Şimdi Ara

Acer Aspire 5*** Serisi Fan Temizleme İşlemi[Resimli Anlatım]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Kendi dizüstümü satmama kararı aldıktan sonra bir süre önce ısınmasını engellemek için arka kapağı açıp fan ve çevresindeki pislikleri temizleme kararı aldım.Fan temizlenmeden önce makinemde çok ses vardı,ısınıyordu.Nette okuduğum kadarıyla acer larda bunu yapmak gerekiyormuş.Herkes fan temizleme işlemini yapmış sadece ben kalmışım.Neyse bugün bu işlemleri yaptıktan sonra dizüstümü kapadım ve açtım.Sonuç gerçekten sevindirici,sol taraf ateşler içinde yanardı ama şimdi o sıcaklık 1/4 düştü.Sesli çalışma ortadan kayboldu,makinemin çalışıp çalışmadığını bile zor duyuyorum:)

Yaptığım işlemleri resimledim,umarım sizede yardımcı olur.

Yardım isteyen olursa,elimden geldiği kadar yardım etmeye çalışacağım.

İlk olarak aşağıdaki resimde gösterdiğim şekilde sadece daire içine aldığım vidaları sökmeniz gerekiyor,vidaların hepsini sökmeyin gidip:)Daha sonra sol üstteki okun olduğu yerdeki çıkıntıdan tornavida yada benzeri bir şeyle hafifçe yukarı kaldırın,yavaşça okların yönünden aşağı doğru indirin kaydırarak.Aşağı indirirken takılırsınız,aralarda küçük dişler var.Fazla sert olmadan yavaşça yukarı kaldırın,zaten bi tanesini yaptığınızda diğerlerini kaldırmak kolay gelecektir.Dişler kırılmıyor içiniz rahat olsun,adamlar onu yapmışlar.En son olarak sağdaki oka geldiğinide daha fazla ilerlemeyin.Kaldırdığınız kısımları havaya kaldırın ve elinizle kendiniz doğru yavaşça çekin,diğer taraflar dişli olmadığı için kırılır.Yanlız yukarı kaldırın demiyorum.Laptopun touchpad kısmına doğru kaydırın.En sonunda sonuç aşağıdaki gibi olacaktır.

2.İşlem olarak yine numaraları takip ederek işlemleri yapın.

3.İşlem olarak, fanı ve çevresini elektrikli süpürge yada benzeri bir aletle nakitce temizleyin.Fanın ayrı olarak söktüğümüz için onuda ayrı olarak iyice bir temizlemek gerekecek.

Herşeyini temizledikten sonra,yine sökme işlemindeki gibi vidaları karşılıklı sıkarak(fakat fazla sıkmayın,az birşey sıksanız yeter) fanı yerine oturtabilirsiniz.En son kapağı ise yine ilk olarak yukarı tarafı girecek şekilde koyup,diğer tarafları hafifçe bastırdıktan sonra kapak yerine oturuyor.Finalde ise yine vidaları karşılıklı sıkacaksınız ve yine söylüyorum aşırı derece sıkmayın,az birşey sıksanız kafi.

Alttaki resimlerdek yerleri,kendiniz temizlersiniz artık.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.