Şimdi Ara

Access Point/Modem Ayar Uyumu ve Farklı Renk Cat6 Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir sorum olacak. Önceden sorulduysa kusuruma bakmayın.

Hali hazırda kablosuz bir modemim var ve kablosuz ağını kullanıyorum evimde. Evin alt katına da bir sebepten kablo çekmiştim daha önceden. Ben şimdi bu kabloyu bir access pointe takıp alt katta da kablosuz erişimim performans kazansın istiyorum. Sorum şu; access point ayarlarını nasıl yapmam gerekiyor? Kablosuz adı kanalı ve şifresi ana modemimle aynı mı olacak? Ben telefon otomatik geçsin istiyorum yani ben yeni bir ağa bağlanıyor gibi olsun istemiyorum. Mümkün mü böyle bir şey? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

İkinci bir sorum da internetten satın aldığım cat6 ethernet kablosunu dar bir delikten geçirmek için kestim ve delikten geçirip jak çakmak istedim. Ancak kabloyu soyduğumda içinden bildiğim ethernet renk kodları değil mavi kahverengi beyaz krem turuncu gibi renkte kablolar çıktı. Hiçbir yerde bir bilgi bulamadım. O renkler ne sırada olacak? Niye başka renkler çıktı? Cevapsız sorular.

Teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhabalar,

AP ayarları için;
    Ağ adı,sinyal kanalı ve şifre tamamıyla ana modeminizden farklı olabilir tek dikkat etmeniz gereken şey AP ayarlarında DHCP özelliği kapalı olması gerekiyor.

Ana modeminizin kapsama alanından uzaklaşıp AP'in kapsama alanına girdiğinizde zaten,ilk girişten sonra AP ağ adı ve şifre ilgili cihaz hafızasında kaydedileceği için,otomatik bağlantı sağlamış olursunuz.

Gelelim netten aldığınız CAT6 kablo renk sıralamasına;

Cat kablolar 568 B renk sıralamasına göre çakılıyor,istisnalar haricinde.Onunda renk sıralaması şöyle,
    1-Turuncu Beyaz
    2-Turuncu
    3-Yeşil Beyaz
    4-Mavi
    5-Mavi Beyaz
    6-Yeşil
    7-Kahve Beyaz
    8-Kahve

Kablonuzda bunlar haricinde farklı bir renk düzeni varsa markadan markaya değişiklik gösterebilir.Resim atın net bir şekilde yardımcı olalım.
  • Merhaba,

Yanıtınız için teşekkür ederim. Renkleri ekliyorum resim olarak. İnterneti baya bir aradım ama böyle bir kablodan bahseden ne yabancı sitelerde ne Türk sitelerinde birini bulamadım.

Access pointi sipariş etmiştim. Bugün gelecek. Akşam kurulumu yapacağım dediğiniz gibi.

Access Point/Modem Ayar Uyumu ve Farklı Renk Cat6 Sorunsalı

• Access Point/Router geldi. Kurdum. Ancak dediğiniz gibi DHCP kapatılınca internet bağlantısı yok diyor. Açık bıraktım o yüzden. Tek sıkıntı otomatik geçmiyor telefonum mesela onun kapsama alanına girince. Ana modemden tamamen kopmuyorum alt kata inince ama azalıyor sinyal. Ama ana modeme bağlı kalmaya devam ediyor telefon. Ben ayarlara girip APnin ağına geçiyorum. Bunun bir formülü var mıdır acaba?
    Teşekkürler.

• Sorularım günceldir.

• Selamlar,

Kablonun dis kilifini soydugunuzda,bu kablolarin ikili sarmal sekildeki halini resim atabilir misiniz ?

Bu arada AP marka model nedir ?
    Teamviewer ile yardimci olmak gerekebilir tum ayarlari tek tek soylemek danisnak yerine

• Merhaba. Sarmal halini yarın gündüz gözüyle atacağım.

AP marka modeli Everest EWR-F303 2.4GHz 300Mbps 1Wan + 3Lan Portlu Wireless Router.

Teşekkürler ilginiz için.

oxxo535@hotmail.com adresimden ulaşabilirsiniz bana daha detaylı iletişim bilgileri için.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iki uçta da renklerin aynı sırada olması yeterli, gerekirse diğer ucunu kesip kafana göre renk sırası yapıp rj45 çak.
  • Yükseltilmiş renklerin kombinasyonu ile iyi bir bağlantı kurmak için sorun yaşamamalısınız
    1-Turuncu Beyaz
    2-Turuncu
    3-Yeşil Beyaz
    4-Mavi
    5-Mavi Beyaz
    6-Yeşil
    7-Kahve Beyaz
    8-Kahve
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.