yaw agalar laptopta amd 3700+ işlemci var cs oynarken işlemci full performans çalışıyor. ve notebook hardware control programı hata veriyor işlemci 97 derece bilgisayarı kapatıyım mı diyeeee?
bilgisayarda görünüşte bişey olmuyo ama tırsmaya başladım. ne yapabilirim ???
üstünde yumurta pişirebilirsin bu arada 97 derece çooook fazla kasayı eritir o sıcaklık ya düşük çözünürlükte oynamayı deneyebilirsin.
kullandığın zemine dikkat et çabuk ve çok ısınan bi yer olmasın.
bilmiyorum ki tahta masanın üstünde kullanıyorum. arada sırada laptopu zeminden yükseltmeye çalışıyorum yine bişey olmuyo. aynı sıcaklığa çıkıyor.
acaba program da mı bişey var yoksaa yoksaaaa. ... . ..
Soğutma tabanı almanı tavsiye ederim işe yarar 10-15 derece fark eder
peki bilgisayar 97-100 dereceyken oynamaya devam etsem.
bilgisayar bozulursa bu garanti içi mi sayılıyor yoksa garantiye girmiyor mu ???
quote:
Orjinalden alıntı: hitman009
peki bilgisayar 97-100 dereceyken oynamaya devam etsem.
bilgisayar bozulursa bu garanti içi mi sayılıyor yoksa garantiye girmiyor mu ???
Garantiye girerde 97 derecede işlemci çalışmaz.Çekirdek çatlar,erir ,pişer.Kesinlikle yanlışlık var.Zaten 70 derecede otomatik olarak sistem kendini kapatır.70 dereceden sonra işlemci çalışmaz.Büyük ihtimalle sensörlerde bir yanlışlık var.Yanlışlık yoksa zaten direk garantiye yolla fanda bi problem olabilir.
Ya şu forumda bile bi sürü insan aynı dertten muzdarip, sonra da çıkıp yok AMD şöyle iyi böyle iyi, görüyoruz nasıl iyi olduğunu !?!?!
quote:
Orjinalden alıntı: Black Spell
Ya şu forumda bile bi sürü insan aynı dertten muzdarip, sonra da çıkıp yok AMD şöyle iyi böyle iyi, görüyoruz nasıl iyi olduğunu !?!?!
Çok doğru! Masaüstü PC lerde ençok sorun AMDlerde çıkıyor. Tamam oyunlarda intelden güzel çalışıyor ama işte kabak teknik serviscilere patlıyor. Şimdi AMD64 lü bir makina ile uğraşıyorum canımı çok sıkıyo...
yaw makina taş gibi çalışıyor. bi problem yok. ayrıca fan da güzel çalışıyor (yani kafamı bi güzel ütülüyor oyun oynarken)
ama işlemci 97 derece diye uyarı çıkıyor yarım saat bi saat oynayınca.
abi bu nası taş gibi çalışma anlamıorum, makine haddiden fazla ısınıorsa taş gibi deil demek işte...
amd sevdalıları kızmasın bana, ben de intelin pazarlamacısı deilim sadece insanlar o kadar para verip makine alıyor,
sonrasında yok ısınmaydı yok fandı bi sürü problemle uğraşmasın diye diyorum..
tamam AMD güzel bir firma tekeli önlü, rekabet vs vs Belki ilerde inteli de sollicak, ama şu an için sancılı ve problemli oluyor
Devamlı AMD kullanıcıları aynı dertlerden muzdarip, çok ısınıo ve fan sürekli çalışıo...
Ki mesela ben laptopu günde 16 saat filan açık tutucam, benim gibi adamların AMD alması hiç mantıklı değil..
Saygılar
Peki çözüm olarak ne önerirsiniz servise gidip soruyum mu? yoksa istediğim kadar oynayıp yanarsa servise mi götürüyüm ?
soğutma tabanından da haberim yok. fiyatı nedir. ses çıkarır mı almaya değer mi ?
Arkadaşım o işlemcinin fazla ısınması gayet normal çünkü mobil işlemci değil... Sen desktop sistemde koca fanlarla soğuttuğun işlemciyi incecik notebookda kullanırsan böyle olur tabi...
Nasıl Intel desktop için P4, notebook için centrino kullanıyorsa, AMD de desktop için Athlon64, notebook için Turion64 kullanıyor..
Intel tabanlı notebooklarda P4 kullansınlar bakalım sıcaklık kaç derece oluyor.. Benim desktop sistemde p4 2.8HT işlemci var ve tepesinde Zalman 'ın yarım kiloya yakın yaprak soğutucusu var.. o halde bile ilk açılışta 37-38 derece gösteriyor... Notebook da kullandığım Turion64 ise açılışta 48-50 derece görünüyor..
Ayrıca 97 derecede işlemci çalışmaz, çekirdek çatlar falan denmiş, bu da kesinlikle doğru değil.. işlemciler 125 derece ısıya kadar dayanır..
Bazı arkadaşlar yine bilip bilmeden AMD 'ye sallamışlar...
esarikaya meydan boş ya ondan olsa gerek Bir kere desktop PC lerdeki işlemciler ile laptopların işlemcilerini karşılaştırmak başlı başına bir hata..
ortalığı boş bulan sallamış valla ii ki centrinoları var ve amd si ısınan birini yakalmışlar peki biliolar mı amd den az ısınır dedikleri o centrinoları yerine göre 70-80 c lerde çalışıo. yani bilip bilmeden hemen yazmayı ne kadar çok sevioruz. ben hem amd işlemcili notebook (imzada) hemde centrino işlemcili kullandığım için ikisi hakkındada bilgim var
amd bile olsa ne olursa olsun 97 derece olması çok fazla. ya arkadaşın dediği gibi sensör arızası falan var ya da arkadaşın bilgisayarında spam, virüs gibi bi şey var sürekli işlemciyi maksimumda çalıştırıyor.
ayrıca arkadaş "napiyim sürekli çalıştırıp yanmasını mı bekliyim" demiş tabi ki bunu bekleme arkadaşım.
sorun daha önceden de oluyor muydu yoksa yeni mi başladı bu kadar sıcaklık yükselmesi. bence önce iyi bir virüs taraması yap. hatta format bile atmayı deneyebilirsin. ayrıca oyun dışındaki uygulamalarda veya hiç bir şey yapmazken ısı durumu nasıl yine mi yüksek. mesela özellikle internete bağlıyken sıcaklık farkı nasıl? bu konularda bir anormallik var mı bunlara bak önce ayrıca fan kanalları temiz mi buna da bak
normalde işlemci 50-60 derece arası çalışıyor. onda mesele yok .
ama oyuna girdikten yarım saat sonra falan sıcaklık gösteren program bağırmaya başlıyor işlemci 97 derece kapatıyım mı diyee.
AMD 'nin powernow sürücüsünü kullanıyor musun ?
RMclock kullanıyor musun ?
Özellikle RMclock kullanmanı tavsiye ederim.. üst çarpanlarda kullanılan default voltajı alt seviyelere çekebilirsin.. böylece daha az voltaj, daha az güç tüketimi ve sonuç olarak daha az ısı demek...
quote:
Orjinalden alıntı: hitman009
normalde işlemci 50-60 derece arası çalışıyor. onda mesele yok .
ama oyuna girdikten yarım saat sonra falan sıcaklık gösteren program bağırmaya başlıyor işlemci 97 derece kapatıyım mı diyee.
ya 60 derece de aslında çok düşük değil ya. yani fanı sürekli çalıştırır o. e o zaman oyunda 97 normal
yok 60 derecedeyken fan çalışmıyor öyle fazla. sadece oyun oynarken fan coşuyor.
notebook hardware control diye bir program kullanıyorum. istersem işlemciyi 800 mhz de tutabilirim ses çıkmaması için ama hem oyunun hızı hemde notebook a verdiğim paranın değerini almak için tam performansda çalıştırmak istiyorum.