Acer Aspire 5670 model Laptopumun Ramını yükseltmek istiyorum bu konuda bana fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.
Everest programıyla ramlara baktım aşağıda özellikleri bulunmaktadır.
sanırım maksimum 2 gb destekliyor bu model.
Ramların modelleri ve almam gereken ram hakkında bilgilerinizi bekliyorum.
Evet maksimum 2 Gb destekliyormuş 667 MHz'e kadar. Bu Mhz üstünde takarsan kendi düşürerek çalıştırır zaten. Bir de yanlış anlamadı isem tek ram slotu var. O halde tek 2 Gb'lık modül alman lazım.
Eğer iki taneyse 2x1 de takabilirsiniz, ya da yine tek 2 Gb'lık takabilirsin özellik tablosuna göre.
quote:
Orijinalden alıntı: LUZz
Evet maksimum 2 Gb destekliyormuş 667 MHz'e kadar. Bu Mhz üstünde takarsan kendi düşürerek çalıştırır zaten. Bir de yanlış anlamadı isem tek ram slotu var. O halde tek 2 Gb'lık modül alman lazım.
Eğer iki taneyse 2x1 de takabilirsiniz, ya da yine tek 2 Gb'lık takabilirsin özellik tablosuna göre.
2 tane slot yokmu,bu konulardan pek anlamam ama burda 2 tane görünüyor sanırım
533 ü mü destekliyor yoksa 667 yide destekliyormu?
2gb nin üstünde ram takarsam çalışmazmı?
Notebook anakartında 2 adet rem slotu var,maximum desteklediği rem miktarı 2 gb ancak tek slot 2gb rem takamazsın 1+1 gb olması gerekli alacagın remi ddr2 max 667 frekansında olması lazım,şuanki remlerinin frekansı 533 mhz
quote:
Orijinalden alıntı: NIKEmRe
Notebook anakartında 2 adet rem slotu var,maximum desteklediği rem miktarı 2 gb ancak tek slot 2gb rem takamazsın 1+1 gb olması gerekli alacagın remi ddr2 max 667 frekansında olması lazım,şuanki remlerinin frekansı 533 mhz
hangisini alırsam daha çok işime yarar performans ve uyumluluk açısından.