Şimdi Ara

Acer A221HQL aldım ama gözü bozucam neredeyse

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.626
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.hepsiburada.com/Liste/acer-a221hqlb-215-5ms-wide-screen-led-monitor/ProductDetails.aspx?productId=bd56792&categoryId=3002879

Yukarıda yer alan linkteki monitörü aldım geçenlerde. Ama monitör o kadar parlak ki gözlerimi bozucam neredeyse. Bunun adam gibi bir ayarı yok mudur ? Bilen eden duyan var mı ?

Ayrıca ekran kartım Asus EAX1600 Pro. Ekran kartımı değiştirsem bu monitör için bir çözüm olur mu ? Nette gördüğüm kadarı ile alanlar memnun.

Çözümü var mıdır yardım bekliyorum. Aşağıda ekran görüntüsü mevcut.
    http://img194.imageshack.us/img194/290/30558967.jpg

• Dostum her monitorün parlaklık kontrast ayarı vardır bakmadın mı hiç Allah aşkına ,kurcalamadın mı? Monitörü sabit bir parlaklı ve kontrast değerinde kullanma. Oyun yani Game ya da Graphics modu en parlak değerlere sahiptir,bunu oyun oynadığın zaman kullanırsın. Movie gibi bir modu varsa bunu kullanırsın ki genelde game modundan daha az parlaktır. Günlük masaüstü ve nette sörf yaparken ya da bir yazı falan yazarken de bir user modu vardır.Parlaklık ve kontrastı yarı yarıya düşür ve o ayarı kullan. Gözlerin acayip rahatlayacaktır aksi halde gözlük takarsın yakın zamanda haşat olur gözün.

Misal bende Graphics modunda iken parlaklık 97 kontrast 60 iken normal nette dolaşırken belirlediğim user modu yani kişisel modda ise Parlaklık 45 kontrastı 44 olarak belirledim ve çok rahatım. Yani yaptığın uygulamaya göre ayarlayacaksın devamlı.
    Bu arada ekran kartı ile de alakası yok parlaklığın.Dediğim gibi monitorün farklı modları menü üzerinden kolayca yapabilirsin ve illaki vardır.

• Hocam ben hepsini kurcaladım. Ama örnek veriyorum firefox kullanırken sık kullanılanlarda yer alan sitelerin isimleri piksek piksek gözüküyor.

İş yerinde samsung kullanıyorum 21.5 oda. Arasında çok fark var. Led değil gerci o ama. Bunda yazılar vs. çok daha kalitesiz gözüküyor. Sanki ps de bir resimi alıp kendi büyüklüğünden daha büyük bir çözünürlüğe almışım gibi.
  • Aynen bende ACER S232HLABID almıştım parlaklık ve kontrast sıfırladım ama yinede parıl parıl parlıyodu ekran. Dediğin görüntüde bozulma olayınında farklı bir versiyonu vardı. ne zaman tarayıcıyı scroll yapsam firefoxun görüntüsü bozuluyodu. bugün garantiye gönderdim. şimdi eski LG 21.5" W2243S-PF monitürümü kullanıyorum. acerdan kat kat üstün renk ve görüntü var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shadow777

Hocam ben hepsini kurcaladım. Ama örnek veriyorum firefox kullanırken sık kullanılanlarda yer alan sitelerin isimleri piksek piksek gözüküyor.

İş yerinde samsung kullanıyorum 21.5 oda. Arasında çok fark var. Led değil gerci o ama. Bunda yazılar vs. çok daha kalitesiz gözüküyor. Sanki ps de bir resimi alıp kendi büyüklüğünden daha büyük bir çözünürlüğe almışım gibi.

Pardon dostum yazdıklarından sadece parlaklık ayarı sandım. Ama görülüyor ki başka bir sorun var anlaşılan.Analog bağlantıdan kaynaklanabilir diyeceğim ama bu kadar fark olmaz gibime geliyor. Bir de windows cleartype özelliği açık mı? SS'den anladığım kadarı ile doğru çözünürlükte kullanıyorsun. Ekran kartı driverını silip yeniden bir yükle derim. Sonra kablo bağlantısını da bir tak çıkar tekrardan. Ekran görüntüsünde ki yazıtipi çok tuhaf geldi bana. Herşeye rağmen yine olmazsa aldığın yere bir götür test etsinler bakalım.Valla aklıma şu an fazla birşey gelmiyor umarım sorunun çözülür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.