Arkadaşlar ben bilg. konusunda acemi ve hevesli biriyim. hız ve güç hastasıyım. şimdi geçelim soruma. Intel Core 2 Duo E 4300 işlemci.1 Gb RAM, ASUS P5LD2 SE AnakartRadeon x1300 ekrankartım var. İşlemcim iki çekirdeği de kullanıp kullanmadığını nasıl görebilirim?
şimdiden cevaplar için teşekkürler..
yaw o işlemci tek çekirdek de olsa hızlı ama neye göre hızlı. neyde hız arıyorsun? 2 program çalıştırırkenmi? iki program çalışırken ancak çalışır çift cpu. tekli programlarda çift çekirdek kullanılamıyo benim bildiğim şuan.(eğer yeni bi program çıkmadıysa bu özelliğe sahip) çift çekirdeğide kullanan oyunlar var ama o ekran kartıyla isterse 10 çekirdek olsun hz farkı bişeye yaramaz.
hızlı iyi çalışıyor ama phosohop çalışırken biraz sıkıntı oluyor. bir de hani ayrı bişey yapmaya gerek var mı iki çekirdeği birden kullanmak için hani bir de çalıştıklarını görme imkanım var mı?
quote:
Orjinalden alıntı: maxaljin_04
hızlı iyi çalışıyor ama phosohop çalışırken biraz sıkıntı oluyor. bir de hani ayrı bişey yapmaya gerek var mı iki çekirdeği birden kullanmak için hani bir de çalıştıklarını görme imkanım var mı?
tek bi programda iki çekirdek çalışmaz ama yanında bi program daha açarsan diğer programıda o çekirdek çalıştırır. ctrl+alt+del yap perfomans a gir orda iki çekirdek ayrı ayrı yer alır önce tek program açıp dene sonra iki program açıp dene. tek programda çalışıyorken çekirdeğin birinin yüzdesine bak anlarsın o zaman.
Çekirdek fazlalığı hız artışına değil takılma sorununa çözümdür ve henüz yazılımsal açıdan desteklenememiştir.
Arkadaş çift çekirdeği kullanmak istiyor galiba sorduğu görebilmek ama...Yani kısacası ikiside çalışsada hızın artmaz.Sadece takılma problemin olmaz.İki çekirdek yardımlaşarak çalışır.