Şimdi Ara

Acer Aspire 5741G kulübü (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.083
Cevap
8
Favori
123.838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Acer Aspire 5741G bilgisayarım Windows 7 Basic ile geldi ben bunu Windows 7 Ultimate yapmak için direkt format atıp Windows 7 Ultimate i yükledim. Fakat daha önce birçok bilgisyara kurduğum bu sistem için yapılan crack benim bilgisayarımda çalışmadı bir türlü Windows etkinleştirilemiyor.

Sonra internetten çeşitli yazılar okudum ve bunun Recovery ile alakalı olduğunu okudum. Format atarken recovery diskine dokunamıyodum zaten.

Sonra bu son bulduğum crack ile recovery de ayar yapıp windows u etkinleştiriyormuş. Fakat sitede belirtilen şekilde yapmama karşın bilgisyarımı yeniden başlattığımda otomatik olarak Acer Recovery i açıldı. Ve bana burada sistemi Fabrika Ayarlarına dön ve Bir önceki sisteme dön diye seçenek vardı. İlk olarak fabrika ayarlarına dön dedim fakat işlemi gerçekleştirdi fakat bilgisyar tekrar reset atında Recovery yine açıldı. Sürekli aynı şeyler oluyo. Windows açılmıyor.

Kullandığım crack:
    http://www.wardom.org/windows-7-tum-surumler-icin-wow-crack-activation-t309232.html

bu siteden indirmiştim.

Acil yardımlarınızı bekliyorum, Windows 7 Home Basic imi dört gözle arıyorum. Lütfen yardım edin. Teşekkürler

Tamam Arkadaşlar Sorun Çözüldü!!!!

Çözümünün yardımcı olabileceği arkadaşlar için nasıl çözdüğümüzüde yazayım. Windows Vista DVD si ile kurulum başlattıp disk biçimlendirme bölümünde SYSTEM yazan 100mb lik diski de sildim. Yerel Disk D ye Vistayı kurdum. Vista masaüstü açılınca bilgisayardan windows 7 nin yüklü olduğu C diskini biçimlendirdim. Yani windows 7 yi komple silmiş oldum. Daha sonra Windows 7 kurulum DVD sinden başlatıp Disk biçimlendirme bölümüne geldiğimde Artık REcovery i ye silebilir hale geldim. Tüm diskleri sildim tek bir disk haline getirdim daha sonra kendimce uygun ebatlarda ikiye ayırdım, sistem kendisi otomatik 100MB lik diski yine yarattı ama Recoveryi silmiş oldum. Böylelikle Windows 7 sorunsuzca kuruldu ve aktivasyonunu gerçekleştirdim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazymecheng -- 20 Eylül 2010; 12:09:11 >

• lütfen yardım edin..pc aldım yalnız acınca bır ıkı sorular fln sordu ıste kurulum gıbı..pc açtım ıngılızce..bana nerden yükleyebilirim söyleyebilir misiniz türke dil paketini...lütfen acil yardım...
  • dostum verdigin link sorunumu düzeltmedi çünkü dil ve klavye seceneklerıne gırdımmı klavye cıkıyor ancak dıl cıkmıyor..yanı benımkı home premıum fln fılan yazıyo buna uygun turkce dıl paketı yuklemem lazımm...yarın ınternetım olmayacak okula gıdecegım ıcın bugun sorunuma cozum bulmanızı umut edıyorum...pc yenı aldım neler yapmam gerekıyo bıraz yardım edın arkadaşlar...cevapları beklıyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: cefiro

Geçen hafta vatanın kampanyasından satın aldım memnunum cihazdan. Bir tek blutot olayını çözemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: bekir_yk

lütfen yardım edin..pc aldım yalnız acınca bır ıkı sorular fln sordu ıste kurulum gıbı..pc açtım ıngılızce..bana nerden yükleyebilirim söyleyebilir misiniz türke dil paketini...lütfen acil yardım...

bekir merabaalar dil paketine gerek yok şimdi denetim masasına gir oradan dil secenekleri olması lazım language region falan birşeyler yazıyor onun orada change location olan yere tıklayarak türkçeyi seç (tabi önce türkçe günçelleştirmesinde yükle ondan sonra dediğimi yap) sistem rest atacak sonra türkçe

senin yapmıs oldugun hata da şu. sen kurulumu kendin yapmıssın orada ingilizce basta surekli next next demen ingilizce olmasına yol acmıstır görüşmek üzere

• quote:

Orijinalden alıntı: ezelvadisi

quote:

Orijinalden alıntı: cefiro

Geçen hafta vatanın kampanyasından satın aldım memnunum cihazdan. Bir tek blutot olayını çözemedim.

bluetooth için (eğer format atmadıysanız kendi geldiği gibi ise pc FN +F3 E BASARAK OFF YAZAN BLUETOOTH SIMGESINE TIKLAYIP ON HALE GETİRİORUZ. eğer formatlı ise acer sitesinden launch manager ı ındrırerek vista sp1 uyumluluk ıle acıyoruz işlem tamam

• quote:

dostum verdigin link sorunumu düzeltmedi çünkü dil ve klavye seceneklerıne gırdımmı klavye cıkıyor ancak dıl cıkmıyor..yanı benımkı home premıum fln fılan yazıyo buna uygun turkce dıl paketı yuklemem lazımm...yarın ınternetım olmayacak okula gıdecegım ıcın bugun sorunuma cozum bulmanızı umut edıyorum...pc yenı aldım neler yapmam gerekıyo bıraz yardım edın arkadaşlar...cevapları beklıyorum...

HERKES İÇİN YAZIYORUM ( DAHA ONCE AYRINTILI YAZMISITM FORUMUN ARKA SAYFALARINDAN BULABILIRSIIZ (3,4,5.SAYFALARDA)

5741 G YI YENI ALDIM NELER YAPMAM LAZIM

1.ÖNCELİKLE registration.acer.com (adres yanlıs olabilir google registratşon acer derseniz de olur) bilgisayarımızı avrupa sitesine üstümüze kayıt ediyoruz

2,yanında gelen mcafee 60 günlük sürümü aktif hale getiriyoruz. norton online backup ta aktif hale getirin derim.

3.isteğe göre tarayıcı olarak mozilla firefox u kuruyoruz.

4,nvidianın sitesinden gt320m için güncel 258,96 driverını kuruyoruz link : http://www.nvidia.com/object/notebook-win7-winvista-64bit-258.96-whql-driver.html

5,ardından acer sitesine giderek güncel olmayan touchpad INTEL ahci driverlarını güncelliyoruz ben home premium 64 bite görre ayarladım linke tıklayıp değiştirirsiniz
    kendi sisteminize göre : link : http://www.acer.com.tr/acer/service.do?LanguageISOCtxParam=tr&miu10einu24.current.attN2B2F2EEF=3748&sp=page15e&ctx2.c2att1=26&miu10ekcond13.attN2B2F2EEF=3748&CountryISOCtxParam=TR&ctx1.att21k=1&CRC=3882480514

6.bunları yukledıikten sonra aynı yerde BIOS kısmı vvar oraya tıklayıp güncel biosunuuzu yuklemenizi tavsiye ederim 1,13 VERSİON OLANI YUKLEYECEKSINIZ
    NOT:BİOS YUKLEMESI ESNASINDA PİLİNİZ TAKILI OLSUN.BIOS YUKLEMESINI BILMEYENLER ALDIKLARI YERDEKI TEKNIK DANISMANLARA UCRETSİZ YAPTIRABİLİRLER

7,LCD TV NİZ VARSA Bİ ADET HDMİ 1080P 3 MT LİK BİR KABLO EDİNİN HD 1080 P LİK FİLMLERİM KEYFİ CİDDEN BAŞKA AYRICA STREOSCOPIC PLAYER I YUKLEYEREK 3 D İZLEYEBİLİRSİNİZ (NOT :3D GÖZLÜK GEREKTİRİR )

8,Bunları yaptıktan sonra artık güncel çalışan bir pcniz var hayırlı olsun bir teşekkür edersiniz son olarak işlemler tamam :D

not2: BIOS UPDATE sırasında fanınız cok hızlı donecek ve baya ses cıkacaktır korkmayın devam edin bios update de hiç bir zaman windows ve belgeleriniz zarar görmez bios update bir format değildir.

TAVSİYELERİM

1,Sonbahar geldi havalar sogumaya baslıyor notebook sogutcusuna gerek yok demeyin notebook sogutucusu ile kullanın tavsiyem avec rexpo ve logitech ürünleri

2, pc niz için orjinal lisanslı kullandıgım 1 yıllık kaspersky security 2011 i öneriyorum.

3,pc nizin pille kullanılmasında bir sakınca yoktur ayda 1 kez deşarj olana kadar pille kullanıp sonra tekrar pili doldursanız yeter bu bile çok mühim değildir

4,hard diskinizde bad sector olusmasını ıstemıosanız pc yi kapattıktan sonra yenıden acmaya karar verdiğinizde kapattıktan sonra 1 dakika beklemenizi tavsiye ederim.

5.laptopu kacagınızda yada araya yastık alarak kullanmayın yoksa fanınızı kapatır gereksız ısınmalara ve fanını tozla dolmasına neden olursunuz.

Herkese Tekrar Hayırlı Olsun Kolay Gelsin

utkubulutsimsek

• abicim çok saolasında bana türkçeleştirme konusundada yardımcı olabilir misin?
  • quote:

abicim çok saolasında bana türkçeleştirme konusundada yardımcı olabilir misin?

bende eski pc ime win 7 ultimatte ingilizce kurdum onu türkçeleştiirmeyii şöyle halleetim

adım 1:günçeleştirmeyi aç ve günçelleştirmeyi denetleye bas.ardında wındows güncelleştirmeyi aradıgında buldukları için uyarı verir yuklensin mi diye

adım2: günçelleştirmeleri sırayla sececeksin sana günçelleştirmede bir sürü dil paketide sunuyor o dil paketlerinde turkish(türkçe) ye tıkla ve yuklemesini bekle

adım3 : sistem kendini yeniden baslatacak sistemi yenidenb baslattıktan sonra denetim masasından clock language olan kısma tıkla alttrafata klavye falan var ona tıklamayacaksın direk clock language için üstüne tıkla

adım 4:ikinci secenekte tarihin altında bi dünya simgesi var yanında location language yazıo oradan change location a gir ve üstteki ilk simgeye tıkla english uk yazıo onu turkısh turkceye cevır tamam de

adım5: sistem yeniden baslar ve turkce olur benım boyle olmustu su an eskı pc turkce kullanıo acer ın ısstemı zaten orjınal turkce

• quote:

Orijinalden alıntı: alimaruf

benmde bi sorum olck bakır hdmı var tvye bağlantı yaatığımda lepte görüntü kırııyo acer 5745te denedim onda az oldu ama bende lenovo y550 vardı onda aynı kabloyla deniyodum kırılma yoktu acaba sorun kablodamı ekran kartının destek vermesiyle alakalımı hdmı gerekerse ne marka almalıyım çok çeşit kblo var piyasada.birde mause bu aralar donma sorunu yaşıyo kısacası yavaşlıyo sorun mausedemi sypic dravırındamı lütfen yarımcı olun.

sorularının cevabı olarak sorun kabloda olabilir yanılmıosam 5745 ler gt 330m kullanıyor ki iyi bir karttır hdmi zaten destekler desteklemese çıkış vermezler (hdmi yuvası)

1.altın uçlu 1080p yi destekleyen kablolar alabilirsin şöyle diyim 9 lirayada var 99 lirayada benim önereceğim laptopla tv arasında cok mesafe varsa 5metre yok ise 3 metrelik HAMA marka altın uçlu hdmi da çok iyi işler yaparsınız fiyatı 19,90 dı teknosada

2,nasıl bir yavaslama dan soz ediosun? yanı ımlecı sürüklerken donma yasıyorsan bu mausedan kaynaklıdır dpi düşüktür.mouse ın markası ne? ben boyle bı sorun yasamıstım hemen fare değişikliği yaptım.a4tech x755fs 5 farklı dipi seceneği var 35,00 tl idi kesinlikle önereceğim bi fare .farenizin lens kısmı nı bş silmenizi ve mouse pad ıde bir silmenizi öneririm yüzeyden kaynaklıda olabilir.

• quote:

teknosada 20 kağıda görmedim hama ama elektro wordde orange marka altın hdmı var aynı fiyata iş görürmü.1 2 dakkalığına yavaşlama oluyo inca marka 8 aylık yeni sayılır yani.

MARKA HAKKIMDA BİLGİM YOK AMA ALICAKSAN MUTLAKA YAZAR ALTIN UCLU HDMI DİYE BİR DE 1080P DESTEĞİ Nİ YAZAR 1080P GOLD DİYE FALAN.BEN HAMAYI ONERIRIM CİDDEN IYI BIR KALITE HB YADA GG YEDE BAKABILIRSIN MEDİA MARKT VEYA BIMEKS VARSA ONLARDADA BULABİLİRSİN.

INCA DA KAYNAKLI OALBİLİR KONDANSOTERLERINDE SORUN OLABİLİR ONUN ZANNETMIORUM DRIVER ILE ALAKALI OLACAGINI SEN YINEDE LENSİ BİR TEMİZLE ALLTAKİ OLAN.BİRDE MOUSE PADİ TEMİZLE ARADA YÜZEYDEN DE YAPAR SENIN SORUNLAR İÇİN ÖNERİLERİM

1.HDMI ALTIN UCLU 1080P LIK KABLO ( GOLDMASTER VE HAMA IKI MARKADA IYIDIR AMA HAMA DAHA IYI)

2.FARE OLARAKDA OLANAGIN VARSA A4TECH X755FS YOKSA A4TECH IN DAHA DUSUK MODELLERIDE VAR

• quote:

hama ii 55 kaağıt saturnde var yeni beyaz 184ede var 55 iş görür dimi.20 kağıtlık orancede full destekli ama iş görürmü sarısı hama kadar kaliteli deil.mause bal dök yala temiz altında padda yok masayı aşındırır şekilde.

20 lik de iş görür bir yıl sonra bozulunca atarsın hama bozzulursa teknik servisi var. mause mouse padsiz kullandıgın için olmustur mutlaka lazer çizlimiş olabilir.mouse padsşz kullanma zarar verirsin mouse ın ömrü kısalır sana zaten sinyaller göndermeye baslmaıs donarak
  • quote:

bende emektar pc vardı 8sene kullandım banamısın demedi çalıştı hb gg dediğin kısaltma nedir.

ben zaten pc ye bişey demedim faren bozulmaya başlamış dedim.
    hb:hepsiburada.com
    gg:gittigidiyor.com
  • abi güncelleme bekledım gelmedı bı turlu....yenıden kurulum yaptık yıne ıngılızce ...kurulum sırasında turkceydı aslında....bana bıraz daha yardımcı olur musun abı dedıgın yere geldımmı sadece klavye cıkıyor ama langue kısmı bos oluyoo ...cevabını beklıyorum abı...dıl neden ıngılızce turkce nasıl yapacam?
  • quote:

abi güncelleme bekledım gelmedı bı turlu....yenıden kurulum yaptık yıne ıngılızce ...kurulum sırasında turkceydı aslında....bana bıraz daha yardımcı olur musun abı dedıgın yere geldımmı sadece klavye cıkıyor ama langue kısmı bos oluyoo ...cevabını beklıyorum abı...dıl neden ıngılızce turkce nasıl yapacam?

Üst kısımda yazması lazım Klavye (Q tÜRKÇE)

Dil ( Turkey / Turkish) olarak senin ki recovery değil değil mi win7 nin internet eğer recovery ise aldıgın yerle bi konus derim onlar yama yappabilirler yada sana bir kaç mneri daha

sistem ingilizce oldugu için şu adımları dene ,

Start>ControL PaneL e qir. Clock, Language and Region başLığı aLtındaki "Change Display Language" Linkine tıkLa. Keyboards and Language tab ı aLtındaki "İnstall/Uninstall Languages.." e tıkLa ardından açıLan pencereden "install display languages" e tıkLa "Launch Windows Update" Ardından TüRkçe yi seç, tmmdır.

o olmadı mı bir de şunu dene ;

http://egitim.nl/wndows-7-home-premiumu-turkceye-cevirin/ bu linkteki yamayı kurarak deneyebilirsin sistem 32bitse 32 64 ise 64 e turkceye tıkla ındır.

olmadı mı bir de bunu dene

http://www.turkceyama.com/24/4328/Detay/Cesitli/Microsoft_Windows_7_RTM_%287600%29_Turkce_Yama_32Bit_-_64Bit.html 7600 olan sürüme göre seçersin 32/64

yine olmaz ise haberleşelimm

• abi bende işte klavye yerinin altında instal dil seçenegi çıkmıyor....ayrıyetten yamayı indirdim kurulumu nasıl yapacagız..o yamayı nerden gözat diyerek gösterebilirim abi çok büyük duamı alacaksın bı el at su ıse:)
  • ben alalı 3 ay kadar oldu genel olarak klavye pek de kullanışlı değil araya kaçan tozları temizlemesı zor..
    ama bana göre asıl sorun ekran kartı işlemci ram falan çok iyi ama ekran kartı o kadar da performansı yüksek parça değil o yüzden Ati den şaşmamak gerektiğini tecrübe ettim. Çok oynamak istememe rağmen Crysis i oynatmıyor diye atıyorum bu çamuru . Crysis i oynatmayan alet yeni çıkan oyunlara ne yapsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanacarrr

ben alalı 3 ay kadar oldu genel olarak klavye pek de kullanışlı değil araya kaçan tozları temizlemesı zor..
    ama bana göre asıl sorun ekran kartı işlemci ram falan çok iyi ama ekran kartı o kadar da performansı yüksek parça değil o yüzden Ati den şaşmamak gerektiğini tecrübe ettim. Çok oynamak istememe rağmen Crysis i oynatmıyor diye atıyorum bu çamuru . Crysis i oynatmayan alet yeni çıkan oyunlara ne yapsın

benim yukarıda yazdıgım 30 oyunun içinde crysis de var crysis 2 war headde benım de gt320m ben high 1024*768 aa açık şekilde kasmadan oynuyorum yeni ekran kartı driverınız yukelyin.

• merhaba arkadaşlar gruba benide ekleyin.

yaklasık 1 hafta önce elektroworld ankamalldan 1499 tlye aspire 5741g i5 430m, 4gb ram , 500 hdd li olan modelden aldım. hatta orada kalmamış antares magazasından getirttiler falan.
    laptoplar arasında en alınabilecek ve bu paraya bu özellik diyen makina bence. aynısının i3 lüsü 3gb ramlisi vb 320 hddlisi falanda var. aslında bimekste bu yeni bi aspire çıkmış daha farklı tasarımlı touchpad kısmı siyah olan onu almak istiyodum fakat araştırdım herşeyi aynı hatta bu daha iyi sanırım onun L2 cache 3mb bunun L3 cache 3 mb. L2- L3 farkı nedir bilmiyorum ama iyi bişey sanırım cnku yaklasık 6 ay önce gemstone 5542g aldım amd işlemcili 4gb ram rezil birşey 1mb L2 cachesi var. evde yatıyor su anda babanem okey oynuyor onda:) hatta daha önceki acer aspire 5600 wlmi bile ondan daha iyiydi diyebilirim.

alınca registration acer den kayıt edim dedim ama adamlar sanıırm bi kişinin birden fazla bilgisayar alamayacagını zannedip aynı e mail ile kaydetmeye izin vermiyorlar şimdilik o konu askıda.
    rami okudugum kadarı ile 8 e kadar yükseltiliyor. süper ve geliştirilebilir bir bilgisayar en kısa zamanda 8licem
    ekran kartı daha önce ati çok kullandım ama nvidia en son geforce 5200 üm vardı :) performansını denemedim henüz ki zaten genelde oyun fazla oynamam battlefield ve pes dışında.
    hdd zaten uç noktalarda 500 yeterli bnce gerçi yedeklerim için kampanyası varmış 1 tb western digital harici disk aldım ekranlı vb güzel bişeye benziyor tavsiye olunur.
    fan konusuna gelince beni rahatsız etmiyor hiç kastırmadıgımdan sanırım:)
    ekran bilmiyorum sizdede öylemi ama bu led ekranlarda windowsun pencerelerindeki siyah yazıların içinde pembe yeşil vb renklerde var keskin ve net değil clear type ayarı yaparkenki gibi görünüyor. 5600 ümdeki ekran daha net bence.
    klavyenin üst kısmındaki hoparlörlerin oldugu kısma toz deliklere doluyor temizlemesi eziyet.
    klavyesinin içine birşey kaçınca çıkarması sorun tuşların arasına giriyor.
    usb malesef 3 tane. 5542de 4 dü.
    5542 de line in ses girişi varken bunda yok. müzik çalarken ses tiz geliyor notebook hoparlörü olarak yeterli bence.
    5542 de dolby home theater vardı. ama forumdan takip ettiğim kadarı ile gemstone acerlerin cogunda ses problemi var. bendede vardı ses böle patlak hoparlörden gelir gibi geliyordu her zaman. sorun donanımsal değil yazılımsal. alt f10 yaptım windowsu yeniden yükledim düzeldi.
    daha önceden 5600 de içine gömülü D2D recovery yi yanlışlıkla sildiğimden en kısa zamanda fabrika cd si oluştur diye saatin orda çıkan yazılımdan yedek oluşturucam.
    genel olarak kendinden daha pahalı makinelerden daha iyi bence. en azından fiyat performans için uygun.
    windows 7 nin kasılması dogal cnku acerin ıvır zıvır bi ton yazılımı geliyor silebiliyorsanız silin yoksa içine win 7 ultimate atın uçak gibi gidiyor:)
    batarya süresini henüz test etmedim. 5542 tam dolu iken 2.25 saat gidiyordu. amd olmasından dolayı dogal karşılıyorum ama bu sanırım 3 saat gider gibime geliyor. speedstep olayı ile vardır bi ilişkisi diye mantık yürüttüm.
    birde son olarak bu son bi kac kasada klavye tuşları çok çabuk parlama yapıyor. düzenli olarak yag sökme etkili ekran temizleyici ile temizliyorum laptopu.
    güncelleştirmeler bios vb yaptıktan sonra ara sıra tecrübelerimi bu topic e aktaracagım. teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: utkubulutsimsek

quote:

Orijinalden alıntı: serkanacarrr

ben alalı 3 ay kadar oldu genel olarak klavye pek de kullanışlı değil araya kaçan tozları temizlemesı zor..

benim yukarıda yazdıgım 30 oyunun içinde crysis de var crysis 2 war headde benım de gt320m ben high 1024*768 aa açık şekilde kasmadan oynuyorum yeni ekran kartı driverınız yukelyin.

benim PC le sizinkinin modelleri aynı (5741G-434G50Mn) driver lar falan da bios hariç hepsi güncel ama windows performans değerlendirmesinde sizin PC ye göre puanları genel olarak 0.1 puan daha düşük
    mesela sizin grafikler 5.9 benimki 5.7. oyun grafiklerin 6 benim 5.9. O yuzden mi benim PC oyunların hepsini kaldırmıyor ben anlamadım bu işi aynı PC ye sahibiz ama sizinki benim PC den iyi gibi(şuan tek eksiğim soğutucu )

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.