguru

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu arada Bios 1.17'yi yükledim...BIOS_Acer_1.17_Windows klasörünün içindeki DOS'un içindeki BIOS.BAT' a tıkladığımda uyumsuz notu çıkıyordu...fakat siz de yüklediğinizi söyleyince direkt Winflash_NEW70117.exe yi çalıştırdım ve yükselttim :)....öte yandan pilde Yüksek Performans'ı da buldum, "ekran planlarını gizle" sekemsi altındaymış "gizlenecek ne varsa"...PC zaman zaman bizden bi şeyler gizlemeyi sever:).......birazdan oyun performansını tekrar deneyeceğim sonucu bildiririm, teşekkürler....

oyun performansı iyileşecek diye tahmin ediyorum =)

Utku Bey..daha önce de dediğim gibi bu cihazı arkadaşdan aldım...kullanıcı adı ve kurarkenki deneyim için ayrıca müzmin sorunum oyun performansı için (içimin rahat etmesi için :)) recovery dvd oluşturup format atmak istiyorum..hdd 2 ye bölünmüş durumda ve E'den kendi içinde format atılıyor diye biliyorum...sırasıyla ne yapmam gerektiğini anlatan bir link vere bilir misiniz...nette yazılan her şeye güvenemiyorum...

* Format atacağım zaman sanırım siz 320 GB lik HDD'yi bölmeyin diyorsunuz. Formtat esnasında parametreler buna yönlendirecek mi, benim şu an 2 parça ve dediğiniz gibi tek parça olsun istiyorum. Tek parça olunca bir dha format atmak istessem HDD'den yükleyemeyecek mi?

* Pil konusunda bir yazınız vardı. sürekli pile bağlı mı kullanmalıyız (prize takılıyken de)...Yoksa %100 doldurunca prizden çekip pilde mi kullanmalıyız hep...Pili hiç çıkarmamalı mıyız?

şimdiden teşekkürler...link yoksa ayrıntılara girmeden yazsanız da sevinirm....

diğer yazımda bi hata oldu göremedim ben once ılk yazımı kopyalayayım

Ben recovery önermiyorum hem daha fazla yer teşkil ediyor hem daha yavas bir sistemin oluyor benim tercihim temiz format bir tane windows 7 dvdsi ile temiz bir format atın recovery alanınıda silin diski birleştirin windows 7 home premıum 64 bit işinizi görecektir. ama illaki recovery diosanız bios ekranında alt+f10 yapın gerekli yönergeleri izleyin fabrika ayarlarına dön e basın ve bekleyin sıra ile dvd leri isteyecek takıp çıkarın işlem tamam ama dediğim gibi ben temiz formattan yanayım=)

evet recevorey i silerseniz sadece dvd den yukleyecektir.format atmayı bılıosan kı cıdden oyle zor bırsey değil recovery yapma diskide tek parça olarak birleştir (bunu windows 7 temiz format atarken yapabilirsin) daha verimli olacağı kanısındayım yukarda dediğim gibi illaki recovery diosan bios ekranında alt f10 yapıosun zaten yonergeler tukrce fabrıka ayarına dondur diosun ve o kendi kendine başlıyor

Pili çıkarmanıza gerek yok o milattan önceki notebooklardı.şimdi liteon teknolojisinden pil %100 dolunca zaten otamatık olarak pil dolu gösteriyor elektrik girişi bir nevi hücreelere gitmiyor.pili çıkarmadan prizde kullanabilirisniz.pili çıkar tak yapacaksanız mutlaka pili sonuna kadar kullanın ve işiniz bitince pc kapalı bir halde şarj edin.pilin ömrünü uzatır.

evet utku bey ben temiz format atmak istiyorum..ama elimde w7 DVD si yok...Bu yüzden şu anda RECOVERY DVD lerini oluşturdum...Sürücüler ve uygulamalr YEDEK diskine geldi sıra ama o da "sürücler ve uygulamalar eksik devam etmek istiyor msunuz" diye sordu...aygıt yöneticisinden soru işareti olan bir şey var mı diye baktım ama yok...bios'undan ekran kartına kadar güncellediğim bu sistemde ne eksik bilemediğimden bu şekli ile Sürücüler ve Uygulamalar DVD sini de oluşturuyorum....Fakat sorun temiz bir format atmayı bilmiyorum :(....temiz formatı Acer ın kendi üzerindeki yazılımlarla atamaz mıyım ?

Diski birleştirip Format atmayı becerebilirim...siz yolu söyleyebilir misiniz...:) hangi adımları izlemeliyim?

sizin atacağınız recovery format onunla dıski birleştiremezsiniz yapmanız gerekn bios acer yazısı gelince alt f10 a basmak yada ilk dvd yi takıp zaten otamatik önyğkleme yapıyor siz sadece fabrika ayarına dondur e tıklayacaksınız işlem bu kadar

Merhabalar pil konusunda sizin dediğiniz gibi yaptım eylülden beri hergün okulda sınıfta 8 saat kadar fişe takılı duruyor akşamları evdede açık bazende sabaha kadar açık kalıyor pc ama hep fişe takılı ancak pil %71 in üzenine çıkmıyor.tamamen boşaltıp kapalı vaziyette fişe taktım gece az önce açtım %71 kullanılabilir pirize takılı doluyor diyor. acaba sorun ne olabilir? şimdiden teşekkürler....

• quote:

quote:

quote:

quote:

Utku Bey sizi çok megul ettim biliyorum ama siz HDD yi tek parça önerdiğiniz için sizden haber bekliyordum...Temiz format'ın ALT F 10 un dışında bir biçimde uygulandığını sandım...RECOVERY 1 CD sini takınca da otomatik olarak önyükleme başlamıyor, içinde de başlatılmıyor...Bu durumda default olarak nasıl formatlanıyorsa öyle olacak ve yine 2 parça HDD olacak sanırım....yine de ilginiz için teşekkür ederim....

Yok estafurullah ben arkadaşa yaparken alt f10 kombinasyonunu kullanıyorum bu arada harddisk ahci modunda değil mi veri güvenliği için bu modda olması tercih sebebimiz.eğer windows 7 dvd si bulursanız format konusunda yardımcı olabilirim =)

Bir kez daha şunu söylemek istiyorum ki, bilgisayar, acer, macer bir yana; bir danışman gibi karşılıksız olarak insanlara yardımcı olmanız gerçekten de çok değerli bir erdem. Yani bunun gibi işleri para kazanmak için bile yapanlar var biliyoruz. Sorunlar çözülür ya da çözülmez, ama buralardan bir insanla sorunlar üzerine çözümler geliştirmek bu sanal alemi o kadar da bedbaht bir şeymiş gibi göstermiyor. Sanal ortamlarda sosyal paylaşımın hakkının verildiği bir yerde olduğum için çok mutluyum. Konu dışı ama günlük yaşamdaki beşeri ilişkilerde bazen çok umutsuzluğa düşüyorum insanlık adına. Ama şurada iki satırlık paylaşım bile sorunlarımızla ilgilenebilecek birilerinin varlığını tescilliyor. Bir zamanlar başka bir konuda ben de sizin yaptığınızı yapardım ve sizin de nasıl mutlu olduğunuzu anlayabiliyorum bize yardımcı olurken.

Neyse 12 sayfa boyunca foruma okurken insan bir süre sonra bir samimiyet hissediyor buradaki kullanıcılar ile arasında. Ben de 12 sayfa sonra bunu bir kez daha vurgulamak istedim.

* Şimdilik Denetim Masası'ından fabrika ayarlarına yükleyerek format attım. 320 HDD yine kendi bildiği gibi iki parçaya böldü C ve D diye.

* Sırasıyla 6. sayfada yazdıklarınızı uygulayarak sürücüleri güncelledim. (Bu arada elimde windovs CD'si olarak sadece Recovery CD leri var.)

* "HDD ahci konumunda" ne demek bilmiyorum ama ben isterdim ki bir çok kişi HDD yi bölmek isterken forumda bulamadım ama ben tek parça olmasını istiyordum.

* Bir süre böyle idare edeceğim. Üzerindeki W7'nin yüklü olduğu ve HDD'nin ikiye ayrıldığı halini bir süre deneyimleyeceğim.

* Ama forumda da belirtilen Acer'ın şu CPU'yu altta yoran ve performansını düşüren bazı şeyleri silmek isterdim. Üzerinde gelen McAfee'ye gerek var mı mesela. Ya da daha stabil çalışması için nasıl sadeleştirebilirim. XP'den W7'ye yeni geçmiş biri olarak beklentilerim çok büyük değil nitekim :)

Teşekkürler, iyi çalışmalar...

Tekrar merhabalar dostum.Düşüncelerin gerçekten beni hem çok mutlu etti hem de çok sevindirdi.Sonucta forum karsılıksız bilgi alışverişidir forumda senin karşıya vereceğin ücret sadece bir teşekkürden ibarettir.ne yazikki bunu bile yapmayanlar çoğunlukta.ama sonucta senin gibi gerçekten iyi niyetli arkadaşlarımızın yaptıkları yorumlar doğru işler yaptıgımızın doğru yolda olduğumuzun göstergesi tekrarteşekkür ederim.

Harddiski ikiye böldüysen windows'un olduğu kısma pek birşey yükleme performansta düşme yaşarsın.bir ikincisi de SYSTEM RESERVED diye bir sürücü oluştu mu? o sürücüyü silmeye çalışma bir nevi cache bellek görevi görüyor 100 mb lık birşey olması lazım

Ahci moduna bakmak için power tusuna basıyoruz press f2 diyor f2 ye basıp biosa giriyoruz ve sağ yön tusuyla yukardan 2 sıraya gelip sata moduna bakıyoruz ahci ise tamam.driver olarak mutlaka intelin rapid depolama teknolojisi driver ını indir faydasını göreceksin.

mcafee yi sil derim onun yerine ya tam koruma için kaspersky internet security 2011 (ki ben lisanslı para verip aldım 1 yıllık çook memnunum) yada bedava olarak avg free programını kuollanabilirisn.

windows 7 her özelliği ile xp den daha iyi biz hala xp kullananlara tiryaki diyoruz aynı sigara tiryakiliği gibi kolay kolay bırakılamıyor xp ye göre kesinlikle artış göreceğine eminim sorun olursa buradan tekrar görüşürüz kendine iyi bak

SYSTEM RESERVED, ahci ve rapid depolama teknolojisi driver işini hallettim :) Mcafee'yi henüz silmedim. Sistem sayenizde adım adım oturuyor.

Yalnız FIFA 11 'i hala Msaa OFF'dayken bile ve çözübürlüğü düşürsem de High'de oynayamıyorum. Fakat garip bir şekilde Low'a getirip full çözünürlükte ve Msaa 4X'de oynayabiliyorum ve daha akıcı oluyor. Sanki NVIDIA'dan yaptığım ayarlar oyuna işlemiyor gibi geliyorum oyunu NVIDIA profiline eklesem bile. Aslında burada benim derdim fdirekt FIFA değil. Performansı FIFA ile ölçdüğüm için bu kadar taktım meseleye :) Teşekkürler...

• MERHABALAR;
    Acer Aspire 5741G kullanıcısıyım.Bilgisayarımda şöyle bir sorun var;
    Bilgisayarımı aldıktan 6 ay sonra pili doldururken %90 a kadar doluyordu ve sonrasında dolmuyor ve bu gittikçe azalıyordu mesela su an sadece %66 ya kadar doluyor.Bilgisayarımı 8 aydır kullanıyorum ve bu sorun hala devam ediyor.Bilgisayarım pil az uyarısı verdiğinde kapatıp bilgisayarla gönderilen şarj aletiyle şarj ediyorum ancak sadece %66 sı doluyor ve orda duruyor.Geri kalan %34 kısım hiç dolmuyor.
    Daha önce de Acer müşteri hizmetleri ile mail aliş verişi oldu ve bu aliş verişin sonunda bana bios versiyonumu v1.16 olarak güncellememi ve akabinde alt+F10 kısayolu ile bilgisayarı formatlamamı soylediler.Denildiği gibi yaptıktan sonra pilimin ilk pil az uyarısı verdiğinde bilgisayarı kapatıp 16 saata kadar şarj ettim ancak değişen birşey olmadı.Yani sorunu aşamadım.
    Sonuç olarak pilimin fabrika hatası olduğunu düşünüyorum.Bu sorunu aşmak için yapmam gereken birşey var mı? ya da bilgisayarımı veya bilgisayar pilimi acer servisine mi göndermeliyim?Bu konuda bana bir yol gösterirseniz çok memnun kalacağım.İlginiz için teşekkür ederim.

• ya genel olarak 12 sayfaya baktıgımızda bu acer in pil konusunda sıkıntı ceken cok fazla kişi var . benim de 5 ay oldu alalı şimdilik sorun yok ama umarım ileride benzer bir sorun olmaz . bu arada windows 7 service pack 1 cıktı bugun yükledim . işlemci puanı 6,6 dan 6,7 yükseldi . ama sanki cok hafif bir yavaslama oldu gibi geldi bana bilmiyorum .

bu arada pilim özelliklerini de yazayım everestten :

BilgiAlanı Değer
    Güç Yönetim Özellikleri
    Şu Anki Güç Kaynağı AC Hat
    Akü Durumu 100 % (Yüksek Seviye)
    Dolu Akü Ömrü Bilinmiyor
    Kalan Akü Ömrü Bilinmiyor

Pil Özellikleri
    Aygıt Adı Li_Ion_4000mA
    Üretici PANASONIC
    Seri Numarası 60C
    Benzersiz Kimlik 60CPANASONIC Li_Ion_4000mA
    Pil Türü Yeniden doldurulabilir Li-Ion
    Tasarlanan Kapasitesi 47520 mWh
    Tam dolu kapasite 46138 mWh
    Şu anki kapasite 46138 mWh (100 %)
    Voltaj 12390 mV
    Dayanma Seviyesi 2 %
    Güç Durumu AC Hat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smilingjack -- 23 Şubat 2011; 19:40:28 >

• UTKU BEY ÇOK ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAYENİZDE SORUN ORTADAN KALKTI KARŞILIKSIZ YARDIM ETMENİZ TAKDİR VE TEŞEKKÜRÜ FAZLASIYLA HAKEDİYOR MUTLU GÜNLER...
  • quote:

Orijinalden alıntı: faysal0606

UTKU BEY ÇOK ÇOK ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM SAYENİZDE SORUN ORTADAN KALKTI KARŞILIKSIZ YARDIM ETMENİZ TAKDİR VE TEŞEKKÜRÜ FAZLASIYLA HAKEDİYOR MUTLU GÜNLER...

ben teşekkür eederim sorun hal olduysa ne mutlu teşekkürler iyi forumlar mutlu günler
  • quote:

Orijinalden alıntı: smilingjack

ya genel olarak 12 sayfaya baktıgımızda bu acer in pil konusunda sıkıntı ceken cok fazla kişi var . benim de 5 ay oldu alalı şimdilik sorun yok ama umarım ileride benzer bir sorun olmaz . bu arada windows 7 service pack 1 cıktı bugun yükledim . işlemci puanı 6,6 dan 6,7 yükseldi . ama sanki cok hafif bir yavaslama oldu gibi geldi bana bilmiyorum .

bu arada pilim özelliklerini de yazayım everestten :

BilgiAlanı Değer
    Güç Yönetim Özellikleri
    Şu Anki Güç Kaynağı AC Hat
    Akü Durumu 100 % (Yüksek Seviye)
    Dolu Akü Ömrü Bilinmiyor
    Kalan Akü Ömrü Bilinmiyor

Pil Özellikleri
    Aygıt Adı Li_Ion_4000mA
    Üretici PANASONIC
    Seri Numarası 60C
    Benzersiz Kimlik 60CPANASONIC Li_Ion_4000mA
    Tam dolu kapasite 46138 mWh
    Şu anki kapasite 46138 mWh (100 %)
    Voltaj 12390 mV
    Dayanma Seviyesi 2 %
    Güç Durumu AC Hat

Pil sorunu olan tüm arkadaşlarımız acer bios 1,20 yi yükledikten sonra tekrar denesin soeun hal olmazsa tum yontemlerı denedık direk servistir. bu arada smiling win 7 pack i bende yukledim işlemci aynı kaldı 6,7 ssd diskimin puanı 7,6ydı 7,5 e düştü :D ekran kartıda 6,1 di 6,0 a düştü :D

• ben benim canavarı alalı yaklaşık 10 ay oldu ve pil de hiç bir sıkıntı yaşamadım düşük ayarlarda yani tasarruf modu mu ne o moda alınca arada sırada hala 3saat 15 dakika gibi rakamlar görebiliyorum ama ortalama 2saat 45 dakika gibi bir süre biçiyor üstelik 720rpm harddiskle yenilememe rağmen epey düşeceğini düşünmüşken neredeyse değişmedi bile...

ancak Pc yi kesinlikle pil takılyken kullanmıyorum yalnız dikkat etmek gerek çünkü her yerde yapamıyorum elektirik kesintisinin sık olduğu zamanlarda ve mekanlarda kesinlikle pil takılı kullanıyorum ne de olsa kaş yaparken göz çıkarmaya gerek yok.
    sizde elektirik akımının stabil olduğu yerleri zamnaları bilrisiniz yağmurlu havalarda rüzgarlı havalarda riske bile girmiyorum ne yazıkki benim tahmin yönetemlerim böyle:D

bilgisyarımda ilk değiştireceğim şey harddisk olacak yakında fiyatları düşerse iyi bir SSD alacağım Ram leri daha sonra da değştirebilirim

arkadşların yazdığı gibi ısınma sorunum hiç olmadı şaşırtıcı
    birazda bu teknoloji sanırm şans iişi....
    acer olmasından da kaynaklanabilir tabi ne de olsa sony vaio almıyorsun bence bu performansa bu fiyat başka yoktu sanırım hala da yok
    3 arkadaş aldık 3 ümüzde aldığımızan beri çok memnunuz....

utku hocama da teşekkürü borç bilirim..

• quote:

Orijinalden alıntı: MaVi...BeRe

ben benim canavarı alalı yaklaşık 10 ay oldu ve pil de hiç bir sıkıntı yaşamadım düşük ayarlarda yani tasarruf modu mu ne o moda alınca arada sırada hala 3saat 15 dakika gibi rakamlar görebiliyorum ama ortalama 2saat 45 dakika gibi bir süre biçiyor üstelik 720rpm harddiskle yenilememe rağmen epey düşeceğini düşünmüşken neredeyse değişmedi bile...

ancak Pc yi kesinlikle pil takılyken kullanmıyorum yalnız dikkat etmek gerek çünkü her yerde yapamıyorum elektirik kesintisinin sık olduğu zamanlarda ve mekanlarda kesinlikle pil takılı kullanıyorum ne de olsa kaş yaparken göz çıkarmaya gerek yok.
    sizde elektirik akımının stabil olduğu yerleri zamnaları bilrisiniz yağmurlu havalarda rüzgarlı havalarda riske bile girmiyorum ne yazıkki benim tahmin yönetemlerim böyle:D

bilgisyarımda ilk değiştireceğim şey harddisk olacak yakında fiyatları düşerse iyi bir SSD alacağım Ram leri daha sonra da değştirebilirim

arkadşların yazdığı gibi ısınma sorunum hiç olmadı şaşırtıcı
    birazda bu teknoloji sanırm şans iişi....
    acer olmasından da kaynaklanabilir tabi ne de olsa sony vaio almıyorsun bence bu performansa bu fiyat başka yoktu sanırım hala da yok
    3 arkadaş aldık 3 ümüzde aldığımızan beri çok memnunuz....

utku hocama da teşekkürü borç bilirim..

ben teşekkür ederim. kesinlikle ssd tavsiyemdir ben ssd kullanıyorum windows puanı win7 7,6 idi. win 7 service pack 1 puanı 7,5 corsair f40 modeli 40 gb lık 16 saniyede windows tamamen acılıp internete donanımhabere girebiliyor.bu bakımdan hızlı bir pc olur ayrıca pil su an 8 saat 12 dakika gösteriyor ve tam 6 saat 14 dakika gitti (dengeli modda) yüksek performansrt ise 4 saat 18 dakika güç tasarrufunda ise yani sistem bosta iken 8 saat 3 dakika da pc kapandı bu 2 gün önceki testlerden yani ssd hem hız hem pil tasarrufu sağlıyor.

• Arkadaşlar pil sorunu yüzünden bilgisayarım acer servisi yolcusuKULLANICILARA DUYRULUR.Ayrıca pil hakkında everestten bilgi vereyim.

BilgiAlanı Değer
    Güç Yönetim Özellikleri
    Şu Anki Güç Kaynağı Akü
    Akü Durumu 22 % (Düşük Seviye)
    Dolu Akü Ömrü Bilinmiyor
    Kalan Akü Ömrü 2790 sn. (46 dk., 30 sn.)

Pil Özellikleri
    Aygıt Adı Li_Ion_4000mA
    Üretici SANYO
    Seri Numarası B1FC
    Benzersiz Kimlik B1FCSANYO Li_Ion_4000mA
    Tam dolu kapasite 50404 mWh
    Şu anki kapasite 10595 mWh (21 %)
    Voltaj 10883 mV
    Dayanma Seviyesi 0 %
    Güç Durumu Boşaltılıyor
    Boşaltma Hızı 14990 mW

• inş. en yakın zaamnda döner Pc geçmişler olsun:)

benim sorum ayrı bizim 5741G lerde 1333mhz ram yerleştirsek acaba anakart destekler mi? desteklemesi için ille de oc ye mi ihtiyaç var?
    eğer desteklemeyecekse hiç uğraşmicam da:D
    biraz forumları karıştırdım da oc den sonra anakart 1333e çıkar ondan sonra ramleri değiştir gibi yorumlar var
    eğer oc olmamışsa da 1333lükler 1066 gibi çalışaır deniyor.
    birde bios dan yapılanı varmış bu işlemin
    doğrumudur hocam yoksa şehir efsaneleri mi dersiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MaVi...BeRe

inş. en yakın zaamnda döner Pc geçmişler olsun:)

benim sorum ayrı bizim 5741G lerde 1333mhz ram yerleştirsek acaba anakart destekler mi? desteklemesi için ille de oc ye mi ihtiyaç var?
    eğer desteklemeyecekse hiç uğraşmicam da:D
    biraz forumları karıştırdım da oc den sonra anakart 1333e çıkar ondan sonra ramleri değiştir gibi yorumlar var
    eğer oc olmamışsa da 1333lükler 1066 gibi çalışaır deniyor.
    birde bios dan yapılanı varmış bu işlemin
    doğrumudur hocam yoksa şehir efsaneleri mi dersiniz?

doğrudur.ama oc yi tavsiye etmiyorum notebooklarda oc tehlikelidir.sonucta pc gibi büyük bir parça değil daha narin ve küçük ayrıca soğutma konusuda var bence 1066 lık al ben 1066 lık kullanıyorum 1333 mhz lik alırsan 1066 lık gibi çalısacaktrı cl 7 senin işini görür.yanlız illaki oc diosan bios u kırman lazım acer ın bios programı desteklemıyor su an da kırmadan kastı oc programı vasıtasıyla yapman

• Yeniden Merhabalar arkadaşlar;
    Utku hocamın dediğini yaparak ramlerimi kingston 4 gb cl7 serisi 1066mhzlik 2 taneyle değiştirdim.Deneyim dizinimde hatalı olduğu için çıkan sonuçlarımı vermiştim aman diyeyim kafanız karışmasın hatalı olduğu sonradan anlaşılmıştır.Ancak neticesinde ramler ve laptop canavar gibi çalışmaktadır.
    Şimdi sizlere oyunlardan yola çıkarak biraz eski yeni kıyaslaması yapayım.Medel Of Honor (tüm seriyi bitirdim.)2010 da ram takviyesinden önce mediumda akıcılık sağlanıyordu şimdi ise 2x veya 4x high modda daha iyi kaliteli bir görsel düzenle ve aynı akıcılık ile oyunu oynayabiliyorum.(Güzel tavsiyeydi hocam;))

Assasins Creed serisinin ilk oyunu beni bu laptop üzerinde tam bir hüsrana uğratmıştı.Mediumda ancak akıcılık alınabilen oyunda 30 kişinin içerisine dalarken high modda oynamak takviye öncesi neredeyse imkansızdı.Eğer benim gibi oyunları seven ve nice emek harcanarak yapılan canım oyunlardaki görselliğede ayrıca önem veren biriyseniz eminimki grafiklerden kısarak oyun oynamak sizleride tatmin etmeyecektir.
    Oyunu high modda 4x oynayarak bir kez daha bitirdim.Böylece hem ramlerden alınan gücü hemde eski yeni kıyasını yapabildim.Fark ise Çok bariz Ortada.
    CRYSİS Serisi şüphesizki bütün aksiyonu seven oyuncuların bu aralar göz bebeği.2. oyunu üzülerek söylüyorum takviyesiz mediumda zor oynarsınız.Gerek oyunun minimum sistem gereksiniminin biraz fazla olması gerekse savaş sahnelerinde aşırı yoğunluk sebebiyle oyun esnasında donmalar kaçınılmaz oluyor.Buna rağmen ram takviyesi sonrası 2. oynayışımı high 2x le yaptım ve gerçekten oyunun tadını aldım:)
    Call of Duty: Black Ops. Özellikle denemek istediğim ama fırsat bulamadığım bir oyundu.Takviye öncesi oynamaya hiç fırsatım olmadı ancak ram takviyesi sonrası oyunu high mod 4x te bitirmek hiç zor olmadı.Akıcılık ve oynanabilirlik yüzünden gerçekten herhangi bir problemle karşılaşmadım.
    Fifa 2011 oyununu takviye öncesi high modda gayet rahat oynayabiliyordum.Bu oyun için değişen bir durum yok high 4x gayet akıcı.
    Prototype ı takviye öncesi özelleştirilmiş high modda kullanarak takviye öncesi bitirmiştim.Bu oyunu tekrar yükleme fırsatım olmadı.
    Assasins Creed serisinin devamı olan Assasins Creed 2 birincisine nazaran oynanabilirlik acısından daha akıcı.High modda 2x hiç kasmazken sona doğru 4x te hafif kasmalar yaşandı.(laptopun biraz ısınması ve 30vs1 gb karşılaşmalar ister istemez yavaşlama yapıyor:))(bu arada oyun ile ilgili devamını sabırsızlıkla beklemekle birlikte (november 16) oyunun final sahnesinde özellikle ingilizce konuşmalar ağırlıklı olduğu için(felsefi açıdan yaklaşımlar biraz da bilim kurgu.Adamlar uçmuş ) oyunun anlaşılması bakımından ingilizcesi yeterli olmayan arkadaşların final sahnesi havada kalabilir.Böyle bir durumda Araştırıp anlamakta yarar var.)

Özetle oyunlar ve kullanım açısından Ram takviyesinin Bariz bir farkı olduğu ortada.İmkanı olan arkadaşlarımızın Utku Beyinde bahsettiği gibi fırsat bulunca bu işlemi yapmalarını tavsiye ediyorum.....
    -Yeni oyunlar ve Yeni Yorumlar yine karşınızda olmak ümidiyle-
    tüm Acer Aspire 5741G kullanıcıları ve oyunculara saygılarımla...

• quote:

Orijinalden alıntı: smallwax

Yeniden Merhabalar arkadaşlar;
    Utku hocamın dediğini yaparak ramlerimi kingston 4 gb cl7 serisi 1066mhzlik 2 taneyle değiştirdim.Deneyim dizinimde hatalı olduğu için çıkan sonuçlarımı vermiştim aman diyeyim kafanız karışmasın hatalı olduğu sonradan anlaşılmıştır.Ancak neticesinde ramler ve laptop canavar gibi çalışmaktadır.
    Şimdi sizlere oyunlardan yola çıkarak biraz eski yeni kıyaslaması yapayım.Medel Of Honor (tüm seriyi bitirdim.)2010 da ram takviyesinden önce mediumda akıcılık sağlanıyordu şimdi ise 2x veya 4x high modda daha iyi kaliteli bir görsel düzenle ve aynı akıcılık ile oyunu oynayabiliyorum.(Güzel tavsiyeydi hocam;))

Assasins Creed serisinin ilk oyunu beni bu laptop üzerinde tam bir hüsrana uğratmıştı.Mediumda ancak akıcılık alınabilen oyunda 30 kişinin içerisine dalarken high modda oynamak takviye öncesi neredeyse imkansızdı.Eğer benim gibi oyunları seven ve nice emek harcanarak yapılan canım oyunlardaki görselliğede ayrıca önem veren biriyseniz eminimki grafiklerden kısarak oyun oynamak sizleride tatmin etmeyecektir.
    Oyunu high modda 4x oynayarak bir kez daha bitirdim.Böylece hem ramlerden alınan gücü hemde eski yeni kıyasını yapabildim.Fark ise Çok bariz Ortada.
    CRYSİS Serisi şüphesizki bütün aksiyonu seven oyuncuların bu aralar göz bebeği.2. oyunu üzülerek söylüyorum takviyesiz mediumda zor oynarsınız.Gerek oyunun minimum sistem gereksiniminin biraz fazla olması gerekse savaş sahnelerinde aşırı yoğunluk sebebiyle oyun esnasında donmalar kaçınılmaz oluyor.Buna rağmen ram takviyesi sonrası 2. oynayışımı high 2x le yaptım ve gerçekten oyunun tadını aldım:)
    Call of Duty: Black Ops. Özellikle denemek istediğim ama fırsat bulamadığım bir oyundu.Takviye öncesi oynamaya hiç fırsatım olmadı ancak ram takviyesi sonrası oyunu high mod 4x te bitirmek hiç zor olmadı.Akıcılık ve oynanabilirlik yüzünden gerçekten herhangi bir problemle karşılaşmadım.
    Fifa 2011 oyununu takviye öncesi high modda gayet rahat oynayabiliyordum.Bu oyun için değişen bir durum yok high 4x gayet akıcı.
    Prototype ı takviye öncesi özelleştirilmiş high modda kullanarak takviye öncesi bitirmiştim.Bu oyunu tekrar yükleme fırsatım olmadı.
    Assasins Creed serisinin devamı olan Assasins Creed 2 birincisine nazaran oynanabilirlik acısından daha akıcı.High modda 2x hiç kasmazken sona doğru 4x te hafif kasmalar yaşandı.(laptopun biraz ısınması ve 30vs1 gb karşılaşmalar ister istemez yavaşlama yapıyor:))(bu arada oyun ile ilgili devamını sabırsızlıkla beklemekle birlikte (november 16) oyunun final sahnesinde özellikle ingilizce konuşmalar ağırlıklı olduğu için(felsefi açıdan yaklaşımlar biraz da bilim kurgu.Adamlar uçmuş ) oyunun anlaşılması bakımından ingilizcesi yeterli olmayan arkadaşların final sahnesi havada kalabilir.Böyle bir durumda Araştırıp anlamakta yarar var.)

Özetle oyunlar ve kullanım açısından Ram takviyesinin Bariz bir farkı olduğu ortada.İmkanı olan arkadaşlarımızın Utku Beyinde bahsettiği gibi fırsat bulunca bu işlemi yapmalarını tavsiye ediyorum.....

smallwax kardeşim değerli yorumların için teşekkürler bende bir ek yapmak istiyorum ekran kartınızı küçümsemeyin nvidia optimus olan bir kart gt 320 m giriş seviyesi diyenlere bakmayın ben idaa ediyorum ki smallwax kardeşim de kanıtladı ram takviyesi ile 3 gb ekran kartı olmus oluyor ve oynayamayacagınız oyun yok high 2x veya 4x açık bir biçimde herkese iyi oyunlar

• Bu pil sorunu iyice canımı sıkmaya başladı eylülde aldığım cihaz bir kaç haftadır %71 diyordu şimdi birden %65 dolu pirize takılı dolmuyor diyor. okudum servise gönderen arkadaşların yazdıklarını veya onlara gösterilen tavsiyeleri ama bir işe yaramamış ne yapıcaz bilemiyorum 4 tane aldım bimeksten aynı anda pazartesi diğer arkadaşlarınkine bakıcam bakalım onlarda durum ne benim şanssızlığım mı yoksa...
    ama bu sorunu yaşayıp halleden varsa lütfen yol göstersin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hasdal1979

Bu pil sorunu iyice canımı sıkmaya başladı eylülde aldığım cihaz bir kaç haftadır %71 diyordu şimdi birden %65 dolu pirize takılı dolmuyor diyor. okudum servise gönderen arkadaşların yazdıklarını veya onlara gösterilen tavsiyeleri ama bir işe yaramamış ne yapıcaz bilemiyorum 4 tane aldım bimeksten aynı anda pazartesi diğer arkadaşlarınkine bakıcam bakalım onlarda durum ne benim şanssızlığım mı yoksa...
    ama bu sorunu yaşayıp halleden varsa lütfen yol göstersin...

Pil konusunda genel bir şikayet var bazılarında benım dediğim yöntem işe yaradı bazılarında işe yaramadı aşağıda yazdığım yöntem işe yaramazsa ürünü yeni aldıyanız 1 hafta geçmediyse aldığınız yerden eğer geçtiyse acer teknik servisi ile bağlantı kurarak ürünü gönderim yapınız

Pilinizi dolduğu kadar doldurun %70 lere takmayın ve pil boşalana kadar kullanın uyarı verip kendi kapanana kadar ardından kapatın ve 16 saat süreyle şarjda bırakın ve pc yi açın yine aynı sorun devam ediyorsa acer la görüşünüz

Pil yeni oldugundan korozyon oranı olmaması gerekiyor.Everest Ultinmate Edition 5,50 yi kurarak programdan güç yönetimine geliniz ardından dayanıklılık seviyesine bakın %0-4 arasında değilse servise bu raporuda sunarak iletiniz.

• Evet, hatırlayacaksınız geçen hafta bir 5741G 5i sahibi olmuştum ve sizinle tanışmam da FIFA 11'in kasıyor olması ile ilgiliydi. Aslında cihazı sırf oyun oynamak için alanlardan değilim ama performans olarka oyun denemelerinin iyi bir refenas olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden bütün hafta ve bu hafta sonumu boş kaldıkça donanımları ve yazılımları kontrolle geçirdim. Utku Bey'in tüm güncelleme önerilirinin hepsini gerçekleştirdim. NVIDIA'nın her türlü ayarını denedim. Game Booster programı ile arkada çalışan etken yazılımları durdurup FIFA 11'i önceliği yüksek ve düşük olarak da atayarak farklı set uplar denedim. Sonuç nafile. Fifa MSAA kapalıyken ve düşük çözünürlükte bile kasıyor. Ancak low mode'da akıcı oynanabiliyor. Fakat tuhaf olan Very Low'da daha da kasıyor:)... Arkada çalışan fazla yazılımları da Görev Yöneticisi ile durdurmama ve RAM de yer açmama rağmen FIFA'yı High'da oynayamıyor olmayı ekran kartı NVIDIA'ya bağladım. Eski sürümleri kurup tekrar tekrar denedim. Ama olmadı. Hala ekran kartı ayarlarıyla ilgili olabileceğini düşünüyorum.

Bu arada yaptığım bazı araştırmalar ve duyumlarda i3,i5,i7 serisinin Cure Duo 2'den sonra çıkmasına rağmen performans olarak Cure Duo 2'nin daha iyi olduğu ifadelerini rastladım. i7 serisinin yenilenerek "yeni nesil" diye adlandırdıkları ve kasanın üstünde daha farklı bir logo stiker'ı ile güncellendiğini duydum.

İşte denediklerim ve duyduklarım bunlar. Genel olarak nasıl bir yorum getirebiliriz. Desktop PC'im de Core Duo 2, 2 GB RAM ve 512 ATI ekran kartımla rahat oynadığım FIFA 2011, nasıl olurda ACER 5741G'de hala böyle kasar. Desktop bilgisayarımın ekran kartı ATI olduğu için oyunun NVIDIA'Ya bir uyumsuzluğu olabilir mi?

• @gencguru

smallwax arkadasımız herseyi güzelce anlatmıs , dedigi gibi fifa bu laptopun eklentili ya da eklentisiz en rahat kaldırabilecegi bir oyun , NVIDIA için özel bir olayı mı var demişsin aksine ATI için özel bir olayı var . özelliklerinde ATI Micro stuttering ( for ATI video car users ) var. acaba crack in de sorun olabilir mi ? ama anladıgım kadarı ile masaustunde de aynı sürüm kurulu onda sorunsuz oynuyorsun . yine de sen bir crack ini degistir ayrıca oyunun update ini yap en son hangisi ise uzun zamandır oynamıyorum en son 1,01 vardı heralde . pek bir çözüm bulamadım ama fikrimi söylemek istedim . dedigim gibi oyun gayet rahat bir sekilde 5741G de oynanıtor.

bir de şimdi gördum de profilinde , laptopuna OC yapma bence , bir oyun oynayayım derken tümden laptopdan olabilirsin hele yapmayı bilmiyorsan hiç deneme , zaten laptoplarda bildigim kadarı ile OC cokta randıman saglamıyor.

quote:

@utku hocam ram ve hardisk ini degistirmiştin sanırım sen , ekran kartını da degistircegini dedin gibi kalmıs aklımda :D degistirdin mi acaba ? cünkü senin grafik puanın 6,1 imiş :D benim ki 5,9 yoksa ramden kaynaklandıgı için mi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: smilingjack

@gencguru

smallwax arkadasımız herseyi güzelce anlatmıs , dedigi gibi fifa bu laptopun eklentili ya da eklentisiz en rahat kaldırabilecegi bir oyun , NVIDIA için özel bir olayı mı var demişsin aksine ATI için özel bir olayı var . özelliklerinde ATI Micro stuttering ( for ATI video car users ) var. acaba crack in de sorun olabilir mi ? ama anladıgım kadarı ile masaustunde de aynı sürüm kurulu onda sorunsuz oynuyorsun . yine de sen bir crack ini degistir ayrıca oyunun update ini yap en son hangisi ise uzun zamandır oynamıyorum en son 1,01 vardı heralde . pek bir çözüm bulamadım ama fikrimi söylemek istedim . dedigim gibi oyun gayet rahat bir sekilde 5741G de oynanıtor.

bir de şimdi gördum de profilinde , laptopuna OC yapma bence , bir oyun oynayayım derken tümden laptopdan olabilirsin hele yapmayı bilmiyorsan hiç deneme , zaten laptoplarda bildigim kadarı ile OC cokta randıman saglamıyor.

quote:

@utku hocam ram ve hardisk ini degistirmiştin sanırım sen , ekran kartını da degistircegini dedin gibi kalmıs aklımda :D degistirdin mi acaba ? cünkü senin grafik puanın 6,1 imiş :D benim ki 5,9 yoksa ramden kaynaklandıgı için mi ?

Öncelikle sorunumla ilgilendiğiniz için teşekkürler. MAdde madde sıralarsam daha sade olacak.

* Oyun orjinal Crack yok ve resmi patchli.
    * OC yapmıyorum hatta tam tersi uygulamalar zorlama değil, altta makinayı yoran exe.leri kapatma mode.
    * Oyun öyle ya da böyle bir şekilde oynanıyor aslında ama benim sorunum takılma ya da ekran kırılması değil. FPS çok düşük kalıyor 16:9 en boy oranındaki ekrandan da şüphelenmiyor değilim. Başka bir monitöre de bağlayıp denemeler yapacağım.

Teşekkürler :)

• anladım dedigim gibi genel olarak baktımda aklıma suan bunlar geliyor

peki offline mı yoksa online mı oynuyorsunuz , tam emin olmamakla birlikte orginal için , gameranger da ben oynarken baglantıdan kaynaklı lag oluyordu .
    bir de fps düşük dediginiz kac ? mesela benimde sebebini anlayamadıgım bir durumdan dolayı benimde 30 fps sabit oluyordu ama hiçte 30 mus gibi oynamıyor son derece akıcı idi .

neyse saat baya gec olmus
    iyi geceler
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.