Şimdi Ara

acces point i nasıl modemden internet alıcısı olarak ayarlayabilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
981
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • komşumdaki modemden benim acces point i alıcı yapmak istiyorum kablolarla kullanırım zaten 22 db çekiyo acaba bunu nasıl yapıcam? hem kablosuz alıcı hemde verici olarak kullanabilir miyim?
    cihazların hepsi tp-link
    bana yardım edin lütfen

• WDS özelliği ile bunu yapabilirsiniz.
  • onun açılımı ney nerde bulunuyor acaba
  • ben amacınızın ne olduğunu tam olarak anlayamadım biraz daha açık anlatabilirmisiniz lütfen ?
  • şimdi bende acces point var bi masaüstü var bi laptop var ama bende internet yok ön komşumda internet var kablosuz kullanıyorlar ben şimdi acces point ten baktım mı site survey gibi bişeyde onların kablosuzunu gösteriyor 22 db yazıyor ben fazla anlamıyorum network'dan şimdi onların şifrelerinide biliyorum modemlerinin içine bile girebilirim şimdi ben bu acces point le onların internetini alıcı gibi çekip ethernet kablolarıyla kullanmak istiyorum hatta mümkünse acces point i hem alıcı olarak interneti çekip hemde vermek istiyorum tabi mümkünse yani alıp dağıtmasını istiyorum kablosuz şekilde tabi olmazsa bana kablosuz çekip kablolu dağıtmasıda yeterli

şimdi acces point imde 4 socket var birde wan yazan ethernet soket yeri var

ne yapmam gerekiyor
  • up
  • Sahip olduğun Access Point'in "Wireless Client" özelliği varsa cihazı bilgisayarına ethernet kablosu ile bağlayarak kablosuz alıcı olarak kullanabilirsin, ikinci uygulama için kablosuz aldığın sinyali yine ortama kablosuz paylaştırmak istiyorsun anladığım kadarıyla, bunu yapabilmen için cihazının "Universal Repeater" (Evrensel Tekrarlayıcı) özelliği olması gerekmekte, eğer kullandığın Access Point'de bu özellikler yoksa belirttiğin uygulamaları yapamazsın, her iki özelliğe sahip Access Point benim bildiğim Zyxel WAP3205 , hangi özelliği kullanmak istiyorsan açılış menüsünden seçerek cihazın çalışma modunu belirleyebilirsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • komşunun kablosuz şifresini biliyorsan yani seninle bu şifreyi paylaşmış ve kablosuz ağından internete çıkmana izin veriyorsa mutlaka zyxel wap3205 ürününü al bu cihazla komşunun modemine kablosuz bağlanabilir ve evinde sinyal seviyesini arttırabilirsin.
  • elinizdeki access point in model ve markası nedir ?
  • Acces point im TP-LINK TL-wr543g

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi makavel1 -- 3 Haziran 2011; 9:52:40 >
  • team viewer le bağlanıp yardımcı olabilecek varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sarmatian11

Sahip olduğun Access Point'in "Wireless Client" özelliği varsa cihazı bilgisayarına ethernet kablosu ile bağlayarak kablosuz alıcı olarak kullanabilirsin, ikinci uygulama için kablosuz aldığın sinyali yine ortama kablosuz paylaştırmak istiyorsun anladığım kadarıyla, bunu yapabilmen için cihazının "Universal Repeater" (Evrensel Tekrarlayıcı) özelliği olması gerekmekte, eğer kullandığın Access Point'de bu özellikler yoksa belirttiğin uygulamaları yapamazsın, her iki özelliğe sahip Access Point benim bildiğim Zyxel WAP3205 , hangi özelliği kullanmak istiyorsan açılış menüsünden seçerek cihazın çalışma modunu belirleyebilirsin.

evet wireless client özelliği olması lazım, operaşın modda 2 seçenek var birinde client ismi geçiyo
    "Universal Repeater" özelliginin olup olmadıgını bilmiyorum ama bana sadece kablosuz alıcı olsun kablolularla dağıtsada yeter interneti

ama bunu nasıl yapcam wireless client özelliğini seçtimmi şimdi gerisini ne yapcam bilmiyorum

quote:

Orijinalden alıntı: laxi

komşunun kablosuz şifresini biliyorsan yani seninle bu şifreyi paylaşmış ve kablosuz ağından internete çıkmana izin veriyorsa mutlaka zyxel wap3205 ürününü al bu cihazla komşunun modemine kablosuz bağlanabilir ve evinde sinyal seviyesini arttırabilirsin.

bende Tp-Link TL-WR543G var yeni bi ürün alasım yok ben şimdilik ap yi alıcı olarak yapıp kablolularla kullansamda olur aslında
    wap3205 de 140 tl den aşşagı değil ben bu tp link ap yi 60 tl ye almıştım

quote:

Orijinalden alıntı: sinan_ural

elinizdeki access point in model ve markası nedir ?

Tp Link TL-WR543G

• Öncelikle arayüzüne girmeniz gerekiyor. 192.168.1.1 şifre admin kullanıcı adı admin.

quote:

1. Cihazı güzelce bağladık ve ara yüzene ulaştık şifremizi ve kullanıcı adımızı yazdık.
    2. Operation modeye tıklayıp en üstteki seçeneği yani AP client router WISP Client Router e tıklayıp save diyoruz save ye tıkladıktan sonra cihaz kendisine otomatik restart atıyor beklememiz gerek.
    3. Wireless'e tıklıyoruz sol taraftan sonra wireless mode var ona tıklıyoruz cliente tıklayıp noktayı koyuyoruz clientin üstünde Enable SSID Broadcast diye bi kutucuk var oraya da tıklayıp noktalıyoruz sonra survey var en altta tıklıyoruz ve karsımıza wa5210g cihazımızın kapsama alanındaki ağlar geliyor bağlanmak istediğimiz ağın en sağında connet yazıyor tıklıyoruz sonra save diyoruz.
    4. Wireless mode nin altında - Security Settings e tıklıyoruz bağlanmak istediğimiz ağın şifreleme türü ne ise onu yazıyoruz web ise webe wap ise wpa ya yani baglanacagınız ag web ise Key Type ni 64 yapın ardından save yapın.
    5. Ağın sinyal şiddeti ip si falan görünüyorsa başarılı gidiyorsunuz demektir ben şifre girme aşamasında yanı security settingsde web type ni open system yaptım otomatik yapınca olmamıştı
    6. Sinyal bi anda kopup yine fırlıyorsa şifre yanlıştır.
    7. Her şey yolunda sinyal güzel kopmalar olmuyor ama internete giremiyorsunuz, bağlantı var diyor. Canınızı sıkmayın hemen yerel ağ bağlantılarım sağ tıkla özellikler internet iletişim kuralları tcp / ip ayarlarına girip otomatik bir ip adresi ala tıklıyorsunuz dns ayarlarına ise 208.67.222.222 alttakine 208.67.220.220 yapıp tamam diyorsunuz. 10 saniye bekleyip wa5210g cihazınızın güç kaynağını sokup takın 1 yada 2 dakika bekleyin işlem tamamdır.

Alıntı.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: kerem

Öncelikle arayüzüne girmeniz gerekiyor. 192.168.1.1 şifre admin kullanıcı adı admin.

quote:

1. Cihazı güzelce bağladık ve ara yüzene ulaştık şifremizi ve kullanıcı adımızı yazdık.
    2. Operation modeye tıklayıp en üstteki seçeneği yani AP client router WISP Client Router e tıklayıp save diyoruz save ye tıkladıktan sonra cihaz kendisine otomatik restart atıyor beklememiz gerek.
    3. Wireless'e tıklıyoruz sol taraftan sonra wireless mode var ona tıklıyoruz cliente tıklayıp noktayı koyuyoruz clientin üstünde Enable SSID Broadcast diye bi kutucuk var oraya da tıklayıp noktalıyoruz sonra survey var en altta tıklıyoruz ve karsımıza wa5210g cihazımızın kapsama alanındaki ağlar geliyor bağlanmak istediğimiz ağın en sağında connet yazıyor tıklıyoruz sonra save diyoruz.
    4. Wireless mode nin altında - Security Settings e tıklıyoruz bağlanmak istediğimiz ağın şifreleme türü ne ise onu yazıyoruz web ise webe wap ise wpa ya yani baglanacagınız ag web ise Key Type ni 64 yapın ardından save yapın.
    5. Ağın sinyal şiddeti ip si falan görünüyorsa başarılı gidiyorsunuz demektir ben şifre girme aşamasında yanı security settingsde web type ni open system yaptım otomatik yapınca olmamıştı
    6. Sinyal bi anda kopup yine fırlıyorsa şifre yanlıştır.
    7. Her şey yolunda sinyal güzel kopmalar olmuyor ama internete giremiyorsunuz, bağlantı var diyor. Canınızı sıkmayın hemen yerel ağ bağlantılarım sağ tıkla özellikler internet iletişim kuralları tcp / ip ayarlarına girip otomatik bir ip adresi ala tıklıyorsunuz dns ayarlarına ise 208.67.222.222 alttakine 208.67.220.220 yapıp tamam diyorsunuz. 10 saniye bekleyip wa5210g cihazınızın güç kaynağını sokup takın 1 yada 2 dakika bekleyin işlem tamamdır.

Alıntı.

burda takıldım bende o yok
    mesajda attım adminim

• Tp Link müşteri hizmetlerini aradım
    benim acces pointimde bu özelliğin olmadığını söyledi o operaşın moddaki Ap router: wireless broaband router zaten kabloluyu kablosuza çeviren mod onun üstündeki AP Client Router: WISP Client Router özelliğide köprüleme yapmaya yarıyormuş
    bana Tp-Link TL-WA801ND almamı önerdi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.