Şimdi Ara

ACER 23.6' GN245HQBMID 3D LED MONİTÖR Kullanıcı İncelemesi ve Kullananlar (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
490
Cevap
0
Favori
14.275
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: shadow99tr

quote:

Orijinalden alıntı: zhee

Merhaba forum halkı bende yeni bir monitör alma evresinde olduğum için bu monitörleri kullanan svstrgmr ve iArdas nickli arkadaşlara danıştım ve düşündüğüm gibi 120Hz olupta 3D'si olmayan bir monitör olmayacağını söylediler ve bende böyle düşünüyordum ve Acer GN245HQ ufak ayar ile renklerin mükemmel olduğunu söylediler ayrıca Vision 1 ile 2 arasında çokta büyük bir fark olmadığını duydum ve ayrıca Vision 2 diye 1500 TL para ödeyemem bir monitöre ayrıca şöylede bir indirim var bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?
    http://www.pazarland.com/pinfo.asp?pid=133233

Yalnız bu monitör nvidia vision uyumlu değil..

Yani iş görmez diyorsunuz hocam öyle mi ?

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

quote:

Merhaba forum halkı bende yeni bir monitör alma evresinde olduğum için bu monitörleri kullanan svstrgmr ve iArdas nickli arkadaşlara danıştım ve düşündüğüm gibi 120Hz olupta 3D'si olmayan bir monitör olmayacağını söylediler ve bende böyle düşünüyordum ve Acer GN245HQ ufak ayar ile renklerin mükemmel olduğunu söylediler ayrıca Vision 1 ile 2 arasında çokta büyük bir fark olmadığını duydum ve ayrıca Vision 2 diye 1500 TL para ödeyemem bir monitöre ayrıca şöylede bir indirim var bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz ?
    http://www.pazarland.com/pinfo.asp?pid=133233

Yalnız bu monitör nvidia vision uyumlu değil..

Yani iş görmez diyorsunuz hocam öyle mi ?

3d senin için okadar önemli değil ise sırf 120Hz diye bukadar para vermen biraz anlamsız olur
    amacını net bir şekilde belirleyip öylece hedef saptamalısın
    eğer 3d senin için önemliyse bu monitörü kesinlikle tavsiye ederim
    yoksa piyasada kaliteli birsürü monitör var daha ucuza

• quote:

Orijinalden alıntı: svstrgmr
    3d senin için okadar önemli değil ise sırf 120Hz diye bukadar para vermen biraz anlamsız olur
    amacını net bir şekilde belirleyip öylece hedef saptamalısın
    eğer 3d senin için önemliyse bu monitörü kesinlikle tavsiye ederim
    yoksa piyasada kaliteli birsürü monitör var daha ucuza

3D benim için o kadar önemli değil dediğim hocam yani pek aramam fakat olsa kullanırım yani Türk mantığı :) 3D olsun diye bakıyorum sonuçta monitör çok sık değiştirdiğimiz bir şey değil hocam bu fiyata bu monitör iyi diyorsanız en yakın zamanda(vatan %25 yapınca) almayı düşünüyorum farklı bir öneriniz yoksa 3 kuruş fazla ver şunu al diyebileceğiniz yani.
  • ozaman bu monitörü tavsiye ederim
    ayrıca vatan artık eskisi kadar %25 yapmayacakmış
    vatan da çalışan bir işçi söyledi
    nekadar doğru bilemem
  • %25 yapmasa bile %20si genelde oluyor hocam yani üstüne biraz daha verip al diyeceğiniz model yok memnunsunuz çokta monitörden sizin daha önceden TASKIN MAHMUT'un aynı model monitörünü almak istediğinizide gördüm şuanda forumda temiz 2.el ürün yok 0 yolu gözüktü gibi bize :) Bakalım alınca bende koyarım kendi monitörümü buraya
  • satıcı güvenilirse bir tane ikinci el var

http://forum.donanimhaber.com/m_59930667/tm.htm

bu arada sıfırını alırken ölü piksele iyi bak
    ben şimdiki monitörümü alana kadar 2 tane ölü pikselli monitöre denk geldim
    ve birisi kakalanacaktı az daha
    hiç affetmiyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 24 Nisan 2012; 21:20:43 >
  • quote:

satıcı güvenilirse bir tane ikinci el var

http://forum.donanimhaber.com/m_59930667/tm.htm

bu arada sıfırını alırken ölü piksele iyi bak
    ben şimdiki monitörümü alana kadar 2 tane ölü pikselli monitöre denk geldim
    ve birisi kakalanacaktı az daha
    hiç affetmiyorlar

Bu üründe GD245 yazıyor hocam bizim aradığımız GN245 modeli olanı ayrıca 30.10.2012 tarihine kadar garantisi varmış şurada 6 ay garantisi kalmış gerek yok VatanComputer indirim yapınca 800 TL'ye geliyor çok daha mantıklı sıfır bir başkadır her zaman ayrıca ölü piksel testi mi yapayım mağazada iken görmek vede nasıl anlayabiliriz dediğim gibi monitör bilgim yerlerde :)

• PARDON DİKKAT ETMEMİŞİM aradığımız monitör değilmiş
    ölü piksel testini mağazadan yapabilirsin
    ayrıca mağazada test yapıp göremezsen vatan 15 gün içinde sebepsiz iadeyi kabul ediyor
  • bugün biraz assassin cred oynadım
    kulede wiew pointlerde 360 derece kamera dönerken çok iyi
    tepkime süresi 120Hz olduğundan mıdır nedir CRT Monitörü aratmayacak kadar akıcı
    3d özelliğinin dışında en sevdiğim yanı tepkime süresi oldu
    fps oyuncular için gerçekten iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OguzhanKeskinbalta -- 25 Nisan 2012; 16:00:18 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Turk_Tiger

Merhaba

İnceleme ve yapılan tüm paylaşımlar için teşekkürler . Bilmediğimiz pek çok şey öğrenmiş olduk.

Bende uzun araştırmalardan sonra alabilceğim en iyi 3D destekli monitörün bu olacağına karar verdim ama bir şey merak ediyorum. Başka bir sitede Nvidia 3D Vision Kit 2 ile bu monitörde de yer alan Kit 1 arasındaki farkı resimlerle göstermişlerdi ve hakikaten bariz fark var. Şimdi ben bu monitörü alsam , ileride Nvidia 3D Vision Kit 2 kullanabilme şansım var mı ? Çünkü bu monitörde IR dahili halde geliyor ,Kit 2 taktırma gibi bir işlem mümkün müdür ?

bahsettiğin karşılaştırma yapan resimleri gösterebilir misin merak ettim

Baktığım siteyi şimdi bulamadım ama şu linkte bir örnek var mesela :

http://blogs.nvidia.com/2011/10/preview-nvidia-3dvision-2-%E2%80%93-twice-as-bright-more-comfortable-glasses/

• quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

quote:

Orijinalden alıntı: Turk_Tiger

Merhaba

İnceleme ve yapılan tüm paylaşımlar için teşekkürler . Bilmediğimiz pek çok şey öğrenmiş olduk.

Bende uzun araştırmalardan sonra alabilceğim en iyi 3D destekli monitörün bu olacağına karar verdim ama bir şey merak ediyorum. Başka bir sitede Nvidia 3D Vision Kit 2 ile bu monitörde de yer alan Kit 1 arasındaki farkı resimlerle göstermişlerdi ve hakikaten bariz fark var. Şimdi ben bu monitörü alsam , ileride Nvidia 3D Vision Kit 2 kullanabilme şansım var mı ? Çünkü bu monitörde IR dahili halde geliyor ,Kit 2 taktırma gibi bir işlem mümkün müdür ?

Nvidia 3Dvision 2 gozlukleri bu monitorler ile calisiyor

sadece Lightboost teknolojisinden faydalanamiyor.

Ayrica 3Dvision 1 ve 2 kitleri ayni sayilir. Sorun degil. 3Dvision 2 gozlukleri ni zaten kit almadan direk satin alip 3Dvision 1 emitter ile kullanabilirsin

99% eminim ama nvidia forumlarina bir sorucam.

Ama zaten Nvidia Vision 2 nin tercih sebebi LightBoost teknolojisi değil mi ?

Fiyatının biraz daha inmesini bekliyorum , sürekli takipteyim 800 lira seviyesine bir inse hemen alacağım inşallah ! Artık ilerde alırız Vision Kit 2 destekli ürünleri de.

• quote:

Orijinalden alıntı: iARDAs

dostum dvi bağlantısından parlaklık ayarı yapamıyorum parlaklık sabit
    ama hdmi bağlantısından parlaklık ayarı yapılabiliyor ?
  • bende gtx460 ekran kartı var, 3d monitör almak istiyorum aklımda acer gn245 var ama 120hz ve 3d teknolojisinden faydalanmak için bu ekran kartı yeterli olmayacak diye düşünüyorum, bu da beni lg d2342p 3d fpr gözlük modeline yönlendiriyor. acaba lg nin bu modelindeki 3d ile acer in 3d si çokmu farklı, 3d vision ile karanlık ve yavaşmı oynamak? yoksa lg d2342p ile hızlı aydınlık fakat 1080 x 540 pmi oynamak? 3d nvision ile fpsi yükseltmek istesem 720p çözünürlüğüne düşücem bu sefer elde ettiğim ekran görüntüsü lg d2342p den dahamı kötü olucak? bide tv satan mağazalarda aynı filmi 120 yada 200 hz olan tv daha akıcı gösteriyor, acaba acer gn245 te aynı fps ayarlarında hem film hem oyun daha mı akıcı olucak? yoksa yine ekran kartı darboğazmı oluşturucak? ki ben çok oyun oynayan ve grafiklere önem veren bir kişiyim, oyunları sırf grafikleri için oynarım. işte böyle kafam karmakarışık yardımcı olursanız çok sevinirim. yanlış monitör alıp pişman olmak istemiyorum...

• bende gtx460 ekran kartı var, 3d monitör almak istiyorum aklımda acer gn245 var ama 120hz ve 3d teknolojisinden faydalanmak için bu ekran kartı yeterli olmayacak diye düşünüyorum, bu da beni lg d2342p 3d fpr gözlük modeline yönlendiriyor. acaba lg nin bu modelindeki 3d ile acer in 3d si çokmu farklı, 3d vision ile karanlık ve yavaşmı oynamak? yoksa lg d2342p ile hızlı aydınlık fakat 1080 x 540 pmi oynamak? 3d nvision ile fpsi yükseltmek istesem 720p çözünürlüğüne düşücem bu sefer elde ettiğim ekran görüntüsü lg d2342p den dahamı kötü olucak? bide tv satan mağazalarda aynı filmi 120 yada 200 hz olan tv daha akıcı gösteriyor, acaba acer gn245 te aynı fps ayarlarında hem film hem oyun daha mı akıcı olucak? yoksa yine ekran kartı darboğazmı oluşturucak? ki ben çok oyun oynayan ve grafiklere önem veren bir kişiyim, oyunları sırf grafikleri için oynarım. işte böyle kafam karmakarışık yardımcı olursanız çok sevinirim. yanlış monitör alıp pişman olmak istemiyorum...

"svstrgmr" nickli arkadaşım. sanırım sen ikisinide kullanmışsın, skyrim için lg marka monitörde sanki bir akvaryumu izlemek gibi demişsin. ama sonra acer monitörü tercih etmişsin. değiştirme sebebin sadece 540p çözünürlüğemi düşmesi, yoksa 3d olarak nvision dahamı gerçekçi? fpr gözlüklerin daha kullanışlı ve karanlık olmaması vede ekran kartında fps düşüşü olmaması benim için dahamı iyi? çünkü acer gn245+ 3d nvision kullanırsam lg monitördeki fps değerini yakalamak için mecburen çözünürlük ve grafiklerden kısıcam. bu sefer aynı kapıya çıkıcak diye korkuyorum. sen her ikisini kullandığın için senin fikrine ihtiyacım var.

"svstrgmr" nickli arkadaşım. sanırım sen ikisinide kullanmışsın, skyrim için lg marka monitörde sanki bir akvaryumu izlemek gibi demişsin. ama sonra acer monitörü tercih etmişsin. değiştirme sebebin sadece 540p çözünürlüğemi düşmesi, yoksa 3d olarak nvision dahamı gerçekçi? fpr gözlüklerin daha kullanışlı ve karanlık olmaması vede ekran kartında fps düşüşü olmaması benim için dahamı iyi? çünkü acer gn245+ 3d nvision kullanırsam lg monitördeki fps değerini yakalamak için mecburen çözünürlük ve grafiklerden kısıcam. bu sefer aynı kapıya çıkıcak diye korkuyorum. sen her ikisini kullandığın için senin fikrine ihtiyacım var

• dostum fırsatım olmuyor cevaplamaya
    ama cevaplayacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: osman kurt 1984

bende gtx460 ekran kartı var, 3d monitör almak istiyorum aklımda acer gn245 var ama 120hz ve 3d teknolojisinden faydalanmak için bu ekran kartı yeterli olmayacak diye düşünüyorum, bu da beni lg d2342p 3d fpr gözlük modeline yönlendiriyor. acaba lg nin bu modelindeki 3d ile acer in 3d si çokmu farklı, 3d vision ile karanlık ve yavaşmı oynamak? yoksa lg d2342p ile hızlı aydınlık fakat 1080 x 540 pmi oynamak? 3d nvision ile fpsi yükseltmek istesem 720p çözünürlüğüne düşücem bu sefer elde ettiğim ekran görüntüsü lg d2342p den dahamı kötü olucak? bide tv satan mağazalarda aynı filmi 120 yada 200 hz olan tv daha akıcı gösteriyor, acaba acer gn245 te aynı fps ayarlarında hem film hem oyun daha mı akıcı olucak? yoksa yine ekran kartı darboğazmı oluşturucak? ki ben çok oyun oynayan ve grafiklere önem veren bir kişiyim, oyunları sırf grafikleri için oynarım. işte böyle kafam karmakarışık yardımcı olursanız çok sevinirim. yanlış monitör alıp pişman olmak istemiyorum...

"svstrgmr" nickli arkadaşım. sanırım sen ikisinide kullanmışsın, skyrim için lg marka monitörde sanki bir akvaryumu izlemek gibi demişsin. ama sonra acer monitörü tercih etmişsin. değiştirme sebebin sadece 540p çözünürlüğemi düşmesi, yoksa 3d olarak nvision dahamı gerçekçi? fpr gözlüklerin daha kullanışlı ve karanlık olmaması vede ekran kartında fps düşüşü olmaması benim için dahamı iyi? çünkü acer gn245+ 3d nvision kullanırsam lg monitördeki fps değerini yakalamak için mecburen çözünürlük ve grafiklerden kısıcam. bu sefer aynı kapıya çıkıcak diye korkuyorum. sen her ikisini kullandığın için senin fikrine ihtiyacım var

gtx460 bf3 gibi oyunlar dışındaki oyunlarda 3d için yeterli olur
    hem zaten bf3 nvidia 3d vision 1 ile multi oynanmıyor biraz karanlık olunca uzaktaki düşmanı görmek zorlaşıyor
    lg d2342p monitör kullandım ve yüksek çözünürlüğe önem verdiğim için memnun kalmadım
    ayrıca lg d2342p monitör çok parlak olduğu için karanlık sorunu yok
    nvidia 3d vision da ben zerre kadar göz baş ağrısı vs yaşamadım.
    karanlık olma sorunu bazı oyunlarda kontrast ve gamma ayarlarının kötü olmasından kaynaklanıyor genelde.
    120Hz aldıktan sonra ekran kartı 30fps de verse o akıcı görüntüyü hissedersin ve ekran kartı darboğazı diye bir durum oluşmaz.
    fps ile Hz birbiriyle alakalı olsalarda aynı şeymiş gibi düşünme.
    Sen de benim gibi düşünüyorsun grafiklerden ödün vermek istemiyorsun
    o halde 120Hz destekli aktif shutter gözlüklü monitör almanı tavsiye ediyorum
    şimdi bazı monitörler 120Hz ve ASG gözlüklü ama nvidia 3d vision ancak hack ile çalışıyor samsungun bazı modelleri...

skyrim için lg marka monitörde sanki bir akvaryumu izlemek gibi demiştim
    onun neden öyle olduğunu 3d konusunda tecrübelerim artınca anladım
    3d de iki farklı ayar var

1 - derinlik ayarı
    2 - yakınlık ayarı

derinlik ayarını maximum yapınca göze çok hoş geliyor
    yakınlık ayarını nekadar artırırsan görüntüler (özellikle yakındaki görüntüler) ekrandan dışarı çıkıyormuş gibi oluyor ama abartırsan gözün şaşı bakmak zorunda kalabiliyorsun.
    derinliği mininmum yakınlığı maximum yapınca akvaryumdan bakıyormuş gibi bir görüntü oluşuyor yani daha doğrusu mikroskoptan bakıyormuş gibi oluyor.
    bu tür ayarlar her türlü 3d programlarda ve monitörlerde yapılabilir
    ne lg'ye ne de nvidiayaya has bir durum değil...

lg den vazgeçme sebebim aynene dediğin gibi 540p olması yüzündendi.
    ben sana 120Hz monitör tavsiye ederim...

kafana takılan soruları maddeler halinde sorarsan daha kolay cevaplarım.

• ayrıca lg nin 3d si 60Hz olmasına rağmen çok pahalı olduğu için 120Hz lik bir monitör almak her türlü daha mantıklı
  • cevapların için gerçekten çok teşekkür ederim. Kocaelide oturduğum için izmitteki vatancomputeri aradım 1 adet var 958 tl dediler.Kutusu hiç açılmamış ayırtalımmı dediler bende evet dedim. Ürünü almadan önce sormak istediklerim var:

1-ürünü orada açıp test etmeme izin verirlermi? sen vatandan aldığın için soruyorum.

2-Cızırtı problemi, renk problemi, yada ölü piksel olayını test edebilirmiyim orada?

3-Beni özellikle 120 hz olması cezbediyor, oyun ve filmlerde monitörün donanımından faydalanarak ve ekran kartını diğer monitörlerdeki gibi aynı miktarda zorlayarak, real 100 hz tvlerdeki gibi akıcı görüntü elde edebiliceksem çok iyi. 1920*1080*120hz, 1920*1080*60hz bu hızlarda ekran kartı aynı miktardamı yoruluyor?

4-120 hz olması beni böylesine cezbederken, kullanıcıların 120hzde özellikle siyah ve koyu renk tonlarında rahatsız edici cızırtı yorumları beni korkutuyor, birde bunu herkez yaşamamış, acaba diyorum onlar hdmi ilemi bağlantı yapıyor, ben dual dvi ile bağlantı yapıcam. şuan led tvyi hdmi ile kullanıyorum, tv'de renk olayı muhteşem ama akıcılık istiyorum birde yanında 3d olmasıda güzel tabiki. renk olarak tatmin edicimi bu monitör?

5-Lg için parlak demişsin, ben 32" tvyi monitör mesafesinde kullanıyorum , parlaklık ayarı başkalarını rahatsız etsede bana nomral geliyor, lg için parlak derken acerin normal 120 hz kullanım koşullarında karanlık olduğunumu düşünmeliyim? yoksa sadece 3d içinmi söyledin bunu?

6-lg 3d monitörü kullananların oyunlarda 3d elde etmek için hep program ayarlarıyla uğraştığını okudum forumda, her oyun farklı ayarlarla uğraşıyorlar, nvdia 3d vision kullandığımda bunu elle ayarlıyorum sanırım? Ve de onların uğraşıp elde ettiği o ayarlar nvision gibi olmuyordur herhalde,

7-ben tüm oyunları bf3 te dahil max çözünürlük ve ayarda oynanabilir bir şekilde oynuyorum, 1920*1080=2Mp, 1280*720=0,92mp olduğu için 720p yaptığımda çok iyi bir fps değeri yakalıyorum, sadece çözünürlüğü azaltarak, ama full hd ekrana yakıştıramadığım için en fazla bir iki bölüm oynayıp tekrar 1080p ye geçiyorum. görüyorumki grafik benim için daha önemli. oyunları sırf grafikleri için oynuyorum. ama 3d'de eğlenceli olması için sanırım düşük ayarlarda oynamak zorunda kalıcam, bunuda çözünürlükten fedakarlık yaparak halledicem malesef. yada mediumla low arası bir grafikle aa açık olmadan 1080p de oynicam. AA nın 3d de bir getirisi var mı? kapalı olunca eksikliği hissediliyormu?

ilgilendiğin için şimdiden çok teşekkür ederim.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.