Şimdi Ara

ACCENT BLUE DİZELİ GELMİŞ(ALDIM) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
355
Cevap
0
Favori
49.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • açıkçası i30 varken ben olsam accent blue almazdım.
  • i10 - A sınıfı
    i20, Getz, Accent Blue, Accent Era - B sınıfı
    i30, Elentra - C sınıfı
    i40 (sonata) - D sınıfı
    Genesis - E sınıfı

Benim gözümde böyledir yanlış mıyım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cloud Nine

i10 - A sınıfı
    i20, Getz, Accent Blue, Accent Era - B sınıfı
    i30, Elentra - C sınıfı
    i40 (sonata) - D sınıfı
    Genesis - E sınıfı

Benim gözümde böyledir yanlış mıyım?

+ Equus - F sınıfı
  • quote:

Orijinalden alıntı: özbekli35

Arkadaşlar öğlen toyota bayisine gittim corolla dizel fullüne bakmak için,araba yok dediler fiyatını sordum 56,000 küsür dediler,Zaten daha öncede focusa bakmak için gitmiştim ordaki fiyatıda duyunca nevrim döndü.Transporter 180 hp fiyatı zaten 58 bin tl iken bu fiyatlar çok abartı gerçekten...

Neyse hyundaı zaten güvendiğim ve daha önce çok kullandığım,sorunsuz ve kaliteli bir marka ve accent bluede ilk çıktığından beri hayran bıraktı zaten kendine,bende ordan direkt hyundaı bayine gittim,şansıma bugün sabah tır gelmiş ve içinde Blue Dizelde varmış.Araç gayet hoş şık donanım bol,motor 128 PS 6 İLERİ yani 5 yıl garanti ucuz bakım maliyetleri v.s v.s...Hepsinden en güçlü motor bluede.

Fiyatını sordum 39,300 tl ye kadar indiler + 3 bakıma para almıyorlar zaten..

Neyse sonuç olarak 128 ps 6 ileri vites blue Crdi'me 6 haziran 2011 de kavuşacağım çok mutluyum.....

Herkese iyi akşamlar....

hayırlı olsun demekten başka birşey gelmez sanırım elimizden

• ya kim şurda konu acıp ''arac aldım veya alcam ''dese kavga cıkıyor her yönden fanatikler doluşuyor....Karamalar laf atmalar vs.

Arkadas aracını almış gerisi bizi ilgilendirmez...Hayırlı olsun...Şu 1.6 crdi motoru cerato coupa taksalardı keşke......
    Hundai ve kia gerçekten güzel işler cıkarmaya başladı...Kimse hakkını yemesin.
  • Accent ve 39bin TL.. Yandı gülüm keten helva durumu. Ne diyelim hayırlı olsun, kazasız, belasız, cezasız sürüşler..
  • Ve ACCENT BLUE ye ilk crash test.........

http://www.c-ncap.org.cn/app/cncap/pzsj.jsp?pzid=2834

bu arada General arkadaşım Kıa nın fiyatları dahada yüksek heralde ceratoya dizel motor taksalar 55 bin tl derler....

Birde yeter artık hiç birinizin kendince yazdığı özlü sözlere bakmıyorum,daha doğrusu gülüp geçiyorum...

Ona bakarsanız birçok araba fiyatını haketmiyor.Ama ben kalkıpta Focusa 60 bin verenin aklı yoktur gibisinden laflar yazmıyorum herkesin tercihidir.Canım sıkılırsa giderim 90 model orjinal şahine 15.000 tl veririm.Kimseye alakadar etmez....Yaptığınız hareketleri 5 yaşındaki çocuk bile yapmaz...

Ama bluenin hakettiğini düşünüyorum.

Ayrıca bu accent değil,accent blue dir....

• hayırlı olsun
  • i30'u Prime (Full) 'i 2009'da 33.000 TL'ye almıştım.
    Şimdi ise Accent 40.000 TL vay anasını yahu.

Keşke i30 Dizel alsaydınız.
    Mode donanım i30 Dizel 44.000 TL'ye bırakıyorlardı. Üstelik 6 ileri vites oldu artık.
  • Ben sedan seviyorum arkadaşlar birde bagajı çok kullanıyorum,İ-30 cv olabilirdi aslında ama bayadır takip ediyorum bayilere gelmiyor full dizeli...

Birde bu araç yeni kasa çok beğendim gerçekten,çoğu arabadan daha yakışıklı ve toplu duruyor bunu tercih ettim.

Daha öncede dediğim gibi beni için sınıf hiç ama hiç önemli değil...Bana aynı güvenliği donanımı konforu performansı sürüş zevkini sağladıktan sonra isterse A segmenti desinler sorun değil yani....
    Segment olayını yine bir karalayıcı arkadaş çıkarttı.....Yani kötülemek için fikir üretme çabalarındalar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi özbekli35 -- 7 Haziran 2011; 1:18:02 >
  • quote:

Ben sedan seviyorum arkadaşlar birde bagajı çok kullanıyorum,İ-30 cv olabilirdi aslında ama bayadır takip ediyorum bayilere gelmiyor full dizeli...

Birde bu araç yeni kasa çok beğendim gerçekten,çoğu arabadan daha yakışıklı ve toplu duruyor bunu tercih ettim.

Daha öncede dediğim gibi beni için sınıf hiç ama hiç önemli değil...Bana aynı güvenliği donanımı konforu performansı sürüş zevkini sağladıktan sonra isterse A segmenti desinler sorun değil yani....
    Segment olayını yine bir karalayıcı arkadaş çıkarttı.....Yani kötülemek için fikir üretme çabalarındalar

Segment olayında B olduğunu söyledim, gerçekler acı galiba... Onun dışında fiyat ya da araç hakkında herhangi bir yorum yapmadım, aracınız hayırlı olsun, yandaki CRDI yazısı çok güzel parlıyor geçen gördüm, ancak Sultan Süleyman gelse Blue'yu C segmente sokamaz, üzgünüm. Eğer bir aracın ait olduğu segmenti söylemeyi karalamak olarak değerlendiriyorsanız, tekrar gözden geçirin derim.

Hyundai bu aracı sadece "lafla" C segmente sokmaya çalışıyor, sadece bunda değil, Era'da da yaptılar aynı şeyi, plazada yaşadıklarımı ben biliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 7 Haziran 2011; 7:17:18 >

• yani diyorsunuz ki; sınıflandırma için onca kriter boş..."üretici hangi sınıf derse o olur" C diyorsa C sınıfıdır..........

mu mantığa göre B sınıfı kriterinde araç için; üretici D sınıfı dersede D sınıfı olur..............

honda city b sınıfı ise, blue da b sınıfıdır. "bu fiyata b sınıfı araç mı alınır?..." sorularından kurtulmanın en güzel yöntemi
    sınıf yükseltme çabalarıyla kurtuluş olsa gerek. yoksa 46.000tlye dizel at b sınıfı araç mı!...olur....

c sınıfından toyota corolla, mazda3, skoda actavia, opel astra vs. ile blue yu yan yana getirin... göz var nizam var..............

• quote:

Orijinalden alıntı: paanther

geçmiş günler... bir konu içinde blue için " C+ " diye tutturan bir arkadaş vardı. satış görevlisi o kadar etkili ısrar etmiş ki arkadaş inanmış.

honda city hangi sınıf deniyorsa, blue da o sınıftadır........

blue yu C sınıfına sokma hareketi, sanıyorum yüksek fiyatı bastırma çabasından kaynaklanıyor.
    45.600 max. fiyatlı hyundai accent blue için b sınıfı olması satışı zorlar. C sınıfı için ise fiyat normal gözükür.

blue için C seğmenttir demek, ısrar etmek, zorlamak ancak tüm seğmentlerin sınıf atlamasına neden olur.

Güzel tespit.

• sınıf konusuna neden bu kadar takılınıyor anlayamıyorum.
    polemik/provokasyon sevgisinden olduğunu tahmin ediyorum :)
    araçların eni boyu yüksekliği bagaj hacmi belli.
    herkesin de bir aklı mantığı vardır herhalde. sen a desen öteki z dese ben x desem ne farkeder?
    aynı sınıfta olduğuna hemfikir olduğumuz astra, focus, golf, i30, bravo'nun tüm ölçüleri aynı mı?
    peki 10 yıl öncesinin bir üst segmentinden daha büyük olan bugünkü alt segmentler?
    bir gün b1 b2 b3 b4 b5 c1 c2 c3 c4 c5.. diye segmentesayona gidilecek ve herkes rahatlayacak bu gidişle :D
    segmenti c ve burnunda fiyakalı arması var diye, güçsüz, donanımsız, eski teknoloji, güvenlik özellikleri düşük bir araç, çoğu açıdan daha iyi özellik ve donanıma sahip olan üstelik daha güçlü bir motora sahip b segmentine tercih mi edilmelidir?
    çok gülüyorum bazılarına çok! :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ozbak

sınıf konusuna neden bu kadar takılınıyor anlayamıyorum.
    polemik/provokasyon sevgisinden olduğunu tahmin ediyorum :)
    araçların eni boyu yüksekliği bagaj hacmi belli.
    herkesin de bir aklı mantığı vardır herhalde. sen a desen öteki z dese ben x desem ne farkeder?
    aynı sınıfta olduğuna hemfikir olduğumuz astra, focus, golf, i30, bravo'nun tüm ölçüleri aynı mı?
    peki 10 yıl öncesinin bir üst segmentinden daha büyük olan bugünkü alt segmentler?
    bir gün b1 b2 b3 b4 b5 c1 c2 c3 c4 c5.. diye segmentesayona gidilecek ve herkes rahatlayacak bu gidişle :D
    segmenti c ve burnunda fiyakalı arması var diye, güçsüz, donanımsız, eski teknoloji, güvenlik özellikleri düşük bir araç, çoğu açıdan daha iyi özellik ve donanıma sahip olan üstelik daha güçlü bir motora sahip b segmentine tercih mi edilmelidir?
    çok gülüyorum bazılarına çok! :D

genelde şöyle bir seçim yapılırken insanlar kararsız kalabilir,

"baz c segment mi, full b segment mi?"
    "baz d segment mi, full c segment mi?"

bunu da insan ihtiyacına göre belirleyebilmeli, aslında bizim ülkemizde "ön sis farı, mp3 player, alüminyım jant, gövde rengi tampon kapı kolu çıta vs..., krom çıtalar" gibi aksesuarlar çok rağbet görüyor, bu yüzden seçimler bu paketlerin olduğu donanımlardan yana yapılıyor. keşke herkes önce güvenlik opsiyonlarını alsa

mesela accent blue'da 2 donanım var, birinde 8 hava yastığı diğerinde 2 hava yastığı var, bu demektir ki 2 hava yastığı alanı ben parası kadar koruyorum, bence bu çok yanlıştır, en az 6 hava yastığı standart olmalıdır.

bir seçim de şöyle olabilir;

baz dizeli mi, full benzinlisi mi? mesela bu başlığı açan arkadaş seçimini baz dizelden yana kullanmış, benzinli alsaydı aracında 8 hava yastığı olacaktı.

• quote:

Ben sedan seviyorum arkadaşlar birde bagajı çok kullanıyorum,İ-30 cv olabilirdi aslında ama bayadır takip ediyorum bayilere gelmiyor full dizeli...

Beğenmeiş ve almışsın dostum, bu kadar. Kimseye derdini anlatmaya çalışma. Anlamazlar çünkü. "Ben vermezdim, ben etmezdim" deyip dururlar. Kişisel tercihlerin araç alırken en temel kriter olduğu akıllarına bile gelmez. Boşver ve aracına keyifle bin. Prime donanım alabiliyorsan onu al ama bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: paanther

yani diyorsunuz ki; sınıflandırma için onca kriter boş..."üretici hangi sınıf derse o olur" C diyorsa C sınıfıdır..........

mu mantığa göre B sınıfı kriterinde araç için; üretici D sınıfı dersede D sınıfı olur..............

honda city b sınıfı ise, blue da b sınıfıdır. "bu fiyata b sınıfı araç mı alınır?..." sorularından kurtulmanın en güzel yöntemi
    sınıf yükseltme çabalarıyla kurtuluş olsa gerek. yoksa 46.000tlye dizel at b sınıfı araç mı!...olur....

c sınıfından toyota corolla, mazda3, skoda actavia, opel astra vs. ile blue yu yan yana getirin... göz var nizam var..............

40.000 liraya Polo, Clio, Fiesta, Corsa gibi araçlar satılıyorsa eğer, bu araç üzerindeki 1.6 crdi 128 ps motorla bu parayı çok kolay hak eder.

• quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

quote:

Beğenmeiş ve almışsın dostum, bu kadar. Kimseye derdini anlatmaya çalışma. Anlamazlar çünkü. "Ben vermezdim, ben etmezdim" deyip dururlar. Kişisel tercihlerin araç alırken en temel kriter olduğu akıllarına bile gelmez. Boşver ve aracına keyifle bin. Prime donanım alabiliyorsan onu al ama bence.

araç alırken kişisel tercihler temel kriterlerse buraya yazıp insanların fikirlerini almak için konu açmazsınız. alırsınız arabanızı paşa paşa binersiniz kimsenin haberi olmaz. böylece kimseye derdini anlatmaya da çalışmaz. ama amaç insanların fikirlerini almaksa ya da doğru bir tercih yaptığından emin olmaksa herkes tabi ki eleştirebilir, "ben olsam almazdım" diyebilir. forumlar kişilerin egolarını tatmin etmesi amacıyla değil fikirlerini beyan etmesi amacıyla oluşturulmuş platformlardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti
    araç alırken kişisel tercihler temel kriterlerse buraya yazıp insanların fikirlerini almak için konu açmazsınız. alırsınız arabanızı paşa paşa binersiniz kimsenin haberi olmaz. böylece kimseye derdini anlatmaya da çalışmaz. ama amaç insanların fikirlerini almaksa ya da doğru bir tercih yaptığından emin olmaksa herkes tabi ki eleştirebilir, "ben olsam almazdım" diyebilir. forumlar kişilerin egolarını tatmin etmesi amacıyla değil fikirlerini beyan etmesi amacıyla oluşturulmuş platformlardır.

Araç alırken en temel kriter kişinin kendi beğenisidir. Tek değil ama temel ve en önemli kriterdir. Kimse sırf tavsiyeler çok olumlu diye beğenmediği aracı almaz.

"Ben almazdım ben etmezdim" gibi yorumları yapmayı ve tavsiye vermeyi çok seviyorsanız eğer yeri burası değil. "Tercih ve kıyaslama" bölümüne alalım sizi.

Saçma sapan bir yazı yazmışsın kusura bakma da. Pek cevap verilecek bir tarafı da yoktu aslında.

• quote:

Orijinalden alıntı: time_keeper

quote:

Orijinalden alıntı: noktanınsâbiti

Araç alırken en temel kriter kişinin kendi beğenisidir. Tek değil ama temel ve en önemli kriterdir. Kimse sırf tavsiyeler çok olumlu diye beğenmediği aracı almaz.

"Ben almazdım ben etmezdim" gibi yorumları yapmayı ve tavsiye vermeyi çok seviyorsanız eğer yeri burası değil. "Tercih ve kıyaslama" bölümüne alalım sizi.

Saçma sapan bir yazı yazmışsın kusura bakma da. Pek cevap verilecek bir tarafı da yoktu aslında.

forum kurallarına baktım "otomobil genel" başlığı altında "ben almazdım ben etmezdim" yazılamaz, eleştiride bulunamaz gibi maddeler göremedim. dolayısıyla bu tür düşüncelerimizi yazma hakkımızı sizden değil direk olarak forum kurallarından alıyoruz. kuralları da bu forumun sahipleri koyduklarına göre size bu konuda yorum yapmak veya fetva vermek gibi bir hak düşmüyor.

eğer başkalarının düşüncelerini önemsemiyor ve kendi kişisel tercihlerinize göre araç alıyorsanız buraya konu açmazsınız, insanlar da yorum yapmazlar. konu açıldığında nasıl bir yorum gelmesi beklenebilir ki? hele ki her kafadan ayrı ses çıkan böyle bir forumda.

otomobil genel başlığı altına ben bir araç aldım diye konu açan adama olumsuz yorum ya da eleştiri yazamazsınız iddiasında bulunun biri olarak sizin mesajınız hiç saçma sapan değildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi noktanınsâbiti -- 7 Haziran 2011; 20:16:10 >

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.