Şimdi Ara

ACCENT YUMURTA / 1994-2000 (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.961
Cevap
38
Favori
466.973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bende de 98 ls modeli LPG var 1.3 motor. yazın şehiriçi km de 20 kuruş kışın ise 25 kuruş yakıyo... seninkide normal, çünkü yeni kıştan çıkıyoruz.. havalar biraz daha ısınsın yakıtın düşer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salsakingss -- 23 Mart 2010; 23:17:05 >
  • 98 accent 1.3 ls ve 98 accent 1.5 gls var. (ls 90bin km'de , gls 108bin km)ikiside benzin. hangisini alayım ?
  • 1.5 GLS den şaşma derim.

Rahat edersin.
    Karar yinede senin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ogunmas

En son kaç km de yapıldı?
    Şu an kaç km desiniz ?

Neler yapıldı ?

Net olarak bilgi verebilirmisiniz?

son olarak gaz ayarı 115 bin km de yapıldı şuan araç 120 bin km de, bujileri değiştirdim bujiler değiştikten sonrada bir değişiklik olmadı yakıtta başkada bir işlem yapılmadı yıllık rütin yağını suyunu hava filitresini yağ filitresini değiştiririm o tip kontrollerini yaparım. birde aracı sabah ilk çalıştırdığımda 2000 devirde çalışıyor sonra 2500 devire çıkıyor ortalama 5 dakka öyle çalışıyor sonra rolantiye düşüyor, daha sonra gün içinde tekrar bindiğimde yine yüksek devirde çalışıyor ama sabah olduğu gibi uzun sürmüyor rolantiye düşmesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fkoc38 -- 24 Mart 2010; 22:54:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fkoc38

quote:

En son kaç km de yapıldı?
    Şu an kaç km desiniz ?

Neler yapıldı ?

Net olarak bilgi verebilirmisiniz?

son olarak gaz ayarı 115 bin km de yapıldı şuan araç 120 bin km de, bujileri değiştirdim bujiler değiştikten sonrada bir değişiklik olmadı yakıtta başkada bir işlem yapılmadı yıllık rütin yağını suyunu hava filitresini yağ filitresini değiştiririm o tip kontrollerini yaparım. birde aracı sabah ilk çalıştırdığımda 2000 devirde çalışıyor sonra 2500 devire çıkıyor ortalama 5 dakka öyle çalışıyor sonra rolantiye düşüyor, daha sonra gün içinde tekrar bindiğimde yine yüksek devirde çalışıyor ama sabah olduğu gibi uzun sürmüyor rolantiye düşmesi

* Aracın rölantisinin ilk çalışmada 2000 d/dk da çalışıp sonra düşmesi normal.
    Yumurta kasalar böyle çalışır.
    * Buji değişikliği yakıtı belirli bir süre yüksek yapar daha sonra norlam seviyeye düşer.Ama değişiklik olmadı diyorsunuz.
    * Aracın toparlama sı çabuk oluyorsa ihtimali yüksek gaz ayarınız yüksek.( Araç karbürütörlüdür)
    İyi bir LPG servisine baktırmanızı tavsiye edeceğim.KEZA
    Benzinli araçlarda yaklaşık 350-450 Kr arası yakıyor Fark Litre fiyatı
    Gerçi Lpg fiyatı 2.1 TL seviyelerinde verdiğiniz değerler

• hocam peki buji değişimi yapıldıktan sonra ortalam ne kadar km yapılırsa eski normal seviyeye dönülür. son olarak 20 liralık gaz aldım ve 40 km gidebildim şehir içinde kullanımımda agresif bir kullanım değildi 3000 deviri geçmeden kullanmaya dikkat ederim birde bu karbürütörlü yumurta kasalaraın normalde gazda iken ne kadar yakması lazım
  • Ortalama 500-1000 km de bujiler istenilen değerleri vermeye başlar.
    Yeni buji yakıt farkı Sebebi yeni bujiler genelde tırnak aralığı hatasından yakıt yükselir.bür süre sonra bujiler kurum tutmaya başlar bu süreden sonrası stabil çalışma süresidir.

20 TL 40 km gidebildim yanıltıcı bir kavramdırm.
    En uygun olan LPG tankını tam fullersiniz. Deponuzda da az benzin bırakın( Zaten olmak zorunda ki çalışamyı benzinlide yapabilmelisiniz)

LPG takınız bidten akdar devam edin.
    Ne zaman teklemey başladı O zaman doğru değerler çıkacaktır.

Siz LPG ışık göstergesine göre bakarsanız sizi anormal şekilde yanıltabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pcbuilder

98 accent 1.3 ls ve 98 accent 1.5 gls var. (ls 90bin km'de , gls 108bin km)ikiside benzin. hangisini alayım ?

1.5 gl aldık.performansı iyi.yanlız klima yok,bu yaz biraz sorun olacak.
  • 1.5 GL lerde malesef Klima yok.
  • 98 1,3 LS de yeni tank değiştirdim. 55tl lik gazla 330 km yaptım. yaz gelince yakıt muazzam şekilde düştü. kışın km de 25 krş yakıyodu.. yalnız benim bi sorum var, aracımın arka sağ kapı camı çevirirken yerinden attı. artık kapatıp açmıyor.. kolay bi arıza mıdır? yapan arkadaşlar var mı? çelik bir tel gibi bişey var açıp baktım bi makaraya sarıyo sanırım..
  • Arka kapı üstündeki cam açma kolu plastik dişliyi sıyırmış olabilir.

Dişli içini kontorl edin.
    Frezeden cam kapanıp açılıyorsa sorun açma kapama plastik kolundadır.
  • plastik kol sağlam sanırım makaradan sorun... ama değiştiren var mı acaba? artık olmazsa söküp bakıcam kapıyı...
  • Söküp bir bakmanızda fayda var o zaman,

Arka kapı trimini sökmek kolaydır.
  • Beyler 98 gl aldim bu gün 68 000 orjinal kmde 9250 kücük bir iki parca boyasi var bayan ögretmenden ilk elden lastikler filan yeni boyasinda dösemesinde saginda solunda toz yok... ama lpg de yok....
    ins pisman olmam kazasiz sürüsler sizlere...
  • SAYIN KULLANICI KARDEŞLERİM
    ÖN KAPI HOPARLÖR PATLAK YENİSİNİ TAKACAĞIM YARDIM EDECEK VARMI ACABA
    ÇOK ACİL LÜTFEN YARIN 12 YE KADAR TAKMALIYIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert107

Beyler 98 gl aldim bu gün 68 000 orjinal kmde 9250 kücük bir iki parca boyasi var bayan ögretmenden ilk elden lastikler filan yeni boyasinda dösemesinde saginda solunda toz yok... ama lpg de yok....

lpg sistemi kaca maal olur + olarak sorayim ortalama fiyat nedir ?
  • quote:

quote:

Beyler 98 gl aldim bu gün 68 000 orjinal kmde 9250 kücük bir iki parca boyasi var bayan ögretmenden ilk elden lastikler filan yeni boyasinda dösemesinde saginda solunda toz yok... ama lpg de yok....

850-1300 tl + işletme masrafı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogunmas -- 16 Mayıs 2010; 22:10:07 >
  • quote:

quote:

quote:

850-1300 tl + işletme masrafı

Tskler bilgiler icin..
  • Arkadaşlar,
    Hyundai 1997 accent arabam var sol kapı açarken ve kapatırken ön çamurluğa sürtüyor gibi kapı ayarını nasıl yaparım?
  • En basit şey,
    motor yağı yada WD40 ile kapı menteşelerini yağlayınız. ( Motor yağı yerine daha da ince metal yağlama yağı kullnılabilir.)
    Kapı gergi klidini de aynı şekilde yağlayın, ses kesilecek.

96 GLS de de yapıyordu.
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.