Şimdi Ara

Accent Blue 1.6 Crdi Prime Yakıt Tüketimi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
51.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Çift kavramalı vites yarı otomatiktir.Sadece çift kavrama olduğu için tam otomatik performansında çalışır.Ama mantık olarak yarı otomatik gibi çalışır..Tork konvertörlüden daha performanslıdır,yakıt tüketimi daha azdır.Ama arıza verme ihtimali tork konvertörlüye göre daha yüksektir.Belli bir kmde kavrama değişmesi gerekebilir.

Orijinalden alıntı: yargicc

quote:

Orijinalden alıntı: saricanary

arabam accent blue 1.6 dizel manuel vites. adapazarı - izmit arası 100 km sabit hızla yol bilgisayarında 3.5 litreyi gördüm / istanbul izmit arası 120 km hız dan aşağı düşmedim 4,6 - 4,8 arası yaktı. bunlar yol bilgisayarına göre şehir içi ne ettiysem 6.0 litrenin altına düşemedim :(

Şehiriçi dizel aracı 6 dan düşük yaktım diyen olursa o kişilerle fazla muhatap olmayın zaten. Değerleriniz gayet güzel.

accent blue ve c elysee 6 nın altına dusuyor hafif araclar oldukları için. egri oturup dogru konusmak lazım.İnsanlar dizeli 2-2.5 devir aralıgında kullnamayı bilmiyorlarsa tabıkı 6yı tutturamazlar. O devirlerde kullanın bakalım nolcak? Tabi sadece bu iki model ve 1,5 dci motorlu symbol giib aracı da ekleyebılırız. Ama egea, linea gibi araçlar tabıkı 6 nın altına dusmez zaten yol bilgisayarın bile hatalı onların normalden 0,5-1 lt dusuk gostersede kurtarmıyor :D

• Multijet motor yakıt tüketimi konusunda zaten pek tutumlu bir motor değildir.
    Renault DCI motorlar tüketim olarak oldukça tutumlu araçlardır.
    1.5 DCI EDC Fluence aracım ile full istanbul şehir içi kilit trafik güzergahlarında ortalam 20-25 hızlarda 6.2-6.6 Lt arasında tüketim görüyorum...

Aynı şekilde 1.5 DCI Clio3 HB araç ile en son 430 Km lik parkurda tüketim 4,3 Lt.. Ancak ortalama hız 32 Kmh yani full kilit trafik diyemeyiz...

CRDI motorlar da doğru düzgün kullanımlarda düşük yakıt tüketimleri gösterecektir mutlaka.. Ancak multijetler biraz müsriftir
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.