Şimdi Ara

Acer Aspire 5740G Intel i3/i5/i7 + Ati Mobility HD5650 (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
423
Cevap
0
Favori
39.384
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ns

quote:

Orijinalden alıntı: metbey

quote:

Orijinalden alıntı: lovecity

Aspire AS5740G-5309 Acer Dünyası

Bu ürünü İstanbul bilişimden aldım pazartesi kargoya vercekler sanırım Tr ye ilk gelen partiden başka hiç bir yerde yok, bilgisi olan varmı?

İŞLEMCİ: Intel Core i3-330M 2.13 GHz. 3 MB Cache Bellek İşlemci
    RAM: 4 GB DDR3 1066 Mhz. (Max.8 GB) Ram
    HDD: 500 GB SATA (5400 Rpm) HDD
    OPTİK SÜRÜCÜ: DVD-RW Double Layer
    EKRAN KARTI: ATI Mobility Radeon HD 5470 Max 2280 MB Ekran Kartı

ekran akrtı dandik olanını almışsın...

Hacım dandik demişssin de bende bu makinadan alıcam yurt dısında ki forumlarda falan biraz arastırma yaptım herkes cok memnun görünüyor, neden dandik bu denemeleri falan cok iyi görünüyor ?

Makineye dandik dememis, Ekran kartina dandik demis. Makine istedigi kadar ayni olsun, maksat oyun ise ekran karti kotu oldugunda geri kalan tum donanim dunyanin en iyisi olsa ne yazar; demek istemis arkadas. Bu modelde 2 farkli ekran karti var , HD 5470 ve HD 5650 olaraktan. Biri pek ise yaramiyor, biri ise f/p olarak oldukca basarili.

Eger amac oyun ise, arkadasin dedigi dogru. Amac sadece internete girmek ise, bir sey fark etmez. Sadece yeni nesil islemciye sahip laptop almis olursunuz. 32nm fazla isinmadan iyi performans sunuyorlar. Core 2 Duo'lara gore daha kaliteli islemciler.

Ayrica bir alttaki mesajda da i3 - i5 modelleri arasinda daglar kadar fark var denmis. Bu islemcilere istinaden mi yoksa ekran kartlarina istinaden mi soylendi bilmiyorum ama i3-i5 arasinda daglar kadar fark yok. Ekran kartlari arasinda ise bu fark var. HD 5470'in onboard ekran kartlarindan bi farkini goremedim ben pek:)

• Merhaba,

Arkadaşlar, i5+5650'li modeli kullanıp WoW oynayanlar var ise bir kaç sorum olucaktı;
    WoW+TBC den sonra WoLK kurmak ne kadar sürüyor?
    Dalaran'da fps(hangi ayarlar ile)
    Son olarak icc25m fps

Şimdiden teşekkürler.

Saygılarımla,
    MertŞENER
  • quote:

Orijinalden alıntı: konsoldede

bu gün acer aspire 5740 g i3 + ati 5650 aldim cözunürlük 1368x768 de 15 ekran 16:09 wide screen oyun ve bluray filmlerini cok hizli ve takilmadan oynatiyor ses de harika ama ben bir türlü bu dïz üstü ekranlarina alisamiyorum gözlük takiyorum gözlerimi acitiyor kafam dönüyor, lcd tv seyrederken sorun yok gözlerimde sorun laptop dami benim gözlerdemi arkadaslar ? akilma gelmisken ölü pixxel cikti 2 tane yarin gidip degistirecegim

siz nereden almıştınızda ölü pixel çıktı.değişim yaptılarmı??

• deli gibi gaza geldim ve 1600 lira ya arkadaşa i5+ 5470 li olanı aldırdım. arkadaş en son oyunları oynama meraklısı değil, autocad kullanacak vs. ama yeni oyunlarda cook mu kötüdür performans?
  • bonusa hızlı alda i5 li olanı 12 taksit 1510 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: manowar90

deli gibi gaza geldim ve 1600 lira ya arkadaşa i5+ 5470 li olanı aldırdım. arkadaş en son oyunları oynama meraklısı değil, autocad kullanacak vs. ama yeni oyunlarda cook mu kötüdür performans?

Burada 1000 defa yazildi cizildi degil mi o ekran karti ancak low detail oynatir yeni oyunlari diye. Coook kotudur performans bu nedenle. HD 5650 ile bile cok iyi performans yokken 5470 ile nasil performans beklenir ki ? Oyun harici islemci genel ozellikler iyi oldugu icin Autocad vs. icin olabilir. Ama bu isle ciddi olarak ilgileniyorsa ayni paraya cok daha iyi masaustu bilgisayar temin edebilirdi.
  • arkadaslar bn bu cumartesı gunu acer as5740g alıcam teknosada gordum ama aklıma 2 sey takıldı 1.sı bu pc ısınma yaparmı 2.si teknosada ekran kartı ati 5470 ama burda bazı arkadaslar ati 5650 yazmıs hangısı doqru hıc karar weremıom we bu pc yı alırsam pişman olurmuyum cvplarınız ıcın smdiden TEŞEKKÜRLER
  • quote:

Orijinalden alıntı: wuspertos35

linki vermeyı unuttum

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031145&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2103&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63#

hızlıal'da 1500tl 5650li versiyonu.5470'li modeli almamanı öneririm

edit: ayrıca 500 gb diski hızlıaldakinin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pea. -- 17 Mart 2010; 20:59:15 >

• 55 dk önce

quote:

linki vermeyı unuttum

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=125031145&CS_Category=_SBA_63_1662_444_2103&CS_Catalog=_BILGISAYAR&T_Category=_NOTEBOOK63#

hızlıal'da 1500tl 5650li versiyonu.5470'li modeli almamanı öneririm

edit: ayrıca 500 gb diski hızlıaldakinin

1500 tl dıyorsun kardesım ama ben ınternet sıtelerıne guvenmıyorum o yuzden teknosa dısında baska yerden pc alamam bırde neden 5470'li modeli almamam gerektıqını soluon kötu bı yanımı war :S

• @wuspertos35
    güvenilmeyecek bir şey yok aslında ama senin tercihin tabi.almadan önce biraz dükkan araştır o zaman.teknosada fiyatlar hep çok yüksek oluyor.oyun oynayacaksan 5470 oldukça yetersiz bir kart.oyun ve çizimle işin olmayacaksa alabilirsin tabi
  • Benimde bu model ilgimi çekti bir sorum olacaktı. i3 işlemciler için core duo i5 için core2duo deniliyor.(kabaca) Ne kadar doğrudur, nedir, ne değildir detaylıca bir bilgi verir misiniz ? Ona göre i3-i5 tercihi yapayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: danGerfuLL

Benimde bu model ilgimi çekti bir sorum olacaktı. i3 işlemciler için core duo i5 için core2duo deniliyor.(kabaca) Ne kadar doğrudur, nedir, ne değildir detaylıca bir bilgi verir misiniz ? Ona göre i3-i5 tercihi yapayım.

İ3 İ5 işlemciler ne coreduodur ne de core2duodur. "core i" serisindenler.şimdilik en yeni seri ve 32nm teknolojisiyle üretiliyorlar.az ısınma düşük güç tüketimi ve yüksek performansları var
  • Arkdaşlar i7'ler geldi mi veya ne zaman gelir? Abim için i7 işlemcili bir bilgisayar alacağız. Asus için kimi ısınıyor, donuyor diyor, kimi mükemmel diyor. Biraz daha bekleyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -spawn-

Arkdaşlar i7'ler geldi mi veya ne zaman gelir? Abim için i7 işlemcili bir bilgisayar alacağız. Asus için kimi ısınıyor, donuyor diyor, kimi mükemmel diyor. Biraz daha bekleyeceğim.

i7lerin hepsi ısınıyor.bir kaç markanın da geldi diye biliyorum
  • merhaba.Şimdi ben bu 5740g i5 i aldım fakat birçok programda sorun yaşıyorum.Örneğin autocadin 64 bitini kurmamı istiyor fakat benim autocad 32 bit kurmaya ihtiyacım var çünkü ona bağlı programlar kullanıyorum ama izin vermiyor uyumlu moduda kullandım).şimdi soracağım şudurki ben xp kursam bu makinaya çalışırmı acerın sitesinde sadece win 7 driverları var diğerleri yok bana yardımcı olabilirseniz cok sevineceğim.birde win 7 içinde çalşan xp mode diye bişey buldum ama oda home premium sürümünde işe yaramıyormuş öğrendiğim kadarıyla yardımlarınızı bilgilerinizi bekliyorum.
  • arkadaslar bn bu gun acer 5740g pcmı aldm ancak bı sorun yasıyorum su anda bnm harıcı 160gb hdd içinde fotoqraflarım fılmlerım vb. verilerim war ancak bu verılerı kopyalayalmıyorum pc ye sureklı (wındows fotoqraf goruntuleyıcısı bu resmi açamıyor:resim silinmiş veya kullanılmayan bır durumda olabılır) diyor halbukı abımın pc sınde rahatlıkla calısıyor lütfen bna yardım edın cok acıl lazm şimdiden TEŞEKKÜRLER :D
  • quote:

Benimde bu model ilgimi çekti bir sorum olacaktı. i3 işlemciler için core duo i5 için core2duo deniliyor.(kabaca) Ne kadar doğrudur, nedir, ne değildir detaylıca bir bilgi verir misiniz ? Ona göre i3-i5 tercihi yapayım.

i5 te turbo boost var çok farkediomu bilmem yeni aldım bende ama 2.26 dan 2.53 e çıkarıo çekirdek hızını baktım doğrudur yani.işlemci önemli bir konu bence almışken iyisini almakta yarar var diye düşünüorum.
  • quote:

arkadaslar bn bu gun acer 5740g pcmı aldm ancak bı sorun yasıyorum su anda bnm harıcı 160gb hdd içinde fotoqraflarım fılmlerım vb. verilerim war ancak bu verılerı kopyalayalmıyorum pc ye sureklı (wındows fotoqraf goruntuleyıcısı bu resmi açamıyor:resim silinmiş veya kullanılmayan bır durumda olabılır) diyor halbukı abımın pc sınde rahatlıkla calısıyor lütfen bna yardım edın cok acıl lazm şimdiden TEŞEKKÜRLER :D

harici diske hata taraması yapmayı deneyebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: peacelick

quote:

İ3 İ5 işlemciler ne coreduodur ne de core2duodur. "core i" serisindenler.şimdilik en yeni seri ve 32nm teknolojisiyle üretiliyorlar.az ısınma düşük güç tüketimi ve yüksek performansları var

dikkat ederseniz model core2duo diye geçmiyor, işlemci ailesi yani cpu family diye geçiyor bazı yerlerde.
    Mimarileri aynı, yani şöyle bir olay var,
    corei3 mimarisi dual core 'a benzemekte
    corei5 in core2duo ya benzemekte..
    yoksa kalkıp bir i3 le dual core bi cpuyu kapıştırmak mantıksız olur

• 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.