Şimdi Ara

ACCENT YUMURTA / 1994-2000 (26. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.961
Cevap
38
Favori
466.969
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • yorumlar için teşekkürler.bende 1,5 glslere baktım.ancak 10500'e 160000 kmnin altında doğru dürüst bişi bulamadım(Ankarada ve LPGli).sadece birkaç otomatik vites dışında.bahsettiğim durumda olanlar ise 11500 den başlıyor fiyatlar.bende 160000 de 1,5 almaktansa 80000'de 1,3 almaya karar verdim.ne kadar doğru yapıyorum çok da emin değilim ama.bakalım artık...
  • quote:

Orijinalden alıntı: hakand77

yorumlar için teşekkürler.bende 1,5 glslere baktım.ancak 10500'e 160000 kmnin altında doğru dürüst bişi bulamadım(Ankarada ve LPGli).sadece birkaç otomatik vites dışında.bahsettiğim durumda olanlar ise 11500 den başlıyor fiyatlar.bende 160000 de 1,5 almaktansa 80000'de 1,3 almaya karar verdim.ne kadar doğru yapıyorum çok da emin değilim ama.bakalım artık...

http://www.sahibinden.com/acil_105122_km_de_1996_model_satlik_arac-82WQQaXQQ16209005WQQpXQQdisplayitem

http://www.sahibinden.com/1997_sirali_sistem_lpgli_hyundai_accent_gls-50WQQaXQQ19913370WQQpXQQdisplayitem
    (Klimasız)

http://www.sahibinden.com/hyundai_1_5_gls_otomatik_accent-35WQQaXQQ19790512WQQpXQQdisplayitem

Aranınca bulunuyor.
    Ancak siz yüksek model ararsanız fiyatlar yükselir.

Hele Ankarada ...

• verdiğiniz linkleri inceledim.öncelikle teşekkürler.bunlara bende araştırma yaparken rastlamıştım.ilk linkte zaten değişen parça var.ikinciyi de klima olmadığından değerlendirmemiştim.son aracı da aramıştım ondada değişen iki parça mevcutmuş.zaten 10-15 gündür 40 kişiyi aramışımdır.acele etmeyeceğiz artık.bi 15 gün daha bekleyip ondan sonra eldeki durumu değerlendireceğim.birde internettekilere pek güvenemiyor insan.mesela bugün bir araç için ankaraya gittim(çorumdayım).sadece 3 parçada boya var demişlerdi.araç test merkezine götürdük;arabanın şaşesi kırık, 2 parça değişmiş, tavan eğri, 7-8 parçada boyalı vs.birkaç arabaya daha bakılabilirdi ancak vazgeçip döndüm.yani bu tip durumlarda ne olacağı pek belli olmuyor.biraz daha bekleyelim bakalım.yorumlar ve değerlendirmeler için teşekkürler.
  • Eğer düzgün bir araç düşerse bilgilendirmeye çalışırım. Ancak İstanbuldayım.
  • konunuzu bir süre rahatsız edeceğim ama bir duyuru yapmak istiyorum:

otomobil genel bölümüne girmeyen kullanıcılar için duyurumu yapmak istiyorum.
    http://forum.donanimhaber.com/m_36922111/mpage_1/fromTicket_/key_//tm.htm
    eğer ki yukarıdaki linke bakarsanız akaryakıt zamlarına karşı yapılan bir protestoyu görürsünüz.
    desteklerinizi esirgemezseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hyundai_98

Merhaba arkadaşım yaklaşık olarak 2 yıldır 98 model 1,5 gls accent kullanıyorum bu güne kadar herhangibir kronik arızaya rastlamadım yakıt konusunda oldukça iyibir araba bence lpg li kullanmaya gerek yok kurban bayramında 1000 km yol yaptım aldığım benzin 227tl gayet uygun bence alırken dikkat edilmesi gereken hususlara gelince kaza darbe değişen olmaması ve km orjinal ve düşük olması olabildiğince tabi.Donanım olarakta 1,5 gls modelini tercih etmeni tavsiye ederim.hidrolik direksiyon ve klima olan modelidir. ve daha birçok özellik vardır.bu paraya alınabilecek en az yakıt sarfiyatı-iç donanımı-performans-ve problemsiz olan aile araçlarıdır.

1,5 GLS lere gaz taktırsanda motor performans kaybı yaşamıyor diyorlar. Benim için yakıt önemli diyenler bu araçlara gaz taktırsınlar km de 227 tl den 135-140 tl ye düşer ki sizin 1000 km yaptığınız yola ilaveten 400 km daha yaparsınız. Bana göre çok büyük ekonomik kazançtır bu. En azından benim gibi sabit maaş bağımlıları için :) Birde kimse ben az km yaparım demesin. Bende hafta sonları denize gidip gelsem ayda 500 km yaparım diyordum ki evdeki hesap çarşıya hiç mi hiç uymadı. Araban olunca geziyorsun. Bir baktım ayda 1000 km den aşağı inmiyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: SilentMode

quote:

Merhaba arkadaşım yaklaşık olarak 2 yıldır 98 model 1,5 gls accent kullanıyorum bu güne kadar herhangibir kronik arızaya rastlamadım yakıt konusunda oldukça iyibir araba bence lpg li kullanmaya gerek yok kurban bayramında 1000 km yol yaptım aldığım benzin 227tl gayet uygun bence alırken dikkat edilmesi gereken hususlara gelince kaza darbe değişen olmaması ve km orjinal ve düşük olması olabildiğince tabi.Donanım olarakta 1,5 gls modelini tercih etmeni tavsiye ederim.hidrolik direksiyon ve klima olan modelidir. ve daha birçok özellik vardır.bu paraya alınabilecek en az yakıt sarfiyatı-iç donanımı-performans-ve problemsiz olan aile araçlarıdır.

1,5 GLS lere gaz taktırsanda motor performans kaybı yaşamıyor diyorlar. Benim için yakıt önemli diyenler bu araçlara gaz taktırsınlar km de 227 tl den 135-140 tl ye düşer ki sizin 1000 km yaptığınız yola ilaveten 400 km daha yaparsınız. Bana göre çok büyük ekonomik kazançtır bu. En azından benim gibi sabit maaş bağımlıları için :) Birde kimse ben az km yaparım demesin. Bende hafta sonları denize gidip gelsem ayda 500 km yaparım diyordum ki evdeki hesap çarşıya hiç mi hiç uymadı. Araban olunca geziyorsun. Bir baktım ayda 1000 km den aşağı inmiyor :)

Bir Araca LPG takılması için
    1. O aracın en az 3- 5 yıl sizde kalması gerekir.
    2. yıl içinde yapacağınız km de yakıt olarak taktığınız lpg fiyatını amorti etmesi gerekir.

Aylık 1000 km üzerinde yol yapıyorsanız LPG mantıklı bir çözümdür.

Lpg yi ben ucuz yakıt kullanayıp deyip taktıktan 1 yıl sonra aracınızı satarsanız siz bu işten zarar edersiniz !

• quote:

Orijinalden alıntı: ogunmas

quote:

quote:

2. yıl içinde yapacağınız km de yakıt olarak taktığınız lpg fiyatını amorti etmesi gerekir.

Lpg yi ben ucuz yakıt kullanayıp deyip taktıktan 1 yıl sonra aracınızı satarsanız siz bu işten zarar edersiniz !

OGUNMAS hocama aynen katılıyorum aracı 2 yıldır kullanıyorum yaptığım toplam km 14,000 bence lpg benim gibi kullananlar için gereksiz...

• slm arkadaşlar benim yumurta kasa accent lx karbüratörlü aracım motor soğukken benzinde çalıştırınca boğuluyor eksozdan çiğ benzin atıyor ısındıktan sonra sorun olmuyor. lpgde çalıştırınca motor soğukkende çok rahat çalışıyor. bu sorun neden kaynaklanıyor acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • Görüntü Lpg / Benzin çalışmasında ki karbürütör ayar değerleri gibi.

İyi bir karbürütör ve LPG ayarcısı durumu çözer sanırım.
  • değerli arkadaşlar
    1997 model abs li 1.5 gls aracım var.aracım benzinli ve 130000 km de. aracımdan çok memnunum 85000 km aldım. benden önceki sahibi her 10000 de servis bakımı yaptırmış bende 90-100-110 bin bakımlarını serviste yaptırdım. fakat son bakımda servis yerine tanıdık bir ustaya verdim (triger,ön balatalar, feren merkezleri,salıncaklar, kayışlar, yağ,filter buji, arka amartisörleri v.b parçaları değiştirdik. araçta hep castrol 10-40 magnetec yağ kullandım. fakat son aylarda aşırı yakıt tüketmeye ve yağ azaltmaya ( 5000 km de 2 litre azalttı) başladı.normal şartlarda şehir içi: 29 kuruş ş.d: 29 kuruş yakan araç ş.i: nerdeyse 50 kuruş yakmaya başladı. bu normal bir durum mu.? sorduğum bir usta enjeksiyon problemi olabileceğini söyledi. aracı kullanırken arada gaz yememeye başladı sonra aniden gaz yiyip fırlıyor. ne bileyim sanki böyle tıkanma oluyor gibi. debriyaja basıp gaz verdiğimde problem yok fakat güç bindiğinde araç vitesteyken bazen öyle yapmaya başladı. ben aracı bosch car service götürmeyi düşünüyorum. sizce ne yapmalıyım?

• quote:

Orijinalden alıntı: deha34

değerli arkadaşlar
    1997 model abs li 1.5 gls aracım var.aracım benzinli ve 130000 km de. aracımdan çok memnunum 85000 km aldım. benden önceki sahibi her 10000 de servis bakımı yaptırmış bende 90-100-110 bin bakımlarını serviste yaptırdım. fakat son bakımda servis yerine tanıdık bir ustaya verdim (triger,ön balatalar, feren merkezleri,salıncaklar, kayışlar, yağ,filter buji, arka amartisörleri v.b parçaları değiştirdik. araçta hep castrol 10-40 magnetec yağ kullandım. fakat son aylarda aşırı yakıt tüketmeye ve yağ azaltmaya ( 5000 km de 2 litre azalttı) başladı.normal şartlarda şehir içi: 29 kuruş ş.d: 29 kuruş yakan araç ş.i: nerdeyse 50 kuruş yakmaya başladı. bu normal bir durum mu.? sorduğum bir usta enjeksiyon problemi olabileceğini söyledi. aracı kullanırken arada gaz yememeye başladı sonra aniden gaz yiyip fırlıyor. ne bileyim sanki böyle tıkanma oluyor gibi. debriyaja basıp gaz verdiğimde problem yok fakat güç bindiğinde araç vitesteyken bazen öyle yapmaya başladı. ben aracı bosch car service götürmeyi düşünüyorum. sizce ne yapmalıyım?

* İlk önce alttaki yağ tapasından yap kaçağı olup olamdığını kontrol ediniz. 5000 km de 2 Lt Önemsenmesi gereken bir azalmadır.
    * Bujilerin değişmesi yakıtı azda olsa bir süreliğine arttıracaktır, 500-1000 km den sonra normal değerlerine döner. Ki şu an 35-40 krş yakıyor
    benzinli araçlar.

* Triger değişiminde dişler doğru oturtulmadığında çalışma, yakıt sorunları doğabilir,

* Aracınızı Elektronik motor taraması yapan özel karbürütörcülerde yada serviste "Tam motor beyin taraması yaptırdığınızda (Hi Scan) sorun
    çıkacaktır.

Temiz yakıt kullanımında ve depoyu dibe kadar süzmemiş iseniz Enjektörler kısa sürede kirlenmez. Karar sizin,
    Araç geç gaz yiyorsa , KAPAKLANMA yapıyorsa, devirlenmede zorlanıyorsa, rampalarda çabuk devirden düşüyorsa,dip gaz yaptığınızda zanlanıyorsa,
    Motor ile ilgili sorun yok ise , Vuruntu Sönsörüne + Hava filtresine + arka koltuk altındaki benzin filtresine+ Oksijen sensörüne baktırmanızı
    tavsiye edeceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogunmas -- 5 Şubat 2010; 16:39:04 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

OGUNMAS hocama aynen katılıyorum aracı 2 yıldır kullanıyorum yaptığım toplam km 14,000 bence lpg benim gibi kullananlar için gereksiz...

"Lpg yi ben ucuz yakıt kullanayıp deyip taktıktan 1 yıl sonra aracınızı satarsanız siz bu işten zarar edersiniz !" Ben bu fikre katılmıyorum. Çünkü aynı aracın lpg'lisi ile lpg'siz olanı arasında LPG taktırma kadar fiyat farkı var. Yani örneğin 12.000 TL lik bir araca sıralı sistem lpg taksanız aracınızın değeri 13.000 TL ye çıkar. Zarar etmessiniz. Aksine birbirinin aynısı olan iki araçtan biri LPG li diğeri LPG siz ise ve arasında LPG taktıracak kadar fiyat farkı var ise LPG li yerine LPG siz aracı alıp LPG sini kendiniz taktırırsanız böylece aracınızda sıfır LPG olmuş olur. Satarkende kolay satarsınız. Amma da çok LPG kelimesi kullandım :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

"Lpg yi ben ucuz yakıt kullanayıp deyip taktıktan 1 yıl sonra aracınızı satarsanız siz bu işten zarar edersiniz !" Ben bu fikre katılmıyorum. Çünkü aynı aracın lpg'lisi ile lpg'siz olanı arasında LPG taktırma kadar fiyat farkı var. Yani örneğin 12.000 TL lik bir araca sıralı sistem lpg taksanız aracınızın değeri 13.000 TL ye çıkar. Zarar etmessiniz. Aksine birbirinin aynısı olan iki araçtan biri LPG li diğeri LPG siz ise ve arasında LPG taktıracak kadar fiyat farkı var ise LPG li yerine LPG siz aracı alıp LPG sini kendiniz taktırırsanız böylece aracınızda sıfır LPG olmuş olur. Satarkende kolay satarsınız. Amma da çok LPG kelimesi kullandım :)

Aynı standarlarda olan 2 araç için LPG li olan ile olmayan arasında 500 TL fark vardır. Fazla olmaz.
    Herkez Lpg olan araca ay gözle bakmaz. Ben yılda 20 000 km yapıyorum. Neden TErcih edeyim ki. Yarardan çok zarar getirecektir.
    Girebildiğin giremediğin yerler var,

+ lar ve - ler detaylı düşünülmeli.

• Arkadaşlar 96 model 1.5 GLS almak üzereyim.9 bin liraya anlaştık.Tavsiye edermisiniz?

Araç 130binde.Klima var.Beyaz renk.Kazası yok.
  • Fiyatında az daha oynat,

Yoksa hayırlı olsun demek düşer.
  • Güncel konu
  • Güncelleştirilmiş konu
  • merheba arkadaşlar bendede 1998 model 1,3 lx accent var. araç lpg li olmasına rağmen km de 27-30 krş arası yakıyor acaba sorun nerden kaynaklanıyor yada böyle yakması bu araçlar için normal midir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fkoc38 -- 22 Mart 2010; 20:43:54 >
  • En son kaç km de yapıldı?
    Şu an kaç km desiniz ?

Neler yapıldı ?

Net olarak bilgi verebilirmisiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogunmas -- 23 Mart 2010; 14:29:51 >
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.