Şimdi Ara

Acer Aspire 5100 Serisi Meraklıları Derneği (Test sonuçları, İpuçları vs.) (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.107
Cevap
3
Favori
283.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dostum verdiğin bilgi için teşekkürler ama bendede zaten 512 var ve buna rağmen 64 le çalışıyor ben bunu 1 gb yapınca rahat rahat 128 olarak kullanabilirmiyim yani

quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

Arkadaşlar pille aynı performansı alıyorum, onu ayarlamanız gerekiyor pille performans kötü değil yani bu birincisi.

Ayrıca ram 512 ve üstünde olunca ekran kartı 128 oluyor, bi 256 ram alabilirsiniz 128 kullanmak için, ben öyle yaptım rahatladı makine.

quote:

Orjinalden alıntı: mahoni_20

dostum bende elektrik olduğunda pili söküyorum ve bence daha performanslı çalışıyo pille kasıyo oyun oynarken ama pili söküpte kullandığımda sorun olmuyo bunu sitede daha öncede yazmışlardı pilsiz bi sorun olmuyomuş ama 2 3 gün sonra yine pili takıp çalıştırmak gerekiyormuş.

bir sorum olucak ben biostan ekran kartını 128 yapıyorum windows a dönünce yine 64 oluyor bunu sebebi ram 512 olması olabilirmi?
    vede bu cd de gelen gridvista progarmı nedir?

quote:

Orjinalden alıntı: HoPaRLoR

benimde 2-2,50 saat dayanıyor ama nette o da. oyun oynarken falan zaten doğru düzgün performans alınmıyor. gerçi ben sürekli elektriğe bağlı tutuyorum. acaba pili söksem mi, madem sürekli fişte bedavadan pili yemeyelim..

quote:

Orjinalden alıntı: basturkemin

quote:

evet dostum bendede aynı sorun var gçenlerde bi 2.5 saat gitti hep 2 saat civarı gidiyor bunun nedeni nedir? bizmi yanlış kullanıyoruz? bi bilgisi olan varsa bizlede paylaşırsa müthiş olur.

quote:

Orjinalden alıntı: nossrat

arkadaşlar iki gün önce elime geçti cihaz yeni aldım sıfır. Şuan çok yoğunum bu topiği karıştırma fırsartım olmadı normal nette geziyorum yaptığım işlem bu ve batarya 1:50 dk gidio sizinkiler nasıl çok az geldi bana cevaplarınızı bekliyorum

Valla benm 2 saat anca dayanıyor. Tam netin yada oyunun keyifli anında evdeysem adaptör arıyorum, dışardaysam bütün keyfim kaçıyor. Sanırım batarya bukadar dayanabilior. Yapabilecek bişey yok, 8 hücreli pile de para verilmez. of of..

• 1- 512 ramde 128 olmaz ekran kartınız en az 256 yada 512 takviye etmeniz lazım.

2-bu bataryanın 1.30-2.00 saat aralıklarında gitmesi normal:sebebine gelince üzerindeki pil 6 cell evet ama 4000 lik bir pil yani 6 cell olmasından ziyade pil gücü önemli, yani 6 cell 4800 dür genelde centrinolar ve rahat 3 saati görürler o yüzden pile yapabileceğiniz çok bi çözüm yok ama dahada tasarruf etmek isterseniz pilden, şu empower tarzı programları masaüstünüzden silin.ve parlaklığı olabildiğince kapatın ancak bu şekilde biraz daha süre kazanabilirsiniz.yada 8 cell veyahut 6 cell 4800 bi pil alabilirsiniz ama tabi çok paradır.

son olarak mahoni arkadaşım, büyük bi yanılgı içindesin elektrikteyken pili sökerek makineyi kullanmakla....çünkü notebooklar, desktoplar gibi haşin ve sert aletler değildirleronlar bi bayan gibi narin ve incedirler çok dikkatli kullanılmaları gerekirve sonuç olarak laptopunun üzerindeki pil ani bir elektrik kesildiğinde ani bir voltaj düşmeleri ve yükselmelerinde(öyleki ülkemiz bu konuda çok meşhurdur)bir nevi regülatör yahut ups görevi de görür ama senin o anda pilinin takılı olmamasının ne demek olduğunu tahmin edersin herhalde...zaten hiçbir notebook manuelindede ülkemizde pil sökülü kullanılması önerilmez.

saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazkartal -- 20 Kasım 2006; 20:34:32 >

• evetbiliyorum çünkü bende yaklaşık 5 yıldır laptop kullanıyorum ve meteksan da laptop tamiri bölümüdeyim çalıştığım şirkette bugüne kadar hiç elektrik kesintisi olmadı ama bilinçsiz kullanıcıların laptoplara neler yaptığı emin ol senden iyi biliyorum günde en az 3 4 tane yumruk atılmış laptop açıyorumüzerine sıvı dökenler yada düşürüp kıranlar başka bir cihazın şarj cihazını takanlar sende bende bu işte en iyi değiliz ve benim orda bahsettğim biliyide yine bu siteden okuyarak yazdım şu an aklımda değil ama bulabilirsem topici yollarım ama bugüne kadar dediğim gibi hiçbir sorun yaşamadım ve böyle daha iyi performans alıyorum ve yine burdan dell almak isteyenlere sesleniyorum aldığınız laptop kutusunda dellin bandrolü yırtılmışsa almayın arkadaşım daha sonra sorun yaşıyorsunuz türkiyede bence meteksan ve infronic dışında ki şirketler kesinlikle ürün üzerinde işlem yapıyorlar mesela aldığımız ürünü biz nası açıp kontrol etmek istiyorsak şirketlerde alırken kontrolediyorlar en temizlerini seçiğ kalanı bırakıyorlar bizlerde bunları alıyoruz. üzülerek söylüyorum ki Türkiye pazarı böyle ve son olarakta neden sen madem dell teknik servisindesin acer kullanıyorsun diyenlerede sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yiyor diyorum. herkese iyi akşamlar .
    quote:

Orjinalden alıntı: beyazkartal

1- 512 ramde 128 olmaz ekran kartınız en az 256 yada 512 takviye etmeniz lazım.

2-bu bataryanın 1.30-2.00 saat aralıklarında gitmesi normal:sebebine gelince üzerindeki pil 6 cell evet ama 4000 lik bir pil yani 6 cell olmasından ziyade pil gücü önemli, yani 6 cell 4800 dür genelde centrinolar ve rahat 3 saati görürler o yüzden pile yapabileceğiniz çok bi çözüm yok ama dahada tasarruf etmek isterseniz pilden, şu empower tarzı programları masaüstünüzden silin.ve parlaklığı olabildiğince kapatın ancak bu şekilde biraz daha süre kazanabilirsiniz.yada 8 cell veyahut 6 cell 4800 bi pil alabilirsiniz ama tabi çok paradır.

son olarak mahoni arkadaşım, büyük bi yanılgı içindesin elektrikteyken pili sökerek makineyi kullanmakla....çünkü notebooklar, desktoplar gibi haşin ve sert aletler değildirleronlar bi bayan gibi narin ve incedirler çok dikkatli kullanılmaları gerekirve sonuç olarak laptopunun üzerindeki pil ani bir elektrik kesildiğinde ani bir voltaj düşmeleri ve yükselmelerinde(öyleki ülkemiz bu konuda çok meşhurdur)bir nevi regülatör yahut ups görevi de görür ama senin o anda pilinin takılı olmamasının ne demek olduğunu tahmin edersin herhalde...zaten hiçbir notebook manuelindede ülkemizde pil sökülü kullanılması önerilmez.

sonuç olarak hersitede yazılana değilde, donanimhaber gibi günde 7-8 saat kafasını donanımla kırmışların dolaştığı siteler seni doğruya götürecektir.

• insanları aydınlatabiliyosak ne mutlu bize
  • bencede bilgimizi paylaşabiliyor ve sorunları çözebiliyorsak ne güzel
  • quote:

Orjinalden alıntı: chinaski

??

quote:

Sanirim 5101 in Firewire (1394) portu yok, peki sonra ilave edebilme sansimiz var mi? Yada kameradan nasil goruntu aktarabilirim? Ayrica Amd ve isinma sorunu var mi? Ayni anda birkac programda kasilma yapiyor mu? Vista kuran var mi? Eski topiklerde vardir sanirim. Tesekkurler.

bilen var mi arkada$lar??
  • quote:

quote:

??

quote:

Sanirim 5101 in Firewire (1394) portu yok, peki sonra ilave edebilme sansimiz var mi? Yada kameradan nasil goruntu aktarabilirim? Ayrica Amd ve isinma sorunu var mi? Ayni anda birkac programda kasilma yapiyor mu? Vista kuran var mi? Eski topiklerde vardir sanirim. Tesekkurler.

bilen var mi arkada$lar??

firewire portu yok (ilave edilip edilmediği hakkında bilgim yok) kameranın sanırım hafızasından aktarım işlemi yapıcaksın
    yani direk görüntü aktarımı yapmıycaksan eğer kamerana uygun bi usb dönüştürücü kullanabilirsin amd turion işlemcilerde ısınma problemini tamamen gidermiş ve intel den daha az ısındığını söyliyebilirim bunu bizzat denedim ve diğer laptop da 1 gb ram vardı aynı anda 1gb ram isteyen elektronik çizim programı media player ve en az 4 internet pemceresi açık olduğu halde henüz takılmadı ve bunları 512 mb ramle yapıyorum vista -yı denemedim henüz hala beta sürümü var piyasada ocak ayında full çıkıcak

• firewire için PCMCIA portuna takılan dönüştürücü kullanabilirsin fiyatları 100 ytl civarı sanırım.Bilgisyar malz satan firmaların dönüştürücüler kısmından bulabilirsin.Pil olayına gelince sanırım pili az giden arkadaşların makinaları yüksk frekansta çalışıyor ve işlemci fazla enerji tüketiyor.Eğer işlemleriniz ağır değilse e power manag. programından işlemci hızını min e getirin ve parlaklığı azaltarak kullanın derim.Ben iki kez pille çalıştırdım ve internet +mp3 +word ile yaklaşık 2.5 saat gitti.Ayrıca pilin amper/saat değeride düşük galiba...
  • Selamlar,

Acer 5101'den biz de aldık arkadaşıma Linux'lu olanından. Kurdum windowsu ve ilgili programları, Acer'ın sitesinden de windows için driverları çektim ve kurdum ancak kamera bir türlü çalışmıyor neden olabilir? Kamera için CCD Bison dosyasını çektim ve kurdum ancak hala kamera çalışmıyor. Bu sorunla karşılaşan ve çözen var mı?
  • dostum merhaba bende linuxlu modelini aldım bende ilk aldığımda bu sorunu yaşadım bencd den orbicam i yükledim şu an sorunsuz çalışıyor bir dene istrsen sende

quote:

Orjinalden alıntı: NOREMORSE

Selamlar,

Acer 5101'den biz de aldık arkadaşıma Linux'lu olanından. Kurdum windowsu ve ilgili programları, Acer'ın sitesinden de windows için driverları çektim ve kurdum ancak kamera bir türlü çalışmıyor neden olabilir? Kamera için CCD Bison dosyasını çektim ve kurdum ancak hala kamera çalışmıyor. Bu sorunla karşılaşan ve çözen var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M.U.Y. -- 21 Kasım 2006; 12:58:48 >
  • quote:

dostum merhaba bende linuxlu modelini aldım bende ilk aldığımda bu sorunu yaşadım bencd den orbicam i yükledim şu an sorunsuz çalışıyor bir dene istrsen sende

Çantadan bir tane cd çıktı sadece onu da açmamıştık; o cd'nin içinde mi webcam sürücüsü?
  • evet o cd zaten bendede başka cd çıkmadı takınca autorun çalışacak zaten winxp yi tıklayıp ordanda driver a tıklarsan göreceksin zaten kolay gelsin
  • linux var üzerinde açtığımız zaman yazılarla dolu bi ekran çıkıyo nasıl açacaz bu bilgisayarı acil yardım bi saattir uğraşıyorum
    xp yi de kurmamız hafta sonunu bulacak linüxten nasıl acacam
    kodlar girilmesini isteyen bi sayfa geliyo power butonuna basınca ...
    cevaplar için şimdiden teşekkürler sizler nasıl açmıştınız yada bu doğal mı pc de bi sorun mu var acaba ?
  • dostum hayırlı olsun makinan

makinada sorun yok linux un linbus yani basic editionu var bendede aynı açılış vardı ben hiç linux kullanmadığım ve anlamadığım için doğrudan format atıp windows a geçtim sanada öneririm ama illada linux dersen zaten durumunda öyle gösteriyo buradan cevap alacaksındır.
    iyigünlerde kullan
  • Beyler bu format işleminde farklı olan bir şey varmı ? yani recovery olayları falan yok dimi. bu hafta sonu alıyorum bi aksilik cıkmazsa, bu konularda cok şansız oldugum icin paranoyak sorularımı mazur görün

Bide Fdisk ilemi hdd bölümlemesi yapayım. Bundan önceki bilgisayarımda fdisk yapmıştım hdd yi öldürmüştüm :)
    ondan sonra 1-2 kere yeni hdd ye yaptım ama icimde kaldı hep tırsıyorum :)
  • quote:

evet o cd zaten bendede başka cd çıkmadı takınca autorun çalışacak zaten winxp yi tıklayıp ordanda driver a tıklarsan göreceksin zaten kolay gelsin

Teşekkür ederim yardım için. Akşama bakalım cdye..
  • hayır dostum recovery falan yok cd yi takıp cd den boot ediyorsun okumayı bilen herkes yapabilir zaten yönlendirmeler var yanlış yapman imkansız gibi bişey bi diski silip yeniden ayırıp formatlarken sorun yaşabilirsin fdisk e gerek yok win xp cd si ile kurulum esnasında formatıda disk bölme işleminide yapabilirsin driverlarda cd de sorun yok yani yine bişey olursa bakarız
  • içinden "Resource CD Rev 3.0" isimli mavi bir cd çıkması lazım. windows xp + SP2 kur. windowsu kurduktan sonra cd'yi tak otomatik çalışacaktır. INSTALL kısmından windows xp altında drivers ve utility var. içinde herşey mevcut. sırayla hepsini kur, her seferinde yeniden başlatacaktır.buda görüntüsü.

ancak şunları kurma, çünkü makinede mevcut değiller :
    • wireless için 802.11a+b+g
    • Bluetooth
    • TV Tuner

Birde utility içinde Grid Vista var, çok gereksiz bunuda kurmayın bence. Eğer CD çıkmazsahttp://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_3100_5100_5110.html sayfasından driverleri indirebilirsin. Arkadaşına sorunsuz kullanımlar dilerim.

• quote:

dostum hayırlı olsun makinan

makinada sorun yok linux un linbus yani basic editionu var bendede aynı açılış vardı ben hiç linux kullanmadığım ve anlamadığım için doğrudan format atıp windows a geçtim sanada öneririm ama illada linux dersen zaten durumunda öyle gösteriyo buradan cevap alacaksındır.
    iyigünlerde kullan

saolasın benim 4002wlmi var zaten bilgisayar ev arkadaşımın o hiç anlamaz zaten bilgisayardan laptopdan bizde bişi yapamadık elimizde xp yok haftasonuna kadar da kuramayacaz xp sanırım onun için linüxü nasıl açacam onu araştırıyorum yada en açılmış hali bu yazı satırlı ekran mı ::D
  • quote:

hayır dostum recovery falan yok cd yi takıp cd den boot ediyorsun okumayı bilen herkes yapabilir zaten yönlendirmeler var yanlış yapman imkansız gibi bişey bi diski silip yeniden ayırıp formatlarken sorun yaşabilirsin fdisk e gerek yok win xp cd si ile kurulum esnasında formatıda disk bölme işleminide yapabilirsin driverlarda cd de sorun yok yani yine bişey olursa bakarız

XP cd sinde dediğin gibi hdd bölümlemesi yapılıyor ya, unutmusum teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.