Şimdi Ara

Accent Era ve Fiesta Arasında Tercih

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.035
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

18-19 bin TL'lik bir bütçem var.

2006/2008 arası dizel araç bakıyorum.

Ağırlıklı şehiriçi yol yapacağım ve hız merakım yok. Genelde aracı tek kullansam da aile arabası olarak kullanacağım.

Uzun araştırmalar neticesinde 2 marka arasında karar kıldım sayılır (?)

Biraz önce 2007 model 19 bin liraya era ve fiesta buldum km ve özelliklerde aynı sayılır (abs, hava yastıkları,klima vb.)

tek sorun marka tercihi.

Amacım ortalama 1,5 - 2 sene sorunsuz ve özellikle güvenilir bir araç sahibi olmak.
    İki araç arasındaki ufak yakıt farkı önemli değil.

Özellikle aile sorumluluğumu düşünerek araç güvenliği çok ve aracın sorunsuz olması çok önemli benim için.

Tercübelerinize ihtiyacım var.

Teşekkürler

Not: Yukarıdaki markaların dışında amacıma uygun bir araç tavsiyesinde de bulunabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bitlisoft -- 28 Temmuz 2010; 4:10:11 >

• İmzamdaki araç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitlisoft

Merhaba Forum Mensupları;

18-19 bin TL'lik bir bütçem var.

2006/2008 arası dizel araç bakıyorum.

Ağırlıklı şehiriçi yol yapacağım ve hız merakım yok. Genelde aracı tek kullansam da aile arabası olarak kullanacağım.

Uzun araştırmalar neticesinde 2 marka arasında karar kıldım sayılır (?)

Biraz önce 2007 model 19 bin liraya era ve fiesta buldum km ve özelliklerde aynı sayılır (abs, hava yastıkları,klima vb.)

tek sorun marka tercihi.

Amacım ortalama 1,5 - 2 sene sorunsuz ve özellikle güvenilir bir araç sahibi olmak.
    İki araç arasındaki ufak yakıt farkı önemli değil.

Özellikle aile sorumluluğumu düşünerek araç güvenliği çok ve aracın sorunsuz olması çok önemli benim için.

Tercübelerinize ihtiyacım var.

Teşekkürler

Not: Yukarıdaki markaların dışında amacıma uygun bir araç tavsiyesinde de bulunabilirsiniz.

Fiesta kullanıcısı olarak düşüncem Çocuk da varsa bence accent erayı tercih edin fiesta şehir içinde pratik kullanışlı bir araç ancak accent era aileye daha iyi olur kanaatindeyim motor olark daha güçlü fiestanın motoru 68 hp eranınki 110 hp ama era biraz daha fazla yakar onuda söyleyim

• Arkadaşımız doğru söylüyor Era Fiesta'dan ş.içinde daha fazla yakar,kasa daha ağır ve motor daha güçlü olduğu için,eğer aile arabası olsun ve daha az yaksın diyorsanız sembol 1,5 dci 65 hp lik versiyonuda gayet güzel ve ekonomik bir araçtır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -ottoman- -- 28 Temmuz 2010; 11:01:22 >
  • Peki arkadaşlar sağlamlık ve güvenlik olarak bu araçlara ne dersiniz?
  • bu sınıftaki araçların sağlamlık ve güvenlikleri hemen hemen aynıdır,motor ve donanım olarak birbirinden ayrılırlar.
  • Güvenlik bakımından Fiesta ERA'dan daha iyidir ve ERA çok savuruyor aracı, Fiesta'yere yakın olduğu için bozuk yollarda altını sürtme durumuda oluyor ama FİESTA daha iyi bir seçenektir.
    Eğer Fiesta alacaksan makyajlı modelini al derim eğer makyajlı modelini alamıyorsan Grande Punto'da alabilirsin ben 2.5 aydır kullanıyorum bu aracı ve yaklaşık 5000 km yaptım bu araç ile (Yaklaşık 2000 km şehir dışı) ilk zamanlar araç 6lt yakıyordu alıştıktan sonra 5.8lt yakmaya başladı geçen gün gayet sakin bir biçimde kullandım 180km yol yaptım ve ortalama 5.4lt gördüm. Araca alıştıkca yakıt sarfiyatı düşüyor. Bu arada araçta 205-40-17 Jant ve Lastik mevcut :)

Genelde 2 kişi bineriz araca. Fiesta'nın makyajlı modelleride yaklaşık 5.6lt civarı yakıyor, eniştemde 2009 Cool modeli var yol bilgisayarı vs. full araç ama onlarda 22bin TL civarı.

EDİT: Birde makyajsız Fiesta'da da yol bilgisayarı yok + bir çoğunda ABS'de yok, Era'da da detaylı yol bilgisayarı yok. Punto'da (Dynamic ve Emotion) çift yol bilgisayarı var 3 satır, araç hakkında herşeyide görebiliyorsun ve ayarlayabiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ShaRLooT -- 28 Temmuz 2010; 11:29:07 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ikisi erasından era derim hem motoru daha iyi hemde fiestaya göre daha konforlu ;savrulmasıysa fiestadan daha yüksek olduğundan dolayı ama 120 ile viraja girersen tabi savurur onunda çaresi var yay takar arabayı alçaltırsın fıstık gibi sorunsuz binersin eradan ayrılma derim
  • ben 3 yıldır Era kullanıyorum herhangi bir savrulma sıkıntım olmadı,araçta rahatsız edici sert süspansiyon kullanılmış,bu rahatsızlık daha iyi bir yol tutuş olarak geri dönüyor.
  • Merhaba, hemen hemen aynı soru benim içinde geçerli. Ben de aile arabası istiyorum, hergün yaklaşık 60+60 , 120 km uzun yolda işyerime gidip geliyorum. Bütçem en fazla 20bin lira. Yalnız ben, Ford Fusion+Fiesta ve Accent Era arasında kalmıştım. Fakat Accent'lerin yedek parçası daha uygun çıkıyor diye biliyorum. (en azından ford ranger'ın bir dikiz aynası 5-6 yıl once 400-500 tl kadar olduğunu unutamadım.) Tabii yakıt tüketimi de önemli. Kararsızlığımı bir de Accentlerin kendi aralarında da olan bol ceside de kafamı karıştırmakta.. Reno Clio - symbol de ikinci elinin piyasasının fazla olması avantajı. 2007 model bir Era buldum, fakat 98,000 km de olması içime sinmemişti. Çok fazla da anlamıyorum aslında arabalardan. Yardımcı olursanız arkadaşlar çok sevinirim. Grande Punto diyen arkadasın tavsiyesi de güzel, her ne kadar sedan olmasa da güzel araba... kafam karışık ama bir kaç hafta içinde karar verip almam gerek. yardımlarınızı bekliyorum.

• 2009 Era kullandım gerçekten performansı şaşırtıcı fakat yol tutuş kötü. Aşırı hızda yapmıyacağınızı söylemişsiniz ozaman hiç bi sorun yaratmaz. Yakıt tüketimi oldukça iyiydi ama Fiesta kullanamdığım için bi karşılaştırma yapamıyacağım. Ben Era alırdım.
  • Merhaba Arkadaşlar,

cevaplarınız için teşekkür ederim.

2007 Fiesta 84.500 km'de gri renkte temiz bir fiesta aldım. (18.600'e.)
    Aldım derken kaporasını verdim yarın satış işlemlerini yapacağız.

Arabayı otosanayideki tanıdık motor ve kaportacılara gösterdim tamam dediler.

Umarım hayırlısı olur.

Bu arada kasko için bir kaç yerden fiyat aldım.

Araç değeri: 20.000 TL üzerinden;

Ankara sigorta: 800 TL
    Ergo İsviçre Sigorta: 1.205 TL
    YKB Sigorta: 1.149 TL
    Anadolu Sigorta: 1.400 TL
    Allianz: 1.766
    Axa: 1.859 TL

şimdi hangi kaskoyu yaptırmalıyım derdi var :)

Ankara sigorta çok cazip ancak ucuz etin yahnisi yenir mi?
  • Buarada satın alacağım araba da ABS, Çift hava yastığı, klima ve yol bilgisayarı mevcuttur.
  • Aracınız hayırlı uğurlu olsun,Allah sevdiklerinizle birlikte kazasız belasız binmeyi nasip etsin.

Kasko konusunda da teminatlara dikkat edin karşılaştırın,karşılaştırma yaparken arkadaki küçük yazıları okumayı ihmal etmeyin.
  • Arkadaşlar aracın temmuz vergi ödemesi yapılmış daha önceki vergi borçları ve trafik cezalarından benmi sorumlu olacağım?

Bu durumda ne yapmam gerekiyor satışını almadan önce bunları araştırmam mı gerekiyor?

Teşekkürler
  • quote:

Arkadaşlar aracın temmuz vergi ödemesi yapılmış daha önceki vergi borçları ve trafik cezalarından ben mi sorumlu olacağım?

Bu durumda ne yapmam gerekiyor satışını almadan önce bunları araştırmam mı gerekiyor?

Teşekkürler

Arkadaşlar bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
    Yarın sabah aracın satış işlemlerini yaptıracağım ama vergi ve cezalardan dolayı sorun yaşamak istemiyorum
  • quote:

Arkadaşlar aracın temmuz vergi ödemesi yapılmış daha önceki vergi borçları ve trafik cezalarından benmi sorumlu olacağım?

Teşekkürler

Notere gittiğinizde aracın temiz olması lazım,tüm borçları satıcının ödemesi gerekir,yoksa siz aracı alamazsınız.Zaten temmuz pulunu yatıran bir satıcının borcu olacağını sanmıyorum,çıkarsa da o ödemek zorunda.
  • cevabınız için teşekkürler,

peki kasko konusunda ne önerebilirsiniz arkadaşlar.

Fiyatlar şu şekilde;

Araç değeri: 20.000 TL üzerinden;

Ankara sigorta: 800 TL
    YKB Sigorta: 1.149 TL
    Ergo İsviçre Sigorta: 1.205 TL
    Anadolu Sigorta: 1.550 TL
    Allianz: 1.766
    Axa: 1.859 TL

Buarada ford servisinin anlaşmalı olduğu sigorta şirketlerine mi bakmam gerekiyor?
  • Öncelikle aracınız hayırlı olsun fiyat normal bana sorarsanız sigortanın hangi şirketten olduğu önemli değil önemli olan teminatlarıdır kasko yaptırmadan önce iyice inceleyin poliçeyi teminatları mümkünse kaskoda mini hasar teminatı bulunsun yani auto kıng bir yıl boyunca 4 kere 10 cm çapındaki kaporta hasarları kasko delinmeden yapılıoyr tampon tamirinin sınırı yok bu arada fiestanızla ilgili sormak bilgi almak istediğininz soru ve cevaplar için imzamda ki fiesta forumuna bekleriz
  • hayırlı olsun
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.